Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 466

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 paź 2008, 16:34

Cesc miał to powiedzieć podobno w wywiadzie dla Radia w Hiszpanii. Pisali o tym na róznych serwisach, nie tylko na onecie.

Wiadomo, ze Cesc odejdzie. Póki co sie nigdzie nie wybiera, bo sezon dopiero się zaczął - bedziemy się martwić później.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 07 paź 2008, 19:09

Ciekawe, ja niedawno czytałem, że rozważa możliwość zostania w Arsenalu do końca kariery :lol:
Obiektywnie patrząc Cesc odejdzie za 2,3 sezony, jeżeli nic nie wygramy. A to jest w sumie mało prawdopodobne :P .

Co by sie nie działo ja zawsze powtarzam, że z Arsenalu może odejść i Cesc i Ade i Robin i Walcott itd., byleby jak najdłużej został Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 paź 2008, 19:54

Nom na bardziej wiarygodne źródło nie mogłeś trafić 8) równie dobrze Fakt mógł to napisać. Onet i WP(Wielka Plotka) takie ściemy sieją że już zrezygnowałem z tego typu jakże wiarygodnych serwisów wiele miesięcy temu.
Na Sky sports jest coś podobnego, także tym razem nie ściema.
Obiektywnie patrząc Cesc odejdzie za 2,3 sezony, jeżeli nic nie wygramy. A to jest w sumie mało prawdopodobne
Mówił, że po tym sezonie. I jednak bardziej prawdopodobne jest to, że w tym roku Arsenal nic nie wygra, niż ze wygra. No chyba, że Puchar rezerw tfu tzn. ligi, albo FA Cup.
Co by sie nie działo ja zawsze powtarzam, że z Arsenalu może odejść i Cesc i Ade i Robin i Walcott itd., byleby jak najdłużej został Arsene Wenger.
I tak będziecie nadal promować graczy, czekać sezon może dwa czy dłużej, aż w końcu zabłyśnie i jak zacznie się w końcu spłacać to po jednym sezonie oddawać? I Tobie się to podoba? Czas coś wygrywać 3 lata bez niczego to troszku jest :smile2: (tylko niech mi jeden z drugim nie wyjedzie, że trofea nie są najważniejsze :zwała: )

Awatar użytkownika
Gunner14
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gunner14 » 07 paź 2008, 20:12

Sunderland 1:1 Arsenal
Bramki : Leadbitter 86 - Fabregas 90
Żółte kartki : Whitehead , Richardson , Yorke - Clichy , Toure , Bendtner , Adebayor
Sędzia: Lee Mason
Widzów: 40 199

Sunderland : Gordon , Chimbonda , Ferdinand , Collins , McCartney , Malbranque (81 Chopra) , Whitehead , Yorke , Reid , Richardson , Cisse (89 Murphy)
Arsenal : Almunia , Sagna , Toure , Gallas , Clichy , Walcott (66 Bendtner) , Denilson (74 Nasri) , Song , Fabregas , Song (87 Vela) , van Persie , Adebayor

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 07 paź 2008, 20:31

Gunner14 pisze:Sunderland 1:1 Arsenal
Bramki : Leadbitter 86 - Fabregas 90
Żółte kartki : Whitehead , Richardson , Yorke - Clichy , Toure , Bendtner , Adebayor
Sędzia: Lee Mason
Widzów: 40 199

Sunderland : Gordon , Chimbonda , Ferdinand , Collins , McCartney , Malbranque (81 Chopra) , Whitehead , Yorke , Reid , Richardson , Cisse (89 Murphy)
Arsenal : Almunia , Sagna , Toure , Gallas , Clichy , Walcott (66 Bendtner) , Denilson (74 Nasri) , Song , Fabregas , Song (87 Vela) , van Persie , Adebayor
no co ty... przepraszam ale chce już nabić 300 post :P :> :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 paź 2008, 20:44

Logan pisze:Obiektywnie patrząc Cesc odejdzie za 2,3 sezony, jeżeli nic nie wygramy. A to jest w sumie mało prawdopodobne :P .
Obiektywnie patrząc to ja Arsenalowi nie daję większych szans na wygranie czegokolwiek więc sezon i przeprowadzka wchodziłaby w grę. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 paź 2008, 21:25

Fabregas nie ukrywał nigdy, że pewnego dnia będzie chciał wrócić do La Ligi.
Mamy początek sezonu, chyba nie ma sensu teraz się zastanawiać nad transferami. Cesc ma ważny kontrakt [który nie wygasa z czerwcem przyszłego roku], niedawno mówił ze zastanawia się nad pozostaniem w Arsenalu na dłużej. Teraz pojawia się informacja, ze odejdzie jak nic nie wygramy - nie słyszałem tej rozmowy w tym radiu [czy też w TV], ale pamiętam jak kiedyś już dementował informacje, które takie radio podało, wyrwane zdania z kontekstu, etc.

Opierając się na tym co np. napisało Sky nie można jednoznacznie stwierdzić, że Cesc odejdzie jak nic nie wygramy.
"Mówi" tam, że chciałby kiedyś wrócić do Barcy, że został w Arsenalu aby walczyć o trofea i zobaczy jak sprawy będą wyglądały pod koniec sezonu. Oprócz tego wychwalał Messiego i Hleba.

Nie ma tu więc napisane, ze jak Arsenal nic nie wygra, to na pewno odejdzie. Jest napisane, ze zobaczy jak sprawy się potoczą. Jest różnica ?

Sky zatytułowało wiadomość: "Cesc przyznaje, że marzy o Barcie"
na onecie: "Gwiazdor Arsenalu grozi odejściem z klubu"
Jest różnica ?

Kamil232 pisze:I jednak bardziej prawdopodobne jest to, że w tym roku Arsenal nic nie wygra, niż ze wygra. No chyba, że Puchar rezerw tfu tzn. ligi, albo FA Cup.
A zdobycie Pucharu Anglii to dla ciebie nic ? Jak stawiasz ... Cesc bierze pod uwagę triumf w FA Cup, czy tylko liga i LM wchodzą w grę ?
Po drugie - jak wyliczyłeś to prawdopodobieństwo ? Czy na początku minionego sezonu [powiedzmy po 7 kolejkach] coś wskazywało, że Spurs wygrają cokolwiek ? Czy po odejściu Mourinho i pojawieniu się Avrama coś wskazywało, że do ostatniej kolejki gracze Chelsea będą walczyli o mistrza i zagrają w finale LM, gdzie odpadną w karnych ? Czy coś wskazywało [po początku sezonu] że United wygrają podwójną koronę ? [choć tu możesz nie być do końca obiektywny, jednak sam pamiętam jak już pod koniec sezonu narzekałeś po jakimś meczu, że z takim podejściem nie wygracie ligi - nie pytaj po jakim meczu, bo tego już nie pamiętam].
Więc dlaczego teraz Arsenal ma "większe szanse" nic nie wygrać ? Bo gra w kratkę ? Bo przegrał z Fulham i Hull ? Rozgromił też kilku rywali ... wszystko jest jeszcze możliwe, mogą coś wygrać, mogą skończyć sezon z niczym. Tego nie wiemy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 paź 2008, 22:40

choć tu możesz nie być do końca obiektywny, jednak sam pamiętam jak już pod koniec sezonu narzekałeś po jakimś meczu, że z takim podejściem nie wygracie ligi - nie pytaj po jakim meczu, bo tego już nie pamiętam
Podejściem? Nie wiem o co Ci chodzi. Pisałem o czym innym o tym, że nie czułem takiej pewności(jak w sezonie 06-07), że siadam do meczu i wiem, ze skończy się 2/3 do zera, że wiele meczów było po prostu wymęczonych, nie tak jak dwa lata temu gdzie potrafiliśmy takie zespoły jak Ville czy Spursów na wyjeździe pokonać po 4-0 i po prostu niszczyliśmy, a tu takie mecze jak choćby z Derby gdzie męczyliśmy niemiłosiernie, czy remis u Spursów porażka z WHU etc. etc. ale jednak zdobyliśmy oba trofea, a dwa lata temu tylko jedno. Złożyło się na to wiele czynników nie czas i miejsce na analizę. Miałem pewne obawy, a nie pisałem kategorycznie, że nie wygramy.

Więc dlaczego teraz Arsenal ma "większe szanse" nic nie wygrać ? Bo gra w kratkę ? Bo przegrał z Fulham i Hull ? Rozgromił też kilku rywali ... wszystko jest jeszcze możliwe, mogą coś wygrać, mogą skończyć sezon z niczym. Tego nie wiemy.
Ot po prostu, forum jest od tego żeby dyskutować i wygłaszać swoje opinie. Wg. mnie macie słabszą pierwszą jedenastkę od tej z zeszłego sezonu, a kadrę podobną. W zeszłym roku, od początku nie dowierzałem w to wyczyniacie i byłem pewien, że w końcu wąska kadra się zemści(jednak w Styczniu czy z Lutym sądziłem, ze się myliłem, ale niepotrzebnie przyznawałem się do błędu wystarczyło poczekać miesiąc :smile2: ). Teraz jak napisałem wyżej macie słabszą pierwszą jedenastkę, która była waszą główną siłą, a kadra jak nie była szeroka tak nie jest. Także skoro w zeszłym sezonie się nie udało tym bardziej teraz się nie uda. Mistrzostwa nie zdobędziecie tego jestem pewien w 100%, LM to takie rozgrywki , że liczy się dwumecz i forma w Marcu także może być różnie, ale też uważam, że nie dacie rady. Zostaje FA CUP, tutaj wiele zależy od losowania, od miejsca rozegrania meczu, dlatego tutaj nie stwierdzę kategorycznie i dlatego tam napisałem "chyba, że FA CUP". I właśnie dlatego to również napisałem, bo nie uważam to za "nic" i jedynie to "może" was uratować przed stratą Cesca :smile2: Oczywiście przyjmując za podstawę to, że Cesc to naprawdę powiedział i tak by zrobił. Chodź patrząc na artykuł ze sky to nie padły takie słowa.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 paź 2008, 8:39

Sky zatytułowało wiadomość: "Cesc przyznaje, że marzy o Barcie"
i tak powinno byc bo to slowa ktore padly w wywiadzie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2008, 15:17

Genialnie. Przeważnie po reprezentacjach jakies urazy się pojawiały, teraz są przed. Van Persie i Gallas mają nie grać w kadrach. kto wie czy będą gotowi na Everton.
Ciekawe kto po meczach reprezentacyjnych do nich dołączy.

Silvestre i Bischoff zadebiutowali w rezerwach. Pierwszy ponoć się starał, ale widać jeszcze braki. Z kolei drugi zaprezentował się bardzo dobrze, strzały z dystansu, dryblingi, walka, nieustępliwość ... oby się potwierdziło.

edit:
Ade strzelił 4 gole w meczu Togo, wygrali 6:0 :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 paź 2008, 3:28

fieldy pisze:Genialnie. Przeważnie po reprezentacjach jakies urazy się pojawiały, teraz są przed. Van Persie i Gallas mają nie grać w kadrach.
Nie rozpaczam nad kontuzją Gallasa. W końcu zobaczymy parę Toure-Djourou. Po naszym kabarecie przy stałych fragmentach, Szwajcar może się przydać na taki właśnie mecz z Evertonem. Oni dość dużo strzelają po stałych fragmentach. Nie opieram się na jakiś statystykach, tylko tak na oko, więc mogę się mylić :P

Robin... jestem w szoku, on i kontuzja. :P Szkoda, ale to było do przewidzenia. Jak już łapie formę, to potem łapie kontuzje. Pewnie od początku zobaczymy parę Ade- Bendtner, a potem wejście Veli :*:*

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 15 paź 2008, 16:11

Wraz z problemami na giełdzie miłość Usmanova do Arsenalu na szczęście z malała :jupi: ... podobno chce sprzedać swoje akcje i zajmować się własnymi sprawami aaahhhh... co za pech 8) :D

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 15 paź 2008, 17:15

kyloloko pisze:Wraz z problemami na giełdzie miłość Usmanova do Arsenalu na szczęście z malała :jupi: ... podobno chce sprzedać swoje akcje i zajmować się własnymi sprawami aaahhhh... co za pech 8) :D
Zdążył już to zdementować.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 16 paź 2008, 15:58

Czyli to, o czym się wczoraj pisało na temat kupna Arsenalu przez Usmanowa, to plotki i ten koleś nadal chce mieć Kanonierów :?: Według mnie ten facet nie powinien tego robić. Wielu kibiców jest mu przeciwnych( tak, jak fani United byli przeciw Glazerom). Jakoś mu nie ufam i chyba nie wyjdzie na dobre Arsenalowi, jeśli Usmanow przejmie ten klub.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 16 paź 2008, 20:22

Raczej nie przejmie, bo zarząd nie chce sprzedać mu potrzebnych do przejęcia udziałów. Ale fakt faktem, zdementował pogłoski, jakoby chciał sprzedać swoje akcje. Ile w tym prawdy? Pewnie przekonamy się w najbliższym czasie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”