Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 467

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 paź 2010, 16:25

W zimie chyba nie ma szans. Nawet skonfliktowany z Sir Alexem Rooney, bez formy i z problemami osobistymi za duzo by kosztował. Mówimy poważnie chyba tylko o Realu, a Mourinho w lecie nie dostwał wszystkiego czego chciał, przez kasę podejrzewam.

Jeszcze nic nie jest przesądzone, na razie to jet za mały konflikt, że o czymś przesądzał. Maja pół roku na dogadanie się w sprawie nowej umowy. Jak nie uda sie do czerwca, to wtedy dopiero będzie gorąco(nie tylko z powodu lata) :twisted:
No chyba, że wcześniej Fergusson nie zdzierży i rzuci w Rooneya butem :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2010, 17:13

Ale jak w styczniu nie odejdzie, a zakładamy ze ma odejść, to w czerwcu albo dostaną za niego grosze, albo nikt go nie kupi i po roku odejdzie za darmo.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 paź 2010, 18:13

fieldy pisze:Ale jak w styczniu nie odejdzie, a zakładamy ze ma odejść, to w czerwcu albo dostaną za niego grosze, albo nikt go nie kupi i po roku odejdzie za darmo.
Przez ten czas może wiele się wydarzyć. Roo wróci do świetnej dyspozycji. Indywidualnie zapewni Manchesterowi udział w 1/4 i 1/2 CL strzelając decydujące gole na Camp Nou, Bernabeu lub San Siro. Wszyscy śmiejąc się zapomną o wyczynach z prostytutkami, domniemanych sporach z SAFem i będzie dobrze.

[k****] generalnie to jestem w rozterce. Mój dobry kumpel zginął wczoraj w wypadku a ja wam wszystkie swoje prywatne sprawy wypisuje wam na forum jakby to był jakiś matrix.

Jeśli teraz przeczytaliście mojego posta zastanówcie się nad swoim życiem. Wyobraźcie sobie że wasz przyjaciel, dziewczyna lub ktoś z rodziny nagle kopnie w kalendarz.
Przez kilka dni (być może tygodni) będziemy rozmyślać nad kwestiami do których z reguły nie przywiązujemy większej uwagi, ale po czasie wracamy do szeroko pojętej rzeczywistości, do matrixa w którym liczy się to aby zapewnić sobie i własnej rodzinie dobry byt na tej planecie i w tym zmanipulowanym społeczeństwie.

Pewnie jak za kilka dni na trzeźwo spojrzę na te wpisy ... ehhh Pozdro i trzymajcie się bo tak naprawdę nie jesteście ikonkami wyświetlonymi na ekranie mojego samsunga, tylko zwykłymi ludźmi którzy mają swoje problemy.

Lubie was

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2010, 10:17

Coraz ciekawiej, Roo ponoć chce odejść wykorzystując prawo Webstera, dzięki czemu latem może odejść za 5 mln funtów :lol:
jacyś kibice United tu są, bo chciałbym poznać ich opinię, czy to w ogóle możliwe, znacie chłopaka lepiej :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 paź 2010, 10:25

Na pewno jest to logiczne rozwiązanie, bo jeżeli wielkie uczucie wygasło, to raczej nie ma co uszczęśliwiać się na siłę. To że Roo odejdzie jest prawie pewne, lecz kiedy? Na pewno nie zimą, bo żaden klub, który wziąłby go nie będzie chciał napadziora tylko na ligę. Anglik w europejskich pucharach (czyt. LM) jest spalony, więc sądzę iż dopiero latem obejrzymy epopeję pt. Wayne kto Cię chce?

Właśnie, kto? Real?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 paź 2010, 10:26

Na Sky Sports pisało że SAF na najbliższej konferencji prasowej opowie o relacji jaka dzieli go z Rooneyem w świetle tych wszystkich doniesień prasowych ;) Więc można oczekiwać finalnego nakreślenia sprawy :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 paź 2010, 10:31

KajoFC pisze:Na Sky Sports pisało że SAF na najbliższej konferencji prasowej opowie o relacji jaka dzieli go z Rooneyem w świetle tych wszystkich doniesień prasowych Więc można oczekiwać finalnego nakreślenia sprawy
Wiesz ja myślę, że to jest zupełnie inna sytuacja niż np z Terrym lub Colem. SAF ma władzę i jak mu się podpadnie to raczej jest tylko jeden kierunek, który może obrać. Sprawa może i ucichnie, lecz smród pozostanie. Fatalnie wyszło, że Roo jest bez formy, bo gdyby ładował gola za golem, to może nawet sam Ferguson stanąłby w jego obronie? :shock:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2010, 10:42

No nie wiem właśnie jak z tym styczniem, bo prawo Webstera ponoć tylko latem ma zastosowanie, więc jak United chcą zarobić, to muszą go sprzedać już tej zimy. Latem będzie mógł odejść praktycznie za darmo. Też nie wiem jak poważny jest ten zgrzyt między Roo i Fergusonem, bo prawo Webstera raczej wykorzystują w najgorszych przypadkach i to nie gwiazdy jego pokroju.
Inna sprawa, że jeśli wykorzysta prawo Webstera, to w Anglii nie zostanie, bo w takim przypadku musi iść do klubu zagranicą.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 paź 2010, 10:45

fieldy pisze:więc jak United chcą zarobić, to muszą go sprzedać już tej zimy.
Dobra ale kto weźmie piłkarza spalonego w europejskich pucharach za powiedzmy więcej niż 10mln? Do tego mając świadomość, że za pół roku mogą zgarnąć go za grosze?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 paź 2010, 10:48

Nie bój się City na pewno się skusi :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2010, 10:50

hmm, sam nie wiem do końca jak to ma wyglądać. Przecież taki klub nie ma gwarancji, że Rooney w czerwcu rzeczywiście zdecyduje się na wykupienie kontraktu. Myślę, że nawet 15 mln za takiego gracza jak Rooney każdy poważny klub chętnie wyłoży.
Sam fakt, że Roo nie może grać w pucharach to chyba niezbyt duża przeszkoda, mając w perspektywie długi kontrakt, a przecież już od września mógłby w tych rozgrywkach grać. Wenger Arshavina sprowadził, nie oglądając się na to :p

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 paź 2010, 10:52

KajoFC pisze:Nie bój się City na pewno się skusi
Czytając wiele wywiadów z Roo w brytyjskich mediach, wiem że tego kierunku nie obierze. Kiedyś powiedział, że być wychowankiem Evertonu i piłkarzem Manchesteru United to dla niego coś pięknego, gdyż jego syn wychowa się w podwójnej nienawiści do Liverpoolu. Pamiętaj, że na pieńku to on ma z SAF, a nie z fanami. Raczej chce uciec za granicę.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 19 paź 2010, 11:40

Jeśli Rooney zdecyduje się skorzystać z Prawa Webstera (w co wątpię), to wyląduję najpewniej w Hiszpanii - Real lub Barcelona. Tak w ogóle to praktycznie 4 kluby na świecie mogą być w orbicie zainteresowań Rooneya (jeśli bierze pod uwagę wyjazd z Anglii): Real, Barcelona, Inter i Milan. Dokładnie w tej kolejności. Ta sama sytuacja, może mieć miejsce już w styczniu, jeśli Manchester będzie chciał zarobić więcej niż owe 5 mln z prawa Webstera. Inne kluby nie wchodzą w rachubę. Ale prawdę mówiąc, wydaje mi się, że odejście Rooneya jest praktycznie niemożliwe - chociaż różne rzeczy się już w ostatnich latach działy :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 paź 2010, 12:43

Nebula RN pisze:Ale prawdę mówiąc, wydaje mi się, że odejście Rooneya jest praktycznie niemożliwe - chociaż różne rzeczy się już w ostatnich latach działy
Niemożliwe to wydaje się też odejście SAFa, a jednak kiedyś Szkot powie dość (bądź kopnie w kalendarz). Tak samo mówiło się o Beckhamie i wylądował w Realu. Real na pewno napalił się teraz na Roo jak szczerbaty na suchary, a jak wiecie Mourinho ma dar przekonywania. Powiedzmy, że im bardziej Królewscy będą napraszać się Roo, tym mniejsze szanse ma Barca. Milan i Inter? Sorry, ale nie w tym życiu...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 paź 2010, 14:36

Do Realu transfer bym z miejsca wykluczyl, nie jest w interesie Jose tak oslabiac zepsol, ktory zapewne niedlugo bedzies sam trenowac. Chyba, ze Perez zrobi to za jego plecami.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”