AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 453

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lip 2008, 13:50

owszem, ale najlepszych też nie kupuje :twisted:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 03 lip 2008, 14:04

Na razie postępowanie Milanu jest odwrotne niz Bayernu rok temu. Bawarczycy po klapie w poprzednim sezonie potrząsnęli sakiewką, kupili kilku klasowych graczy i odzyskali mistrzostwo a Milan Boriello który jest w gruncie rzeczy niewiadomą z sporą kasę, Flamini i narzekanie, że gwiazdy są za drogie :) A konkurencja nie śpi. Viola i Juve sie wzmacniają Inter pewnie też coś kupi, Roma pewnie swoje gwiazdy zatrzyma. Chyba Milan nie liczy tylko na to, że Fiorentina i Juventus wykrwawią się na Lidze Mistrzów ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2008, 14:49

wywiad z Gallianim:
Jeśli Milan dokona kolejnego wzmocnienia, to na pewno nie będzie to za 45 milionów euro. Zapowiedział to pełnomocnik zarządu Milanu Adriano Galliani na chwilę przed wejściem do siedziby FIGC. "Na rozsądnych warunkach dokonamy kolejnego wzmocnienia. Trzeba zrozumieć, że zawodnicy, których utrzymanie i transfer rozkłada się na 20 milionów rocznie, nie mieszczą się w budżetach włoskich zespołów. Kibice powinni zdać sobie sprawę z rzeczywistości włoskiego calcio: z takimi stadionami i przy takim systemie podatkowym nasze kluby nie są w stanie rywalizować z zespołami zagranicznymi. Problemy mercato są bardzo proste. Ceny poszły w górę w niewyobrażalny sposób, więc jest ciężko finalizować transakcje. Bo przecież wystarczyłoby zapłacić tyle, ile żądają. Kiedyś to było możliwe, dziś już nie."

Galliani utrzymuje, że najważniejszy transfer już został przeprowadzony: "Na ewentualne sprowadzenie Lamparda do Interu Milan odpowiada młodym i silnym pomocnikiem, który nazywa się Flamini. On jest naszą odpowiedzią na Lamparda." "Zespół jest konkurencyjny. Jeśli uda nam się jeszcze kogoś sprowadzić, to dobrze. Jeśli nie, to zaczniemy w takim składzie jak teraz."

Galliani potwierdził też po raz kolejny, że celem Milanu w przyszłym sezonie będzie scudetto: "Gdybyśmy grali w Lidze Mistrzów, celem byłaby Liga Mistrzów. Ale grając w Pucharze UEFA, ważniejszym celem staje się scudetto."

Dziennikarze prosili też wiceprezydenta rossonerich o skomentowanie petycji, w której kibice Milanu domagają się, by Berlusconi sprzedał klub, jeśli nie ma już zamiaru poważnie inwestować w drużynę. Galliani ograniczył się do stwierdzenia: "To bardzo dziwne."
Flamini odpowiedzia na Lamparda a to ciekawe..to nic ze to sa zupelnie innej renomy zupelnie na innych pozycjach grajacy pilkarze ale co tam...dotego dalej twierdzi ze zespol jest konkurencyjny i jezeli sie nie uda nikogo sprowadzic to tak bedzie kadra...i dotego dalej gada za wszytkie kluby we Wloszech utrzymujac ze zaden nie stac na wielki transfer

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lip 2008, 19:07

Wogle nie ma co czytac tych wywiadow z Gallianim ,bo i tak to samo powie . Moim zdaniem to co on mowi to racja pod wzgledem tych podatkow itp ,ale kuzwa jego mac ile mozna ile mozna powtarzac w kolko to samo . Berlusconi wygral moze i najwiecej ale ludzie , przecirz nic nie trwa wiecznie ,a jesli jemu sie zemrze za rok albo pol odpukac to co myslicie ze jego corka Marina kochana ktora jest chyba najstarsza z jego dfzieci bedzie cos dawac na Milan watpie . Wtedy to dopiero zostaniemy w gownie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lip 2008, 19:12

Włoska Federacja Piłkarska (FIGC) wyraziła zgodę na przyjęcie propozycji Lega Calcio w sprawie zwiększenia limitu graczy spoza Unii Europejskiej z jednego do dwóch. Potwierdził to prezydent Stowarzyszenia Trenerów Renzo Ulivieri. Począwszy od tego sezonu przepisy dadzą klubom Serie A możliwość zgłoszenia do rozgrywek dwóch zawodników spoza Unii Europejskiej. Warunkiem zatwierdzenia takich graczy jest zwolnienia dla nich miejsca poprzez sprzedaż poza granice Włoch takiej samej liczby zawodników bez unijnego paszportu. Przepisy dopuszczają także sytuację, w której miejsce jest zwalniane przez piłkarza spoza Unii, któremu wygasa kontrakt z klubem oraz zawodników, którzy otrzymują obywatelstwo jednego z krajów UE.
W chwili obecnej Milan dysponuje więc dwoma miejscami dla graczy spoza Unii, które zwolnili Serginho (koniec kariery) i Kaká (otrzymał obywatelstwo).
a wiec juz wszytko jasne odnosnie graczy z poza UE..tak jak mowilem tyle ze wtedy nie bylem tego pewien

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lip 2008, 23:02

mete pisze:
a wiec juz wszytko jasne odnosnie graczy z poza UE..tak jak mowilem tyle ze wtedy nie bylem tego pewien
Jeśli dobrze rozumiem, to teraz tylko dwóch piłkarzy non-UE może być w kadrze, tak?
A jak dotąd było chyba tak, że mogło ich być mnóstwo, a tak naprawdę liczyło się tylko to, że jednego można było rocznie sprowadzić?
Przecież w kadrze choćby Interu jest teraz Maicon, Rincon i Rivas... To trzech, a mają być dwa miejsca?
Wydaje mi się, że teraz można dwóch sprowadzać w okienku, a nie mieć dwóch w ogóle, bo to byłby absurd.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 lip 2008, 23:12

Wilmore pisze:Wydaje mi się, że teraz można dwóch sprowadzać w okienku,
Tak właśnie jest.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lip 2008, 23:49

Trzeba cos skrobnac w temacie o ukochanym klubie.

Saga o Ade i Ronaldinho jakis czas temu mnie znuzyla i z tego powodu przestalem ja sledzic. Mimo wszystko po Euro spodziewalem sie przyspieszenia Milanu na rynku transferowym.Nic takiego nie nastapila - co gorsza nie pojawily sie zadne nowe plotki ktorymi mozna by sie ekscytowac.

Zniesmaczyla mnie musze powiedziec ostatnia akcja rozpieszczonych dzieciakow ukrywajacych sie pod sztandarem kibicow Milanu chcacych aby nasz ojciec chrzestny sprzedal klub.
Pewnie wydaje im sie ze przyszedlby lepszy ale pokazcie mi tego lepszego?
A co by bylo gdyby klub dostal sie w rece lewakow?W ogole nie chce o tym myslec.Zamiast podpisywac kontrakty z zaawansowanymi wiekowo graczami dokonywaliby na nich eutanazji.Ale za to w koncu Seedorf moglby sie pobrac z Ancelottim.
Moze Moratti by nas kupil?To jest mysl.

Czekam na Rogera.

Forza Milan.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 23:53

Chlopaczek pisze: Saga o Ade i Ronaldinho jakis czas temu mnie znuzyla i z tego powodu przestalem ja sledzic. Mimo wszystko po Euro spodziewalem sie przyspieszenia Milanu na rynku transferowym.Nic takiego nie nastapila - co gorsza nie pojawily sie zadne nowe plotki ktorymi mozna by sie ekscytowac.
Przecież ma do nas przyjść Thiago Neves!!!!! :lol:
Ja się niczego nowego nie spodziewałem - za to oczekuję za tydzień triumfalnego wystąpienia Gallianiego po powrocie z Barcelony, który wszem i wobec obwieści, że zakupiliśmy Ronaldinho za miliard tryliardów dolarów i już nie jesteśmy na szczycie piłkarskiego świata, tylko lewitujemy wysoko nad nim i mercato zakończone. :roll:
Na Eto'o mimo braku reakcji Interu nie mamy szans, bo przyjdzie do nas Ronaldinho!!!!!11 O Adebayora też już chyba się nie staramy, bo w końcu Ronaldinho!!!!!!
Przykro czytać kolejne wywiady z członkami zarządu z Gallianim na czele.

A dziś Łysy zaimponował kolejnym zagraniem - odrzuciliśmy transfer Shevy do nas za 6.5 miliona funtów, bo to za drogo, zaś chcemy wypożyczyć Ronaldinho. Bo za drogo.
Czy ja śnię? O ile pierwsze zagranie to najczystsza w świecie kpina, o tyle drugie ma w sobie coś z geniuszu - R10 wydaje mi się być wypalony i nie wierzę zbytnio w jego odbudowę u nas - odpowiednio skonstruowana umowa wypożyczenia może być bardzo ciekawym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 10:45

Trener reprezentacji Brazylii Carlos Dunga uważa, że Nelson Dida jest najlepszym bramkarzem na świecie. "Nelson jest mistrzem i jeśli jest zdrowy, to jest numerem jeden na świecie między słupkami. Jego słabsze występy są skutkiem problemów ze zdrowiem".

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2008, 11:07

Przecież ma do nas przyjść Thiago Neves!!!!! Laughing
to prawda jest nim zainteresowanie czy tylko tak napisales??

Na Eto'o mimo braku reakcji Interu nie mamy szans, bo przyjdzie do nas Ronaldinho!!!!!11 O Adebayora też już chyba się nie staramy, bo w końcu Ronaldinho!!!!!!
ponoc zarzad przygotowal ostateczna oferte za Ade 30 mln euro..Wenger sie umowil na spotkanie z lysym..jezeli Ade przyjdzie to tylko dlatego ze bardzo bedzie chcial odejsc z Arsenalu innej opcji nie widze

A dziś Łysy zaimponował kolejnym zagraniem - odrzuciliśmy transfer Shevy do nas za 6.5 miliona funtów, bo to za drogo, zaś chcemy wypożyczyć Ronaldinho. Bo za drogo.
Szewa odszedl od nas za 56 mln euro chyba przynajmniej tak ktos tu na forum pisal wiec dlaczego Galliani mysli ze kupimy wielkiego napastnika za 20??lysy najpierw mowi a pozniej pomysli(choc nie wiem czym)...ja niechce jego powrotu..dwa razy sie do tej samej rzeki nie wchodzi...jest 4 lata starszy od Dinho i obaj sa w podobnej sytuacji i uwazam ze Dinho ma o wieksze szanse na powrot na szczyt

Przykro czytać kolejne wywiady z członkami zarządu z Gallianim na czele.
to co Galliani wypowiada z wywiadach jest kpina i przynosi hanbe Milanowi....na nikogo nie mamy pieniedzy Dinho za free bo za duzo chce zarabiac...jeszcze chwila i nikt z nami nie bedzie chcial negocjowac bo po co tracic czas
Zniesmaczyla mnie musze powiedziec ostatnia akcja rozpieszczonych dzieciakow ukrywajacych sie pod sztandarem kibicow Milanu chcacych aby nasz ojciec chrzestny sprzedal klub.
powiem szczerze ze od razu wiedzialem ze nie przyniesie ona takiego skutku ze Sylvio sprzeda klub.liczylem na co inne..ze wkoncu przejrza na oczy ze cos jest nie tak..ze ludzie nie zyja przeszloscia tylko przyszloscia.mialem nadzieje ze wkoncu Galloiani skonczy kompromitowac
swoimi wywiadami klub a Sylvio poczyni wzmocnienia..najpierw pilkarze prosili o wzmocnienia pozniej kibice i dalej nie przynosi to efektu..mysle ze glownym powodem powstania tej petcyji bylo to zeby wreszcie zarzad przejrzal na oczy ale i ona nie przyniosla efektu zadnego

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lip 2008, 12:43

mete pisze:to prawda jest nim zainteresowanie czy tylko tak napisales??
Jakiś troll wszedł na forum i napisał w temacie o Copa Libertadores, że on już właściwie jest u nas - ale że to troll, to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.
mete pisze:
ponoc zarzad przygotowal ostateczna oferte za Ade 30 mln euro..
A ja słyszałem, że takiej oferty nie złoży, a Wenger czeka na 35 milionów, ile Milan zapłacić nie chce.
mete pisze:i uwazam ze Dinho ma o wieksze szanse na powrot na szczyt
Fajnie, tyle że Sheva jest we Włoszech ograny, a Ronaldinho może być kolejną po wielu świetnych Hiszpanach klapą w Serie A.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2008, 13:09

Jakiś troll wszedł na forum i napisał w temacie o Copa Libertadores, że on już właściwie jest u nas - ale że to troll, to wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.
Milan sie nim interesowal niewiem jak teraz..pozniej tez zaczela sie mu przygladac tez Benfica...z tego co czytalem to podobno dobry pilkarz ale to tylko z komentarzy wyczytalem

A ja słyszałem, że takiej oferty nie złoży, a Wenger czeka na 35 milionów, ile Milan zapłacić nie chce.
dzisiaj czytalem ze Milan Chanel wyemitowal komunikat w ktorym poinformowal ze zostala przygotowana ostateczna oferta za Ade....nie wiem ile w tym prawdy..masz link

http://www.acmilan24.com/content/view/5426/55/

Fajnie, tyle że Sheva jest we Włoszech ograny, a Ronaldinho może być kolejną po wielu świetnych Hiszpanach klapą w Serie A.
kazdy ma swoje zdanie.raczej nie przekonamy sie kto ma racje bo obaj do nas napewno nie trafia

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lip 2008, 13:12

tyle ze barcelona zlozyla juz oferte w wysokosci 38 milionow a do tego daje pilkarzowi wiekszy kontrakt

poza tym przeciez galliani mowil cos ze rezygnuja :D ten czlowiek nigdy sie nie zmieni :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2008, 13:18

poza tym przeciez galliani mowil cos ze rezygnuja Very Happy ten czlowiek nigdy sie nie zmieni Very Happy
Galliani prawde powie jak sie pomyli...z Dinho tez juz 10 razy rezygnowali i Galliani i Berlusconi

ciekawy feletion...zaciekawilo mnie w nim jedno..karnety.podobno kibice bojkotuja narazie zakupi karnetow i dla tego klub tak jak roku temu codziennie informowal o liczbie sprzedazy wejsciowek a teraz nie ma zadnych
informacji o tym...wie ktos cos wiecej na ten temat??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”