Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 468

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 14:01

meczy mnie juz to lato jesli chodzi o poszukiwanie playmakera , nikt nie chce przyjsc bo kazdemu dobrze tam gdzie siedzi , albo kluby chca wygórowanej kasy , bedziemy zwlekac tak ze 31 uda nam sie męczarniami zaklepać Deco i kazdy bedzie w ekstazie ze chociaż on przyszedl [*] , wiecej jak 30 baniek nie wywalimy na rozgrywajacego to nawet nie wchodzi w rachubę a za taka kwote to mozna miec jedynie Vdv i Edersona , ja nawet nie łudzę sie ze Gurkuf przyjdzie bo 30 baniek to Bordeaux od razu odrzuci

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 sie 2009, 14:22

Chłopak nie sprawdził się w Milanie (nie miał na to szans rywalizując z Kaką i Seedorfem - kiedy już dostawał szansę przypominał dziecko we mgle),w tym sezonie nie chciał wrócić do ACM ze względu na brak pewności gry w pierwszej 11 (Galliani jadąc do niego już wiedział,że sprzeda Kakę i prawdopodobnie Pirlo,Ancelotti był na wylocie,więc czyjej konkurencji obawiał się Gofer - Di Gennaro?) i zbliżające się MŚ - mam teraz uwierzyć,że wybierze mimo wszytko silniejszy kadrowo Inter?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 14:28

sa 2 powody dla ktorych moglby wybrac Inter , trenerem Bordeaux jest byly interista Blanc , 2 to taki ze Inter potrzebuje na gwałt rozgrywajacego wiec miejsce w skladzie murowane

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2009, 14:33

Ale w Interze miałby gdzie grać bo Inter takiego piłkarza po prostu potrzebuje. Myślę, że Mourinho mając Gourcuffa nie wystawiałby jednocześnie Muntariego, Motty/Vieiry i Cambiasso. To byłby dobry ruch Morattiego.

Inna sprawa, że Bordeaux go za takie pieniądze nie puści bo niby dlaczego? Sam Francuz też może sobie jeszcze bez ryzyka pograć przynajmniej sezon we Francji. Jak potwierdzi swoją klasę (bo póki co to tylko jeden znakomity sezon w Ligue 1) to nowe oferty na pewno się pojawią.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 14:38

Myślę, że Mourinho mając Gourcuffa nie wystawiałby jednocześnie Muntariego, Motty/Vieiry i Cambiasso.
a kogo niby by wystawil ? do tych co wymieniles trzeba jeszcze dodac Dejana bo on na bank bedzie gral wtedy cofniety ,4-3-3 odpada niestety bo ten schemat cos nie moze sie przyjac w Interze

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2009, 15:06

Ja Was nie widzę w 4-3-3 chociaż z drugiej strony nie orientuję się za bardzo na ile nietykalnym (?) zawodnikiem jest Dejan oraz jaką rolę ma odgrywać Balotelli. Według mnie wymieniona przeze mnie w poprzednim poście trójka to za dużo. Macie dobrą obronę i świat by się nie zawalił gdybyście zagrali w środku pola dajmy na to Cambiasso, Muntarim i Gofrem. Stankovic chyba gra wyżej a jeśli nie to won na ławkę a Gourcuff do pierwszego. Francuz pomógłby wykorzystać potencjał drzemiący w dwójce Eto'o - Milito a jak mniemam macie zamiar takim duetem grać.

Co z Mancinim? Żyje czy e tam?

Nie jestem specem od Interu więc być może moja wizja Waszego zespołu jest błędna, ale mam otwarty umysł więc można mi wszystko na spokojnie wytłumaczyć :]

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 15:27

4-3-3 kapitalnie zdalo sprawdzian w Chelsea , widocznie mieli lepszych wykonawców do tej taktyki , u nas kompletnie zawodzi , nie trzeba byc znawca zeby stwierdzic ,ze nie lezy nam ta taktyka . Dejan jest u nas na tyle nietykalnym zawodnikiem ze jesli przyjdzie jakis rozgrywajacy to Serb wedruje na ławke badz do 2 lini z Cambiasso i Muntarim na czele . Balotelli ? puki co bedzie pelnil role pierwszego rezerwowego , wiec szans na gre bedzie miał sporo , zwłaszcza ze Eto'o wybywa do Afryki , jego rolą jest zdobywanie bramek i asystowanie , ze umie to robic to wszyscy wiemy , wydaje mi sie ze przy Samu i Diego rozwinie sie jeszcze bardziej . Mou cos wspominal kiedys ,ze u niego nawet rozgrywajacy musi umiec grac w tyle wiec opcja z jakimis 2 w miare ofensywnymi graczami w pomocy , raczej nie wchodzi w gre , faktem jest ze Dejan pewnie bedzie mial troszke wiecej swobody jesli przejdzie do 2 lini zeby podłaczyc sie do przodu, ale nie wydaje mi sie , zeby miał jej az na tyle .

Mancini zyje i ma sie dobrze , na tyle dobrze ze nie chce sie ruszac z Mediolanu gdzie ma mieciutkie krzesełko na trybunach i kase, która dostaje za nic :wink:
Nie jestem specem od Interu więc być może moja wizja Waszego zespołu jest błędna, ale mam otwarty umysł więc można mi wszystko na spokojnie wytłumaczyć
a czy ktos tutaj Ci cos nerwowo tlumaczy ? :won:

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 13 sie 2009, 15:54

Nie jestem specem od Interu
podobnie jak ja więc możliwe, że poruszę teraz śmieszny temat...
mianowicie, piszecie tutaj o lini pomocy Interu wymienijąc Estebana, Mutariego, Vierrę, Motte, Dejana... a przecież chyba pewne miejsce w składzie na takim "fałszywym" DMie ma Zanetti :roll:
W takiej sytuacji i przy takiej liczbie chetnych sytuacja troszkę się zmienia. No bo nie wydaje mi się aby Javier wrócił na prawą obrone wyrzucając na ławę Maicona? :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 15:59

Javier mam nadzieje ze bedzie gral na lewej obronie , i tylko w ostatecznosci w pomocy , Santon ma czas a Chivu niech sie skupi na porzadnej rywalizacji z Lucio i Samuelem bo w SPW grał mocno przecietnie .

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 13 sie 2009, 19:43

coco pisze:Javier mam nadzieje ze bedzie gral na lewej obronie , i tylko w ostatecznosci w pomocy , Santon ma czas a Chivu niech sie skupi na porzadnej rywalizacji z Lucio i Samuelem bo w SPW grał mocno przecietnie .
Nie rozumiem dlaczego tak bardzo upierasz się z Javierem na lewej obronie :/ Przecież od dobrych dwóch sezonów regularnie występuje w środku pola z powodzeniem, a tylko dzięki jego niesamowitej uniwersalności od czasu do czasu można go zobaczyć na innej pozycji. Dla mnie Zanetti jest zawodnikiem, od którego ustalamy środek pola. Na lewej obronie regularnie powinien występować Chivu. Kilka dobrych występów, mniej kontuzji i zobaczymy Rumuna w formie sprzed kilku lat.

Sprawa Gourcuffa wygląda coraz lepiej :) Bordeaux na początku wyceniło Francuza na 20 milionów i poniżej tej kwoty nie ma co siadać do negocjacji. Moratti natomiast jest gotów wydać na niego 25 milionów, więc sprawa jest otwarta. Wszystko zależy tylko od samego piłkarza, sam nie wiem czy będzie chciał wrócić do ligi, w której jego kariera wyhamowała. W Ligue 1 jest gwiazdą, a w Serie A będzie musiał udowodnić swoją wartość. Mimo wszystko fajnie byłoby oglądać cieszącego się Gourcuffa z bramki strzelonej Milanowi :D

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sie 2009, 20:26

Martin Pellegrino
Nie rozumiem dlaczego tak bardzo upierasz się z Javierem na lewej obronie :/ Przecież od dobrych dwóch sezonów regularnie występuje w środku pola z powodzeniem, a tylko dzięki jego niesamowitej uniwersalności od czasu do czasu można go zobaczyć na innej pozycji. Dla mnie Zanetti jest zawodnikiem, od którego ustalamy środek pola. Na lewej obronie regularnie powinien występować Chivu. Kilka dobrych występów, mniej kontuzji i zobaczymy Rumuna w formie sprzed kilku lat.

Zanetti gral w pomocy tylko i wylacznie z tego powodu ze brakowalo nam zmienników a Capitano moze tyrac cały sezon , wiec wiadome bylo ze jemu roznicy nie robi gdzie zagra . Santon jest młody , ma sporo czasu wprowadzanie z lawki dobrze mu zrobi , Chivu to dla mnie jest mimo wszystko srodkowy obronca i tam powinien grac bo jesli bedziemy mieli trzech stoperow w wysokiej formie to przejscie formacji defensywnej bedzie duzym wyzwaniem dla klubów . W pomocy miec lepiej Dekiego ktory gdy bedzie cofniety ruszy czasem do przodu co bedzie sporym plusem przy kontrach , Zanetti jest dobry w odbiorze ale w wyprowadzaniu akcji ze srodka pola ma problemy , o wiele lepiej wychodzi mu to gdy gra na boku obrony , i chyba nie po to Jose go tam w sparingach wystawia zeby teraz tam nie gral . Wydaje mi sie ze dpiero gdy sytuacja nas zmusi to Javier przejdzie na srodek , puki co lewa strona powinna byc jego .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 sie 2009, 0:48

24oredisport.com twierdzi, ze Sneijder w Interze :>

Zwariowac mozna z tymi spekulacjami, ale akurat do serwisu Recalcatiego mam spore zaufanie.

Co do cyferek to Real ma dostac 19 mln (z czego 8,5 w tym roku), a Holender 4-letni kontrakt wartosci 3,7 mln na sezon.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 14 sie 2009, 0:55

Nie wiecie może czy na jakiejś Polskiej stacji będzie transmitowany dzisiejszy mecz Juve z Interem :?:
albo np. na cyfrowym polsacie na jakimś Italia kanale :?:

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 14 sie 2009, 8:37

Maciek (interista) pisze:24oredisport.com twierdzi, ze Sneijder w Interze :>

Zwariowac mozna z tymi spekulacjami, ale akurat do serwisu Recalcatiego mam spore zaufanie.

Co do cyferek to Real ma dostac 19 mln (z czego 8,5 w tym roku), a Holender 4-letni kontrakt wartosci 3,7 mln na sezon.

Jakiś inny portal zacytował/potwierdził już ten transfer??? calciomercato.com i goal.com jakoś milczą, innych jeszcze nie odwiedziłem..

heh..już jest na goal.com tylko w nieco mniej optymistycznym dla nas tonie..

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 14 sie 2009, 11:27

Kaski pisze:Nie wiecie może czy na jakiejś Polskiej stacji będzie transmitowany dzisiejszy mecz Juve z Interem :?:
albo np. na cyfrowym polsacie na jakimś Italia kanale :?:
zawsze był na canale 5 dostepnym na polsacie cyfrowym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”