Przez to, ze kibicuje Chelsea nabrałem do niego trochę antypatii.Wojciech Skaba jest bliski przejścia do Legii Warszawa. Utalentowany golkiper ma zastąpić w stolicy Łukasza Fabiańskiego, który odchodzi do Arsenalu.
23-letni Skaba miał bardzo dobrą wiosnę. Dopiero w tej rundzie został pierwszym bramkarzem zespołu, wygrywając rywalizację z Krzysztofem Pilarzem i spisywał się znakomicie. Skaba w przeszłości trenował gimnastykę, stąd jego zwinność i skoczność.
Prezes Edward Socha, który od poniedziałku przesiaduje w Warszawie, sam pilotuje transfer bramkarza do Legii. - Prowadzę rozmowy z działaczami Legii. Być może dogadamy się już we wtorek. Zaznaczam jednak, że jego przejście nie jest jeszcze przesądzone - tłumaczy Socha, który chce wynegocjować jak najwyższą sumę. Skabą jest także zainteresowany m.in. Lech Poznań.
- Chciałbym grać w Legii. Zresztą który piłkarz by nie chciał - przekonuje Skaba. - Z kolei moim największym marzeniem jest gra w lidze angielskiej. Kibicuję Chelsea - dodaje zawodnik. Skaba o miejsce w bramce Legii rywalizowałby ze Słowakiem Janem Muchą. - Jeśli dojdzie do transferu, jestem przekonany, że sobie poradzi - dodaje szef Odry.
Socha zaznacza, ze jego przejście do Legii nie jest przesądzone... Nie wierze, moim zdaniem to na dniach Skaba stanie sie zawodnikiem Legii.
Tego sie spodziewałem. Strąk na pewno nie zostanie w Bełchatowie. To nie tyczy sie tylko jego. Garguła, Jarzębowski(?), Boguski(powrót z wypożyczenia), być może Wróbel... Jeżeli Nowaka nikt nie wypatrzył za granicy, to jeszcze zostanie na sezon. Jeszcze jest tam kilka ciekawych nazwisk (Ujek, Popek, Fonfara), ale całego Bełchatowa nie rozkopią.Defensywny pomocnik GKS Bełchatów Paweł Strąk (wcześniej Wisła Kraków i Zagłębie Lubin) ma ofertę z Boavisty Porto, ale jego menedżer Radosław Osuch twierdzi, że nie tylko. - Paweł ostatnio był obserwowany przez wysłanników Austrii Wiedeń, a zainteresowanie zgłosiła też Legia - powiedział.