Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 452

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 kwie 2007, 1:18

Berik - zważywszy na fakt, że Valencii bodajże od 7 stycznia nie udało się wygrać na wyjeździe - to jednak zgodnie z przewidywaniami ;] Akurat Real z mocnymi drużynami radzi sobie bdb, więc tutaj zaskoczenia w wyniku nie widzę żadnego. Co innego dół tabeli...

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 kwie 2007, 12:23

.... i dlatego dobrze, że mamy jeszcze mecze z Sevilla i Saragossą :)
Co do RvN to muszę posypać głowę popiołem :) Do tej pory pomimo wielu bramek jakoś mnie nie przekonał do siebie. Wczoraj jednak grał naprawdę dobrze i to nie dlatego, że strzelił kapitalną bramkę, ale grał kombinacyjnie i gdy otrzymywał podanie nie partolił go jak we wcześniejszych meczach. Sama akcja była kapitalna, jak za czasów starego poczciwego Realu :)
Co do Gago, to co wy wymagacie od defensywnego pomocnika? Przecież musiał stopować ataki gości w sytuacji, gdy byliśmy w pierwszych 30 min w totalnej defensywie, a goście mieli niebezpiecznego Joaquina i Ville. Swoje zrobił i został zmieniony, gdy jego obecność na boisku stwarzała zagrożenie czerwoną kartką.
Brawa również dla Fabio, który (o dziwo) dokonał trafnych zmian w odpowiednim czasie, co za często mu się nie zdarza.
Teraz należy czekać, aby dzisiaj wieczorem żółta łódź podwodna storpedowała Barcę :D

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 kwie 2007, 13:01

assurbanipal pisze:Co do RvN to muszę posypać głowę popiołem
a, widzisz kto miał racje żę warto przestać czepiać sie RVN może to nie najlepszy napastnik świata może nie taki jakiego powienien mieć Real Madryt ale w dzisiejszej sytuacji jaka paniuje to nasz najlepszy napastnik

który w dodatku gra dla drużyny też a nie tak jak Ronaldo
assurbanipal pisze:Co do Gago, to co wy wymagacie od defensywnego pomocnika?
nie zagrał zle, ale zbyt nerwowo i mimo wszystko za mało do przodu
assurbanipal pisze:Brawa również dla Fabio
czy ja wiem :roll: zmieny w dobrym czasie ale murowanie sie w 2 połowie to troche przesada tymbardziej jeśli gra sie na SB

a na marginiesie to jeśli Real sprzeda Diarre do Interu - bedą idotami moze malijczyk nie gra rewelacji ale z meczu na mecz jest lepszy :!:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 kwie 2007, 13:14

vakabayashi pisze:a, widzisz kto miał racje żę warto przestać czepiać sie RVN może to nie najlepszy napastnik świata może nie taki jakiego powienien mieć Real Madryt ale w dzisiejszej sytuacji jaka paniuje to nasz najlepszy napastnik
Potrzebowałem wiele czasu, bo z 2 powodów byłem uprzedzony :)
1. To Holender
2. Z MU :)

KoperFCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KoperFCB » 22 kwie 2007, 13:23

Wczoraj Orłowski dal nieżle, kiedy porównał RvN do van Bastena :D No ale trzeba przyznać, ze wczoraj Holender nie grał źle, zzalicły 16 trafienie (i to jakie :) ) próbował, szarpał - nie było źle.

Co do Gago to oddzielny akapit. Na pewno nie zagrał dobrze. Kilka strat mało odbiorów. Ale nie był też tak tragicznie. Parę razy zagrał ładną prostopadłą piłkę, aloe grał naprawdę brutalnie (choć jedo takie wejście paradoksalnie trzeba pochwalić, bo gdyby Silva przeszedł całą 3 piłkarzy Realu to byłoby bardzo niebezpiecznie) i powinien wylecieć z boiska. Fabio trzymając go na boisku tak długo ryzykował, ale wyszło na jego. Ogólnie Gago zagrał średnio.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 kwie 2007, 14:29

Dobry mecz i dobry wynik. Akcja przy pierwszej bramce jakiej w wykonaniu Realu nie widzialem juz dobrych kilka sezonow, zakonczona swietnym strzalem RvN. Ogolnie dobra gra wszystkich, dobre zmiany Capello (Becks wyrasta na najwieksze zagrozenie w Realu, jeszcze troche i zaczne zalowac ze odchodzi :roll:). Praktycznie kazda wrzuta Davidka stwarzala zagrozenie, tylko nie do konca wiem dlaczego. No ale to juz raczej problem Valencii.
Ogolnie to wszystko na plus - 3 pkt. w Madrycie, niezla momentami gra, a do tego bramke dla Valencii strzelil Morientes :D
Mam tylko takie dziwne wrazenie, ze Real dobrze gra tylko wtedy, kiedy nie prowadzi. Wczoraj bylo podobnie. Po strzeleniu bramki oddali zupelnie pole Valencii, a to musialo sie skonczyc tak jak sie skonczylo. Dobrze, ze Capello tym razem trafil ze zmiennikami, bo zarowno Guti jak i Becks wniesli sporo do gry.
Co do Gago to chyba zbyt wielu uwaza, ze on naprawde ma byc drugim Redondo. Nie bedzie. On ma przerywac akcje, i to robil. Owszem, mial sporo strat, ale az tak tragicznie jak to niektorzy chca przedstawic (byc moze juz z przyzwyczajenia :roll: ) nie bylo. Poza tym mial tez udzial przy pierwszej bramce.

Ogolnie bylo dobrze. Fajnie jakby wygrali z Sevilla to mecze z druzynami z czuba tabeli wygladalyby bardzo okazale. Tylko ci kelnerzy...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 kwie 2007, 14:41

Krzysztof Jarzyna pisze:Co do Gago
Szkoda mi chłopaka, spodziewałem się po nim więcej. Nawet mi wstyd, bo zawsze pisałem, że bez problemów poradzi sobie w Madrycie, a tu w lepszej formie jest Emerson :x Być może jest to wina trenera, który daje Fernando inne zadania niż Basile w Buenos, Gago miał więcej swobody, biegał sobie od pola karnego do pola karnego (ale do pola karnego przeciwnika nigdy nie wchodził - stąd tylko jeden gol w barwach Boca ;) ). Wątpie aby taki trener jak Schuster dał mu inne zadania jak Capello, ale zobaczymy. Ja bym go jeszcze nie skreślał, bo mimo iż w przekroju całego meczu Gago wypada w większości przypadków blado, to jednak widać w jego grze wielki talent. Mam nadzieję, że sobie poradzi. A tak w ogóle, to dziwi mnie jego ostra gra - w Boca był wręcz dżentelmenem, dziwna jest taka metamorfoza :?
Nie liczyłbym na Higuaina, to jest coś w stylu Maxi Lopeza. Piłkarz, który tylko plącze się pod nogami, czasem dostanie piłkę i wtedy Bóg wie co z nią zrobi. Technika u niego jest na niskim poziomie (nie przypominam sobie jakichś jego błyskotliwych dryblingów w River - chyba nawet Mascherano jest lepszym dryblerem :lol: ). Najlepiej go wypożyczyć, albo sprzedać wpizdu i zainwestować w prawdziwy talent, a jeszcze lepiej w kogoś z Castilli.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 22 kwie 2007, 14:54

Nie liczyłbym na Higuaina, to jest coś w stylu Maxi Lopeza. Piłkarz, który tylko plącze się pod nogami, czasem dostanie piłkę i wtedy Bóg wie co z nią zrobi. Technika u niego jest na niskim poziomie (nie przypominam sobie jakichś jego błyskotliwych dryblingów w River - chyba nawet Mascherano jest lepszym dryblerem Laughing ). Najlepiej go wypożyczyć, albo sprzedać wpizdu i zainwestować w prawdziwy talent, a jeszcze lepiej w kogoś z Castilli.
Jak by nie było to póki co lepiej się sprawdza niż Gago. Jego największym minusem póki co jest skuteczność (tylko jeden gol), ale to wynika z tego że na pozycji wysuniętego napastnika grał tylko raz (w wtedy też zdobył bramkę). Obecnie gra na prawym skrzydle z całkiem niezłym skutkiem. Nie zgodzę się w ogóle że jest słabym dryblerem i że technika jest u niego na bardzo niskim poziomie. Póki co zaliczył dużo asyst i bardzo dobrze rokuje na przyszłość. Wiem że teraz trochę przesadzę ale stylem gry przypomina trochę Raula za swoich najlepszych lat (oczywiście dużo mu do tego brakuje, ale mają podobny styl).

Co do Gago to z meczu na mecz spisje się coraz lepiej i widać w nim duży potencjał. Jeśli tylko systematycznie będzie dostawał szanse to za parę lat może stanowić o sile naszego środka pola. Szkoda tylko że tak mało strzela na bramkę bo ma dosyć dobre i precyzyjne uderzenie. Nie zgodzę się też z tym że gra jakoś niezwykle brutalnie. Kartki dostawał zazwyczaj za faule taktyczne, a wczoraj w tej drugiej sytuacji po prostu spóźnił się ze wślizgiem ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 kwie 2007, 15:02

Corinthians pisze:Mam nadzieję, że sobie poradzi. A tak w ogóle, to dziwi mnie jego ostra gra - w Boca był wręcz dżentelmenem, dziwna jest taka metamorfoza

Chyba wychodzi róznica pomiedzy liga argentynska a hiszpanska. Tam zabierał czyściutko pilkę przeciwnikowi, z wielka gracja i spokojem. Tu ma z tym spore problemy. Takze wine w tym ma Capello, ktory źle go wystawia, gdyby on był DM i nie musial tyle biegac i brac udziału w ofensywie, byłoby lepiej.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 kwie 2007, 15:10

Panowie bez przesady. Oni grają dopiero połowę rundy, raptem 14-15 spotkań ligowych. Pokażcie zawodnika, który od razu sprawdził się po przyjeździe do Europy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 kwie 2007, 15:16

assurbanipal pisze:Pokażcie zawodnika, który od razu sprawdził się po przyjeździe do Europy.

Lucho Gonzalez 8) Kun Aguero, przynajmniej w ostatnim czasie, nawet Carlito i Romario :P

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 kwie 2007, 15:19

Co do L. Gonzalo ok, ale do Aguero to przesadziłeś :) No i jeszcze jedna rzecz .... sprawdził w klubie gdzie jest ogromna presja ,,,, z całym szacunkiem dla Atletico.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 23 kwie 2007, 11:42

Zapowiada się ciekawa końcówka sezonu :lol:
Przed nami trudny kalendarz, ale każdy z przeciwników na pewno jest w naszym zasięgu. Najgorsze jest to, że prawie każdy z naszych przeciwników o coś walczy. Bilbao wciąż nie jest pewne pozostania w La liga, Sevilla walczy o mistrzostwo, Recre o Uefa, Depor o możliwość gry w Intertoto,a Zaragoza o LM
:roll:

Szanse na mistrzostwo przy takim kalendarzu są iluzoryczne, a jedyną nadzieją może być mecz Atletico z Barceloną w Madrycie.

W tym momencie zastanawia mnie fenomen Capello. Gość, którego wszystkie drużyny zabijają piłke nożną, kaleczą w prawie każdym meczu wyuczonymi schematami, mimo wszystko wszędzie osiąga sukces. Z taką grą, jaką Real nam serwował w tym sezonie nie powinno być nawet europejskich pucharów, a wciąż jest szansa na mistrzostwo.
Każda drużyna z czołówki, solidarnie gubi punty, jakby nie chciała zrobić krzywdy Realowi, który na własnym stadionie nie potrafił wygrać z Levante, Celtą, Recre (pomyśleć, że teraz mogliśmy bronić bezpiecznej przewagi nad resztą stawki :P ).

Gotów jestem zaryzykować stwierdzenie, że jeżeli Real grałby tak nudną piłkę za innego trenera, to teraz walczył by co najwyżej o puchar Uefa :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 24 kwie 2007, 18:08

Dawno nie pojawialy sie na tym forum spekulacje dotyczace letnich zakupow Realu, wiec czas troche odswiezyc temat :wink: Wedlug najnowszych doniesien, Real jest zainteresowany sprowadzeniem pomocnika Werderu Brema - Diego. Brazylijczyk gra w niemieckiej druzynie dopiero pierwszy sezon, ale juz stal sie jedna z wiodacych postaci ekipy Schaffa. Wiadomo - plota jakich wiele, ale jak dla mnie to ciekawa opcja na naszego rozgrywajacego :wink: No i Robinho na pewno bardzo by sie ucieszyl :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 kwie 2007, 18:09

makis pisze:Wedlug najnowszych doniesien, Real jest zainteresowany sprowadzeniem pomocnika Werderu Brema - Diego

źródło ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”