Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 456

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 wrz 2011, 23:14

Mogliśmy wygrać historyczny mecz . Nie ważne , że Niemcy nie mieli paru graczy , że mecz był o pietruszke . Można było wreszcie szwabom d*jebać . Wawrzyniak , w domu sieć gamoniu .

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 06 wrz 2011, 23:16

robin zwrocka pisze:
Chyba Lukasa. Też uważam, że źle się zachowali, bo powinni w tego folksdojcza jeszcze butelkami rzucać.
No tak, jeśli ktoś staje twardo w opozycji do najsilniejszego narodu w europie podkreslając swoja nardowość tak jak robi to Łukasz dla Ciebie jest (.....................) ale w kilkunastu kopiąc/mordując 16-letniego "Rolika" byliscie "bohatery"...
Tak twardo stoi w opozycji do najsilniejszego narodu, że gra w ich reprezentacji :haha:

I co Ty mi tu tragedią Rolika wyskakujesz :roll:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 wrz 2011, 23:20

Niemcy sobie odpuścili mecz i grali na pół gwizdka bez paru graczy z pierwszej 11 (kwoli ścisłości u nas tez zabrakło Piszczka czy Boenischa)...więc okazja by WRESZCIE z nimi wygrać była niepowtarzalna...mieć rywala w 90+3' na widelcu i nie umieć tego dowieźć...frajerstwo dekady - szczególnie z Niemcami.

Na + :
- Szczęsny
- Lewy (dla mnie gracz meczu)
- Peszko (a tak!Na dziś lepszy na lewym skrzydle od Obraniaka - szybkość to jednak podstawa,gorzej z innymi elementami piłkarskiego rzemiosła...)
- debiut Perquisa

Na - :
- Głowacki (powinien dać sobie spokój z reprą - jakiś ważny gatunkowo mecz i wiadomo - albo samobój albo czerwona kartka albo Bóg wie co jeszcze...)
- Wawrzyniak (tak jak Dudka w 2006 - tak ciężko zablokować dośrodkowanie w ostatniej akcji meczu?)
- piknikowa publiczność (ma GW co chciała - na Euro będą stadiony - nie będzie dopingu)

Remis 2-2 w perspektywie Euro oceniam na dużo korzystniejszy niż zwycięstwo 2-1.Znając naszą skłonność do przesady Smuda byłby stawiany za wynik tego jednego meczu na jednym pudle z Górskim AD 1974 czy Piechniczkiem AD 1982,a oczekiwania byłyby na strefie medalowej co najmniej (poziom półfinału) a tak...niech koncentrują się na wyjściu z grupy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 wrz 2011, 23:22

Aż dziwne, że nikt nie wspomina o Murawskim. Dla mnie po Szczęsnym i Lewym najlepszy piłkarz w naszej reprezentacji.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 wrz 2011, 23:24

Właśnie miałem się odnieść do widzów, którzy oglądali mecz z trybun. Widać, że bojkot grup kibicowskich Lechii Gdańsk przyniósł skutek. Gramy z Niemcami, na 40-tys obiekcie wypełnionym niemal po brzegi, a na trybunach cisza jak w kościele. Absolutne zero zorganizowanego dopingu. Jakieś dwa, trzy zrywy, na które zareagowało maksymalnie kilka tysięcy ludzi. Żenada.

Co do wyniku to szczerze mówiąc, po tym jak wyśmiałem Wawrzyniaka to nawet odetchnąłem z ulgą. Marzy mi się zwycięstwo nad Niemcami, ale nie w takim meczu. Dzisiaj prawie wszystko w naszej grze wyglądało bardzo źle, drużyna nie wyglądała na poukładaną, jedyne co naprawdę nam wychodziło to kontrataki.
Fajnie byłoby wygrać z Niemcami, np na Euro 2012, ale dziś to nie był ten dzień.
- Peszko (a tak!Na dziś lepszy na lewym skrzydle od Obraniaka - szybkość to jednak podstawa,gorzej z innymi elementami piłkarskiego rzemiosła...)
Nie myślałem, że ktokolwiek oceni go na +.

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 06 wrz 2011, 23:25

MazurXIII
Super koment...:)) 100% racji, jak znowu :mrgreen: będzie konkurs na selekcjonera masz mój głos!!!
NoName1989
komentować twoje teksty to jak mieszać ręką w... zupie...
nie zamierzam...

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 139

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 06 wrz 2011, 23:26

Gdyby te gole strzelono wczesniej remis byłby bardziej zadowalający. W sumie nie wierzyłem ze tego karnego strzelą nasi, ale wyszło i jakoś tak dzwinie prowadzić z Niemcami. No i wyszło w ostatniej akcji.. ze nie mozemy z nimi wygrać. Chociaz np Serbia czy Czechy potrafią, to u nas rywal jakiś szczególny tyle lat be zwycięstwa ;/...

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 06 wrz 2011, 23:28

Kufa, jak ja się cieszę, że niemieccy piłkarze zremisowali. Wyobraźcie sobie sytuację, jak grubo po 70-ce siedzicie opatuleni kocykiem i oglądacie po raz kolejny studio "przeżyjmy to jeszcze raz" jak to Polska dokopała Niemcom 2:1...
Ciekawe, czy ktoś pamiętałby, jaka to była konina.

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 06 wrz 2011, 23:35

Powtórka z 2006 roku, znów wrzutka w ostatnich sekundach meczu i tracimy bramkę po dośrodkowaniu z tego samego sektora boiska. Wawrzyniak, niezły występ z Niemcami i Meksykiem zatarł swoim koszmarnym błędem. Szczęsny - :shock: To co zaprezentował ten chłopak to klasa światowa ! Lewy bardzo przyzwoicie, Perquis na plus, Murawski ciężko haruje, ale problemy z dokładnym podaniem i brakuje mi spokoju w jego grze. No a co do Głowackiego, to ja bym go nie skreślał, obecnie chyba jeden z lepszych polskich ŚO.

Kibicowsko - porażka :x

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 06 wrz 2011, 23:38

Kur.. było tak blisko po raz kolejny :wink: No ale Niemcy po raz kolejny pokazali jak się gra do końca :/ Oczekiwałem batów nawet rezerwowym składem i byłyby gdyby nie Szczęsny :brawo: W Niemczech pewnie po raz kolejny komentatorzy się wypowiadają że mamy kapitalnego bramkarza. Jak już jesteśmy przy pozytywach wyśmienicie wręcz kapitalnie graliśmy z kontrataku to co cechowało nas zawsze i trzeba oddać jedno że Smuda jakieś klocki układa naprawdę...Bardzo chciałem aby bramkę strzelił Lewandowski i to się udało mało tego dołożył bramkę też Kuba(który dopiero grał w 2 połowie) ale chciałbym podkreślić znakomitą wręcz wyśmienitą grę nie poraz pierwszy(z Meksykiem fajnie też zagrał) Dudki na w środku pola - nie wiem czy to on akurat zawinił przy 2 bramce ale chłopak zagrał kapitalnie+ wywalczenie karnego...
Teraz bury ja pier.... ile byśmy przegrywali gdyby nie Szczęsny :shock: Błędy w obronie - Perquis chyba najlepiej potem Wasilewski który miał ciężko w 1 połowie z Poldim i Lahmem gdyż Kuby praktycznie nie było na boisku :/ Pomagali mu potem Murawski,Dudka i wyglądało to lepiej...Wawrzyniak koszmarnie tak jak się pamięta gol z 2008 z Niemcami tak będzie tak samo :/ Głowacki po raz kolejny spier... ważny mecz kadrze..Oprócz błędów obronie trzeba poprawić utrzymywanie przy piłce przynajmniej do tych 45% bo to jest karygodne ale jak wspomniałem wcześniej pewne klocki są teraz je trzeba dalej układać czy starczy czasu nie wiem...

Publiczność :haha: Dawać Euro na Śląskim 8)
DANCH DO KADRY!! 8) Wywalić Głowackiego i Glika :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2011, 23:44

Najśmieszniejsze jest to, że angielski komentator na moim streamie podniecał się cały czas że publiczność bardzo żywa głośna i w ogóle świetny doping Polaków na towarzyskim :lol:

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 06 wrz 2011, 23:45

karnego wywalczyl brozio

nie skreslac glowackiego? koles zatrzymal sie wiele lat temu w rozwoju, zapowiadal sie naprawde przyzwoicie, ale kontuzje i zbyt dlugi pobyt w wisle zahamowaly jego kariere. nie ma co na niego stawiac bo to sie konczy zawsze tak samo. a to karny, czerwona kartka, samoboj z anglia czy innym przeciwnikiem czy dziecinne bledy. ja na euro chcialbym widziec zewlakowa, niech smuda pojdzie po rozum do glowy i go powola. nie wiem kto ma grac na srodku obrony jak nie zewlak. wasyl? wojtkowiak?. ale napewno nie glowacki.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2011, 23:47 przez sigane pepe, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 wrz 2011, 23:46

Co poniektórzy są żenujący :lol:

Jakim trzeba być kibicem dziwnym żeby się czepiać Wawrzyniaka. Cała formacja defensywna ogólnie zagrała na dość podobnym poziomie cały mecz (zgadzam też się z Mazurem ad. Głowackiego). Wawrzyniak akurat się potknął w najbardziej pechowym momencie bo gdyby to było 30min. wcześniej czy w pierwszej połowie nikt by o tym nawet nie wspomniał. A ja mam inne pytanie. On zbiega na swoją pozycje do boku, a gość tam na powtórce było widać stoi parę metrów dalej i się patrzy zamiast dobiec i podwoić w takim momencie. Druga rzecz. Z tej akcji jedyne co mogło być to dośrodkowanie bo kąt uniemożliwiał jakikolwiek strzał zresztą piłkę zawodnik "gonił nogą" więc musiał ją jakby zagarnąć a nie strzelać. I tu się znowu pytam, 5 czy 6 graczy w środku a dogranie spada na nogę niebstawionego gracza. To się pytam po co tych kilku graczy tam stało? Także Wawrzyniakowi to akurat współczuję bo o ile cały mecz zagrał tak jak wspomniałem w pierwszym zdaniu o defensywie, tak tu miał największego pecha po prostu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 wrz 2011, 23:49

Peszko DOCHODZIŁ do sytuacji strzeleckich.Robił to czego wymaga się od nowoczesnego skrzydłowego - łączył grę fałszywego napastnika z bocznym pomocnikiem i to na dużej szybkości.Fakt - zawiodło wykończenie - ale co w takim razie napisać o Klose?Taki Błaszczykowski poza karnym pokazał może 1-2 dobre dryblingi i tyle go było widać w tym meczu :roll: .Dlatego Sławek na + (pokazał o wiele więcej niż Obraniak z Meksykiem,a Ludo jakoś nikt nie krytykuje).Do naszego systemu (gra z kontry a nie atak pozycyjny) - pasuje bardzo dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”