AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 454

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 lip 2008, 14:27

tyle ze barcelona zlozyla juz oferte w wysokosci 38 milionow a do tego daje pilkarzowi wiekszy kontrakt
tyle ze z tego co wiem to Wenger chce 35 milionow ale Funtow.A Barca daje 35 mln euro
Fajnie, tyle że Sheva jest we Włoszech ograny, a Ronaldinho może być kolejną po wielu świetnych Hiszpanach klapą w Serie A.
Czyli wierzysz bardziej w powrot na szczyt w Sheve niz Ronniego tak :?:
Poczekajmy, jezeli juz dojdzie do transferu Brazylijczyka to mysle ze Milan nie bedzie tego zalowac

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lip 2008, 14:30

gilardino11 pisze:Czyli wierzysz bardziej w powrot na szczyt w Sheve niz Ronniego tak Question
Nie. Bardziej wierzę w powrót na szczyt Shevy we włoskiej lidze i w Milanie, niż Ronaldinho.
gilardino11 pisze:Poczekajmy, jezeli juz dojdzie do transferu Brazylijczyka to mysle ze Milan nie bedzie tego zalowac
Ekhm, to samo pisano o Rivaldo...
W każdym razie jeśli do nas dołączy będę trzymać za niego kciuki.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 lip 2008, 19:03

Nie. Bardziej wierzę w powrót na szczyt Shevy we włoskiej lidze i w Milanie, niż Ronaldinho.
Ja odwrotnie, nawet uwazam ze R10 grajac w ekipie Rossonerich znowu moze byc uwazany za najlepszego grajka na Globie.A Sheva moze by sie odrodzil ale po lecie 2006 mysle ze sam sobie zamknal droge na ta lepsza strone Mediolanu.
W każdym razie jeśli do nas dołączy będę trzymać za niego kciuki.
Obys mial za kogo trzymac kciuki :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 lip 2008, 0:12

Arsenal dogadany z Milanem, daje piłkarzowi wolną rękę w przejściu do Milanu. - mówi Galliani.
Dwie godziny później...
Nie spełniamy żądań Arsenalu, żądają za dużo. - Galliani.

I jak go tu nie lubić?
Bronzetti w Barcelonie po Ronaldinho.
Opcje w tej chwili są... Cztery:
Ronaldinho i Sheva.
Ronaldinho.
Adebayor i Sheva.
Adebayor.
Mówię to na podstawie dzisiejszych słów Gallianiego, który twierdzi, że Ukrainiec nie wyklucza transferu drugiego napastnika. Ale mam świadomość, że jutro już dowiem się, że nawet Andriy - dostał wolną rękę od Scolariego w wyborze klubu - jest dla nas za drogi - mam dziwną pewność, że to znów będą słowa Łysego.
Bardzo żałuję, że Storari dostał wolną rękę w wyborze nowego klubu - być może najlepszy bramkarz w naszej kadrze ma odejść, bo jest Dida. Szkoda, wielka szkoda.
Wrócił temat Veloso, Felipao ostatecznie zamknął temat Drogby hasłem: "Jestem go pewny na 200%".

Na dniach powinno się sporo wyjaśnić - w kwestii Togijczyka, Ukraińca i Brazylijczyka. Wydaje mi się, że szybkie zamknięcie transferów Shevy i R10 (które są dość prawdopodobne) doprowadzi do tego, że cena za Ade stanie się nieistotna, bo z niego zrezygnujemy. Szkoda tylko, że to nie tylko mało realny, ale i bardzo, bardzo ryzykowny scenariusz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lip 2008, 1:16

Nie wiem co oni uparli sie tak na tego Adebayora.Pilkarz to przedni nie mam co do tego watpliwosci.Tylko ta suma odstepnego...
Wiem wiem to nie moje pieniadze.Niech wydaja ile chca nie obchodzi mnie to zbytnio ale obawiam sie ze jak wybulimy 30 milionow na jednego pilkarza to Galliani obwiesci "nasze mercato jest zamkniete" a przeciez nie tylko w ataku mamy braki - dobrze ze przynajmniej staraja sie zalatac najwieksza dziure.

A moze tak Huntera z Ajaxu?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 lip 2008, 1:34

Chlopaczek pisze: A moze tak Huntera z Ajaxu?
Mamy Pippo, mamy Boriello, w ostateczności Paloschi - to nie takiego piłkarza nam trzeba. Hunter byłby świetny jako następca Pippo (choć jak sobie przypomnę poprzedni zaciąg z Ajaxu...), ale na to o rok za wcześnie raczej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lip 2008, 1:37

Za rok to bedzie go trzeba wyciagac z jakiegos angielskiego czy hiszpanskiego klubu tak bohatersko jak dzisiaj Adebayora.

Najpewniej odejdzie z Ajaxu jezeli go nie przechwycimy przepadnie dla nas.

Mysle ze tworzylby dobry duet z Pato.Chociaz zgadzam sie ze jednak bardziej potrzebujemy pilkarza w typie Eto'o czy Ade.Co nie znaczy ze z pozyskania Huntera wyszloby duzo mniej dobrego.I byloby taniej :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lip 2008, 10:29

Mysle ze tworzylby dobry duet z Pato.Chociaz zgadzam sie ze jednak bardziej potrzebujemy pilkarza w typie Eto'o czy Ade.Co nie znaczy ze z pozyskania Huntera wyszloby duzo mniej dobrego.I byloby taniej
niedawno Galliani powiedzial ze nie wydaje mu sie zeby Huntelaar byl lepszy od Marco"19 bramek"Borriello

Wiem wiem to nie moje pieniadze.Niech wydaja ile chca nie obchodzi mnie to zbytnio ale obawiam sie ze jak wybulimy 30 milionow na jednego pilkarza to Galliani obwiesci "nasze mercato jest zamkniete" a przeciez nie tylko w ataku mamy braki - dobrze ze przynajmniej staraja sie zalatac najwieksza dziure.

lysy juz powiedzial ze przyjdzie napastnik albo nikt wiec nasze mercato i tak bedzie zamkniete

Arsenal dogadany z Milanem, daje piłkarzowi wolną rękę w przejściu do Milanu. - mówi Galliani.
Dwie godziny później...
Nie spełniamy żądań Arsenalu, żądają za dużo. - Galliani.

lysy w tym mercato do perfekcji opanowal kilka zwrotow

- "za drgi"
-"za duzo"
-"podatki we wloszech sa wieksze niz w hiszpanii"
Poruszono także kwestię Didy: "Klub powiedział Didzie, że chyba już nadszedł czas, by odszedł. Nelson jednak nie zgodził się na rekompensatę i rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron. Potem zaoferowaliśmy mu także całą pensję przewidzianą w kontrakcie, ale również odmówił. Jest przekonany, że powróci do najwyższej formy i odzyska miejsce w bramce."

niewiem co o tym myslec ale skoro klub juz go niechce i daje mu cala kase to powienien odejsc chyba ze naprawde chce jeszcze wrocic na szczyt

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lip 2008, 13:23

http://www.acmilan.pl/news.php

Bardzo ciekawy wywiad z Gallianim , wyjasnia wiele kwestii . Na iinnych stronach jest okrojony. Warto dokladnie przeczytac.

Ps. W te wakacje jade do Wloch ,glownie do Mediolanu , wloskiego nie umiem za dobrze ,wiec mam nadzieje ze wlosi mieja angielski. Wpadne na San siro i pewnie do Milanello juz sie nei moge doczekac :twisted:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 lip 2008, 13:39

myhalek_acm pisze:wiec mam nadzieje ze wlosi mieja angielski
zdziwisz sie :P włosi kompletnie nie kumaja po angielsku moze jakieś wyjątkowej jednostki (przważnie młodzi) ewentulanie tylko w barach,resteruacjach,klubach, hotelach :) nawet nad włoskim morzem w kurortach jest problem z komunikacją w jezyku innym niż włoski.

ale moze w mediolanie Ci sie poszczęści.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 lip 2008, 13:48

Ja tam we włoszech się nawet z kolesiem z Bangladeszu dogadałem...
...po polsku :P
Fakt że pracował jako sprzedawca pizzy na placu świętego Piotra, gdzie jest więcej polaków niż włochów, ale się dogadałem :smile2:
A tak ogólnie to owszem włosi to mało gadają w innych językach niż włoski

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lip 2008, 13:55

Wystarczy zeby umieli W hotelu i Na San siro , w sklepie to sie dogadam albo w barze jakims :D Ostatecznie bede czytal z rozmowek co mam do powiedzenia :P
Mysle ze tworzylby dobry duet z Pato.Chociaz zgadzam sie ze jednak bardziej potrzebujemy pilkarza w typie Eto'o czy Ade.Co nie znaczy ze z pozyskania Huntera wyszloby duzo mniej dobrego.I byloby taniej
Tylko czy on by sie sprawdzil ? W koncu Holenderska liga to raj dla Napastnikow a Wloska ? No nie wiem

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 lip 2008, 14:04

(L)oczkerson pisze:Ja tam we włoszech się nawet z kolesiem z Bangladeszu dogadałem...
...po polsku
tylko ze to koleś z bangladeszu a nie włoch :P co ciekawe włosi w szkołach uczą sie francuzkiego - a po ukończeniu liceum czy tam czego to oni nie kończą kompletnie nie pamietają, nie znają nie mówią po francuzku a to tak dla ciekawostki :wink:
myhalek_acm pisze:Wystarczy zeby umieli W hotelu i Na San siro , w sklepie to sie dogadam albo w barze jakims Ostatecznie bede czytal z rozmowek co mam do powiedzenia
dasz rade 8) a no i miłego wyjazdu :!:

EOT

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lip 2008, 14:26

myhalek_acm pisze:Tylko czy on by sie sprawdzil ? W koncu Holenderska liga to raj dla Napastnikow a Wloska ? No nie wiem
Na pewno jest latwiej ale wielu swietnych napastnikow zaczyna albo rozwija sie w Holandii zeby po przejsciu do silniejszej ligi nic nie stracic ze swoich walorow.RvN Ronaldo Romario Zlatan Bergkamp Makaay to pierwsi ktorzy przychodza mi do glowy.
Nawet nie trzeba wspominac Marco van Bastena.Milan zreszta ma udana historie sprowadzania holenderskich pilkarzy.

Mozna znalezc naturalnie przyklady temu przeczace jak Kezman czy Sonck (chociaz ten akurat zgasl po przejsciu z Belgii do Holandii).Mimo wszystko uwazam ze gra jest warta swieczki.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lip 2008, 14:47

Tylko wszystko niestety sprowadza sie do tego ,że Galliani powiedzial Ze Huntera nie sprowadza bo Mamy Borriello. Wiec raczej nawet nie ma co nad nim myslec.

To ustawienie jest prawdopodobne. Ewentualnie zmiany personalne i niesttety juz chyba nic nas przed nim nie uchroni , chyba ze czasmi zagramy 2 napastnikami wtedy ktos z dwojki Seedorf Gattuso wypada.
----------------Abbiati-----------------
Oddo------Nesta-----Kaladze---Zambrotta
------------------Pirlo--------------------
-----------Gattuso-----------------------
------------------------Seedorf----------
-----------------Kaka--------------------
--------------Pato-Borriello----------------
dasz rade a no i miłego wyjazdu
Dzieki :wink:
Ostatnio zmieniony 09 lip 2008, 15:01 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”