Tenis - Strona 47

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sty 2008, 12:13

LookAsh pisze:Poza tym dlugo ona tam grala ? Przeszla chociaz I runde w deblu czy mikscie ?
Przeszła przeszła. Nie pamiętam tylko czy do drugiej czy trzeciej rundy.
LookAsh pisze:Aga napewno nie zdecydowalaby sie wtedy na gre w delu i mikscie gdyy to bylo zagrozeniem dla jej wystepu w singlu. Jej tatus napewno wszystko przemyslal.
Przemyślane było na tyle, że zostało z góry założone - dojdzie maksymalnie do Sharapovej i odpadnie, a tak sobie jeszcze w deblu i mikście dorobi.

Sytuacja tak niestety wygląda, że grając dwa mecze w ciągu dnia w końcu traci się świeżość. Zwłaszcza na tle tych, którzy grają jeden mecz na dzień, a nieraz mają nawet dzień przerwy. Najlepsi tenisiści, którzy liczą na sukces w singlu nie grają w parach. Wyjątki mają czasami miejsce w przypadku odpadnięcia w pierwszej rundzie.
Remik pisze:Pozostał jeszcze Leyton i to jemu bede kibicował.
I Ferrero :] Ale z Ferrerem (?) będzie mu ciężko. Jest chyba jeszcze także Blake. No liczę jeszcze na Nadala, ale jakoś nie są mi znane jego wyniki. Ponoć nie zachwyca, więc faworytów mam innych.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sty 2008, 21:09

cos czuje że nieprzespana nocka dzisiaj będzie ;)

nasze 2 Polki grają w 1/8 :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 sty 2008, 21:12

kaczy pisze:cos czuje że nieprzespana nocka dzisiaj będzie ;)

nasze 2 Polki grają w 1/8 :D
puszczą ich mecze w tv? :oops:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sty 2008, 21:16

o tym dowiemy się dopiero jak się zacznie relacja o 1 w nocy :)

tu dzisiejsze spotkania : http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... index.html

I samemu można wywnioskować które są najciekawsze i najprawdopodobniej będą w TV .

Moim zdaniem Domachowską pokażą na pewno .

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 20 sty 2008, 21:17

Mecz Marty bedzie transmitowany na Eurosporcie. To, o której Domachowska wyjdzie na kort, zależy od tego, ile będzie trwał mecz Ivanović - Wozniacki. Prawdopodobnie mecz Polki zacznie się ok. 2.30 w nocy. Mam nadzieje, że nie bedzie podobnej sytuacji jak w meczu Radwańskiej.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 20 sty 2008, 21:24

Ivanovic się w godzinie wyrobi:D O 2. już Marta będzie zaczynać. Aga i Marta grają mniej więcej o tej samej godzinie, więc pokaża tylko jeden.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 sty 2008, 4:28

Kurde, wyśpię się w końcu w tym tygodniu :P :?:

Po 1 secie byłem przerażony, ale potem Rosjance puściły nerwy i Aga zrobiła swoje.

W chwili gdy piszę, to Domachowska przegrywa 5:4 z Williams w 2 secie, ale ma swój serwis a przed chwilą obroniła piłkę meczową i przełamała. Naprawdę zrobiła postępy skubana.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 sty 2008, 5:03

Diablo_ASR pisze:Ivanovic się w godzinie wyrobi:D
Mało brakowało a Ivanovic po pierwszym łatwo wygranym secie w drugim by dostała bo grała wielkie nic... ale niee :P

Ale teraz do sedna - nie mam słów - Radwańska pokonała Petrovą w trzech setach i awansowała do ĆWIERĆFINAŁU :!: Pierwszy set i początek drugiego przy stanie 3:0 dla Rosjanki wskazywały na klęskę Polki ale niee :P Później Radwańska zaczęła swój koncert i wygrała drugi set do pięciu a trzeci do zera :jupi: Coś pięknego a teraz na Polkę czeka zwycięzczyni z pary Kirilenko - Chakvetadze. Pierwszy set bardzo łatwo wygrała Rosjanka. Kuwa ile tych Rosjan/Rosjanek :roll:

Przed chwilą Domachowska odpadła z Venus ale pokazała sie z bardzo korzystnej strony i przy odrobinie szczęścia mogło być gorąco bo na niektóre piłki Villiams co najwyżej mogła zrobić taką minę :o

Aga napewno nie zdecydowalaby sie wtedy na gre w delu i mikscie gdyy to bylo zagrozeniem dla jej wystepu w singlu. Jej tatus napewno wszystko przemyslal.
Granie więcej meczów na pewno ma wpływ, nawet jak jest w nim mały wysiłek a nie jest bo to sport to także psychicznie zawodnik nie odpoczywa. Teraz przed chwilą Radwańska coś (bo w tym czasie wyszła ze mnie dusza nabijacza i dokładnie nie słyszałem :? ) mówiła że szybko odpadła z innych gier i lepiej na tym wyszła.

maciek_88 pisze:Kurde, wyśpię się w końcu w tym tygodniu Razz Question
Chłopaki nie płaczą... no chyba że w takich chwilach :płacze: Lec goł Aga lec goł :!:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 21 sty 2008, 5:30

Yukasz pisze:oś pięknego a teraz na Polkę czeka zwycięzczyni z pary Kirilenko - Chakvetadze. Pierwszy set bardzo łatwo wygrała Rosjanka. Kuwa ile tych Rosjan/Rosjane

Kirilenko - Hantuchowa raczej :P Tamten mecz byl wczesniej juz. Ale wszystko wskazuje na to ze bedzie to Slowaczka tym razem. Nie jest zle. Pol final moze byc:D

A wyspicie sie po smierci. Jestescie mlodzi wiec 2 godziny snu na dobe wam wystarcza :P

Cholera, dzisaj szykuje sie zajebiszczy mecz djoko - Hewitt a ja mam egzamin <wali glowa o klawiature>>

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2008, 9:42

LookAsh pisze:wszystko wskazuje na to ze bedzie to Slowaczka tym razem.
Miałeś racje - Hantuchowva wygrała :wink:
LookAsh pisze:Pol final moze byc:D
Oby 8) Choc trzeba przyznać że już ćwierćfinał to olbrzymi sukces Radwańskiej. Ciekawe na które miejsce przesunie się w rankingu po Australian Open :think:
Duże brawa też dla Domachowskiej :brawo: Chyba nikt się nie spodziewał takiego odrodzenia Polki, zresztą chyba jako jedyna z tych co walczyła w kwalifikacjach, doszła aż do 1/8 finału.

Przyznam, że turniej nie jest w zbyt korzystnej porze jak dla mnie (zwłaszcza w ciągu tygodnia0, dlatego na żywo widziałem do tej pory tylko jak Federer pocił się z Ipsareviciem. Ciekawe jak Szwajcarowi pójdzie dalej :wink:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 21 sty 2008, 10:12

Yukasz pisze:
Diablo_ASR pisze:Ivanovic się w godzinie wyrobi:D
Mało brakowało a Ivanovic po pierwszym łatwo wygranym secie w drugim by dostała bo grała wielkie nic... ale niee :P
Wszystko było pod kontrolą. Po prostu chciała dłużej się porozgrzewać :)

A ja olałem Radwańską jak się zrobiło 1-5 w 1. secie :angry2: Z Hantuchovą powinno być łatwiej niż z Rosjankami, ale Aga jest nieobliczalna.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 21 sty 2008, 10:45

W nocy grali też nasi debliści. Rozstawiona z numerem 11. para Mariusz Fyrstenberg - Marcin Matkowski przegrała w meczu 1/8 finału z jednym z najlepszych debli świata, Mahesh Bhupathi / Mark Knowles (Indie, Bahamy, 6) 3:6, 2:6. Szkoad liczyłem na powtórzenie sukcesu sprzed dwoch lat.

Zakończył sie już pierwszy set meczu Djokovic-Hewitt. Wygrał go Novak w stosunku 7-5.

C'mon
:!:

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 21 sty 2008, 13:18

Szkoda polskiego debla :cry: .
Pojedynek Novaka Djokovica z Lleytonem Hewittem zakończył sie wygraną Serba w trzech setach (7:5 6:3 6:3).

Pary ćwierćfinałów (mężczyźni)

Federer(1) vs Blake(12)
Djokovic(3) vs Ferrer(5)
Jo-Wilfried Tsonga vs Youzhny(14)
Nieminen(24) vs Nadal(2)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sty 2008, 14:42

Początek zapowiadał, że to raczej Marta powalczy niz Radwańska. Pietrova wyglada dość poważnie, zbudowana jest chyba lepiej od Mauresmo.Domachowska tu przełamanie, tam dobry serwis.a Radawńska moze jedno ciekawe zagranie w pierwszym secie. Później znacznie lepiej, może to dzieki kontuzji, ale coś od siebie także musiala dać.

Nadal chyba zmierza do finału, drabinke ma niezła, Federer bedzie mial znacznie trudniej, choć chyba nie z Blake'm. Moze Novakowi sie uda go pokonać, bo liczę, że pokona Ferrera. Wreszcie Tsonga. Finał Djokovic- Tsonga, to by było cos, ale skonczy sie na Federer-Nadal. :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 sty 2008, 15:16

Justine Henin BEL (1)
v
Maria Sharapova RUS (5)

Jelena Jankovic SRB (3)
v
Serena Williams USA (7)

Venus Williams USA (8)
v
Ana Ivanovic SRB (4)

Daniela Hantuchova SVK (9)
v
Agnieszka Radwanska POL (29)

1/4 Pań .

Co sądzicie o finale Venus Vs. Serena :)

-----edyta:
LookAsh pisze:A wyspicie sie po smierci. Jestescie mlodzi wiec 2 godziny snu na dobe wam wystarcza Razz

Dla mnie ten cytat daje motywację oglądania AO do konca turnieju :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”