Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 453

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 wrz 2010, 13:08

Owszem, ale zapominasz o skłonnościach Rumuna do sięgania po różne witaminki.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 wrz 2010, 13:10

i co z tego. Jakby zrobił dla JUVE tyle co dla Violi ja bym był bardziej zadowolony z ćpającego Mutu, niż z 8 baniek, które potem Secco wydał na Boumsonga i Molinaro.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 wrz 2010, 13:11

Salas11 pisze:
(L)oczkerson pisze:mi tam z całej grupy straconych zawodników tak naprawdę to szkoda było tylko jednego. Mutu...
Chyba jako alternatywa dla Nedveda co? :lol:
Ja też najbardziej żałowałem odejścia Mutu, to znakomity cofnięty napastnik, technika i kreatywność z najwyższej półki, ale trudno mu się dziwić. Capello marnował go na skrzydle, a przecież po spadku do B w zespole był klubowy symbol - grający na jego pozycji Del Piero. Po co walczyć z wiatrakami i balansować między ławką a składem w drugiej lidze, skoro można być liderem należącej do czołówki Violki?
Gdyby Mutu urodził się te 7 lat później i nie miał aż takich problemów sam ze sobą - następcę Aleksa mielibyśmy jak znalazł. A tak? Trzeba poczekać i popatrzeć: jak wejdzie w zespół Quagliarella i co będzie prezentował po kontuzji Jovetić.
;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 wrz 2010, 13:21

10 pisze:Zbawieniem? To dobry piłkarz, ale nazywanie 31-latka potencjalnym zbawieniem Juve to spore nadużycie. Mareski Ci szkoda? To nie był zły piłkarz, bo coś tam potrafił odebrać w defensywie, a zarazem umiał przytrzymać piłkę i ją rozrzucić, ale czy był naprawdę aż taki dobry? Jak dla mnie akcją jego życia było pokazanie byczych rogów Toro.
Byłby lepszy niż Quaglierella moim zdaniem. Co do Mareski, napisałem że bardziej mi szkoda było Enzo niż Miccolego, ale to nie tak, że płakałem po jego odejściu. Tak jak w tym roku, odeszli Treze i Camor a ja bardziej żałuję odejścia Davida, mimo iż obie decyzje były słuszne. Chciałem tym podkreślić, jak niewiele wtedy znaczył Miccoli dla podstawowego składu. I zgadzam się co do rogów.

Nie żal wam było Zambrotty?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 wrz 2010, 13:24

Boromir pisze: Nie żal wam było Zambrotty?
Cholernie żal, tak jak cholernie wartościowym graczem był. Ale po tylu latach i tak udanych Mistrzostwach Świata należało uszanować jego decyzje, że woli grać w najlepszym ówcześnie zespole na świecie niż w Serie B.

Cieszyłem się natomiast ze sprzedaży Ibry, Vieiry i Emersona, bo zwyczajnie nigdy ich nie lubiłem.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2010, 13:35 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 wrz 2010, 13:26

Nie żal wam było Zambrotty?
myślałem że mi będzie żal, ale Zambro bardzo szybko spadł z piedestału i przerodził się w zwykłego starego cieniasa. Wyszło, że on podobnie jak Cannavaro, Thuram, Vieira, czy Emerson odeszli w idealnym momencie, bo zostali sprzedani jako wielcy i błyskawicznie się skończyli.
Zambro jak grał w JUVE uwielbiałem i dalej miło go wspominam, ale decyzja o jego sprzedaniu była słuszna dla każdej ze stron.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 wrz 2010, 13:38

Bo mi właśnie najbardziej Zambrotty było żal, nie Mutu. Ciekawe, czy doczekam się jeszcze w składzie Juve takiego bocznego obrońcy jakim swego czasu był Zambro.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 25 wrz 2010, 14:29

Wracając do Mutu, to podobno sprzedaliśmy go, bo nie mogliśmy sobie pozwolić na utrzymanie tak kosztownego napastnik w Serie B. Z drugiej strony nie pamiętam na ile lojalny był Rumun, ale podejrzewam, że niekoniecznie po drodze było mu kiszenie w drugiej lidze. Faktem jest, że z grą w pierwszym składzie problemów by nie miał, ale w zamian za to dostaliśmy Bojinova. To miał być dopiero brylancik... :P

A Emerson ? Dla mnie zawsze niewyjaśnionym fenomenem będzie jego obecność w tak wielkich klubach...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 wrz 2010, 15:05

Marcinhp pisze: A Emerson ? Dla mnie zawsze niewyjaśnionym fenomenem będzie jego obecność w tak wielkich klubach...
To jest nas dwóch. Piłkarsko - miernota, jakich mało. A zaliczył Romę, Juve, Real...

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 25 wrz 2010, 16:43

Czekalem jak dlugo wytrzyma, ale jednak nastapil ten moment i Mauro ADHD Camoranesi red card :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 wrz 2010, 17:10

co zrobił? :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2010, 18:06

Przed meczem z Cagliari zajmujemy zaszczytne 19 miejsce w tabeli. Wygrana daje nam miejsce 9 i 3 pkt straty do Interu, które można będzie zniwelować za tydzień w Mediolanie :rotfl: Cała liga jest w tym sezonie jakaś dziwna, wiec należy to wykorzystać i nawet grając słabo możemy nie mieć za dużej straty zanim Delneri to ogarnie.

Ale z Cagliari też zawsze grało się ciężko, dwa lata temu bodajże na Olimpico wygrali 3-2 i nie zdziwiłbym się, gdyby ten wynik się powtórzył (patrząc na naszą średnią goli w meczach domowych). Wygląda na to, że Luigiemu skończyła się cierpliwość co do Motty i dzisiaj wyjdzie po raz pierwszy Rinaudo. Nie znam go, w ogóle go nie kojarzę więc zwrócę na niego szczególną uwagę.
(L)oczkerson pisze:co zrobił? :P
Nie to co myślisz :P Koleś z Bayeru wychodził sam na sam z bramkarzem i Camor wybił mu piłkę, ale trafił też w nogi. Żadnej brutalności tam nie było.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 wrz 2010, 20:29

Dwa drewienka w ataku. Ciemno to widze. :|
raz kolejny beda bezproduktywne wrzutki. Oby tym razem udalo sie odniesc zwyciestwo.
Nie mozna bylo ustawic w przodzie gorszej dwojki anizeli Vicek - Amauri. Z Palermo wygladalo to fatalnie. To jest najgorsze zestawiene naszego ataku z wszelkich mozliwych. :roll:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 wrz 2010, 20:34

Storari - Rinaudo, Chiellini, Bonucci, Grygera - Krasic, Melo, Aquilani, Pepe - Amauri, Iaquinta

Zgadzam się z arkiem, atak słaby. Nie wiem czemu nie gra Fabio, zwłaszcza, że i tak nie może zagrać w czwartek z City. Z takiego pewnie powodu mamy Aquilaniego za Marchisio. Rinaudo dzisiaj debiutuje. Zobaczymy jak to będzie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 wrz 2010, 20:35

Co z Alexem ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”