Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 kwie 2006, 12:36

Marq pisze:Capello może i wygrał ale w jakim stylu? Jak ja oglądam mecze Juve to spać mi się chce. Zero gry kombinacyjnej, cały czas te wrzutki i długie piłki, ile tego można oglądać?

:roll: Zaraz mi jeszcze powiesz, ze cały sezon tak gramy :roll: Większość piłek jest rozprowadzanych po bokach - Zambrotta-Camoranesi ,Chiellini-Nedved. Zreszta świadczy o tym fakt kto najwiecej asystuje - Zlatan,Camoranesi.
Ostatnio rzeczywiście tak graliśmy, ale przeciez nie cały czas !.

Dziwne, ze jak wygrywaliśmy wszystko co się dało to nie miałes pretensji do stylu gry i nie chcialo ci się spać :? Teraz kiedy przyszedł kryzys nagle ci się nie podoba styl w jakim zdobyliśmy mistrzostwo :? jak to by powiedział Snipp "leć kibicować Barcelonce"

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 kwie 2006, 13:03

Rolling Eyes Zaraz mi jeszcze powiesz, ze cały sezon tak gramy Rolling Eyes Większość piłek jest rozprowadzanych po bokach - Zambrotta-Camoranesi ,Chiellini-Nedved. Zreszta świadczy o tym fakt kto najwiecej asystuje - Zlatan,Camoranesi.
Ostatnio rzeczywiście tak graliśmy, ale przeciez nie cały czas !.
Po każdym meczu zobacz statystyki i ile strzałów celnych piłkarze Juve na bramke oddali, nie będzie to miły widok. :?
Dziwne, ze jak wygrywaliśmy wszystko co się dało to nie miałes pretensji do stylu gry i nie chcialo ci się spać Confused Teraz kiedy przyszedł kryzys nagle ci się nie podoba styl w jakim zdobyliśmy mistrzostwo Confused
Mi się styl Juve nie podoba już od zeszłego sezonu, mecze w naszym wykonaniu są bardzo brzydkie nawet jak wygrywamy 3:0.
Jest nam potrzebny rozgrywający z najwyższej półki może by się wtedy coś zmieniło ale jeśli Capello pozostanie na stanowisku to kiepsko to widze.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 kwie 2006, 22:00

Powracają głosy mówiące o transferze do Juventusu Turyn byłego piłkarza AS Romy a obecnego Realu Madryt - Antonio Cassano. Czyżby włodarze Starej Damy znów zaczęli myśleć o zatrudnieniu młodego Włocha?

Cassano nie robi w Madrycie wielkiej kariery piłkarskiej. W lidze hiszpańskiej strzelił dwie bramki, ale i tak większość czasu przesiaduje na ławce rezerwowych. Krótko rzecz ujmując - Antonio nie gra zbyt wiele.

Fakty te nie umykają uwadze szefostwa Bianconerich. Co prawda podczas zimowego mercato żaden z turyńskich działaczy nie podjął działań dotyczących wykupienia Cassano z Madrytu, ale jest to bardzo możliwe już podczas letniego okna transferowego. Dodatkowych argumentów dodaje fakt, że piłkarz ma już dość życia w Hiszpanii oraz gry z Królewskimi, mimo iż nie wyraża głośno swoich emocji i rozczarowania.

W przyszłym roku drużynę Juve trenować będzie najprawdopodobniej w dalszym ciągu Fabio Capello. Nie ulega też najmniejszej wątpliwości, że celem numer jeden ponownie będzie dla niego puchar Champions League. Ponieważ wydaje się, że będzie chciał wzmocnić swój zespół przed rozpoczęciem nowego sezonu, Cassano miałby być jednym z kandydatów do dołączenia do turyńskiego zespołu.
Hot newsik :D

Wiedziałem że tak będzie. Wiedziałem że Cassano będzie mało gra, a po pół roku będzie chciał odejśc. Ciekaw jest jestem w jakiej jest formie :?: Ale chętnie zobaczyłbym go w Turynie.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 08 kwie 2006, 22:05

Ooooo.... Ca$$ano do Turynu?? W Madrycie się nie podoba. :lol:
Może on nie jest słabym piłkarzem ale w Juve nie chętnie bym go widział.
Ma ciężki charakter i psuł by atmosfere w drużynie. Na pewno chciałby ogromnego kontraktu. No a poza tym w Juventusie jest już dużo napastników. To kto by siedział na ławie? Zlatan? Raczej nie bo obraził by się na cały swiat. :roll: Treze? Nie bo jest zbyt dobry. Del Piero? On już siedzi. :x Jak dla mnie Cassano w Turynie jest zbędny i mam nadzieje że to tylko plotki w których nie ma odrobiny prawdy.

Ooooo.... 2 WP. // Niggaz

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 kwie 2006, 22:13

Marq pisze:Ooooo.... Ca$$ano do Turynu?? W Madrycie się nie podoba. :lol:
Może on nie jest słabym piłkarzem ale w Juve nie chętnie bym go widział.
Ma ciężki charakter i psuł by atmosfere w drużynie. Na pewno chciałby ogromnego kontraktu. No a poza tym w Juventusie jest już dużo napastników. To kto by siedział na ławie? Zlatan? Raczej nie bo obraził by się na cały swiat. :roll: Treze? Nie bo jest zbyt dobry. Del Piero? On już siedzi. :x Jak dla mnie Cassano w Turynie jest zbędny i mam nadzieje że to tylko plotki w których nie ma odrobiny prawdy.

Ooooo.... 2 WP. // Niggaz
A skąd wiesz ile by żądał. Myśle że wcale nie tak wiele. On chce teraz grać, a w Realu mu tego nie dają. I co z tego że Ibra by się obraził? Co on jest jakimś Bogiem żeby sie obrazać jak zasiądzie na ławie? Jak jest za słaby to niech siedzi. A jak nie jest takim profesjonalistą jak Del Piero, żeby siedzieć na ławce nie umieć to niech nie gra albo odejdzie. Póki gra piach powinien siedzieć.

A co do przydatności Cassano. W meczu z Arsenalem zabrakło Del Piero, który był w dobrej dyspozycji i widzieliśmy co było. Nie miał kto grać.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 08 kwie 2006, 22:26

A skąd wiesz ile by żądał. Myśle że wcale nie tak wiele.
No myśle że te 2 mln na sezon to minimum jakie by chciał, nie wiem ile on teraz w Realu zarabia ale też chyba sporo.
I co z tego że Ibra by się obraził? Co on jest jakimś Bogiem żeby sie obrazać jak zasiądzie na ławie?
Ale Capello i Moggi go kochają i on na ławce nie mógłby usiąść...
Póki gra piach powinien siedzieć.
Ja to wiem, ty to wiesz, cały świat to wie z wyjątkiem Capello i Moggiego. :roll:
A co do przydatności Cassano. W meczu z Arsenalem zabrakło Del Piero, który był w dobrej dyspozycji i widzieliśmy co było. Nie miał kto grać.
Akurat w takim meczu byłby niezbędny. Capello może by przywrócił mu forme jaką prezentował chociażby na ME 2004 i mielibyśmy następce Alexa.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 kwie 2006, 0:10

Ibrahimović pisze:Ostatnio rzeczywiście tak graliśmy, ale przeciez nie cały czas
No i? Barcelona potrafi grać cały sezon na poziomie, a Juve? Jedynie mogę powiedzieć, że mecz z Romą był świetny, a poza tym? LLIIPPAA to jest cały Juventus w tym sezonie... dlatego poraz n-ty chciałbym żeby wrócił Lippi albo ktoś na poziomie jego!
Ibrahimović pisze:Dziwne, ze jak wygrywaliśmy wszystko co się dało to nie miałes pretensji do stylu gry i nie chcialo ci się spać
Wiem, że to było pisane do Marq, ale ja mu przyznaje rację. Co z tego, że poraz kolejny po kiepskiej grze zdobędziemy Scudetto skoro po fatalnym meczu w naszym wykonaniu odpadamy z Ligi Mistrzów?? Zastanów się!
Ibrahimović pisze:Teraz kiedy przyszedł kryzys nagle ci się nie podoba styl w jakim zdobyliśmy mistrzostwo

Tak jak powiedziałem, poza meczem z Romą, żaden (chyba) mecz mi się nie podobał i to właśnie trzeba zmienić.

Teraz mi się przypomniało bo ody dwa mecze z Derby d'Italia też były na poziomie, ale to cały czas nie był ten Juventus na poziomie Lippi'ego. Ibrahimović, jeśli pamiętasz to zrozumiesz...
Marq pisze:Po każdym meczu zobacz statystyki i ile strzałów celnych piłkarze Juve na bramke oddali, nie będzie to miły widok.
Dokładnie! Sami najeżdzacie na Marq nie widząc co się dzieje! Ibrahimović kiedyś też tak myślałem, że wszystko jest super chociaż Juve dostawało w pape, ale wiem, że Ty myślisz inaczej! Widziałeś statystyki piłkarzy, którzy mają najwięcej spalonych albo strzałów na bramkę bądź niecelnych w Lidze Mistrzów? Tak góruje tam Juventus...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 kwie 2006, 0:37

Tomusmc
mnie tylko ciekawi co będziecie pieprzyć jak Juve zacznie grać bardzie ofensywnie,a nie będzie sukcesów :roll: Wiem co wtedy się bedzie działo - "Jak był Capello to chociaż Scudetto było...." ....

Mi się gra Juventusu w pierwszej części sezonu podobała i tyle. Jesli wam coś nie odpowiada no to mówi się trudno. Wolę taką gre Juve jaka była wtym sezonie (do momentu tego spadku formy) niż np. "inna" grę, a brak sukcesów. Nie jest powiedziane oczywiście, że grająć "innaczej" nie można zdobyć Scudetto, ale.... narazie zdobędziemy juz srugie w 2 sezony i niech tak zostanie. Uważam, że jesli ktoś gada, że Scudetto zdobyliśmy w marnym stylu to powinien się zastanowić co się działo w ostatnim sezonie kiedy Juve prowadził Lippi. Tyle. Scudetto zdobyliśmy w dobrym stylu. Według mnie.

Pozdrawiam
No i? Barcelona potrafi grać cały sezon na poziomie, a Juve?
Tomusmc - nie przesadzaj ,przypomnij sobie okres kiedy przegrywali bądź remisowali w lidze, no chyba ,ze wam o to chodzi - nie ważne jak byle do przodu*. Dzwoń po Zemana :lol:

* nie chodzi o Barce.

uuuu namęczyłem się, ale się opłacało :twisted:

Tomusmc: 29.12.2005
Cieszę się bardzo z formy Juve i chciałbym żeby utrzymali taką do końca sezonu i wtedy byśmy byli pewni, że mamy najsilniejszą pakę w nie tylko w Europie, ale i na Świecie. Jeśli chodzi o połowę seoznu to jestem bardzo zadowolony.
I co ? zmieniłeś zdanie :roll:

P.S
Tak jak powiedziałem, poza meczem z Romą, żaden (chyba) mecz mi się nie podobał i to właśnie trzeba zmienić.
wejdz w stary temat Juve i zobacz co pisałęś m.in o pucharowym meczu z Violą czy o meczu z Palermo. Podaje tylko te przykłady bo widziałęm twoje wypowiedzi tylko o tych meczch ,dalej nie dotarłem.

Powtarzam jeszcze raz - twierdenie, ze Juventus zdobył/będzie Scudetto w tym sezonie w marnym stylu i na dodatek stwierdzaja to kibice Juve to jest to dla mnie conajmniej chore i jeszcze na dodatek pisze tak kibic, który był wniebowzięty po pierwszej częsci sezonu :roll" Coś tu jest nie tak ,nie sądzisz ???

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 kwie 2006, 11:53

mnie tylko ciekawi co będziecie pieprzyć jak Juve zacznie grać bardzie ofensywnie,a nie będzie sukcesów Rolling Eyes Wiem co wtedy się bedzie działo - "Jak był Capello to chociaż Scudetto było...." ....
Ale czemu od razu zakładasz że jak będziemy grać ofensywnie to nie będzie sukcesów? Lippi umiał połącyć gre efektywną z efektowną i to przynosiło świetne skutki(finał LM, Scudetto...).
Mi się gra Juventusu w pierwszej części sezonu podobała i tyle.
W pierwszej połowie sezonu zawodnicy byli w pełni sił i wszystkie założenia taktyczne Capello sie sprawdzały. Graliśmy może nie najbrzydziej ale oddawaliśmy przkładowo 5 strzałów na bramke z czego 3 to były gole. Taki styl niestety mamy.
Powtarzam jeszcze raz - twierdenie, ze Juventus zdobył/będzie Scudetto w tym sezonie w marnym stylu i na dodatek stwierdzaja to kibice Juve to jest to dla mnie conajmniej chore
Jak się spojrzy na tabele to można stwerzdzić że styl jest ofensywny, bo strzelamy dużo bramek, ale jak już się ogląda mecz to można zasnąć.
Po części jest to wina Capello, dlatego że od zawsze buduje zespół od defensywy - to jest dla niego najważniejsze. Jest też to wina Moggiego który nie ściąga do turynu ofensywnych pomocników. No i jest to również wina zawodników którzy nie wykazują się inteligencją w grze(patrz mecz z Arsenalem - długie piłki i wrzutki przez cały mecz).

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 kwie 2006, 12:31

Marq pisze:Ale czemu od razu zakładasz że jak będziemy grać ofensywnie to nie będzie sukcesów?

Przeczytaj dokładniej mojego posta to zobaczysz, że wcale tak nie twierde na 100%.

Co do resztay to nie bede pisał bo moje zdanie znasz, zreszta na ten temat napsalem wyżej.

P.S nie piszcie nic nowego narazie, żeby strona się nie zmieniła bo ja czekam aż się Tomus ustosunkuje do swojej wypowiedzi z nocy i tej z 29.12 bardzo mnie ciekawi co napisze :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 kwie 2006, 16:48

Ibrahimović w tym cytacie nie ma wzmianki o tym, że podoba mi się gra Juventusu. Forma owszem była bardzo wysoka co przekładało się na wyniki. Teraz jak patrzę na Juventus w tym momencie to mnie krew zalewa. Poza tym napisałem tam, że chciałbym żeby taka forma utrzymała się do końca sezonu, ale jak widać chyba za szybko wystartowali... W najważniejszych meczach grali piękną piłkę, widać było stary Juventus, ale teraz to potrafią tylko gadać. Bardzo cieszy mnie Scudetto, ale każdy kibic marzy żeby jego zespół wzniósł także najważniejszy puchar w Europie, w Juventusie niestety kończy się zawsze na obietnicach. Bardzo zadowolony to byłem z formy piłkarzy Juve bo chyba każdy twierdził, że grali efektywnie, ale mi najbardziej chodzi o efektywność w grze dlatego ten cytat niezbyt tutaj pasuje. Juventus wygrywa, ale po słabych meczach i o to tutaj chodzi. Nie wygraliśmy chyba od czterech spotkań strzelając tylko jedną bramkę (Emerson) i to jest fajne nie? taki Juventus Ci się podoba?
Ibrahimović pisze:pucharowym meczu z Violą czy o meczu z Palermo

To fakt, te mecze też były ładne. Nie o wszystkich pamiętałem.
Ibrahimović pisze:i jeszcze na dodatek pisze tak kibic, który był wniebowzięty po pierwszej częsci sezonu
Znajdź mi takiego co nie był. Jak Małysz skakał źle to wszyscy się od niego odwracali dlatego spójrz na to z innej strony. Ja w żadnym wypadku nie wyparł bym się kibicowania Juventusowi, ale chciał bym żeby coś zmienili. Widać jak na dłoni, że grają cienko, a szczególnie w Lidze Mistrzów. Z Bayernem, Werderem czy Arsenalem grali strasznie i to Cię uszczęśliwia? bo mnie nie za bardzo
Ibrahimović pisze:Uważam, że jesli ktoś gada, że Scudetto zdobyliśmy w marnym stylu to powinien się zastanowić co się działo w ostatnim sezonie kiedy Juve prowadził Lippi
Czy to nie było wtedy kiedy Juve było w finale Ligi Mistrzów? czy sezon później bo już nie pamiętam. Capello nigdy nie zrobi z piłkarzy tego co zrobił Lippi (nie chodzi mi o zdobycze tylko o grę).

Ibrahimović pisze:aż się Tomus ustosunkuje do swojej wypowiedzi z nocy i tej z 29.12 bardzo mnie ciekawi co napisze

Wystarczająco dużo napisałem? czy jeszcze coś dodać? niestety nie zaskoczyłeś mnie żadnym przytoczonym cytatem

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 kwie 2006, 17:06

Tomusmc
:roll: Nie rozumiem więc dlaczego piszesz, że cały sezon w wykonaniu Juve to LIPPPAAA :?: Skoro podobała ci się pierwsza część sezonu ?? :roll: I jeszcze to pisanie o marnym stylu....
Tomusmc pisze:i to jest fajne nie? taki Juventus Ci się podoba?

Zastanów się :? Czy ja napisałem ,że podoba mi się jak teraz grają ?? Napisałem ,że ich gra podobała mi się do momentu tej obniżki formy.

Nie rozumiem tez dlaczego oceniacie Juve z perspektywy tych ostatnich meczy ?? Przeciez każdy ma kryzys tylko zależy w jakim momencie. My mieliśmy tego "pecha" ,ze przyszedł on akurat na najważniejszą częsc sezonu :?

Nie zaskoczyłem cię cytatami ?? Dziwne. Piszesz ,że ci się gra Juve nie podobała ,a pod koniec roku nie chciałeś żadnych zmian w grze :roll: Więc nie rozumiem..... Wychodzi na to, że ci wszystko odpowiadało, a teraz nagle Juve -LIPPPAAAA.

:shock: nie pamiętasz kiedy Lippi odchodził ?? przeciez to było całkiem niedawno - 2004r. bodajrze 4 miejsce na koniec, a o lidze Mistrzów nie wspominam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 kwie 2006, 17:15

Ibrahimović pisze:Nie rozumiem więc dlaczego piszesz, że cały sezon w wykonaniu Juve to LIPPPAAA
Lipa jeśli chodzi o efektywność, tylko o tym mówię. Pojedyńcze mecze nie zmienią mojego zdania bo wiem, że zaraz zagrają gorszy mecz. Patrzę na to wszystko z perspektywy dwóch sezonów w których grali bez żadnej rewelacji.
Ibrahimović pisze:Nie rozumiem tez dlaczego oceniacie Juve z perspektywy tych ostatnich meczy ?? Przeciez każdy ma kryzys tylko zależy w jakim momencie. My mieliśmy tego "pecha" ,ze przyszedł on akurat na najważniejszą częsc sezonu

Nie chodzi tu o ostatnie mecze chociaż to też jest ważne. Na początku było fajnie bo wygraliśmy chyba 8 pierwszych spotkań, ale to nie były zbyt ciekawe mecze (poza meczem z Interem) i nagle przyszedł czas na Bayern z którym zagraliśmy straaasznie cienko.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 kwie 2006, 17:22

Ja to wszystko coraz mniej rozumiem :? Piszesz, że wygraliśmy pierwsze 8 spotkań było fajnie, ale bez rewelacji :roll: O ile dobrze wiem to nie zrobimy z Juve ... No własnie czego ? Bo z tego co piszesz to chciałbyś zeby cały sezon gra;li tak jak np. Barcelona kiedy jest w formie, a to jest niemożliwe.

Jak by niegrali to wam/tobie coś nie pasuje :? Wygrywamy Lige drugi raz z rzędu - ŹLE ,Sezon 03/04 - 4 miejsce(Lippi) - też ŻLE :?

Nie rozumiem jak można być niezadowolonym z sezonu rozegranego przez Juve (chodzi o Serie A) piszesz cały czas o efektowności - Milan grał efektownie w Serie A i co ..... ? Co wybierasz ? chodzi o Serie A.

Mam nadzieje ,że to jest koniec tej zbędnej do niczego nie prowadzącej dyskusji :roll: Jesli chcesz to odpowiedz krótko i napisz coś o meczu Juve - Viola - (taka rada, a zrobisz jak zechcesz)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 kwie 2006, 17:28

Ibrahimović pisze:Bo z tego co piszesz to chciałbyś zeby cały sezon gra;li tak jak np. Barcelona kiedy jest w formie, a to jest niemożliwe
Dokładnie tak bym chciał. Nawet jakby grali jak Milan to też by mnie uszczęsliwiało bo grają bardziej efektownie niż Juventus. Gdyby nie ichy kiepski początek to kto wie co by teraz było.
Ibrahimović pisze:Wygrywamy Lige drugi raz z rzędu - ŹLE
Czy Ty twierdzisz, że nie cieszymy się z tego> jestem bardzo zadowolony, że w lidze Juve rozdaje karty, ale cały czas czekam na podbój Europy
Ibrahimović pisze:Sezon 03/04 - 4 miejsce(Lippi) - też ŻLE
Byłem zły, ale nie chciałem odejścia Marcelo dlatego teraz jestem ponownie zły.
Tomusmc pisze:Mam nadzieje ,że to jest koniec tej zbędnej do niczego nie prowadzącej dyskusji
Też mam taką nadzieje bo widać, że to do niczego nie doprowadzi. Każdy z nas ma inną wizję Juventusu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”