Liverpool (zbiorczy) - Strona 47

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 maja 2005, 21:46

Po dzisiejszym meczu proponuje zamknąć ten temat i więcej o tym klubie nie wspominać :lol: żart oczywiście. To ma być klub, który będzie drugi w Europie?? śmiechu warte :roll: do teraz myśle jak oni się tam znaleźli...słaba chwila w Juve i szczęście z Chelsea :? co tu dużo mówić - żenada!!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 maja 2005, 21:59

Jeszcze 2 jeszcze 2 :wink:

3-1 !!! Gerrard !!! Jeszcze 2 :wink:

EDIT : 3-2 !!!!!!!!!!!!!! SMICER !!!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 maja 2005, 22:16

W pierwszej połowie Liverpool nie pokazał nic. Fatalna postawa obrońców, nieskuteczność napastników i łatwe przepuszczanie piłki przez pomocników.
Druga połowa - inna bajka. Piłkarze The Reds się odradzają, co mnie bardzo cieszy...
Wszystko jest możliwe [a ja dziś mam bardzo szczęśliwy dzień, więc liczę na zwycięstwo Czerwonych :D].

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 maja 2005, 22:46

Oficjalnie przepraszam kibiców "The Reds" za mojego poprzedniego posta :oops:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 maja 2005, 22:49

Oficjalnie CI wybaczam, jako że sam mialem wątpliwosci czy Liverpoolowi sie uda.

A dogrywka trwa i jak na razie zapowiada sie na karne :wink:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 25 maja 2005, 23:33

Wielkie gratulacje dla Liverpoolu.Wielki DUDEK.Należało się to DUDKowi i Milanowi.A Milan poprostu mnie zawiódł przegrał wszystko .Dudek bohaterem z tego się bardzo cieszę.Gratulacje dla LIVERPOOLU i DUDKA

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 maja 2005, 23:44

Nic tylko łzy szczęścia cisną się do oczu :wink:
Gratuluje wszystkim innym fanom Liverpoolu :D :P
I po Milanie! I gdzie ci co The Reds na porażkę skazywali?! :D

Mówiłam, że mam dziś szczęśliwy dzień!

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 25 maja 2005, 23:49

I tak Milan był lepszy i zawsze będzie!

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 26 maja 2005, 0:12

Kto lepszy tez wygrywa........Dudek great, ale Smicer pieknie przywalil te 2 brameczke....gratulacje, wiedzialem ze Liverpool wygra - wkoncu pokonali Bayer :wink:
GRATULACJE LIVERPOOL
Ostatnio zmieniony 26 maja 2005, 0:13 przez Andreyew, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 26 maja 2005, 0:12

gratulacje dla wszystkich kibiców lfc, fajną macie drużynę no i zaj... bramkarza

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 26 maja 2005, 0:15

wielkie brawa dla Liverpoolu za postawe i charakter w dzisiejszym meczu

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 26 maja 2005, 0:16

Ohhhh I said!
Jak mówiłem! L'pool mistrzem, Jerzy Dudek wybronił strzał głową i dobitkę Scheevy, jak to mozliwe z 5 metróe, respect, a wogóle to jak skakał przy karnych, ja lubię bramkarzy któzy nie ruzucają się raz w lewo lub prawo, tylko czekają gdzie typ odda strzał i tam interwencja, Dudek znakomicie 'tańcząc' złamał psychicznie rywali i ten jego ostatni obroniony karny, rzucił się w lewo a mimo to zdołał wyciągnąć rękę w prawo i obronił rzut karny!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 maja 2005, 0:19

wiedziałem, że będą karne - nawet gdieś już tutaj o tym pisałem :wink:

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 26 maja 2005, 0:29

Ja, moi kumple to samo - KARNE, i bez ściemy, ja Ci też wierze, dośc dziwne, że tak się złożyło, może można wszystko przewidywać?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 26 maja 2005, 0:45

No juz troche ochłąnełem, więc napisze coś tam :wink:

Liverpool w tegorocznej Lidze Mistrzów nie zachwycał swoją grą. Grał słabo, nienajpiękniej, ale grał skutecznie. A w piłce nożnej, nie liczy sie styl tylko ilość strzelonych bramek. LFC z grupy wyszedł po ciężkiej walce. W 1/8 trafił na Bayer Leverkusen, który dwukrotnie poległ 3:1, a Polska emocjonowała sie pojedynkiem Dudek-Krzynówek, który nie został rozstrzygnięty, bo to Dudi, awansował, ale Krzynio jest klasą dla siebie, w LM.
Po tym awansie Liverpool trafił na włoski Juventus i w tym dwumeczu pokazała się wielka siła obrony " The Reds ". Juve było lepsze, grało piękniejszy futbol, ale po porażce w pierwszym meczu 1-2, w drugim za nic nie mogło przełamać obrony rywali i remis 0-0 nic im nie dawał. Liverpool awansował, do półfinału mimo krytyki, a tam czekała już Londyńska Chelsea z rosyjskimi pieniędzmi.
Pierwszy mecz zakończył się remisem 0-0, a znowu popis dała linia obrony LFC. Drugi zaczął się od nieprawidłowo zdobytej bramki dla Liverpoolu, a potem znowu jedna z najleopszych obron tej edycjii Ligi MIstrzów nie dała sobie strzelić bramki i mecz w Stambule stał się faktem.
Przeciwnikiem był Milan, który w dramatycznych okolicznościach pokonał PSV.
I to co się wczoraj ( :wink: ) stało było niesamowite !!! Pierwsza połowa, Liverpool w zasadzie nie gra. Strata gola w pierwszej Gołocie, czyli 53 csekundzie, a pod koniec jeszcze dwie bramki Crespo i do przerwy 0-3. Wszyscy gratulują Milanowi, ja sam już zwątpiłem.
Do drugiej części gry piłkarze wychodza skupieni. W 52 min. rzut wolny dla Milanu, wykonał Szewczenko, ale po raz pierwszy tego wieczoru został pokonany przez Dudka, fenimenalną interwencją, Od tego momentu zaczał sie dramat Włochów. Kolejno w 54, 56 i 60 min. Steven Gerrard, Vladimir Smicer i Xabi Alonso pokonują Dide i z 3-0 robi się 3-3. Do końca meczu nie ma 100% sytuacjii, i sędzia zarządza dogrywke. W niej obie drużyny nie chcą stracić gola, ale na dwie minuty przed końcem, w 118 min. Andriy Shevchenko kolejno z 5 i 1 metra nie jest zdolny pokonać Jerzego Dudka. Dudi - Sheva 2-0. 4 min. potem sędzia końcy mecz i o zwycięzcy ma zdecydować loteria. Wszyscy Polacy stawiają pytanie: Czy Dudek będzie bohaterem.
Pierwszy karny. Wykonawcą Serginho, Dudek zaskakuje wszystkich, tańcząc niesamowity taniec. Brazylijczyk zaczarowany, przestrzela dla Liverpoolu strzela Hamman i 1-0. Druga seria, to popis Dudka, który po raz kolejny tańczy i broni strzał Andrei Pirlo, natomiast w LFC strzela Cisse i się nie myli. 2-0. Kolejna seria, to taniec, lecz puszczona bramka, strzelał Tommason, a w "The Reds" fatalny strzał Risse i obrona Didy, tak więc 2-1. Kolejna seria to trafienia zarówno Kaki jak i Smicera. 3-2.
Zaczyna się piąta seria. Do piłki podchodzi Shevchenko. Rozbieg i....DUDEK BRONI. Dudek - Sheva 3-0 !!! Koniec meczu, Gerrard już nie musi wykonywać!! Liverpool wygrywa w karnych 3-2, a DUdek bohaterem meczu. Świętowanie trwa i trwać będzie jeszcze bardzo długo.

NIe wszyscy się zgodzą, że Liverpoolowi nalerzał się puchar, ale po raz kolejny. W sporcie jakim jest piłka nożna, nie jesty ważny styl, ale skuteczność i liczba strzelonych bramek w meczy, a w tym Liverpool był najlepszy i zasłużenie wygrał....

Dziękuje :wink: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”