Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 cze 2007, 11:19

Dzisiaj potwierdziły się pogłoski mówiące o transferze Darrena Benta z Charltonu do Tottenhamu. Kwota na jaką opiewa transfer zatrzymała się w granicach 17 milionów funtów. Co ciekawe Anglik podpisał z klubem z północnego Londynu aż sześcioletni kontrakt :shock: Tym samym końca dobiegły wszelakie wymysły angielskiej prasy łączące Darrena z Manchesterem, Arsenalem czy nawet West Hamem.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 29 cze 2007, 11:41

Ja rozumiem ze Anglicy sa drodzy i czesto kluby Premeiership przeplacaja za nich byle tylko miec reprezentana w swoim skladzie, czego przykladem byly transferey Hargreavsa czy Carricka ... ale zeby wydac wiecej na napastnika niz kosztowal Henry to troche przesada ...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 cze 2007, 11:49

17 milionow funtow? Sporo za duzo wedlug mnie. Bent ma problemy ze strzelaniem bramek lepszym zespolom i wyprobowany jest praktycznie tylko w PL, w zadnej innej powaznej imprezie udzialu nie bral.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 cze 2007, 14:17

RóżA pisze:Kwota na jaką opiewa transfer zatrzymała się w granicach 17 milionów funtów.
:shock: znowu ocieramy się o granice absurdu - jeżeli taka cena poszła za tego gościa, to ile by np. kosztował Berbatow :?:

Anglicy chyba mają za dużo kasy, a może funt tak dobrze stoi? :lol:

W każdym razie naprawdę te ceny przyprawiają o zawrót głowy, ciekaw jestem kiedy padnie magiczna granica 100 milionów euro.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 29 cze 2007, 15:53

Michał M pisze: ciekaw jestem kiedy padnie magiczna granica 100 milionów euro.
za jakies 5-8 lat za Toniego Kroosa :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 cze 2007, 1:14

Albo ktoś zdecyduję się odkupić od nas Walcotta :]

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 01 lip 2007, 21:13

Transfer Fernando Torresa do L'pool jest już pewny na 99 %. Podobno ma kosztować 27 mln euro. Pytanie tylko czy będzie grał dobrze czy zostanie niespełnioną gwiazdą na angielskich boiskach, jak jego imiennik Morientes. Oczywiście przyjście "El Nino" wiąże się z odejściem któregoś z graczy. Będzie to Luis Garcia- za około 5 mln euro odejdzie właśnie do Atletico. Swoją drogą to myślicie, że Torres poradzi sobie w Anglii? Myślę, że zawodnik hiszpański, który przychodzi do Anglii musi być bardzo młody tak jak np. Cesc, który jeszcze nie złapał maniery hiszpańskiej i łatwiej było mu się odnaleźć w wyspiarskim futbolu.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 lip 2007, 23:03

jakubbb pisze:27 mln euro.
funtow :]
jakubbb pisze:Swoją drogą to myślicie, że Torres poradzi sobie w Anglii?
nie, tak jak 80% pilkarzy sprowadzanych przez Beniteza z Hiszpanii :], zreszta nie tylko z Hiszpanii. U niego to taka regula pewna :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lip 2007, 23:20

boskigonzo pisze:nie, tak jak 80% pilkarzy sprowadzanych przez Beniteza z Hiszpanii , zreszta nie tylko z Hiszpanii. U niego to taka regula pewna

Tak :arrow:
Alonso, Momo, Arbeloa, Garcia, Reina
Nie :arrow:
Gonzalez, Moro, Josemi, Nunez Pellegrino(?).

Ja tam pamięci dobrej nie mam, liczyć może także nie potrafie, jednak chyba te 80% to przesada, spora przesada.
Choć niektorzy i tak zdobyli LM. :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 lip 2007, 1:01

Jarzinho pisze:Momo
teraz nawet sie na lawke nie zalapie ...
Jarzinho pisze:Garcia
zalezy z ktorej strony patrzec...na mnie jego gra wrazenia nie robi
Jarzinho pisze:Reina
naprawde nie wybija sie sposrod innych bramkarzy PL
Jarzinho pisze:Nie Arrow
uwierz mi ze tych na nie jest od groma wiecej...

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 03 lip 2007, 20:30

boskigonzo pisze:teraz nawet sie na lawke nie zalapie

Bo?
Masz na to jakieś konkretne dowody, czy tak sobie wysuwasz bezsensowny wniosek? Widziałeś jakiś jego mecz w poprzednim sezonie?

boskigonzo pisze:naprawde nie wybija sie sposrod innych bramkarzy PL

Wybija, wybija.
Tu czasami fajnego klopsa wpuści, czasami błyśnie kapitalną interwencją.
Bramkarz z niego bardzo dobry, pod względem techniki i warunków drugi w kolejności wśród Hiszpanów po Casillasie. Zarzucić mu za wiele nie można, prócz tego, że czasami gafa mu się zdarzy. Ale bramkarze z Anfield tak mają już.

boskigonzo pisze:uwierz mi ze tych na nie jest od groma wiecej.

Śmiało.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 lip 2007, 22:13

Mass pisze:Bo?
bo Xabi Alonso,bo Steven Gerrard,bo Javier Mascherano, w koncu bo nowo zakupiony Lucas :]
Mass pisze:Śmiało.
z 8 wystarczy nie ?
Mark Gonzalez,Zenden,Kromkamp, Bellamy, Aurelio, Morientes, Pellegino, Antonio Nunez
aha...zeby nie bylo mapisalem ogolnie a nie z Hiszpanii

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2007, 23:36

boskigonzo pisze:uwierz mi ze tych na nie jest od groma wiecej...

Naprawde zal mi Ciebie. Być moze nie wiesz dlaczego Momo obecnie nie łapie sie, a raczej w końcowce seoznu nie łapał sie do kladu, ale ja Ci tego nie bede mowił istneije wyszukiwarka.
boskigonzo pisze:zalezy z ktorej strony patrzec...na mnie jego gra wrazenia nie robi
Bo na Tobie wrażenie robi jedynie Cristiano Ronaldo. Tutaj jest problem.

Tych samych Hispzanów to wymieniłes, że nie moge sie naliczyć. Reina sie nei wybija, nie no sorry zacznij ogladać Premeirship, a pozniej sie wypowiadaj, sama liczba meczy bez puszczonej bramki powinna być jakimś argumentem.

Poczekm az wymienisz reszte i wszedzie dopiszesz, ze nie robia na tobie wrażenia.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2007, 0:05

Pomijając już to o czym tu rozmawiacie to bez przesady Reina w Premiership wśród bramkarzy jakąś wybijającą się postacią nie był. Mecze bez puszczonej bramki to jest jakiś argument,owszem ale te mecze to była głównie zasługa świetnie dysponowanej obrony i defensywnych pomocników a nie cudów jakie w bramce wyprawiał Pepe. To, że Hiszpan mimo tych osiągnięć nie był poważnie brany pod uwagę do "11" ligi też chyba o czymś świadczy. Akurat to nie była jakaś jasna postać LFC(oprócz tych karnych z Chelsea w LM) w tym sezonie.
Ogólnie bramkarze czołowych drużyn bronili w tym sezonie ciut słabiej niż zazwyczaj co nie znaczy, że źle choć najlepiej w tym zestawieniu prezentowai się moim zdaniem Cech i VdS. A na miano bramkarza wyróżniającego się zasłużył Foster(oprócz gafy z Tottenhamem) chociażby z racji powołań do "11" kolejki i tego, że błyszczał w słabiutkim Watfordzie, w którym miał zdecydowanie więcej okazji do wykazania się niż wielka "4".

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 0:10

Jarzinho pisze:Naprawde zal mi Ciebie. Być moze nie wiesz dlaczego Momo obecnie nie łapie sie, a raczej w końcowce seoznu nie łapał sie do kladu, ale ja Ci tego nie bede mowił istneije wyszukiwarka.
uwierz mi ciebie bardziej zal. Napisalem ze nie bedzie sie lapal a nie ze sie nie lapie- radze wrocic do przedszkola zanim wyciagnie sie jakies wnioski
Jarzinho pisze:Bo na Tobie wrażenie robi jedynie Cristiano Ronaldo. Tutaj jest problem.
a skad wiesz, znasz mnie ? wiesz komu kibicuje? wiesz kim jestem? zastanow sie najpierw zanim cos napiszesz bo wychodzisz na idiote
Jarzinho pisze:meczy bez puszczonej bramki powinna być jakimś argumentem.
o ile wiem rekord nalezy do Davida Jamesa- czy to znaczy ze jest super extra bramkarzem ??

jesli chcesz dyskutowac to zmien ton, jesli chcesz sie poobrazac to chodz na PW :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”