Manchester United (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 22 maja 2005, 21:45

a jak myślicie co bedzie z essienem???czy waszym zdaniem trafi do manu czy ZNOWU :evil: ukradnie go nam chelsea???

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 maja 2005, 21:48

Gerrarda Lopeza? Nie, dzięki ;)
Maxi Lopez - jestem za ;)

A ja Forlana bym chciała spowrotem, chociaż cieszę się, ze w Hiszpanii wymiata :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 22 maja 2005, 21:49

Diego Forlan to jest zawodnik idealnie pasujący do La Liga. W Premiership się nie sprawdził, ponieważ sir Ferguson wolał stawiać na swoje 'gwiazdy', przez co nie miał szansy na pokazanie swoich umiejętności - to po pierwsze. Po drugie nie pasuje on do stylu gry prezentowanego na Wyspach Brytyjskich. Forlan gra technicznie, nie jest snajperem 'samolubem' - nie gra po to, by zdobyć bramek jak najwięcej, lecz po to, by wynik spotkania był przychylny dla jego drużyny, w tym wypadku dla Villarreal.

Wydaje mi się, iż z Fernando Torresem jest podobnie - nie pasuje do stylu gry, który preferują angielskie kluby. Z drugiej jednak strony jest on dla mnie trochę przereklamowany. Całe Atletico uznaje go za wielkiego twórcę ich 'sukcesu', wielki talent. Prawdopodobnie mają rację, ale cała gra madryckiego klubu jest pod dyktando młodego Hiszpana. Nie zdobyłby tylu goli, gdyby nie tyle celnych zagranych do niego podań. Nie umniejszam mu, lecz twierdzę, iż w Manchesterze United by sobie nie poradził. Tam jest co prawda Rooney, który w odpowiednim momencie poda, ale jest również Ruud van Nistelrooy i Alan Smith, oraz żelazny rezerwowy pochodzący z Francji - Louis Saha. Zaczyna się na Old Trafford dziać podobnie jak w Realu Madryt - znakomici napastnicy, którzy psują się na ławce rezerwowych oraz brak dobrych obrońców.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 maja 2005, 22:04

Brak dobrych obrońców? A Heinze i Ferdinand? Przecież to jedni z lepszych defensorów na Wyspach.

A że Torres i Forlan bardziej nadają się do ligi hiszpańskiej zgadzam się całkowicie :)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 22 maja 2005, 22:10

no Rio by sie do Barcy przydał.... z Puyolem by stworzyli duet najlepszych środkowych obrońców świata... no bo wiadomo ze Oleguer czy Marquez to nie to samo

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 maja 2005, 22:12

Moim zdaniem Heinze więcej, by pokazał w Barcelonie :roll:
Rio to jednak Anglik, grający w stylu wyspiarskim ;)

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 22 maja 2005, 22:18

ale by sobie poradził... A Heinze chyba gra na lewej ?? a to bym go chętnie wziął, bo Gio nie trzyma równej formy

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 22 maja 2005, 23:10

futbolowa pisze:Brak dobrych obrońców? A Heinze i Ferdinand? Przecież to jedni z lepszych defensorów na Wyspach.

A że Torres i Forlan bardziej nadają się do ligi hiszpańskiej zgadzam się całkowicie :)
W porządku - w Manchesterze gra dwóch dobrych obrońców. A podaj mi kolejnych dwóch (defensywa MU składa się z czterech). Chodziło mi o to, że kiedy Ferdinand oraz Heinze nie są w formie, to cała linia obronna Man Utd jest katastrofalna. Naturalnie są oni świetnymi defensorami - nie odmawiam im talentu, ale brakuje im wsparcia. Na ławkę rezerwowych również potrzebujecie przynajmniej jednego zawodnika. ;)

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 23 maja 2005, 14:14

Sławek pisze:a jak myślicie co bedzie z essienem???czy waszym zdaniem trafi do manu czy ZNOWU :evil: ukradnie go nam chelsea???
ja osobiscie nie jestem zbyt za essienem, ale fajnie jakbysmy go sciagneli. jak alex bedzie go chcial to na pewno go sciagniemy :twisted:

Z tego miejsca chcialem Cie jeszcze raz przeprosic Futbolowa. A tak odnosie Ruuda, kto prowadzi w rankingu strzelcow w LM :twisted:

Pozdro Futbolowa!!!!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2005, 14:47

dobrze wiesz, że ruud prowadzi, i co się pytasz (poprostu napisz że on prowadzi)
masz rację Ruud ma 8 bramek i zagrozić może mu tylko Shevchenko (jednak jest to mało prawdopodobne, gdyż ma on tylko 5 goli na koncie)
Ja jednak myślę, że futbolowej chodziło o jego skuteczność w przeciągu całego sezonu (nie tylko w Champions League, ale również w Premier Leahue) a w lidze Ruud'owi szło już troszkę gorzej i strzelił zaledwie 6 bramek w całym sezonie (mniej niż w kilku meczach CL)

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 23 maja 2005, 15:15

fieldy pisze:dobrze wiesz, że ruud prowadzi, i co się pytasz (poprostu napisz że on prowadzi)
masz rację Ruud ma 8 bramek i zagrozić może mu tylko Shevchenko (jednak jest to mało prawdopodobne, gdyż ma on tylko 5 goli na koncie)
Ja jednak myślę, że futbolowej chodziło o jego skuteczność w przeciągu całego sezonu (nie tylko w Champions League, ale również w Premier Leahue) a w lidze Ruud'owi szło już troszkę gorzej i strzelił zaledwie 6 bramek w całym sezonie (mniej niż w kilku meczach CL)

No w lidze mu nie szlo. Szczegolnie ta grudniowa kontuzja się to tego przyczyniła. Ale sądzę, że w przyszłym sezonie się przebudzi i zostanie królem strzelców :D Tacy snajperzy nie zapominają, jak się strzela.

POZDRO!!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2005, 15:24

Zapewne nie zapomniał jak się strzela, może tylko wyspy mu się już znudziły. Ale z tego co słyszałem jest opcja (jeśli zostanie sir Alex) że po sezonie odejdzie Ruud i w jego miejsce ma pojawić się F. Torres z Atletico Madrid.
Nie wiem ile jest w tym prawdy, bo teraz po przejęciu klubu przez tego mld - era, wszystko jest możliwe

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 23 maja 2005, 15:30

Ale sądze, że za Glazera będzie lepiej niż za Gilla. BLE...... :D

POZDRO!!!!

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 23 maja 2005, 15:57

fieldy pisze:Zapewne nie zapomniał jak się strzela, może tylko wyspy mu się już znudziły. Ale z tego co słyszałem jest opcja (jeśli zostanie sir Alex) że po sezonie odejdzie Ruud i w jego miejsce ma pojawić się F. Torres z Atletico Madrid.
Nie wiem ile jest w tym prawdy, bo teraz po przejęciu klubu przez tego mld - era, wszystko jest możliwe
No wlasnie sie teraz sytuacja diamentralnie odwrocila. Praktycnzie o 180 stopnie. Myslano jak tu zaoszczedzic aby bylo 40 mln na Fernando Torresa a teraz ten caly Glazer da kupe kasy i MU ma chyba go w kieszeni. Szkopul jest w tym ze nie wiadomo czy bedzie chcial isc do Anglii. Nawet Chelsea moze go nie zadowolic. Pod wzgledem finansowym na pewno tak ale to jest straszna nudna pilka w Anglii i Fernando moze sobie $ odpuscic i przesjc do jakeigos klubu pokroju Barcy, Realu itd preferujacych raczej techniczny styl gry niz silowy :P

POZDRO

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 maja 2005, 16:21

RoRo pisze:straszna nudna pilka w Anglii
Nie zgadzam się :P Najnudniejsza piłka jest chyba we Włoszech :roll: W Anglii jest piłka o wiele bardziej dynamiczna...

Aniu, napisałaś, że nie ma dobrych obrońców, więc nieco to sprostowałam i dwóch znalazłam ;) Kolejni dwaj? Osobiście dla mnie ta dwójka jest bardzo dobra, a potem długo, długo nic. Ze słabej reszty czasem wybija się Wes Brown :roll:
Bez Rio i Heinze obrona jednak faktycznie kuleje i coś z tym zrobić trzeba :/

Radekutd przeprosiny przyjęte ;) a Fieldy ma rację - patrząc na cały sezon widać gołym okiem, że Ruud wiele nie zaprezentował. A że tyle bramek w LM strzelił bardzo się cieszę - możesz mi wierzyć ;)

Torres za Ruuda? Jestem jak najbardziej za, chociaż nigdy nie wiadomo jak mu się będzie grało na Wyspach ;) :)

Zablokowany

Wróć do „Anglia”