AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 468

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 17 lip 2008, 8:14

Na początku nie byłem za transferem Ronniego - miałem wiele obaw.
Jednak z czasem, zmieniłem swoje zdanie. Jeżeli wróci do dawnej formy, jeżeli będziemy mogli oglądać dawnego R10 (z tym że w koszulce Milanu :wink: ) to z pewnością coś ruszy i może Milan wróci na swoje miejsce.

Koniec transferów - można się tego było spodziewać, wiele razy można było przeczytać, że kadra ma być skompletowana do I spotkanie przed sezonem 08/09.
Jednak ja, podobnie jak FeRo, mam nadzieje, że jeszcze nas czymś zaskoczą.

Mercato oceniam na dobre - choć niestety kilka błędów zarządu rzuca się w oczy - sprzedaż że śmieszne pieniądze L.G, który tak naprawdę mógły wygryźć Jankula z pozycji LO w pierwszej "11"; sprzedaż Sammarco (pogodził by się z rolą rezerwowego, a tak zostaje Brochii)...

No i Dida - osobiście bardzo chciałem żeby odszedł, jendak nie dogadali się, bo Nelson chce jeszcze się pokazać. W jego miejsce oczywiście Storari.
Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma!

Forza Milan!

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 17 lip 2008, 12:48

nestinho_acm pisze:jeżeli będziemy mogli oglądać dawnego R10 (z tym że w koszulce Milanu Wink ) to z pewnością coś ruszy i może Milan wróci na swoje miejsce
MOim zdaniem to będą tylko pobożne życzenia.To co brazylijczyk odpier... w Barcelonie ostatnimi czasy nie świadczy o nim dobrze.Może się odbuduje,ale w to szczerze wątpię...

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 17 lip 2008, 13:25

Marcin87 pisze:
nestinho_acm pisze:jeżeli będziemy mogli oglądać dawnego R10 (z tym że w koszulce Milanu Wink ) to z pewnością coś ruszy i może Milan wróci na swoje miejsce
MOim zdaniem to będą tylko pobożne życzenia.To co brazylijczyk odpier... w Barcelonie ostatnimi czasy nie świadczy o nim dobrze.Może się odbuduje,ale w to szczerze wątpię...
Ale to tylko takie tam moje marzenia :wink:

Ciekawi mnie z jakim numerem zagra: Czy Seedorf odda mu "10"?

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 17 lip 2008, 14:53

Jakoś mi się nie udzielił ten entuzjazm związany z Ronaldinho. Lepiej się mile zaskoczyć. Najbardziej mnie martwi, że może popsuć idealna wszakże atmosferę w drużynie bo o to że dojdzie do siebie pod okiem Ancelottiego nie mam najmniejszych wątpliwości. Martwi mnie defizyt wartościowych napastników w drużynie. Kontuzjogenny Pippo, nieopierzony Pato i chimeryczny Borriello. Addycjonalnie Paloschi, który chciałby iśc na wypożyczenie. Ale bądźmy optymistami, bo jak mawiał Churchill bycie kimś innym się po prostu nie opłaca.
Ciekawi mnie z jakim numerem zagra: Czy Seedorf odda mu "10"?
Tak, odda mu 10, ceremonia ma się odbyć po złożeniu hołdu R10 przez całą drużyę łącznie z jej władzami.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 lip 2008, 16:02

Czytałem artykuł Steca na temat R10 i jego przenosin do Milanu. Podobno Brazylijczyk pochwalił się Gallianiemu prawdziwym piłkarskim brzuchem mówiąc że miał w Brazylii trzy razy dziennie ciężkie treningi indywidualne które sam sobie robił.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2008, 18:48

Czytałem artykuł Steca na temat R10 i jego przenosin do Milanu. Podobno Brazylijczyk pochwalił się Gallianiemu prawdziwym piłkarskim brzuchem mówiąc że miał w Brazylii trzy razy dziennie ciężkie treningi indywidualne które sam sobie robił.
tez czytalem ten artykul ale raczej bym sie nim nie sugerowal....Stec napewno nie ma informacji z pierwszej reki...czasem glupoty wypisuje..co do Dinho to bardziej wierze fizjologom z Milanu ktorzy powiedzieli ze jest w barzdo dobrej kondycji

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3330

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lip 2008, 18:09

Ladna prezentacje Ronaldinho odwalili.Az do przesady.
Mam watpliwosci czy zapowiadane powtorne przyjscie Jezusa bedzie wygladac efektowniej.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 lip 2008, 18:32

Zgadzam się. Takiego przyjęcia nie widziałem. Mniejsza fiesta jest jak się prezydenta wybiera. A tu i fajerwerki miał i całe San Siro ;D. Niech teraz gra tak bajkowo jak go kibice przywitali.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lip 2008, 19:51

Wyglądało to tak jakby R10 sam LM wygrał. Brazylijczyk chyba zobaczył za kogo go mają w Mediolanie i czego oczekują, nic tylko się odwdzięczyć :D

Przyjście Jezusa będzie konkretniejsze, płacz i zgrzytanie zębów.

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 18 lip 2008, 20:22

Prezentacja oszałamiająca. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem (żeby tak powitać piłkarza).
THEMANIEK pisze: Niech teraz gra tak bajkowo jak go kibice przywitali.
Ojoj - wtedyu strach się bać Milanu:)

Kibice powitali go jak zbawiciela, oczekują od niego, że sam będzie wygrywał mecze. Wierzą w niego - niesamowicie wierzą. Oby to odpowiednio zmotywowało nasz nowy nabytek do pracy :!:
Jednak jeśli Ronnie nie spełni pokładanych w nim nadzieji, to...lepiej nie kończyć.
Wygląda na to, że Ronaldihno oznacza "być" albo "nie być".
Zobaczymy w trakcie sezonu, co będzie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 lip 2008, 20:36

MASAKRA...wyglądało to tak jakby Milan zdobył 5x LM pod rząd i otrzymał puchar na własność...
R10 - balon nadmuchany do granic możliwości - chłopak ma wyraźną nadwagę - nie ma czucia piłki (ci od freestyle wyglądali przy nim o wiele lepiej)...czarno to widzę...chyba,że w MilanLab porządnie go naszprycują (a opuści przez IO cały okres przygotowawczy).Rivaldo bis?(jego chociaż tłumaczyły problemy osobiste,a i tak pożegnano go bez żalu).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lip 2008, 20:38

nestinho_acm pisze:Jednak jeśli Ronnie nie spełni pokładanych w nim nadzieji, to...lepiej nie kończyć.

To macie Seedorfa.

Milan nie kupil zwyklego zawodnika, kupil cracka, magicznego cracka, wiec wymagalo to odpowiedniej choregorafi. Niech mu tylko jeszcze numer dadza i do konca okienka transferowego sie splaci koszulkami :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lip 2008, 20:43

Ci od freestyla nie robią nic tylko go ćwiczą a R10 potrafi kilka sztuczek przy okazji :D On ma grać na boisku i tego od niego będziemy wymagać !
Ja nie potrafię tak na oko ocenić czy ma dużą nadwagę, małą czy może jej w ogóle nie ma a koszulki jeszcze nie ściągnął.
Na pewno czeka go ciężki okres przygotowawczy i musi przez niego przejść na pełnych obrotach.

Skąd wniosek że nie ma czucia piłki ? Tacy zawodnicy zawsze ją czują z brzuchem czy bez.

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 18 lip 2008, 22:28

Jak Ronnie wróci do formy to myśle że Milan znowu może zdobyć scudetto.
Pomoc na papierze przedstawia się imponująco Roonie Kaka Gatusso Pirlo :twisted:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lip 2008, 22:49

gilardino pisze:Pomoc na papierze przedstawia się imponująco Roonie Kaka Gatusso Pirlo Twisted Evil
Dodaj do tego jeszcze Flamini/Ambrosini/Brocchi/Emerson, bo Milan gra piątką w pomocy, jeśli naraz na boisku jest Ronaldinho i Kaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”