FMy - Strona 459

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2008, 1:50

MeToYou pisze:O ile mnie pamiec nie myli to jeden z najlepszych bramkarzy po kilku sezonach w calym FM Twisted Evil
Fakt. Właśnie przekonali się o tym moi napastnicy.
Semler jest zawieszony za kartki jeszcze za grzechy sprzed 4 sezonów z Hajduka Split - Lulic jest na ławce - kapitanem zespołu mianowałem bramkarza, Krizmanica.
W ataku gra więc supernieskuteczny momentami Velikonja i chimeryczny Lazarevic. Na ławce równie chimeryczny Glen i niewiadoma Dudic.
Więc gdybym filmował wszystkie niewykorzystane sytuacje tego kwartetu, to, [k****], sfilmowałbym monumentalne dzieło, przy którym trylogia "Władca pierścieni" to krótki spot reklamowy.
Nawiązując do klasyka - "Oddajcie mi mojego Bozicica!"
Dejan był bez techniki, bez siły, bez dryblingu, ale był, psia krew, drugim Inzaghim. Teraz mam samych superszybkich snajperów z techniką Ronaldinho, ale ze skutecznością kulawego Gilardino.
Po pół godzinie meczu uznałem, że Llorisa można pokonać tylko wrzucając drugą piłkę na boisko i modląc się, że któryś ze snajperów kopnie ją wreszcie prosto.
W przerwie kazałem wszystkim śpiewać Bogurodzicę. A co, pod Grunwaldem pomogło, a Llorisa bez boskiej pomocy nie pokonamy. Może pomoże.
I pomogło! Dudic kaleka wlazł z ławki, Antheunis zrobił minę do Llorisa, udał, że widzi Supermana na niebie, a Dudic, gdy Lloris szukał peleryny na nieboskłonie, wpakował piłkę do bramki.
Do końca meczu byliśmy twardzi, jak skała, szybcy, jak Achilles, broniliśmy się jak Spartanie w Termopilach, kontrowaliśmy, jak Gołota za najlepszych lat...
I na [ch**] to wszystko, jak straciliśmy gola ze spalonego.

1:1 na wyjeździe z Nice, u siebie mam nadzieję skompromitować tego Llorisa i wygrać wysoko.

2WP //maestro

Hehe, nie spodziewałem się, że za coś takiego dostanę ostrzeżenia - dodawałem te słowa dla podkreślenia pewnych sytuacji opisywanych w tekście, ale ok, dostosuję się do zasad.

Po trzech miesiącach prowadzenia Oxfordu w PL zrezygnowałem ze starego, prostego i skutecznego 4-4-2 na rzecz 4-5-1. W zimie przyjdzie do mnie garść piłkarzy za ciężkie pieniądze, odejdzie masa rezerwowych, niespełnionych wynalazków i wtedy ostatecznie przejdę na 4-5-1 w stylu Milanu (do czego to doszło, żebym się na Ancelottim wzorował!) - na słabsze ekipy 4-4-2, na mocniejsze 1-4-5-1.
No i zobaczymy, jak to się sprawdzi.
Na razie w UEFA trafiłem do mocnej grupy - Heracles, Osasuna, Zenit, HSV i ja - mam nadzieję na 2-3 miejsce, bo HSV wydaje się być poza zasięgiem, coś konkretniejszego powiem, gdy zagram - za chwilę- z Zenitem, moim bezpośrednim rywalem do miejsca nr. 2 - z Osasuną powinienem sobie poradzić. :roll:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 kwie 2008, 16:03

ej ma ktos dobrego lewego obrońce,do reading do 3 mln. :?: Gram pierwszy sezon.....a sprzedałem Shoreya

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 21 kwie 2008, 16:21

sprobuj Roberto Carlosa ;)

obroncy sa bardzo drodzy, za N'Zogbie i Vanden Borre wybulilem lacznie 35 mln euro

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 kwie 2008, 16:27

Kubańczyk pisze:ej ma ktos dobrego lewego obrońce,do reading do 3 mln. Question Gram pierwszy sezon.....a sprzedałem Shoreya
Adama Tamboura, bodajże gra jeszcze w Helsinborgu.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 21 kwie 2008, 17:05

Federico Rizzi, Mat Cahais, Pietro Accardi, Bottinelli, De Cegile, Esparza, Arti Vidal, Pineda, Pocognoli, Wilson, Pinola, Rubin, Pavlyuchek, Srna, Mareque, Atouba, Andrea Dossena, Modesto, Pogatetz, Rosenior, Potenza, Quiroga, Marian Had, Guy Demel, Lequi, De la Bella. Bedzie dość ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 kwie 2008, 17:51

Mozesz jescze dopisac Jelle van Damme. Nie jest geniuszem, ale bardzo solidny zawodnik i moze grac tez na srodku :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 kwie 2008, 17:57

Cahais rządzi i króluje. Mam go u siebie w Valencii, rok 2014. Możesz jeszcze Austriaka Langle, ale on się pojawia chyba potem, jeżeli dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 21 kwie 2008, 20:12

Kubańczyk pisze:ej ma ktos dobrego lewego obrońce,do reading do 3 mln. :?: Gram pierwszy sezon.....a sprzedałem Shoreya
Eduardo z klubu Bahia - bardzo tani, po jakims czasie imponuje w obronie i ofensywie 8) Poza tym gra na wielu innych pozycjach. Zobacz jeszcze :arrow: Lorenzo Davids
dziki16 pisze:obroncy sa bardzo drodzy, za N'Zogbie i Vanden Borre wybulilem lacznie 35 mln euro
:shock: Za Vanden Borre'a dalem 7mln.... watpie zeby n'zogbia wart był koło 30, slabo sie targujesz :wink:
RealFan pisze:Mozesz jescze dopisac Jelle van Damme. Nie jest geniuszem, ale bardzo solidny zawodnik i moze grac tez na srodku :wink:
ALbo ten drugi z Anderlechtu, Deschart czy coś takiego.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 kwie 2008, 20:45

Kupiłem juz Rumuna Pulhaca.......zobaczymy jak się będzie grało w Reading,bo to obiecująca druzyna.Aha,jesli potrzebujecie jeszcze lewego defensora,to ja znakomicie pamietam Joe Mattock z Leicester(własnie go kupiłem),jak grałem Newcastle to wywalił ze składu Antolio Lopeza.....tylko jedna wada,jako że jest Anglikiem,czasem krzycza za niego kuriozalne ceny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 kwie 2008, 21:12

A ja właśnie zrezygnowałem z Oxfordu (po raz pierwszy :wink: ).
Nie ciągnie mnie do tej gry. Powody są dwa:
Gigantyczne pieniądze w angielskim futbolu - sorry, Kuszczak w Portsmouth zarabia 90 tys. Ł, pseudogwiazdeczki w byle West Ham czy innym Fulham niewiele mniej.
O Aston Villi co pół roku wydającej 50 mln. Ł na transfery nie chce mi się nawet pisać.
Drugi problem, to klasyczna dla FM bariera nie do przeskoczenia - znów awansowałem i łoję wszystkie ekipy poza wielką trójcą- Arsenal, United, Chelsea. Choć na papierze wcale nie mają lepszych wiele piłkarzy od drużyn, które pokonuje 5:0 u siebie, to mimo wszystko strzelenie im gola na własnym stadionie graniczy z cudem - Chelsea i Arsenal trenują jakieś ogórki, United Magath - pieniądze mają niewyobrażalnie wielkie.
Zaczynam się zastanawiać, czy gra im nie daje, jak w EU II, jakiegoś atutu za nazwę- tak jak w EU II dostaje się mniej punktów ataku w przeciwieństwie do rywala w zależności od poziomu, tak tu Arsenal czy United na starcie są o wiele ode mnie lepsze, bo to Arsenal czy United.

Logicznie na pewno nie da się wytłumaczyć tego, co te zespoły robią z moim Oxfordem.
Powodów jest więcej, ale to dwa główne. Mam dość użerania się z zarządem co pół roku o konkretny klub filialny z pozwoleniem na pracę, czy cudów bramkarskich - rozumiem, że Lloris to świetny bramkarz, ale w dwumeczu z Nice przekroczył pewne granice rozsądku - każdy golkiper, przeciwko któremu gram, jest doskonalszym Buffonem. A moi piłkarze biją po trybunach, choć mają doskonałe atrybuty strzeleckie i świetny trening.
Mam dość takiej pseudogry, instaluję wszystkie dodatki graficzne, do tego wszystkie możliwe uaktualnienia, fake'i i inne wodotryski i zaczynam kimś w niiiiskiej lidze włoskiej - C2C się kłania.
We Włoszech takich cyrków nigdy nie miałem jednak - Inter czy Milan były super mocne, ale nie nie-do-pokonania. W Anglii jest z tym jakiś kłopot w lidze, że po połówce sezonu odechciewa się grać. Może i zdobyłbym mistrzostwo w drugim roku, ale przez 5-6 lat nie zbliżyłbym się do stawek, jakie piłkarzom z odpowiedniego poziomu oferuje byle bieniaminek PL, który jednak o najwyższą ligę ocierał się wcześniej i ma stadion - ja dopiero teraz wszedłem, a za płacę góra 30 tys. Ł tygodniowo to ja mogę najwyżej szczyla z rezerw United wyciągnąć w 5 sezonie gry. :roll:

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 21 kwie 2008, 22:46

MeToYou pisze:Shocked Za Vanden Borre'a dalem 7mln.... watpie zeby n'zogbia wart był koło 30, slabo sie targujesz Wink

za Van den Borre dalem 17 mln bo na gwalt potrzebowalem prawego obronce bo właściciele mi Corluke sprzedali i Richardsa 30 sierpnia a czasu bylo mało :P Jeszcze kupilem Antona Ferdinanda za 13 mln ale nie zdazylem niestety i przyjdzie dopiero w styczniu. Za N'Zogbie dalem 18 i jak narazie nie załuje ;) poza tym mialem ok 65 mln euro na transfery wiec moglem szaleć :D zostalo mi jeszcze 25 mln.

P.s. Jak u was sie spisuje Gary Kagelmacher ? Młody Urugwajczyk. Zapodajcie jakies screeny z jego umiejetnosciami i historia ;)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 21 kwie 2008, 23:16

Wilmore pisze:Drugi problem, to klasyczna dla FM bariera nie do przeskoczenia - znów awansowałem i łoję wszystkie ekipy poza wielką trójcą- Arsenal, United, Chelsea. Choć na papierze wcale nie mają lepszych wiele piłkarzy od drużyn, które pokonuje 5:0 u siebie, to mimo wszystko strzelenie im gola na własnym stadionie graniczy z cudem - Chelsea i Arsenal trenują jakieś ogórki, United Magath - pieniądze mają niewyobrażalnie wielkie.
Skad ja to znam... ciagne 3 sezon w PL West Bromem, i w tym roku chce powalczyć o mistrzostwo... kazda drużyna Poza Arsenalem, Chelsea, Man Utd, i Liverpoolem dostaje po 0-3... potem jade na OT albo Emirates Stadium ...., po swietnej grze i prowadzeniu 2-0 po 30 minutach gry... oni Strzelaja bramki z 40metrow nawet :? Tylko dlatego ze mam plakietke " west brom " , a kadra jakby nie patrzec napewno nie gorsza niż u rywali, być może nawet lepsza.... WYgrać mecz z jedna z tych drużyn graniczy z cudem, choć czasem sie to zdarza, baaardzo rzadko...

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 kwie 2008, 23:30

dziki16 pisze:

za Van den Borre dalem 17 mln bo na gwalt potrzebowalem prawego obronce bo właściciele mi Corluke sprzedali i Richardsa.
:shock: :pogrzeb: :badziewie: :angry2:
To tak jakby sprzedać np.Vidica i Ferdinanda i kupić Szalę i Głowackiego :boruta: :rotfl2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 0:21

MeToYou pisze:oni Strzelaja bramki z 40metrow nawet
To mnie doprowadziło do szału właśnie w ostatnim meczu z Chelsea na moim stadionie - 89 minuta, świetna gra Oxfordu, spokojnie prowadzimy 2:0. Nagle mój DP fauluje, choć jestem przekonany, że to sobie gra wymyśliła, i jak zobaczyłem, z jakiej pozycji będzie bity wolny - 40 metrów od mojej bramki - to już wiedziałem, że będzie bramka.
Pyk, Joe Cole bije z 40 metrów, 2:1.
No ale myślę sobie, że już drugiej bramki nie strzelą. Sędzia doliczył trzy minuty i w trzeciej właśnie wyrównanie - Drogba, który cały sezon cieniuje, ma już 34 lata i jest przeciętniakiem, głębokim rezerwowym w Chelsea, wchodzi i strzela na 2:2. Ze spalonego.
Dobra, myślę, remis to też nienajgorszy wynik, mogło być gorzej.
I było - rzut rożny z kosmosu, moi obrońcy wybili na róg nieatakowani, główka Terry'ego i 2:3. :roll:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 22 kwie 2008, 1:02

Mam pytanie.
Kupiłem Saiveta i jego wartośc po 2 sezonach wzrosła bardzo znacznie. Ofert składały mi największe kluby a zarząd bez mojej zgody zaakceptował ofertę z Chelsea :? . Saivet pewnie ustali warunk, a ja jestem bardzo przeciwny odejsciu i pytam czy da sie jeszcze cos zrobic?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”