FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 455

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sie 2007, 18:06

Ludi pisze:Wiadomo, że Deco jest trudniej, bo w Chelsea nie ma takich wirtuozów jak dos Santos, Ronaldinho czy Messi
Dos Santos niezależnie od tego ile już potrafi ważniejszy od Deco w drużynie nie jest i jeszcze przynajmniej przez jakiś czas nie będzie :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 18:11

W Portugalii Deco jest dużo bardziej wartościowym zawodnikiem niż Lamp, ale ma łatwiej, bo nie gra z Gerrardem, a to jeszcze większy piłkarz niż Lampard.
a to niby w czym jest wiekszy? strzela wiecej goli? ma wiecej asyst? gra w wiekszej ilosci spotkan? bo nie rozumiem :shock:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 sie 2007, 18:30

a to niby w czym jest wiekszy?
Deco ma 174 cm wzrostu, Lampard 183, a Gerrard 186 cm :twisted: Ludi ma więc racje 8)

Milito i Marquez już od dziś trenują. Rano mieli szereg ćwiczeń mających na celu przygotowaniu pod względem fizycznym. Messi będzie trenował od jutra.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 06 sie 2007, 19:56

Nie napisałem, że Meksykanin jest bardziej przydatny w Katalonii niż Deco, tylko chodziło mi o to, że trudno przy takich wirtuozach gry ofensywnej jak chociażby Messi, Ronaldinho czy młody Giovanni być największą gwiazdą w drużynie, nawet będąc zawodnikiem, który najwięcej daje zespołowi. W moim przekonaniu Liverpool zawdzięcza wszystkie swoje ostatnie sukcesy Gerrardowi, a Chelsea i Barcelona zawdzięczają je w większej mierze takim piłkarzom jak Drogba, Messi czy Eto.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 20:09

jakie ostatnie sukcesy? lm? a co takiego tam gerrad zagral poze golem?

ciekawym. skoro piszesz ze gerrard jest pilkarzem wiekszym niz lamps to bede to drazyl jako, ze tak nie uwazam. stad pytanie

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 sie 2007, 20:37

rkoeman pisze:jakie ostatnie sukcesy? lm? a co takiego tam gerrad zagral poze golem?

Jest kapitanem druzyny, ktora w ciagu ostatnich trzech lat, 2 razy grala w finale LM, w tym raz wygrala, a to cos znaczy. Osobiscie wyzej cenie Gerrearda od Lamparda, ale i tak obydwoch nie widze w Barcelonie. Deco obecnie chyba prezentuje ten sam poziom co Lampard wiec ta wymiana nie bardzo ma sens...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sie 2007, 20:41

no i jakiz to wielki wplyw mial ten gerrard na to ze liver gralo w finale 2 razy? skoro wiekszy wplyw mial chocby xavi alonso albo luis garcia podczas pierwszego z finalow

gole, asysty, ilosc minut na boisku, procent podan, pozytecznosc w grze, odbiory, etc, etc, etc - to wszystko lamps ma lepsze. wiec dalej nie widze w czym gerrard moze byc lepszy. ktos moze go wolec bardziej - ok. ale chcialbym zrozumiec mit o wielkiej klasie gerrarda

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 sie 2007, 20:50

Gerrard jest bardziej waleczny, potrafi wziac na swoje barki losy meczu, ma lepszy strzal z dystansu i wedlug mnie jest lepszym kapitanem. A Lampard mial dosc przecietny sezon i jezeli przejdzie do Barcelony, to przewiduje podobny los, co mial Balack w Londynie.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 06 sie 2007, 20:53

rkoeman pisze:ale chcialbym zrozumiec mit o wielkiej klasie gerrarda
Pele tak powiedział, więc tak jest. Co prawda o co Pelemu chodziło nie wie chyba nikt, ale należy mu wybaczyć. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sie 2007, 21:43

iceald pisze:Chyba żartujesz Toure parę razy puścił świetne prostopadłe piłki, dobrze też grał z Xavim i Iniestą. Motta to przy nim [*] zarówno w destrukcji jak i w rozgrywaniu.
Ja osobiscie widziałem w meczu zaraz po wejsciu Motty, że sporo angażował sie w rozgrywanie, oczywiscie bez przesady, ale czesciej operował piłka niż Yaya. Wg. mnie Motta jest lepszym zawodnikiem od Toure w rozgrywaniu.

Ponownie jakies plotki, okienko do, jest chyba zamkniete, ale cos musza przeciez pisać. Ach ta Barca im popsula całe okienko, nie maja co pisac to wala stare ploty.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 06 sie 2007, 21:56

Jarzinho pisze:Ja osobiscie widziałem w meczu zaraz po wejsciu Motty, że sporo angażował sie w rozgrywanie
Że się angażował to i owszem, starał się pokazać, ale dla mnie z tego jego zaangażowania wynikało więcej strat niż jakichś akcji. Jeżeli patrzysz od tej strony, to można powiedzieć że częściej operował piłką niż Yaya - ale jak już Toure starał się coś skonstruować to z o wiele lepszym skutkiem niż Motta - i dlatego uważam, że jest lepszy również w rozgrywaniu. Ale to moje zdanie :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sie 2007, 22:53

Yaya Toure podczas swoich pierwszych występów w barwach Barcelony puścił więcej dobrych piłek do napastników niż Motta przez cały ostatni sezon. Podań do najbliższego zawodnika nie liczę bo to żaden wyznacznik.

Zresztą jestem absolutnie przekonany, że podczas sezonu Toure udowodni swoją wyższość nad Thiago w każdym elemencie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sie 2007, 16:28

Mentor pisze:Zresztą jestem absolutnie przekonany, że podczas sezonu Toure udowodni swoją wyższość nad Thiago w każdym elemencie.

Oby tak było...

Dzisiaj odbyło sie drugie spotkanie Barcelony w Azjii. Kolejne zwyciestwo, choć gra troche gorsza niż ta w ostatnim spotkaniu. Poraz kolejny podobała mi sie współpraca Giovaniego, czy to z Ronaldinho czy Eto'o. Widać, że szukaja siebie i lubia ze soba grać, a wyglada to naprawde dobrze. Zabrakło troche skuteczności troche duzo spalonych, choc pewnie spora cześc ich była błednie odgwizdana. Przeciwnicy mieli chyba najwiecej swobody ze wszystkich w dotychczasowych sparingach. Oddawali groźne strzały za pola karnego i zmusili kilka razy i Valdesa i Jorquere do wysiłku. Ogolnie Barca nie miala dzisiaj ogromnej sowbody, ale to tylko sparing.
Troche nie podoba mi sie narazie współpraca Henryego z nwoymi kolegami, o ile Giovaniemu wychodzi to naprawde świetnie o tyle Thierry mimo, że jest zawodnikiem klasy światowej sporo bedzie musiał przejść treningow zanim złapie odpowiedni rytm i współprace na boisku z Brazylijczykiem i Kameruńczykiem. Nawet z Ronim to wyglada przyzwoicie, ale z Czarna Perła jest słabo i to chyba poraz drugi z rzedu.

...
Hristo podobno chce 3 Katalończyków. Maxiego kupić(oby sie poszczęściło i nie była to plota) oraz wypożyczyć Bojana i Giovaniego. Powoli chyba chce aby Bojan został wypożyczony nawet do Segunda, ale w żadnym razie nie wypożyczać dos Santosa, bedzie z niego miała Barca pożytek i to nawet w tym sezonie. Bedzie wg. mnie świetnym zmiennikiem zarowna dla Messiego jak i Ronaldinho.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 sie 2007, 18:29

Ciekawie wygląda to co piszecie o współpracy Thierry'ego z resztą zespołu. Przyznam szczerze że liczyłem na natychmiastowe wkomponowanie się i zgranie się z zespołem Waszego najlepszego nabytku tego mercato ( :P ) a tu jednak pojawiają się małe problemy... chociaż na razie to tylko sparingi :wink: .

PS.
Jarzinho pisze:Hristo podobno chce 3 Katalończyków. Maxiego kupić(oby sie poszczęściło i nie była to plota) oraz wypożyczyć Bojana i Giovaniego.
Katalończyków :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sie 2007, 19:41

Henry potrzebuje przede wszystkim treningów bo jego słabsza współpraca bierze się przede wszystkim z tego powodu, że odstaje kondycyjnie. Często spowalnia akcje i widać wyraźnie, że szybko się męczy. Jeszcze nie doszedł do optymalnej formy po kontuzji, ale to wszystko do nadrobienia. Eto'o z kolei bardzo mi sie dzisiaj podobał. Szalenie aktywny i to nie tylko w ofensywie, ale i w obronie kilka razy. W pierwszej połowie stanowił zdecydowanie największe zagrożenie dla przeciwnika. W ogóle jak do tej pory Kameruńczyk gra bardzo dobrze, ale brakuje mu bramki. Gio znowu bardzo ładnie zagrał po wejściu na boisko. Trudno się nie uśmiechać kiedy ogląda się tego młodego chłopaka o już tak dużych umiejętnościach i tak dobrze rozumiejącego się z partnerami.

Dos Santos zdecydowanie musi zostać i o to się nie obawiam. Sztab szkoleniowy już dawno mówił, że Meksykanin będzie wprowadzany do pierwszej drużyny.

A tutaj jeszcze ciekawostka:

Obrazek

Ronaldinho myśli, że jak ja grałem na zlocie w piłkę bez butów to i on może. Pfffff... :lol:

[EDIT]

I jeszcze jedna ciekawostka. Dzisiaj rozegrany został również mecz pomiędzy weteranami Yokohamy a zarządem Barcelony :] Wygraliśmy 4:0. Jedną bramkę strzelił Laporta ( \o/ ) a Txiki ustrzelił hat-tricka \o/ :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”