FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 454

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2007, 17:37

Jarzinho pisze:o ile Thiago jest lepszym w grze kombinacyjnej i rozgrywaniu pilki...
:zgon:

Trudno by mi było znaleźć jakiś element piłkarskiego rzemiosła w którym Motta jest lepszy od Toure. Chyba nawet bym nie próbował szukać bo szkoda czasu.

Mecz całkiem całkiem. Po sparingach nie ma się co zbyt wiele spodziewać. Było sporo takiej dość beztroskiej gry o czym świadczy ilość sytuacji (nawet jeżeli nie 'setek') z obydwu stron. Naszy młodziutki bramkarz ewidentnie dał się pożreć tremie bo interweniował czasem naprawdę strasznie, ale ważne, że ukończył mecz z czystym kontem. Fajnie, że tak wielu piłkarzy miało okazję zagrać. Szkoda tylko, że Bojana nie było :/

Czekam na gola Eto'o bo gra naprawdę nieźle. Brakuje tylko bramki.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 05 sie 2007, 18:12

Barcelona wygrywa kolejne mecze, ale nie zachwyca. Hala Madrid!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2007, 18:24

Dokładnie! Messi totalnie niewidoczny, Ronaldinho wypalony i w ogóle kryzys [']

Hala Madrid!
Hala Robinho!

======================================

Daruj sobie takie posty Ludi. Na niektórych stronkach może (a nawet na pewno) są one tolerowane, ale nie u nas na forum.

Odnośnie meczu to widać, że Henry jeszcze bez formy. Eto'o póki co wypada dużo lepiej, ale to było do przewidzenia. Nie mogę się doczekać kiedy zagramy w optymalnym składzie, ale to jeszcze nie prędko.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sie 2007, 12:48

kiedys odnosnie transferow w tym temacie napisalem ze w Hiszpanii maja podwyzyc stope podatkowa dla obcokrajowcow nikt w to nie wierzyl.

w Gazecie Wyborczej pisza ze od 2009 roku stopa bedzie podwyzszona dwukrotnie i bedzie wynosila tyle co we Wloszech czyli okolo 50%

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2007, 13:03

Stoichkov chce ponoc kupic od nas Maxiego i wypozyczyc Krkica I dos Santosa. Z Maxim nie ma sie co za dlugo zastanawiac, jesli da odpowiednia kwote to trzeba go sprzedac. O ile Dos Santos odpada jesli chodzi o kwestie wypozyczenia, o tyle z Krkicem sam nie wiem. Moze i lepiej byloby go wypozyczyc, ale z drugiej strony przeciez chce sie uczyc od Henry`ego :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 13:08

Henry ma już w Barcelonie nową żonę Ronaldinho i syna Bojana :!: Jeśli będzie musiał rozstać się z dzieckiem popadnie w depresję i będzie słabo grał. Ale róbta co chceta, ja bym go od razu sprzedał :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 sie 2007, 14:07

mete pisze:kiedys odnosnie transferow w tym temacie napisalem ze w Hiszpanii maja podwyzyc stope podatkowa dla obcokrajowcow nikt w to nie wierzyl.

w Gazecie Wyborczej pisza ze od 2009 roku stopa bedzie podwyzszona dwukrotnie i bedzie wynosila tyle co we Wloszech czyli okolo 50%
Uwierzę jak zobaczę. Tak w ogóle to artykuł Steca[*] :roll:

Piłkarze Barcelony są już w Japonii, gdzie jutro rozegrają sparing z Yokohama Marinos. Co ciekawe dwa lata temu Blaugrana zremisowała z tym zespołem dwa razy :P więc tym razem może być podobnie.

Jutro do treningów wracają Marquez, Milito oraz Messi.

Wczorajszy mecz był na prawdę niezłym widowiskiem. Chińczycy prowadzili bardzo otwartą grę. Myślę, że należała im się chociaż jedna bramka :P Barcelona miała dużo sytuacji, ale była nieskuteczna. Najlepiej zagrali: Dos Santos, Dinho, Xavi oraz dobrze Eto'o. Henry ewidentnie nie w formie. Na Athletic nie zdąży :mrgreen:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sie 2007, 14:25

Bask ja juz wczeniej o tym czytalem wiec musi byc cos na rzeczy oczywiscie nie jestem zxa takim rozwiazaniem bo wedlug mnie powinni w kazdym kraju UE wprowadzic rowny podatek zeby kluby mialy takie same szanse.we Wloszech przykladowo daza do obnizenia podatku i jezeli w Hiszapanii podwyza a wydaje mi sie ze Stec by nie pisal takich glupot bez podstaw to we Wloszech nic nie bedzie z obnizenia

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 14:32

mete pisze:kiedys odnosnie transferow w tym temacie napisalem ze w Hiszpanii maja podwyzyc stope podatkowa dla obcokrajowcow nikt w to nie wierzyl.

Gazeta Wyborcza nie jest dla mnie wiarygodnym źródłem w tej kwestii. Dopóki nie zobaczę żadnych informacji na ten temat w lepiej zorientowanym źródle dopóty nie mam powodów, aby w to wierzyć.
mete pisze:wydaje mi sie ze Stec by nie pisal takich glupot bez podstaw to we Wloszech nic nie bedzie z obnizenia
A mi się wydaje, że Stec może pisać głupoty kiedy tylko mu się podoba i robi to co jakiś czas. Nie twierdzę, że jest totalnie beznadziejny, ale zdarzało mi się czytać naprawdę niepojęte rzeczy z jego strony.

Stec nie jest żadnym wielkim znawcą. Poza tym nie widzę powodu, aby podwyższać stopę podatkową. Bardziej skłaniałbym się ku opinii, że pojawiła się następna kwestia, którą można poruszać w razie nudy co pewnie bardzo cieszy pismaków ze Stecem na czele.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 06 sie 2007, 14:37

Bask pisze:Tak w ogóle to artykuł Steca[*]
no w sumie sie zgadzam. Szczegolow zadnych. Ale w sumie Stec zawsze pisze o wszystkim i o niczym. Wazne, ze sie dobrze czyta :roll:

I znow brytyjskie pismaki pisza o wymianie Deco-Lamps. Ile mozna tego sluchac :heft: gdyby jeszcze prezentowali podobny poziom..Lampard to zawodnik o klase gorszy i nie pasujacy do Barcelony. Zreszta to bylo walkowane juz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 14:43

Najlepszy fragment z wypocin Rafała:
Jeśli, powtórzmy, Ronaldinho nie dostanie podwyżki. A żąda jej od miesięcy.
Kryzys [']

Wznowienie bredni o wymianie Deco - Lamps rzeczywiście bezsensowne i mam podobne odczucia co Berik, ale z jednym bym się nie zgodzić.
Berik pisze:gdyby jeszcze prezentowali podobny poziom..Lampard to zawodnik o klase gorszy
:shock:
Bez przesady. Dla mnie to są zawodnicy porównywalnej klasy. Na tym poziomie praktycznie nie uchodzi pisać, że ktoś jest o klasę gorszy. Oczywiście wolę Deco, ale doceniam Lamparda. Dlaczego Twoim zdaniem Lamps jest o klasę gorszy? Co takiego czyni go tak dużo słabszym od Deco?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 06 sie 2007, 14:48

Moze jest to spowodowane moja niechecia do niego. Jesli ogladam mecze Chelsea to Lampard z reguly nic ciekawego nie gra. Moze tez mam dosc tego gadania, ze ma do nas trafic i wmawiam sobie, ze jest slaby i go nie kupimy/wymienimy. Strzelil nam zajebista bramke na Camp Nou, ale po za tym mi nie imponuje :roll: czysto subiektywna opinie podalem nie poparta zadnymi konkretnymi i powaznymi argumentami :roll:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 sie 2007, 14:55

Mentor pisze:Najlepszy fragment z wypocin Rafała:
znalazłem lepsze :P
Nade wszystko cierpią jednak obciążeni gigantycznym podatkowym balastem Francuzi. Ich reprezentacja jest bardzo mocna, fantastyczny system szkolenia wychowuje fantastycznych piłkarzy, dzięki świetnej znajomości rynku afrykańskiego i dopływie ludzi z byłych kolonii mają w kim wybierać kandydatów na gwiazdy. W Lidze Mistrzów barierą nie do pokonania od lat pozostaje dla nich ćwierćfinał (wyjąwszy finałowy incydent z Monaco, ale w księstwie są niższe podatki niż we Francji!), nawet najpotężniejszy Lyon nie zdołał zrobić ostatniego kroku prowadzącego do samego europejskiego szczytu.
Monaco zagało w finale tylko dlatego, że miało niższ podatki :rotfl: Poza tym ciekawe skąd brał dane na temat zarobków piłkarzy :think:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 14:59

Stec :lol:
Berik pisze:czysto subiektywna opinie podalem nie poparta zadnymi konkretnymi i powaznymi argumentami
No niech będzie. Możesz sobie uważać co chcesz tyle, że wyrażając takie 'radykalne' poglądy wywołujesz sporo pytań :P

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 06 sie 2007, 17:46

Zarówno Deco jak i Lampard mają wielkie umiejętności, ale chociaż Deco jest świetny , to umiejętności Lamps ma większe. Strzela więcej bramek i bardziej stanowi o sile Chelsea aniżeli Deco o wielkości Blaugrany. Wiadomo, że Deco jest trudniej, bo w Chelsea nie ma takich wirtuozów jak dos Santos, Ronaldinho czy Messi, ale myślę, że Lamps w Barcelonie byłby większą gwiazdą niż jest Deco.

Odrębna sprawa to ich postawa na niwie reprezentacyjnej. W Portugalii Deco jest dużo bardziej wartościowym zawodnikiem niż Lamp, ale ma łatwiej, bo nie gra z Gerrardem, a to jeszcze większy piłkarz niż Lampard.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”