Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 47

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 kwie 2011, 18:05

tam (tu w concacaf zreszta tez) jest po prostu za malo druzyn i dlatego trzeba zapraszac dodatkowe druzyny zeby liczby sie zgadzaly. W Europie trzeba sie kwalifikowac bo druzyn za duzo wiec logicznie nikogo sie nie zaprasza :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 kwie 2011, 18:23

Magnum pisze:tam (tu w concacaf zreszta tez) jest po prostu za malo druzyn i dlatego trzeba zapraszac dodatkowe druzyny zeby liczby sie zgadzaly. W Europie trzeba sie kwalifikowac bo druzyn za duzo wiec logicznie nikogo sie nie zaprasza :P
W CONCACAF akurat jest sporo drużyn, bo poza kontynentalną Ameryką Północną są jeszcze wyspy karaibskie plus trójka banitów z Ameryki Południowej (Gujana, Surinam, Gujana Francuska) Myślę że CONCACAF-owi przy zapraszaniu Brazylii w 2003 roku chodziło bardziej o podniesienie rangi turnieju (tym bardziej że Canarinhos byli wówczas świeżo upieczonymi mistrzami Świata) bo o ilość drużyn martwić się nie muszą.
Z CONMEBOL-em problem jest większy, bo faktycznie tam jest tylko 10 reprezentacji na krzyż :lol: Uzupełnienia typu Meksyk, USA, Kostaryka czy nawet odległa Japonia rozumiem, bo te drużyny i tak turnieju by nie zawojowały. Hiszpania jednak to już trochę co innego i według mnie skoro brakuje "czwartego do brydża", niech zaproszą np Australię. Drużynę która coś pokaże, ale jednocześnie nie odwali maniany i nie zgarnie tytułu :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 kwie 2011, 18:40

Rzeczywiscie, w CONCACAF nei ma tego problemu. Wiec w sumie prawda - idiotyzmem jest to, ze zapraszaja inne druzyny. :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 kwie 2011, 18:42

A mi sie ten pomysl podoba,ale tylko wtedy jezeli VdB zabierze ze soba graczy aspirujacych do gry w tej reprezentacji. Bardzo ciekawe czy taka Espana B poradzilaby sobie w CA.

De Gea

Gamez --- Dominguez --- Ruiz --- Alba

Susaeta --- Borja V. --- Thiago --- Reyes

Muniain --- Negredo

Dosyc ofensywna ta moja formacja :lol: Wiem,ze to nierealne,ale ciekawie ogladaloby sie taka Roje :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 kwie 2011, 19:00

Mnie sie oczywiscie ten pomysl nie podoba ze wzgledu na Fabregasa. Za duzo gra i potrzebuje odpoczynku, dodatkowy turniej w lecie do niczego mu nie jest potrzebny. :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 kwie 2011, 19:02

Dr.Football1 pisze:De Gea

Gamez --- Dominguez --- Ruiz --- Alba

Susaeta --- Borja V. --- Thiago --- Reyes

Muniain --- Negredo
Wstawiłeś Jordiego Albę na lewą obronę? Toć on nie jest przypadkiem skrzydłowym? :warrior:
Magnum pisze:Mnie sie oczywiscie ten pomysl nie podoba ze wzgledu na Fabregasa. Za duzo gra i potrzebuje odpoczynku, dodatkowy turniej w lecie do niczego mu nie jest potrzebny. :P
Ale latem to już może być problem Barcelony :smile2:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 kwie 2011, 19:03

Salas11 pisze:Wstawiłeś Jordiego Albę na lewą obronę? Toć on nie jest przypadkiem skrzydłowym?
Jest, ale 3/4 występów w tym sezonie notuje na lewej obronie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 05 kwie 2011, 19:05

Jak nie mają kogo zaprosić to zawsze pozostają im pozostawieni na bocznym marginesie reprezentacje Surinamu, Gujany i Gujany Francuskiej :P. Jeszcze rozumiem, jak grają tam drużyny Am. Środkowej/Północnej, ale reprezentacja Hiszpanii na turnieju o nazwie Copa America to jak dla mnie kpina.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 kwie 2011, 19:12

Pawel875 pisze:Jak nie mają kogo zaprosić to zawsze pozostają im pozostawieni na bocznym marginesie reprezentacje Surinamu, Gujany i Gujany Francuskiej :P.
Oni grają w CONCACAF :P
Pawel875 pisze:Jeszcze rozumiem, jak grają tam drużyny Am. Środkowej/Północnej, ale reprezentacja Hiszpanii na turnieju o nazwie Copa America to jak dla mnie kpina.
No nie wiem, czy Japonia w tym przypadku nie jest większą egzotyką :lol: Hiszpanie w sumie czuliby się dość swojsko, bariera językowa żadna. Gorzej jak się pewnym warstwom przypomną podboje Corteza :lol2:
Sammyy pisze:Jest, ale 3/4 występów w tym sezonie notuje na lewej obronie.
Nie pomyślałbym że sprawdzi się w tej roli :think: Widziałem go raz w akcji jak VCF rozjechało kogoś w Pucharze Króla w zeszłym sezonie bodaj. Chyba nawet dwie bramki strzelił jak dobrze kojarzę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 kwie 2011, 19:16

Odchodząc trochę od tematu to pamiętam występ Japonii w Copa America. Dlatego zdziwiłem się jak dziś sprawdziłem, że to było 12 lat temu. Starzeję się.
A może by Polskę zaprosili? :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 kwie 2011, 19:31

emdżej pisze:Odchodząc trochę od tematu to pamiętam występ Japonii w Copa America. Dlatego zdziwiłem się jak dziś sprawdziłem, że to było 12 lat temu. Starzeję się.
Przestań... Ja jak dziś pamiętam 3:0 Kolumbii z Argentyną na Copa America 1999 i trzy niestrzelone karne Martina Palermo :lol: Ale miałem wtedy z gościa pompę :lol:
emdżej pisze:A może by Polskę zaprosili? :lol:
Nom, z Wenezuelą powalczyliby na poziomie (chyba)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 kwie 2011, 19:33

Salas11 - jeśli się nie mylę to Kolumbijczycy też wtedy jednego karnego przestrzelili. Pięć "jedenastek" w całym meczu i jedna wykorzystana :lol:

Ale chyba znowu temat rozmywamy.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 kwie 2011, 23:31

Hiszpania nie weźmie udziału w Copa América

Narodowa reprezentacja Hiszpanii postanowiła odrzucić zaproszenie na tegoroczne Copa América, gdzie miała zagrać w zastępstwie za Japonię, która złożyła rezygnację.

"Nie pojedziemy, ale jesteśmy bardzo wdzięczni Argentyńskiej Federacji za zaproszenie. Nie możemy z powodu planów. Przepraszam", powiedział Jorge Carretero, rzecznik Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej za główną przyczynę nieobecność podając wakacje, z których korzystać będą piłkarze.

Ponadto, kilka dnia po zakończeniu rozgrywek ligowych w Hiszpanii (22 maja), reprezentacja dowodzona przez Vicente del Bosque zagra w Bostonie z USA.

Prezydent RFEF, Ángel María Villar, jakiś czas temu ujawnił, że otrzymał propozycję uczestnictwa w Copa América od swojego odpowiednika z Południowoamerykańskiej Federacji Piłki Nożnej (CONMEBOL), po tym jak z udziału w turnieju wycofała się Japonia, którą do takiej decyzji zmusiła sytuacja w kraju.
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=36247

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 21 maja 2011, 9:34

Mecze Barcy z Realem już się skończyły. Czy sądzicie, czego obawiał się del Bosque, że atmosfera tych pojedynków przeniesie się na kadrę? Jeśli tak, to czy ten ewentualny konflikt barcelońsko-madrycki będzie trwał krótko czy długo?

Moim zdaniem, niesnaski mogą mieć przełożenie na jeden, dwa mecze, choć w nie tak już odległej perspektywie mamy przecież mecze Superpucharu Hiszpanii, i - kto wie - czy wtedy nie zostanie ta zła atmosfera jeszcze bardziej napompowana.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2011, 18:11

Sklad La Rojy na najblizsze mecze z USA i Wenezuela:

Bramkarze: Casillas (Real Madryt), Reina (Liverpool), Valdes (FC Barcelona)

Obrońcy: Albiol (Real Madryt), Arbeloa (Real Madryt), Ramos (Real Madryt), Capdevilla (Villarreal), Marchena (Villarreal), Iraola (Athletic Bilbao), Pique (FC Barcelona)

Pomocnicy: Xabi Alonso (Real Madryt), Busquets (FC Barcelona), Iniesta (FC Barcelona), Cazorla (Villarreal), Bruno (Villarreal), Valero (Villarreal)

Napastnicy: Manu (Getafe), Silva (Manchester City), Llorente (Athletic Bilbao), Negredo (Sevilla), Torres (Chelsea), Villa (FC Barcelona)

Manu to spore zaskoczenie,choc dobrze spisywal sie na skrzydle Getafe. Cieszy mnie powolanie dla Iraoli. Znowu nie ma Reyesa i De Gei :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”