Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 47

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 lip 2006, 10:55

Łukasz_ pisze:To co pisze Ossy nie jest prawdą do końca. Pamiętaj że Juventus w Serie B bądź jeszcze niżej to nie jest ten Juventus z Serie A. Odejdą najlepsi piłkarze i nie jest powiedzianie że awans do pierwszej ligi będzie spacerkiem. Osobiście uważam że będą awansować bez żadnych kłopotów ale swojej potęgi w 2-3 lata nie odbudują. Zaraz po awansie do Serie A nie będą mieli drużyny która będzie w stanie powalczyć o pierwsze 4 miejsca a o mistrzostwie raczej nie ma mowy. Nie sprowadzą 10 piłkarzy z wysokiej półki w jednym Mercato, pieniądze z nieba nie spadną. Trzeba również pamiętać że mogą być tak słabi że nie będą potrafili się utrzymać w Serie A jak np. Milan w latach 80 i Fiorentina w ostatnim czasie ale tam " coś " cudem ich uratowało.
NIe Łukasz, mnie nie o to chodziło. Nie chodzilo mi o to że Juventus znow bedzie wielki w Serie A, bo zdaje sobie sprawe ze to moze potrwac wiecej lat. Chodzi mi o to naywa Juventus, nie wiecej niz po roku znow bedzie w Serie A.

O ktorej wyroki?
pozdro

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 10 lip 2006, 11:09

Messi E2 Ronaldinho pisze:a najwięcej Milan Arrow około 15, inni maximum 10 Wink
Bzdura!
Juz same zadania oskarzyciela dawaly Milanowi najnizsza kare (serie B i 3 punkty karne przy serie B i 15 punktach dla Violi i Lazio)
Dzisiaj czytalem ze prawdopodobnie skonczy sie na serie B z ujemnymi punktami dla Juve. Ujemnymi punktami w nowym sezonie dla Violi i Lazio, oraz ujemnymi punktami i koniecznoscia rozgrywania eliminacji do LM dla Milanu.

Na jakims forum wyczytalem rowniez ze wyrok wcale nie musi zostac ogloszony dzisiaj (mimo to bardzo bym chcial aby tak sie stalo) i prawdopodobnie tak sie stanie, a roztrzygniecie poznamy jutro lub pojutrze. Najpozniej moze zostac przedstawiony bodajze 21 lipca.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 11:15

Ostry bo do 21 lipca musi być chyba podany wyrok prawomocny - także jak dzis zapadnie to i tak odwłania do TAR i t d - a za pewne każdy z klubów skorzysta z takie możliwość jakie by te wyroki nie były.

Messi E2 Ronaldinho nie popisałes się :roll: tyle pisze w temacie a nie wiesz że z 4 klubów Milan ma postawione "najmiejsze zarzuty" ? także troche mijasz się z prawda.

To fokta przedstawiająca największe możliwe kary - które sa tak naprawde mało prawdopodobne. Fotka przedstawia najbardzie nie korzystny wyrok. A gwarantuje Ci że już troche zarzutów obalili :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 11:21

Na maksymalne wyroki nie ma co liczyć. Powinni zdegradować tylko Juve bo tylko ono tak naprawdę zasłużyło sobie na aż tak wysoką karę. Reszta klubów z ujemnymi punktami na starcie nowego sezonu i na tym koniec. Juventus zrobił zbyt wiele złego aby teaz się wymigać. Chyba, że połowa tego co do nas docierała ta brednie ale to mało prawdopodobne. Ciekawe kogo wystawią do europejskich pucharów.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 13:23

Wyroki najpóźniej w środe ? :roll: tego nie przypuszczałem, ale widocznie nawet prokuratura świętuje złoto :wink: To tylko wywoła kolejna spekulacje :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 13:31

Czyli dziś nie poznamy wyroków. To prawie pewne. Szkoda bo zwlekanie nikomu dobrze nie służy. Byle tylko nie było tego ułaskawienia w związku z Mistrzostwem dla Włoch. A niestety tak trochę to wygląda :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2006, 13:39

Podawałem wg. siebie jakie powinny byc wyroki :arrow: dlaczego Milan wyzszy od Violi i Lazio :arrow: bo sa bardziej renomowanym zespolem na siwecie i ppowinni dawac przyklad, a skoro tak potezne druzyny kupuja mecze czy sa zamieszane w inne tego typu sprawy to powinny dostawac pozadna kare :twisted: ot tak dla przykladu 8) A jeszcze do tego dochodzi Galliani, ktory byl wysoko...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 13:42

A czemu pisze: "byle by nie było tego ułaskawienia" naprawde sądzisz ze wszyscy marzą by grać w Real'u :roll: To jaka bedzie kara bedzie zalezna od tego co zrobili a nie od zlota na mundialu - Z jednaj strony szkoda że dziś prawdopodobnie nie poznamy tych decyzji - ale z drugiej strony całe Włochy w ekstazie wiec było by nie ładnie teraz zaczynać jakieś wojenki. Wyroki i tak nie będą takie jak co nie którzy marzą fani Real :wink: Czy dziś czy w środe i tak to nic nie zmieni. Bo amnestia nie jest przewidziana jeśli o to Ci chodzi. Ale ja nie sąd :P

Messi E2 Ronaldinho to zmienia postać rzeczy - czyli wg. Ciebie to były wyroki ? jeszcze bardzie mi się śmiac chce - zwłaszcza jak piszesz o kupowaniu meczów :? to juz całkiem mijasz sie z prawda - tyle pisze w temacie a zgubiłes motyw :wink: Jak z Gallianim którego nazwisko jest w procesie bo jest kim jest - ale spoko Ty nie prokurator - może na szczeście :wink:

Pozdro
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 13:46 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 13:43

Messi E2 Ronaldinho pisze:bo sa bardziej renomowanym zespolem na siwecie i ppowinni dawac przyklad, a skoro tak potezne druzyny kupuja mecze czy sa zamieszane w inne tego typu sprawy to powinny dostawac pozadna kare
Na tym polega sprawiedliwaość aby to nie renoma klubu, a rodzaj wykroczeń decydował o ewentualnej karze. Ci co zawinili najwięcej dostaną najsurowszą karę, ci co najmniej najłagodniejszą. Tak musi być według prawa nie inaczej :P

*_Zaza_* - to nie o Real chodzi. Myślałem o czystej sprawiedliwości. Tak samo możnaby przecież ułaskawić połowę więźniów bo świętujemy tytuł. To lekka przesada. To, że Real może na tym bądź co bądź pośredenio skorzystać nie ma tu nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 13:51

RealFan ale tak naprawdy chyba tylko Polska TV wzieła na poważnie słowa ministera sprawiedliwości - zreszta on to powiedział jako kibic :wink: a nie jako krawat :P Złoto może wpłynąć w jakis sposób na ten proces ale nie musi. Pisza Włosi że niby ładogniejsze kary ale i tak wszystko w głowach adwokatów itd. Jestem pewień że mistrzostwo nie sprawi że bedzie amnestia ale czy bedzie miało wpływ tego się może nigdy nie dowiemy :roll: Tyle czekaliśmy wiec jeszcze może poczekać - ba trzeba czekać ...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 lip 2006, 15:04

Slyszalem dzisiaj rozmowe 2 ziomkow gdzies po 30 (tak przypadkiem) ktorzy zalozyli sie ze soba ze Juve, Milan, Lazio i Viola spadna... o 50 zl...Ciekawe kto wygra :?

Mam nadzieje ze dzisiaj sie dowiemy o tym kto spadnie, co bedzie jak to juz ktos nappisal tu, miodem dla moich uszu. ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 15:35

Martinho a znasz ich ? masz do nich numer ? ja też sie bym założył :P

Wczoraj Włosi wywalczyli mistrzostwo świata i nikt nie myślał o aferze. Od piłkarzy po działaczy i prawników każdy był za nimi. Dziś miał byc wyrok na który czeka cały piłkarski świat. Od zainteresowanych klubów - kibiców bo inne firmy mające w tym interes. Jaki ten wyrok nie będzie i tak zawsze będzie ktoś komu nie będzie pasował - ktoś to będzie miał swoje zdanie.

Ostatnie informacje sugerują że Juve spisano na straty ale za ich wiedzą.... Dziwnie to brzmi ale już wyjaśniam. Jak kiedyś napisał Chłopaczek jednamu z fanów Juve który coś psioczył - że powinien sie moglić1 by Milan pozostał w serie A bo wtedy Juve nie spadnie do Serie C1...

I wykrakał - duże sie mówi o tym że jeden pomógł - drugiemu i na odwrót. Bo jeśli Juventus stadnie do Serie B to pozostałe kluby pozostaną w pierwszej lidze. Jesli którys z klubów Lazio Milan i Viola spadły by do Serie B automatycznie Juve spada do serie C - dla tego adwokaci mi. też Juventusu zawarli układ z pozostałymi. Są świadomi tego że spadek do serie C1 był by jak pogrzeb a z serie B idze raz - dwa sie wydostać co nie muszą wcale gwarantować gwiazdy. Z tego wszystkiego wynika że każdemu na czymś zależy odnoście rywala :wink: Adwokaci wiedzą co robią. Wyroki beda adekwatne do "zasług" w tej aferze. Ale mimo wszystko najbardzie prawdopodobną opcja jest ta opisana przezemnie - z każdy ponad każdym - co ciekawe samemu Juventusowi mogła zaszkodzić wypowiedz Luciano M. w której jasno dał sygnał że nie działał sam w interesie klubu - a to był jeden z tych kluczowych argumentów prawników. Tym bardzie że nadal jest temat rozmów telefonicznych Luciano M. itd. Juventus jest gotowy przyjąć na siebie mniejszy wymiar kary ale to spowoduje że inne kluby też będą inaczej osądzona a w ich wypadku powoduje to pozostanie w pierwszej lidze. Oskarżenia są takie że gdyby sąd wygrał najbardzie "brutalny wyrok" :wink: zniszczył by włoska piłke a w/w kluby i tak juz sie troche wybronił. Choć z tym był problem bo nie chceli im dac szansy. Także bedzie adekwatna ale i tak mniejsza niż żądano...

Mam już dośc tego - niech sie to zakończy i tyle - bo co za duzo to nie zdrowo :P jak by nie było musi bys śprawiedliwie i kary muszą być adekwatne to 'zasług" w aferze. Wczoraj złoto - dzis co dzienny cyrk :wink: Nawet nie chce mi sie pisać o mercato Rossonerich mimo że jest kilka ciekawych informacji. Niech kończą bo wstyd -

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 10 lip 2006, 15:47

*_Zaza_* pisze:Mam już dośc tego - niech sie to zakończy i tyle - bo co za duzo to nie zdrowo Razz jak by nie było musi bys śprawiedliwie i kary muszą być adekwatne to 'zasług" w aferze. Wczoraj złoto - dzis co dzienny cyrk Wink Nawet nie chce mi sie pisać o mercato Rossonerich mimo że jest kilka ciekawych informacji.
Spokojnie, jutro lub w srode wszystko bedzie jasne :wink:
Nawet telewizja we wloszech ma transmitowac ogloszenie wyroku (podobno o godzinie 9.00)
I sie Zaza nie obijaj tylko napisz posta nt. mercato skoro masz ciekawe nowiny (ploty) :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 lip 2006, 15:55

Ostry ciekawe czy transmisja procesu bedzie miała wiekszą liczbe oglądalności we Włoszech niż wczorajszy finał :roll: pewnie nie bo musieli by wydać wyrok o.k 21 :wink:

Co do plotek to może nie tyle nowe co uzupełniające temat bo tu była cisza o Zdenkach :wink: czy nawet "mercato na minus" czyli Pirlo o którym marzy cała europa. :wink: Mimo że dziś poniedziałem to ploty przegrały [na szczescie] z złotem :]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lip 2006, 16:02

O 9 ma byc ogloszenie?To fatalnie biorac pod uwage ze ja spie minimum do poludnia.Kladziesz sie w A budzisz sie w B.Strach sie bac :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”