Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 47

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 18 gru 2006, 17:04

Ta dyskusja przypomina mi jak żywo spór o to co było pierwsze, jajko czy
kura???? Są to niewątpliwie dwaj świetni, swiatowej klasy napastnicy, przy tym diametralnie różni w sposobie gry !!! Ciekawy na jakiej podstawie wyciągacie wnioski, choćby o ich przyspieszeniu czy też prędkości ??? Pilka nożna nie jest sportem indywidualnym, nie jest do konca sportem mierzalnym w poszczególnych aspektach dlatego niektóre Wasze teorie wydają się tak samo głupie jak śmieszne. Proponuje dać sobie spokój z wałkowaniem tego tematu do czasu jak oby dwaj zawodnicy zakoncza kariery !!!

P.S podobno Torres robi na treningu obunożnie 50 żonglerek, a Eto tylko 48 :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 17:30

Marcio13 pisze:Ja uważam, że Torres jest lepszy, "el nino" jest bardziej wszechstronnym piłkarzem, Eto'o tylko czycha na podania Deco, Ronaldinho, czy Messiego i dokłada nogę, zaś Fernando musi pomagać swoim kolegom z tyłu, czasami nawet się bierze za rozgrywanie piłki. A tak wogółe to że Eto'o strzela więcej bramek nie oznacza, że jest lepszym piłkarzem.
oraz ateniu i kilka innych osob. dam wam doskonala rade. nie wspominajcie o czym o czym nie macie pojecia. mam przypomniec jak gra i jakie gole strzela eto'o? jak i gdzie porusza sie po boisku? jakie ma zadania i jak sie z nich wywiazuje?

el nino to jak na razie jedynie talent. ktory byc moze nigdy sie nie rozwinie. eto'o zas to uksztaltowany pilkarz bijacy hiszpana na glowe w kazdym elemencie gry.

nie dosc ze samuel gral lepiej to ma wiecej goli, wiecej asyst i lepsza skutecznosc podan. zdobywa gole zarowno z daleka jak i bliska, obiema nogami i glowa.

jako ze dosc mocno sie ubawilem czytajac teorie rodem z bajek prosze o udowodnienie i argumentacje w czym torres jest lepszy od eto'o i dlaczego. licze na konkretne przyklady, na statystyki i porownanie gry obu pilkarzy i zespolow.

bo mam wrazenie ze czytam wypowiedzi ludzi nie majacych pojecia na ten temat - czyli tak zwanych ignorantow

ps - torres w 14 meczach strzelil 5 goli w tym 4 z karnych. eto'o 4 w 4 spotkaniach. obaj maja po 2 asysty na koncie

juz samo sprawdzenie wynikow chocby w tym sezonie wraz z analiza gry obu pilkarzy powinno wystarczyc. ale mam wrazenie ze nie wystarczy i zaraz przeczytam cos o 'wlasnym zdaniu' ktore pozwala wam tak uwazac

dawno nie czytalem tak duzego zbioru nieprawdziwych faktow

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 gru 2006, 15:57

Jarzinho pisze:
O to chodzi, ze w Kamerunie Eto'o takze strzela bramki, mimo, ze nie ma przeciez tam takich "pleców" jak torres w reprezentacji Hiszpanii. Chyba nie powiesz mi, ze Kamerun ma w drugiej lini zwodnikow pokroju Xaviego, Xabiego, Albeldy, Reyesa itp. Oni juz napewno potrafia zagrac prostopadłe podanie. Widzisz Czarna Perła strzela neizaleznei gdzie gra czy w słabszej od Atletico Mallorce czy słabszym od Hiszpanii :arrow: KAmerunie, a skutecznosc prawie ta sama.
No wlasnie to samo chcialem napisac, ze jednak Hiszpania ma trudniejszych rywali w Europie niz Kamerun w Afryce, dodajac to ze jednak Hiszpania ma lepszych pomocnikow to wychodzi gdzies na remis, choc nie wiem jakbylo w przypadku Eto'o, czy tak samo mial ze jego pierwszych 10-15 wystepow wchodzil z lawki na gora pol godzinny, zrezta to nie wazne.
Don Juan pisze:Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.

Czekaj sam to przelicze i wtedy jezeli okaze sie ze masz racje przyzna, ze jest bardziej skuteczny :D
roeman pisze: jako ze dosc mocno sie ubawilem czytajac teorie rodem z bajek prosze o udowodnienie i argumentacje w czym torres jest lepszy od eto'o i dlaczego. licze na konkretne przyklady, na statystyki i porownanie gry obu pilkarzy i zespolow.

Wszytko masz w powyzszych postach, sa statystyki ktore jednak przemawiaja za Eto'o , masz porownania dwoch zawodnikow i ich klubow.

Miale juz nic nie pisal na temat, ale ech... :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 gru 2006, 16:27

roeman? a kto to?

czekam na odpowiedzi kibicow atletico madryt i dowod dlaczego torres jest lepszy od eto'o. czekam na opisanie (najlepiej) wszystkich goli strzelonych przez obu pilkarzy (zapewniam ze da sie to zrobic - ja wszystkie gole eto'o w barcelonie mam i moge opisac - bo ponoc przyklada tylko stope). czekam na dokladna analize taktyki obu druzyn ze szczegolnym uwzgledniem gry torresa i samuela.

czyli po prostu na jakies argumenty dzieki ktorym bedziecie mogli dyskutowac na poziomie a nie rzucac zlote mysli typu 'slowacki wielkim poeta byl'. waze teorie nie dosc ze obrazaja pilkarza barcelony to usilnie staraja sie pokazac ze tak naprawde jest slabszy

zatem poprosze o jeszcze jedna rzecz - opis gry samuela eto'o w mallorce :]

ps - i zeby nie bylo. zwracam sie nie tylko do ciebie ale rowniez do innych osob na tym forum ktoe napisaly zwykla nieprawde

Garcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garcia » 19 gru 2006, 17:17

Torres ma wielki talent. I to niewątpliwe. Jednak jakiekolwiek porównywanie go w tej chwili do Eto'o to w ogromna pomyłka. Hiszpan już od 2 sezonów gra słabo - co prawda ma przebłyski, jednak patrząc w kontekście całego sezonu (najgorsze są mecze z Realem :roll: nie wiem jak można nie strzelać z takich pozycji) to przegrywa z Samuelem w każdej dziedzinie - i w grze głową, i w grze nogami (Kameruńczyk gra świetnie obiema), i w szybkości. I nie ma co tutaj mówić, o różnicy klas obu klubów, bo Sami, w Mallorce potrafił strzelić 18 goli w lidze. A to nie lada wyczyn. Więc kibice Atletico nie mają żadnych podstaw aby próbować udowodnić, ze Hiszpan jest lepszy. Za Eto'o przemawiają statystyki. A to najczęściej jest kluczowe.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 19 gru 2006, 17:31

Garcia, myślisz, że "zakleisz" swoją niewiedze elokwencją?

P.S. Jak myślicie, kto wrzuci to do złotych ust?

2 WP. To nie piaskownica, twoje wygłupy nie będą dłużej tolerowane. Chcesz zostać na forum, to się zastanów nad sobą - porządnie się zastanów // fieldy
Ostatnio zmieniony 19 gru 2006, 17:34 przez Don Juan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 gru 2006, 17:34

ale co on zlego napisal? nie napina sie tylko usiluje dyskutowac na poziomie - robi to uzywajac tak zwanych argumentow czyli czego co niektorym jest obce

14 spotkan, 5 goli i 2 asysty to malo. bardzo malo. szczegolnie na klub z takimi aspiracjami i budzetem.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 20 gru 2006, 23:44

rkoeman pisze:roeman? a kto to?
A ateniu to kto to ???
rkoeman pisze: czekam na odpowiedzi kibicow atletico madryt i dowod dlaczego torres jest lepszy od eto'o. czekam na opisanie (najlepiej) wszystkich goli strzelonych przez obu pilkarzy (zapewniam ze da sie to zrobic - ja wszystkie gole eto'o w barcelonie mam i moge opisac - bo ponoc przyklada tylko stope). czekam na dokladna analize taktyki obu druzyn ze szczegolnym uwzgledniem gry torresa i samuela.
To moze jak jestes taki wszech wiedzacy scharakteryzujesz gre Atletico i ich taktyke oraz znaczenie w druznie Torresa i jego gre ???
???
Garcia pisze:Torres ma wielki talent. I to niewątpliwe. Jednak jakiekolwiek porównywanie go w tej chwili do Eto'o to w ogromna pomyłka. Hiszpan już od 2 sezonów gra słabo - co prawda ma przebłyski, jednak patrząc w kontekście całego sezonu (najgorsze są mecze z Realem :roll: nie wiem jak można nie strzelać z takich pozycji) to przegrywa z Samuelem w każdej dziedzinie - i w grze głową, i w grze nogami (Kameruńczyk gra świetnie obiema), i w szybkości. I nie ma co tutaj mówić, o różnicy klas obu klubów, bo Sami, w Mallorce potrafił strzelić 18 goli w lidze. A to nie lada wyczyn. Więc kibice Atletico nie mają żadnych podstaw aby próbować udowodnić, ze Hiszpan jest lepszy. Za Eto'o przemawiają statystyki. A to najczęściej jest kluczowe.
Od dwoch sezonow gra slabo ??? Czy ty ogladasz jakeis mecze Ateltico, czy tylko patrzycsz na livescore czy strzelil bramke czy nie ???

Na pewno Torres gra lepiej w powietrzu od Eto'o, i nie chodzi mi tu tylko o strzelanie bramek z glowki. A Torres nie gra obiema nogami swietnie ??? Potrafi tak samo uderzyc prawa jak i lewa noga. Szybkosc, tu nie chce sie spierac kto jest szybszy bo to mozna byloby tylko sprawdzic jezeli zmierzyli by sie na jakims dystansie, ( ponoc najszybszym pilkarze w PD jest Luis Perea ) jednak chodzi mi o przyszpieszenie, a tu mimo iz Kamerunczyk potrafi sie zebrac bardzo szybko, to jednak ogladajac ich gre widze ze Torres potrafi to zrobic szybciej.

A to ze Eto'o w Mallorce potrafil strzelic 18 bramke, to dla tego ze mial za plecami Ibagaze :P

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 gru 2006, 0:05

Asteniu pisze:To moze jak jestes taki wszech wiedzacy scharakteryzujesz gre Atletico i ich taktyke oraz znaczenie w druznie Torresa i jego gre ???

Wiesz nie chce odpowiadac z rkoeman'a.
Jednak to ty stwierdziłes że El Nino jest lepszym zawodnikiem, wiec to ty powinienes podac jakies argumenty, a nie podałes zadnego.
Wystarczy przeliczyc strzelone bramki czy tp.... czyli ty nie wiesz o czym piszesz, a jak juz piszesz to pozniej zmieniasz zdanie, ze to nie o to mi chodzilo i tp. Moze dasz cos od siebie co przemawia za Torresem(jesli jest takie cos :P )

Tutaj lepsi zawodnicy, tutaj gorsi przeciwnicy, a tam nizsi bramkarze, bardziej zroszona trawa itp. brednie. Sorry argumenty twoje sa słabe, dziwie sie i to bardzo. Nic nie przemawia za Torresem, celnosc podan, skutecznosc, podania. Pisałes kreatywnosc, a co pokazał w poprzednim meczu, fakt asysta ale ile nieudanych dryblingow 8-9 moze wiecej bo juz mi sie nie chcialo liczyc. Podan tez nie było za duzo, dlaczego :?: Moze sie nie pokazywali mu... Moze mysleli jak mu tu prostopadła zagrac 8)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 gru 2006, 1:26

owszem. opisze ale dopiero jak ty podasz cos na udowodnienie tezy ze torres jest lepszy od eto'o

czekam. jak sie doczekam chetnie rozloze taktyke atletico na czynniki pierwsze. nie bedzie to zbyt mile dla ciebie i torresa po lekko pojade po jego wybitnej grze. zatem jak cchesz rzucac tak wiekopomne tezy jak ci sue udalo uzywaj argumentow:
Szybkosc, tu nie chce sie spierac kto jest szybszy bo to mozna byloby tylko sprawdzic jezeli zmierzyli by sie na jakims dystansie, ( ponoc najszybszym pilkarze w PD jest Luis Perea ) jednak chodzi mi o przyszpieszenie, a tu mimo iz Kamerunczyk potrafi sie zebrac bardzo szybko, to jednak ogladajac ich gre widze ze Torres potrafi to zrobic szybciej.
zart numer 1

Oczywiscie taktyka 4-5-1 polega na tym ze skrzydlowi musza wchodzic do ataku i to bez dwoch zdan. Z tym ze Torres jest gwiazda i dostaje duzo pilek , to jest tak ze on szuka sobie tych pilek, chyba mi nei powiesz ze Eto'o nie dostanie pilki dopuki nie zgubi rywala. Ciagle piszecie ze nie ma argumentow, a wasz jedyny to sa ilosc bramek strzelonych przez Eto'o.
nie wiem o co ci tutaj chodzilo ale domyslam sie, ze el nino szuka gry a eto'o czeka tylko na podania na wolne pole. zart 2
Po drugie dalej uwazam ze Eto'o ma duzo latwiej w Barcelonie. Barcelona to zespol ktory zawsze atakuje, stwarza na pewno duzo wiecej okazji do zdobycia bramki. Po drugie Barca gra jednym napstnikiem, dzieki czemu wszytskie pilki sa kierowane do Eto'o, Atletico gra dwoma co sprawia ze napstnicy musza sie "dzielic" podaniami. Po trzecie Barcelona strzela okolo dwa razy wiecej bramek niz Atletico, dzieki temu na kazdego zawodnika przypada dwa razy wiecej goli, a ze Eto'o jest napastnikem to wiadomo.
barca gra 3 napastnikami. zart 3 i skrajna ignorancja. dlatego prosilem o opisanie taktyki barcelony
Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
eto'o w zeszlym sezonie mial najwiecej goli decydujacych w lidze i dzieki niemu barcelona zdobyla prawie 30 punktow (odsylam do statystyk marci - mozesz sobie je kupic w styczniu). procenty o ktore pytaz juz ci ktos policzyl wiec ja poszedlem dalej z tymi porownaniami

Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
dlatego polecilem popatrzec na gole samuela w barcelonie. kazdy widzi ze obok henry'ego samuel jest najszybszym pilkarzem z pilka swiata. wydaje sie nawet ze jest od franzuza ciutke szybszy. polecam szczegolnie gole ktore zdobyl badz wypracowal startujac do wydawaloby sie straconej pilki
Real Fan to co napislem to byl przyklad na to ze kazdy moze sobie dle swojego uznania. Nie uwazam ze Torres jest lepszy we wszystkim, bo nie jest. Uwazam tylko ze jest lepszym napastnikiem
strzela mniej goli, jest slabszy technicznie, zalicza mniej asyst, nawet glowa strzela mniej goli a rzekomo gra swietnie w powietrzu (kolejne odniesienie do taktyki barcy - jako ze barca nie stara sie grac praktycznie dlugich pilek na afere mozna porownac tylko ilosc strzelonych goli glowa - tych samuel mial najwiecej w lidze w zeszlym sezonie)
Drybling - lepszy Torres
Przyspieszenie - lepszy Torres
Gra w powietrzu - Lepszy Torres
Podania i kreatywność - Lepszy Torres
Skuteczność - Już bez przesady lepszy Torres
przyspieszenie i drybling? kreatywnosc? :lol: skutecznosc :lol: podaj cos co pozwoli ci obronic te odweazne tezy. :lol: a slowacki wielkim poeta byl i basta. kto uwaza inaczej ten sie nie zna.

argumenty kolego. argumenty. mecze, przyklady akcji, gole, etc, etc
Liczby to nei wszystko, Barcelona jakby nie bylo ma lepszych zawodnikow i Eto moze miec wiecej asyst niz Torres, bo Barca wiecej strzela. Co powiessz na sytacje gdzie koles w sezonie dogra do partnerow 100 swietnyc pilek ale jego koledzy wykorzytsaja tylko 10 z nich, a inny zawondik zagra 30 w sezonie a jego koledzy wykorzystaj 15 ?
eto'o mial w zeszlym sezonie w lidze 65 podan kluczowych a torres 56 :shock:
Eto'o lepszym graczem Buhahaha Gdyby Torres dostawal tyle pilek ile Eto'o to strzelaby w sezonie ponad 50 bramek.
w zeszlym sezonie eto'o oddal 158 strzalow na bramke i mial pierwsze miejsce w lidze pod wzgledem skutecznosci strzalow. zdobyl goli 26

torres oddal strzalow 123 strzelajac 13 goli w tym 3 karnych

:shock: znowu nie masz racji?

etc, etc, etc

czekam az odpowiesz ale w sposob ktory mnie zadowoli - sensowne argumenty, przypomnienie spotkan, goli, asyst, zagran. opisanie taktyki bym wiedzial ze wiesz o czym piszesz (stwierdzenie o grze jednym napastnikiem niestety nie pozwala mi na to), opisanie sposoby poruszania sie po boisku danego graczam jego zdaniach defensywnych i ofensywnych....

Awatar użytkownika
matip7
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matip7 » 22 gru 2006, 21:23

Ostatni mecz w tym roku w PD zakonczony. Generalnie był to dobry, rozgrywany w szybkim tempie mecz, gdzie gre przez wiekszość czasu prowadzili zawodnicy Blaugrany. Mimo przewagi Barcy, Atleti bardzo dobrze zagrali z tyłu, a winą za utratę bramki obarczył bym Leo, który dostał piłkę w róg którego powinien był bronić. Natomiast jesli chodzi o poczynania naszych zawodników w ofensywie, to już wiele dobrego napisać nie można. Tradycyjnie już wbrew obiegowym opiniom o jego dobrej formie, F.Torres był jednym ze słabszych zawodników naszego teamu. Niby udzielał sie w defensywie, niby próbował brać cięzar gry na siebie, ale robił to bardzo nieporadnie, a od zawodnika o takiej renomie należy wymagać znacznie więcej. Dobrą zmiane dał Valera, na swoim dobrym wysokim poziomie zagrali Luccin, Lopez i Pablo. Mimo wszystko z remisu mozemy byc zadowoleni. Mam tylko nadzieje ze w nowym roku wreszcie zaczniemy zdobywac seryjnie punkty na własnym stadionie, gdyz gry wyjazdowej nie musimy sie wstydzić.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 gru 2006, 10:17

Z jednego punktu na pewno mozemy sie cieszyc. Barclona byla lepsza, miala wiecej szans i lepsze okazje, jednak tez nie zagrala jakos rewelacyjnie. Atleitco zagralo bardzo dobrze taktycznie, szczegolnie w defensywie i nastawilo sie na gre obronna z kontrami. Po jednej z takich kontr Aguero strzelil bramke ( w koncu jakies prostopadle podanie do napastnika ). Co do bramki Ronadinho to mozna obwiniac Leo Franco, bo przed strzalem R10 poszedl w lewo i za chwile musial interweniowac na prawo i zagraklo mu tych paru ceentymetrow, jednak byl on jednym z najlepszych na boisku i gdyby nie on przegralibysmy to spotkanie. Jezeli chodzi o gre Torresa, to chlopak sie nie popisal, chciaz na poczatku spotkanai gral dobrze, pozniej jednak coraz slabiej. Troche martwi mnie wspolpraca Aguero i Torresa bo oni sie nie rozumieja. Dobrze zagral Mista. Dobra zmiana Valery. Swietnie zagrali Pablo i ZeCastro. Bardzo dobrze Luccin, malo widoczni byli Maniche i Galletti. Najwazniejsze ze obronilismy czwarta pozycje.

Teraz gramy mecz z ostatnim w tabli Nastic. Juz gralismy z RSSS ktory byl na samym dole tabeli i nie wygralismy, ale ten mecz trzeba bedzie wygrac. Nie beda mogli w tym spotkaniu wystapic Maniche i Luccin w takim ukladzie najprawdopodobniej wystapi Costinha i Gabi, czyba ze Aguirre przesunie do srodka Jurado. Czas pokaze, na razie w tym sezonie gramy dobrze i z tego trzeba sie cieszyc.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 gru 2006, 13:33

czyli zgrabnie ominales to co napisalem? mam nadzieje jednak ze sie do tego odniesiesz bo podalem ci kilka dosc wymownych zeczy ktore sygnalizowales a okazalo sie ze nie masz racji.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 gru 2006, 21:49

JUz wczesniej mialem zakonczyc ta dyskusje, ale jakos dalej odpowiadalem. Jendak teraz gdy zobaczylem ze ktos napisal posta na inny temat uznalem ze to dobry moment aby skonczyc to co zaczelismy i pisac o Atletico, a nie o Torres vs. Eto'o bo o tym ten temat jest.

P.S Tak na przyszlosc jak kogos cytujesz to czytaj dwa razy kto co napisal i w jakim kontekscie to napisal, nie bede Ci tlumaczyl o co chodzi, bo jak sam nie zauwazysz to sie nie nauczysz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 gru 2006, 21:56

albo kolego przyznasz ze nie miales racji albo dyskusja bedzie kontynuowana. napisales kilka rzeczy nieprawdziwych ktore ja obalilem uzywajac dosc mocnych argumentow

jako ze jest to temat dotyczacy druzyny atletico madryt oraz dzial dotyczacy pilki hiszpanskej ktora wszyscy kochamy uwazam ze temat jest bardzo dobry

pokazalem ci ze nie miales racji piszac o skutecznosci czy kreowaniu gry. pokazalem kilka innych rzeczy

czekam wiec ze albo odpowiesz starajac sie pokazac ze to ja sie myle albo przyznasz ze ci sie cos wydawalo

na tym polega dyskusja ktora poniekad sam zaczales. nie spiesz sie. swieta sa - poszperaj w necie, poprzypominaj gole obu pilkarzy czy ich niektore zagrania, etc, etc. i odpowiedz

pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”