AC Milan : Juve - klasyka - Strona 47

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 mar 2011, 18:55

Pato i Oddo w Mediolanie. Wyeliminowała ich z tego meczu grypa. Wydawało się że drużyna zaczyna wracać do kompletnego stanu a to z nowu "cios". Teraz oczywistym staję się występ Boatenga na pozycji "10". Przed nim wyjdzie najpewniej Ibra z Robinho.

Będzie ciężko.
Forza Milan :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 mar 2011, 18:57

Od pierwszej minuty ma zagrać jednak Cassano. Nie podoba mi się ta decyzja, będziemy zbyt mało ruchliwy na skrzydłach, a środek pola Juventus potrafi bardzo ładnie zamurować.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2011, 19:54

są 11:
JUVENTUS: Buffon - Sørensen, Barzagli, Chiellini, Traore; Krasić, Marchisio, Felipe Melo, Martinez; Toni, Matri.

MILAN: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski; Gattuso, Van Bommel, Flamini; Boateng; Cassano, Ibrahimović.
W JUVE więc bez Aquilaniego, za którego Martinez. Lewa flanka wygląda bardzo marnie....

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 20:12

Oj będzie brakowało Pato( Ja mam gorączkę, ale na mecz będę dostępny :)). Zobaczymy jak się spisze Antek. Ostatnio mało grał, więc fizycznie powinno być dobrze. Dodatkowo na ławce mamy Robinho, który w drugiej połowie może zrobić zamieszanie. Liczę na zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 05 mar 2011, 20:17

Wilmore pisze:Pato został pokonany przez grypę, wrócił do Mediolanu. Nie podoba mi się to, lepiej go eksploatować, a na Tottenham nawet Verdiego wystawić, niż zaryzykować gorszy wynik dziś.
Tak, najlepiej wystawić Primaverę na mecz, od którego zależy nasze "być albo nie być" w Europie... Co do dzisiejszego to Cassano może namieszać nie mniej jak Kaczor. W pierwszej połowie, bo potem może siadnąć mu kondycha.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 20:20

Tak, najlepiej wystawić Primaverę na mecz, od którego zależy nasze "być albo nie być" w Europie... Co do dzisiejszego to Cassano może namieszać nie mniej jak Kaczor.
Seria A jest naszym priorytetem. W lidze mistrzów raczej nie mamy szans(Choć w 2007 wszyscy nas skazywali na pożarcie, ale wtedy piłkarze wstrzelili się z formą) i dlatego mecz z Juventusem powinien być dla nas o wiele ważniejszy. Jednak mimo wszystko chorego Pato na boisko bym nie wysłał.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 mar 2011, 21:33

Ale ten atak Juve jest daremny. :shock: Imo Del Piero powinien grac.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 mar 2011, 21:35

Mecz póki co bardzo nudny, więcej fauli (chociaż mecz oczywiście brutalny nie jest) od ciekawych akcji. W sumie poza tym strzałem Cassano to niewiele się działo (mogłem coś pominąć bo oglądam od ~15 minuty). Mam coś pecha do ligi włoskiej ostatnio. Inter nuda, Milan nuda, dzisiaj także nuda :P
Liczę na wejście Pato w drugiej połowie, z Napoli zrobił różnice to może i teraz coś wniesie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 21:37

Remis do przerwy przy odrobinie szczęścia mogliśmy prowadzić(Cassano zmarnował dobrą sytuacje po ładnym podaniu Boatenga). Van Bommel po bardzo dobrym występie przeciwko Napoli dziś słabo. Głupie podania, straty i dotego żółta kartka. Boję się, że może nie wytrwać do końca meczu, a nie mamy nikogo kto mógłby go zmienić. Jesteśmy w stanie wygrać. Juve w ataku nie gra nic poza jednym rajdem Krasica, ale jedna akcja może odmienić cały mecz. Cholernie brakuje Pato. Forza Milan!
Liczę na wejście Pato w drugiej połowie, z Napoli zrobił różnice to może i teraz coś wniesie.
Pato to może wejść z córkę Berlusconiego. Alex wrócił do Mediolanu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2011, 21:38

Mam nadzieje, że Melo da radę do końca spotkania, bo nie mam pojęcia kto by go miał zastąpić (Bonucci?Grygera?). Dość długo po boisku jedynie truchtał, ale z czasem wyglądało to lepiej więc może da radę.

Krasic poszedł raz cudnie szturmem, co mnie cieszy bo już trochę takich akcji nie było. Niestety brakuje gry piłką po ziemi i Milos rzadko kiedy ma okazje. Taktyka z grą na Toniego jako targetmana, który ma zabrać się z piłką i uruchomić wyżej ustawionego Matriego jest za prosta. Del Piero musi wejść. Pytanie za kogo? Matri niby groźniejszy, ale mało widoczny i jak już dostanie piłkę to strasznie partaczy.
Traore zaskakująco bezproblemowo :shock:

Milan dobrze zaczął, przy okazji Zlatana tylko to, że Melo musnął piłkę nas uratowało, potem jeszcze okazja Cassano, ale tak Milan bez pomysłu i wcale tego wygrać nie muszą.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 mar 2011, 21:39

mete pisze:Pato to może wejść z córkę Berlusconiego. Alex wrócił do Mediolanu.
A o tym nie wiedziałem, wróciłem do domu dopiero po starcie meczu ;)
Myślałem że jednak na ławce siedzi.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 05 mar 2011, 21:39

Póki co z wielkiej chmury mały deszcz. Na plus Jankulovski, Cassano szarpie. Może w drugiej połowie coś z tego będzie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 mar 2011, 21:40

Oglądam ten mecz i jestem w ciężkim szoku... ale ten Milan jest słaby!! Ale to Juve jest słabe!! Toni się wywraca co chwilę... Ibra się zderza z Cassano a najlepsze akcje obu drużyn są z przypadku (lub po TRAGICZNYCH błędach obrony) i psute niemiłosiernie...

Jedyna sytuacja po akcji (Cassano) została wykreowana po trzech celnych podaniach Milanu pod polem karnym... Ale Juve 3 podań do nogi nie jest w stanie wymienić... masakra!!

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 626
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 mar 2011, 21:42

Marchisio jest beznadziejny.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 mar 2011, 21:45

To Marchisio jest na boisku?? Bez kitu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”