Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 maja 2007, 0:52

Wojciech Skaba jest bliski przejścia do Legii Warszawa. Utalentowany golkiper ma zastąpić w stolicy Łukasza Fabiańskiego, który odchodzi do Arsenalu.

23-letni Skaba miał bardzo dobrą wiosnę. Dopiero w tej rundzie został pierwszym bramkarzem zespołu, wygrywając rywalizację z Krzysztofem Pilarzem i spisywał się znakomicie. Skaba w przeszłości trenował gimnastykę, stąd jego zwinność i skoczność.

Prezes Edward Socha, który od poniedziałku przesiaduje w Warszawie, sam pilotuje transfer bramkarza do Legii. - Prowadzę rozmowy z działaczami Legii. Być może dogadamy się już we wtorek. Zaznaczam jednak, że jego przejście nie jest jeszcze przesądzone - tłumaczy Socha, który chce wynegocjować jak najwyższą sumę. Skabą jest także zainteresowany m.in. Lech Poznań.

- Chciałbym grać w Legii. Zresztą który piłkarz by nie chciał - przekonuje Skaba. - Z kolei moim największym marzeniem jest gra w lidze angielskiej. Kibicuję Chelsea - dodaje zawodnik. Skaba o miejsce w bramce Legii rywalizowałby ze Słowakiem Janem Muchą. - Jeśli dojdzie do transferu, jestem przekonany, że sobie poradzi - dodaje szef Odry.
Przez to, ze kibicuje Chelsea nabrałem do niego trochę antypatii. :?
Socha zaznacza, ze jego przejście do Legii nie jest przesądzone... Nie wierze, moim zdaniem to na dniach Skaba stanie sie zawodnikiem Legii.
:P Szykuje sie ciekawa rywalizacja w bramce Legii. 8)
Defensywny pomocnik GKS Bełchatów Paweł Strąk (wcześniej Wisła Kraków i Zagłębie Lubin) ma ofertę z Boavisty Porto, ale jego menedżer Radosław Osuch twierdzi, że nie tylko. - Paweł ostatnio był obserwowany przez wysłanników Austrii Wiedeń, a zainteresowanie zgłosiła też Legia - powiedział.
Tego sie spodziewałem. Strąk na pewno nie zostanie w Bełchatowie. To nie tyczy sie tylko jego. Garguła, Jarzębowski(?), Boguski(powrót z wypożyczenia), być może Wróbel... Jeżeli Nowaka nikt nie wypatrzył za granicy, to jeszcze zostanie na sezon. Jeszcze jest tam kilka ciekawych nazwisk (Ujek, Popek, Fonfara), ale całego Bełchatowa nie rozkopią.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 maja 2007, 11:15

Widac Boavista po dobrych doswiadczeniach z Kaza i Grzelakiem, ktorych nie wykupi bo ich nie tsac a z Ptakiem trudno sie dogaduje, penetruje Polski rynek. Oprocz wyzej wymienionego Straka, ktory pewnie po ewentualnym transferze ma zastapic Kaze - Boavista wyrazila chec pozyskania Sikory, ktory mial niesamowita koncowke sezony :!: Wiec moze beda male rychy na plaszczyznie Groclin - Portugalia, Leira - Groclin czyli Slusarski wraca do Grodziska a Sikora na polwysep Iberysjki.

Podobno Bak jedzie na dwa fronty, ehhh chwyta kilka srok za ogon a pewnie wynikna z tego nici :lol:
Ciekawi mnie rowniez fakt gdzie zagraja niegdys ostaje naszego ataku reprezentacyjnego Oli i Niedizelan

Mam rowneiz moje domniemania odnosnie przyszlych transferow - tak sobie mysle ze Gajtek opusci Kielce, gdzie aktualnie nie ma dobrej "prasy" i doloczy do Lubiny, ktory potrzebuje jeszcze jednego napastnika wysokiej klasy a nie wiadomo jaki los spotka Piszczka, wazne apsektem jest tutaj Michniewicz, ktory jak mowil kiedys bardzo chcialby Gaktka

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 maja 2007, 11:45

Widac Boavista po dobrych doswiadczeniach z Kaza i Grzelakiem, ktorych nie wykupi bo ich nie tsac
A ja gdzies czytalem, ze Kazmierczaka kupia, dostal takie zapewnienie od wlodarzy klubu z Porto na pismie. Ja sie z tego faktu ciesze :) A co do przyszlosci Grzelaka, moze jakis inny klub z ligi portugalskiej go wezmie :wink: Liga silna nie jest i mozna sie pokazac w meczach ze sredniakami czy slabszymi ekipami, a statystyki ida w swiat :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 maja 2007, 13:49

Andradina w Koronie

32-letni Andradina przyjął warunki proponowane przez Koronę Kielce i w sezonie 2007/08 będzie bronił barw żółto-czerwonych. Dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia o kolejny rok w przypadku braku chęci rozstania się przez obydwie strony brazylijski napastnik podpisze w ciągu kilku dni.

Pogoń Szczecin, w której Andradina występował ponad dwa lata nie dostanie za transfer nawet złotówki, gdyż kontrakt wiążący Brazylijczyka z "Portowcami" wygasa 30 czerwca.

Andradina w polskiej w lidze gra od wiosny 2005 roku. Od tego czasu na naszych boiskach w 70 meczach strzelił 22 gole.

Wyścig o Brazylijczyka Korona wygrała z GKS-em Bełchatów (wicemistrzowie Polski nie zdołali przebić oferty z Kielc).
Na to sie zanosilo od dlugiego czasu, ale Ptak jakos nie chcial na nim zarobic wiec trzeba bylo czekac na wygasniecie umowy
To nietuzinkowy napastnik, pomimo juz 32lat stac go jeszcze na kilka dobrych sezon, ten sezon troche slabszy niz poprzednie ale i ta Pogon byla coraz slabsza :roll: Jedyny pilkarz, ktory jakos wyroznial sie w Pogonii i warto dodac ze byl tam juz wczesniej niz urodizla sie brazylisjka Pogon :!:
To chyba Gajtek odejdzie :think:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 cze 2007, 16:53

cloner pisze:A ja gdzies czytalem, ze Kazmierczaka kupia, dostal takie zapewnienie od wlodarzy klubu z Porto na pismie. Ja sie z tego faktu ciesze Smile A co do przyszlosci Grzelaka, moze jakis inny klub z ligi portugalskiej go wezmie
A widzisz, jednak bedzie odwortnie :!: panter nie stac na wykupienie Kazy ale Grzelak to juz inna sprawa, i wlasnie na jego definitywny transfer sie zdecydowali :!: A Kaza moze bedzie grac zza miedza :P Nie w Boaviscie a w FC Porto - czyli Lm jego :lol: jakby co 8)
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,4194396.html

edit
http://www.sport.pl/pilka/1,65043,4194370.html
czyzby to byly pocztaki powrotu Zurawskiego do Polski :think: :jupi:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 cze 2007, 17:23

Patryk Rachwał będzie grał w Bełchatowie

Od nowego sezonu Orange Ekstraklasy 2007/08 Patryk Rachwał zostanie piłkarzem GKS-u Bełchatów.

26-letni pomocnik swoją pierwszoligową karierę rozpoczął wiosną 1998 roku w Górniku Zabrze. Od tego czasu na polskich boiskach zagrał 140 razy i zdobył 4 bramki. Przez ostatnie trzy lata występował w Wiśle Płock.
No prosze, a jednak Belchatow nie rozpadnie sie po niewatpilwym sukcesie, juz zwiekszono budzet, a przyjscie Rachwala jest wzmocneinem, chlopak jednak talent ma, ktory troche zostal zakurzony w Plocku (jak wiele innych). Czyzby to oznaczalo ze Strak odejdzie :think: w Sumie nic nie wiadomo, bowiem Orest zawsze moze cos wymyslic a Strak wrocic na obrone
Mam nadzieje ze Rachwal bedzie lepszy posunieciem nizeli Magdon, za ktorego w rpzeicwienstwie do Rachwala zaplacono :!:
Tak sobie mysle i ten transfer jest jednak malym zakoczeniem, bowiem myslalem ze trafi do Lubina a tu jednak Belchatow

Z innych wiadomosci :arrow:
Krzysztof Kotorowski zostaje w Lechu Poznań. Dziś bramkarz Kolejorza podpisał nowy dwuletni kontrakt z klubem.

A Grosicki na testach w Legii, ciekawe co bedzie z Celebanem :think:
ALbo z Gevorgianem czy Sedlackiem - bo jednak sa to na nasza lige dosc lakome kaski,

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 02 cze 2007, 9:11

Grzelak związał się z Boavistą Porto na kolejne 3 lata... zaś "Kaz" parwdopodobnie nowy sezon rozpocznie na Estadio Dragao bądź Estadio da Luz...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 cze 2007, 10:47

kyloloko pisze:Grzelak związał się z Boavistą Porto na kolejne 3 lata... zaś "Kaz" parwdopodobnie nowy sezon rozpocznie na Estadio Dragao bądź Estadio da Luz...
Powiedzial co wiedzial :roll:

Po tym jak Odre opuscil Skaba, ta szybko szuka jego nastepcy - nie suzkala daleko bowiem najprawdopodobniej bramkrzem wodzislawia pozostanie Kozik - czyli obecny bramkarz Piasta Gliwice - trzeba mu oddac ze marnuje sie w 2lidze, ma wysmienite warunki fizyczne a poza tym "sznute" :lol:
Juz mial odejsc jakis czas temu jednak caly czas byl ten transfer odwlekany, mysle ze tym razem juz z pod topora nie ucieknie :!:

Po, tym jak trenerem Gornika zostal Wiczorek, klub z Zabrza chce widziec jego bylego podopiecznego D. Dudka :lol:

Zas jego brat mile widziany bylby w Bradze :lol:

Marcin Mieciel w AEK :think: jednym slowem super atak - Rivaldo - Mieciel - patrzac przez pryzmat tego seoznu gdzie ta wirtualna para bylaby postrachem kazdego :!:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 02 cze 2007, 12:57

czeher pisze:
Po tym jak Odre opuscil Skaba, ta szybko szuka jego nastepcy - nie suzkala daleko bowiem najprawdopodobniej bramkrzem wodzislawia pozostanie Kozik - czyli obecny bramkarz Piasta Gliwice - trzeba mu oddac ze marnuje sie w 2lidze, ma wysmienite warunki fizyczne a poza tym "sznute" :lol:
To naprawde dobry zawodnik, Piasta ratowal nie raz, no i transfery na linii Wodzislaw - Gliwice sa dosc czeste. Ten transfer jest calkiem mozliwy, tym bardziej ze trener Zielinski bardzo dobrze zna Krzystofa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 cze 2007, 0:13

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,4198594.html

Hmmm. Ja nie chcę znowu krytykować Wyborczej, nie wierzę, by coś takiego puścili, jeśli to nie prawda, to nie jest poziom Faktu, czy pewnego serwisu, który dla reklamy sprzedaje Dolhę do Lecha, ale...

jak to ma się do tego: http://www.wislakrakow.com/www/showarti ... leid=14661

i do zapewnień, że polskie opcje nie będą rozpatrywane, a do Rumunii nie wróci?

Coś smierdzi. Więc ostatecznie jestem zmuszony skrytykować Gazetę Wyborczą, oddział w Poznaniu, który, okazuje się, że ma lepsze wiadomości od oddziału krakowskiego na temat Wisły :shock: :shock: :shock:. Jestem przekonany (łudzę się :lol:?), że te doniesienia okażą się nieprawdziwe, ale jeśli tak będzie, to dla mnie smutne, bo nie spodziewałem się po Wyborczej manipulacji cytatami.

:shock:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 cze 2007, 0:20

Dolha nie odejdzie z Wisły do jakiegoś innego klubu OE, bo po co? Jeżeli miałby odejść z Krakowa to gdzieś za granice, gdzie może rozwinąć swoje umiejętności.

Jak podpisze kontrakt z Wisła to powiem szczerze, ze sie zdziwię. Wypromował sie w OE i na pewno ma ciekawsze oferty zza granicy. :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 cze 2007, 0:35

Wypromował się sam, ale też klub wyciągnął do niego pomocną dłoń w trudnej chwili. Teraz powinien podpisać choćby po to by klub zarobił na nim. Żurawski, Błaszczykowski podpisywali, podpisał nawet Frankowski (ale to już trochę inna historia :)) i jeśli Dolha ma ten charakter, który pokazuje na boisku i w wywiadach, nie odejdzie tak po prostu z powodu kasy, bo Wisła potrafi godziwie wynagradzać swoich najlepszych zawodników i przyczyną byłaby zwyczajnie pazerność. A ja w to nie wierzę. Ciekawsze oferty zagraniczne? Nie tylko kwestia sportowo-finansowa się liczy.

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 04 cze 2007, 0:46

No wlasnie, przeczytalem na stronie Gazety, i gdyby to nie byla taka marka, nigdy bym sie nie odwazyl pisac tego publicznie i krytykowac zarzadu. Prawda jest taka, ze to jednak Rumun, nie jest zwiazany z Polska, z Wisla i z kibicami jak chocby Blaszczykowski - mowi jedno, robi drugie, a nawet oddzial poznanski jest w jakis sposob sprawdzany. Nie chce mi sie wierzyc, ale chyba trzeba zaczac. Skandal, tragedia..

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 cze 2007, 10:22

Wprawdzie jakis czas temu pisalem o Koziku i ewentualnym przejsciu do Odry ale to juz dla mnie maly szok
Krzysztof Damian Kozik podpisał kontrakt z GKS-em Bełchatów

25-letni bramkarz Piasta Gliwice, Krzysztof Damian Kozik, podpisał umowę z GKS-em Bełchatów. Urodzony w Tychach zawodnik związał się z zespołem wicemistrza kraju na 3 lata.

Kozik karierę rozpoczął w Unii Bieruń Stary, następnie bramkarskie doświadczenie zdobywał w RKS Radomsko, KS Myszków, Hetmanie Zamość, Aluminium Konin i ponownie Radomsku. Od rundy wiosennej sezonu 2004/05 występował nieprzerwanie w Piaście Gliwice, gdzie zbierał bardzo dobre noty.

Kto wie czy nie bedzie tam pierwszym bramakrzem :think: wg mnie ma duze szanse, Lech mimo wielkiej klasy nie mlodnieje a i popelnia coraz czescie bledy jak i lapie kontuzje :!: A Sapela to w mojej ocenie jest gorszy od bylogo juz zawodnika Piasta :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2007, 10:34

A jeszcze wczoraj bronil w Bytomiu i nic nadzwyczajnego nie pokazal w sumie. :wink:
W jakims temacie, chyba Wisly pisalem, zeby zainteresowali sie mlodym pilkarzem Polonii B. Michalem Zielinskim, gra on niewiele, ale jest zajebisty. Wczoraj to chlopak potwierdzil, wszedl na ostatnie 20 minut i szalal niesamowicie, az strzelil pieknego gola na 3-1 w 84 minucie. Teraz przy awansie, na pewno go nie oddamy :P

Ciekaw jestem tych transferow w najblizszym czasie, w pierwszej, jak i drugiej lidze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”