Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 458

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 paź 2010, 21:50

(L)oczkerson pisze:z Kolejorzem był Krasic...
Wykrakałeś?

W pierwszej połowie mieliśmy pokaz, jaką różnicę w grze ofensywnej robi Krasić. Niby nie graliśmy źle (no oprócz infantylnego złapania się na zamach Zdnenasa przy golu) Alex szarpał, długie piłki do boku były, a jednak czegoś brakowało. Przyśpieszenia, dynamiki, zastrzyku energii - Krasicia.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 paź 2010, 21:58

ma ktos moze link do meczu na veetle??:)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 paź 2010, 22:00

BadBoy pisze:ma ktos moze link do meczu na veetle??:)
Na veetle'u nie mam. Tu oglądam: http://atdhe.net/26153/watch-rb-salzburg-vs-juventus

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 21 paź 2010, 22:05

jakosc calkiem dobra wiec mozna ogladac :) dzieki :) no i Krasci wchodzi :jupi:

edyta

chlop naprawde robi ROZNICE :D :afro:
Ostatnio zmieniony 21 paź 2010, 22:08 przez BadBoy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 21 paź 2010, 22:06

Zauważ jednak, że małe zaangażowanie nie wynika z braku Krasicia, ale występów w podrzędnej lidze Europy. Piłkarze mogą siać truizmy, podświadomie i tak olewają ten puchar...

No i jest Krasic... Mogło się obejść...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 23:22

Napiszcie coś więcej, bo ostatecznie meczu nie oglądałem bo napatoczyło się towarzystwo i padło na Lech...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 paź 2010, 23:32

Napisaliśmy mało, ale ...to w zasadzie wszystko. Można jeszcze dorzucić masę niecelnych podań Sissoko, słaba grę boków obrony (ciągle kryli na radar) i bezproduktywnego, tak w ataku jak i w obronie Martineza oraz totalnie niewidocznego Pepe. Poza tym - dużo fauli z jednej i drugiej strony. U nas najlepsi, standardowo, Del Piero i Krasić. A, i Amauri słaby, przyśpieszenie słonia. Wszystkie prostopadłe mu przecinali.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2010, 23:41

ezproduktywnego, tak w ataku jak i w obronie Martineza oraz totalnie niewidocznego Pepe
czyli zostajemy na lewej z Marchisio w przyszłości raczej?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 paź 2010, 23:48

No dziś, po zejściu Martineza, znowu tam grał... Ale na dłuższą metę to pomysł marny. Zresztą - dziura w środku by się zrobiła, bo Sissoko odejdzie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6659

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 paź 2010, 16:49

A nie mówiłem? :lol:

Lekceważymy LE bardzo, jak tak dalej pójdzie to faktycznie nie wyjdziemy z tej grupy. Zadecyduje mecz na Bułgarskiej, chociaż jestem pewny, że jak już będą mieć nóż na gardle to wygrają. :wink:

Meczu nie widziałem, bo podobnie jak (L)oczek zostałem zmuszony do oglądania Lecha więc nie komentuję, ale widziałem jedną akcję jak Sissoko dostał piękną piłę od Amauriego i gdyby przyjął, to by wyszedł sam na sam, no ale nie przyjął tej piłki... Ale po komentarzach widzę, że nie straciłem za dużo.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 paź 2010, 15:18

Dziś się pojawiły plotki o tym, że Buffon szuka domu w Manchesterze. Kto wie może to i prawda bo United szukają bramkarza i tak się zastanawiam, czy przypadkiem nie jest to bardzo dobra okazja. Buffon to legenda, ale legenda, która 3 sezon z rzędu przez pół roku się leczy, ma już prawie 33 lata, problemy z kolanami i plecami, w dodatku teraz będzie wracał po 7-8 miesiącach przerwy.
Obsada bramki i bez Gigiego wygląda bardzo dobrze, bo i Storariemu i Mannigerowi ciężko cokolwiek zarzucić, a jego sprzedaż zawsze dałaby kasę na jakiegoś zajebistego piłkarza z pola, których dalej nam brakuje.W dodatku JUVE pozbywa się zajebiście wysokiej pensji. Ja na miejscu Marotty bym się chyba zgodził na jego sprzedaż po tym sezonie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 paź 2010, 15:44

Ekonomicznie byłaby to dobra decyzja, ale ...Buffon to Buffon, to coś więcej niż ekonomia.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 23 paź 2010, 15:52

Widzialem 2ga polowe i nawet nie chce sobie wyobrazac jak wygladalaby nasza obrona bez Chielliniego. On jest wszedzie, naprawia bledy Bonucciego, schodzi na boki obrony. Czysci wszystko to co sie da. A Bonucci po raz kolejny mnie zalamuje. Czemu on jak widzi rozpedzonego w jego strone rywala, to zamiast jak Chiellini wbic mu sie w nogi, zrobic wszystko by odebrac pilke, to staje w miejscu, jedna nozke wystawia bardziej w bok i czeka - albo sie rywal na nia nabije i sprowokuje rzut wolny, albo zostanie omieniety jak kloda drewna.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 paź 2010, 16:00

Ekonomicznie byłaby to dobra decyzja, ale ...Buffon to Buffon, to coś więcej niż ekonomia.
Pewnie, że tak, ale ile my mamy pożytku z Buffona od już prawie 3 lat? Ja po prostu mam wątpliwości, czy Buffon z jego zdrowiem, może być jeszcze takim liderem jak kiedyś. Bo jak ma to być tak dalej to jestem wstanie sobie JUVE bez Gigiego wyobrazić bez większego problemu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6659

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 paź 2010, 16:15

Buffon to Buffon, najlepszy bramkarz świata, który grał w Serie B mimo ofert z najlepszych klubów świata. To zawodnik, który poza Realem miałby miejsce w każdej 11 a on siedzi dalej w tym przeciętnym Juventusie. Co najważniejsze, nie narzeka. Fakt, że pensję ma dużą jak na nasze warunki ale nie zawsze pieniądze się liczą. Jak dla mnie to może dostać dożywotni kontrakt, bo to jest symbol tego klubu a takich nie można się pozbywać żeby podreperować budżet. Z pozbyciem się Gigiego mógłbym się pogodzić jedynie wtedy, gdy on sam będzie chciał odejść. W przeciwnym wypadku dla mnie koleś jest nietykalny, zwłaszcza, że ma 32 lata więc na tej pozycji mógłby pograć jeszcze z 5-7 lat na bardzo wysokim poziomie.
Pewnie, że tak, ale ile my mamy pożytku z Buffona od już prawie 3 lat?
Początek poprzedniego sezonu to był stary, dobry Gigi. Ja wierzę, że jeszcze nam nie raz uratuje tyłek.

Bardziej mnie martwi kontuzja Grygery (nie sądziłem, że kiedyś to napiszę) i w związku z tym pomysł Delneriego o grze na jego pozycji Pepe. Wiem, że Motta z Palermo się skompromitował ale żeby aż tak? :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”