Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lip 2008, 13:50
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lip 2008, 14:04
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2008, 14:49
Flamini odpowiedzia na Lamparda a to ciekawe..to nic ze to sa zupelnie innej renomy zupelnie na innych pozycjach grajacy pilkarze ale co tam...dotego dalej twierdzi ze zespol jest konkurencyjny i jezeli sie nie uda nikogo sprowadzic to tak bedzie kadra...i dotego dalej gada za wszytkie kluby we Wloszech utrzymujac ze zaden nie stac na wielki transferJeśli Milan dokona kolejnego wzmocnienia, to na pewno nie będzie to za 45 milionów euro. Zapowiedział to pełnomocnik zarządu Milanu Adriano Galliani na chwilę przed wejściem do siedziby FIGC. "Na rozsądnych warunkach dokonamy kolejnego wzmocnienia. Trzeba zrozumieć, że zawodnicy, których utrzymanie i transfer rozkłada się na 20 milionów rocznie, nie mieszczą się w budżetach włoskich zespołów. Kibice powinni zdać sobie sprawę z rzeczywistości włoskiego calcio: z takimi stadionami i przy takim systemie podatkowym nasze kluby nie są w stanie rywalizować z zespołami zagranicznymi. Problemy mercato są bardzo proste. Ceny poszły w górę w niewyobrażalny sposób, więc jest ciężko finalizować transakcje. Bo przecież wystarczyłoby zapłacić tyle, ile żądają. Kiedyś to było możliwe, dziś już nie."
Galliani utrzymuje, że najważniejszy transfer już został przeprowadzony: "Na ewentualne sprowadzenie Lamparda do Interu Milan odpowiada młodym i silnym pomocnikiem, który nazywa się Flamini. On jest naszą odpowiedzią na Lamparda." "Zespół jest konkurencyjny. Jeśli uda nam się jeszcze kogoś sprowadzić, to dobrze. Jeśli nie, to zaczniemy w takim składzie jak teraz."
Galliani potwierdził też po raz kolejny, że celem Milanu w przyszłym sezonie będzie scudetto: "Gdybyśmy grali w Lidze Mistrzów, celem byłaby Liga Mistrzów. Ale grając w Pucharze UEFA, ważniejszym celem staje się scudetto."
Dziennikarze prosili też wiceprezydenta rossonerich o skomentowanie petycji, w której kibice Milanu domagają się, by Berlusconi sprzedał klub, jeśli nie ma już zamiaru poważnie inwestować w drużynę. Galliani ograniczył się do stwierdzenia: "To bardzo dziwne."
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lip 2008, 19:07
myhalek_acm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2008, 19:12
a wiec juz wszytko jasne odnosnie graczy z poza UE..tak jak mowilem tyle ze wtedy nie bylem tego pewienWłoska Federacja Piłkarska (FIGC) wyraziła zgodę na przyjęcie propozycji Lega Calcio w sprawie zwiększenia limitu graczy spoza Unii Europejskiej z jednego do dwóch. Potwierdził to prezydent Stowarzyszenia Trenerów Renzo Ulivieri. Począwszy od tego sezonu przepisy dadzą klubom Serie A możliwość zgłoszenia do rozgrywek dwóch zawodników spoza Unii Europejskiej. Warunkiem zatwierdzenia takich graczy jest zwolnienia dla nich miejsca poprzez sprzedaż poza granice Włoch takiej samej liczby zawodników bez unijnego paszportu. Przepisy dopuszczają także sytuację, w której miejsce jest zwalniane przez piłkarza spoza Unii, któremu wygasa kontrakt z klubem oraz zawodników, którzy otrzymują obywatelstwo jednego z krajów UE.
W chwili obecnej Milan dysponuje więc dwoma miejscami dla graczy spoza Unii, które zwolnili Serginho (koniec kariery) i Kaká (otrzymał obywatelstwo).
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lip 2008, 23:02
Jeśli dobrze rozumiem, to teraz tylko dwóch piłkarzy non-UE może być w kadrze, tak?mete pisze:
a wiec juz wszytko jasne odnosnie graczy z poza UE..tak jak mowilem tyle ze wtedy nie bylem tego pewien
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lip 2008, 23:12
Tak właśnie jest.Wilmore pisze:Wydaje mi się, że teraz można dwóch sprowadzać w okienku,
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lip 2008, 23:49
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 23:53
Przecież ma do nas przyjść Thiago Neves!!!!!Chlopaczek pisze: Saga o Ade i Ronaldinho jakis czas temu mnie znuzyla i z tego powodu przestalem ja sledzic. Mimo wszystko po Euro spodziewalem sie przyspieszenia Milanu na rynku transferowym.Nic takiego nie nastapila - co gorsza nie pojawily sie zadne nowe plotki ktorymi mozna by sie ekscytowac.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 10:45
Trener reprezentacji Brazylii Carlos Dunga uważa, że Nelson Dida jest najlepszym bramkarzem na świecie. "Nelson jest mistrzem i jeśli jest zdrowy, to jest numerem jeden na świecie między słupkami. Jego słabsze występy są skutkiem problemów ze zdrowiem".
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2008, 11:07
to prawda jest nim zainteresowanie czy tylko tak napisales??Przecież ma do nas przyjść Thiago Neves!!!!! Laughing
ponoc zarzad przygotowal ostateczna oferte za Ade 30 mln euro..Wenger sie umowil na spotkanie z lysym..jezeli Ade przyjdzie to tylko dlatego ze bardzo bedzie chcial odejsc z Arsenalu innej opcji nie widzeNa Eto'o mimo braku reakcji Interu nie mamy szans, bo przyjdzie do nas Ronaldinho!!!!!11 O Adebayora też już chyba się nie staramy, bo w końcu Ronaldinho!!!!!!
Szewa odszedl od nas za 56 mln euro chyba przynajmniej tak ktos tu na forum pisal wiec dlaczego Galliani mysli ze kupimy wielkiego napastnika za 20??lysy najpierw mowi a pozniej pomysli(choc nie wiem czym)...ja niechce jego powrotu..dwa razy sie do tej samej rzeki nie wchodzi...jest 4 lata starszy od Dinho i obaj sa w podobnej sytuacji i uwazam ze Dinho ma o wieksze szanse na powrot na szczytA dziś Łysy zaimponował kolejnym zagraniem - odrzuciliśmy transfer Shevy do nas za 6.5 miliona funtów, bo to za drogo, zaś chcemy wypożyczyć Ronaldinho. Bo za drogo.
to co Galliani wypowiada z wywiadach jest kpina i przynosi hanbe Milanowi....na nikogo nie mamy pieniedzy Dinho za free bo za duzo chce zarabiac...jeszcze chwila i nikt z nami nie bedzie chcial negocjowac bo po co tracic czasPrzykro czytać kolejne wywiady z członkami zarządu z Gallianim na czele.
powiem szczerze ze od razu wiedzialem ze nie przyniesie ona takiego skutku ze Sylvio sprzeda klub.liczylem na co inne..ze wkoncu przejrza na oczy ze cos jest nie tak..ze ludzie nie zyja przeszloscia tylko przyszloscia.mialem nadzieje ze wkoncu Galloiani skonczy kompromitowacZniesmaczyla mnie musze powiedziec ostatnia akcja rozpieszczonych dzieciakow ukrywajacych sie pod sztandarem kibicow Milanu chcacych aby nasz ojciec chrzestny sprzedal klub.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lip 2008, 12:43
Jakiś troll wszedł na forum i napisał w temacie o Copa Libertadores, że on już właściwie jest u nas - ale że to troll, to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.mete pisze:to prawda jest nim zainteresowanie czy tylko tak napisales??
A ja słyszałem, że takiej oferty nie złoży, a Wenger czeka na 35 milionów, ile Milan zapłacić nie chce.mete pisze:
ponoc zarzad przygotowal ostateczna oferte za Ade 30 mln euro..
Fajnie, tyle że Sheva jest we Włoszech ograny, a Ronaldinho może być kolejną po wielu świetnych Hiszpanach klapą w Serie A.mete pisze:i uwazam ze Dinho ma o wieksze szanse na powrot na szczyt
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2008, 13:09
Milan sie nim interesowal niewiem jak teraz..pozniej tez zaczela sie mu przygladac tez Benfica...z tego co czytalem to podobno dobry pilkarz ale to tylko z komentarzy wyczytalemJakiś troll wszedł na forum i napisał w temacie o Copa Libertadores, że on już właściwie jest u nas - ale że to troll, to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.
dzisiaj czytalem ze Milan Chanel wyemitowal komunikat w ktorym poinformowal ze zostala przygotowana ostateczna oferta za Ade....nie wiem ile w tym prawdy..masz linkA ja słyszałem, że takiej oferty nie złoży, a Wenger czeka na 35 milionów, ile Milan zapłacić nie chce.
kazdy ma swoje zdanie.raczej nie przekonamy sie kto ma racje bo obaj do nas napewno nie trafiaFajnie, tyle że Sheva jest we Włoszech ograny, a Ronaldinho może być kolejną po wielu świetnych Hiszpanach klapą w Serie A.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 13:12
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2008, 13:18
Galliani prawde powie jak sie pomyli...z Dinho tez juz 10 razy rezygnowali i Galliani i Berlusconipoza tym przeciez galliani mowil cos ze rezygnuja Very Happy ten czlowiek nigdy sie nie zmieni Very Happy
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio