Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 469

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 maja 2007, 14:33

assurbanipal pisze:Co to znaczy zawodzi? Jakoś nie przypominam sobie, o jakiś rażących błedach przez które drużyna traciła pkt.

Jesli chodzi o czołowke to raczej przeszkoda nie był ani dla Messiego, ani dla Alvesa w tych spotkaniach. Z Velencia było lepiej, ale także nie można powiedzieć, zę wyłączył z gry Joaquina, zawodnik Ches miał swobodę.
Niby 7 punktów Real zdobył, ale sam Miguel w tych spotkaniach zagrał słabo.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 maja 2007, 18:14

To ja już Jarzinho wolę tak słabego Torresa i tyle pkt. co wspomniałeś :) niż superskutecznego w obronie Carlosa i takich jak wczoraj horrorów :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 maja 2007, 22:00

No i mamy lidera. Blaugrana w dole my na fali. Trzeba to wykorzystać i tak naprawde to dwie kolejki przed końcem się wszytsko rozstrzygnie.

Dziś fioletowa stronka dała komunikat :
Real wraca na fotel lidera! Niestety nie wytrzymal serwer. W miedzyczasie zapraszamy na Forum. :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 maja 2007, 16:21

Dziwie sie, ze tu taki spokoj. Widac wiekszosc postanowila skupic sie na Barcelonie :wink: Jak napisal Toudinho mamy lidera i tylko od nas zalezy, czy bedziemy swietowac na Cibeles pod koniec sezonu, czy nie. Mistrzostwo juz dawno nie bylo tak blisko. Przed nami 4 ciezkie spotkania i wszystko sie jeszcze moze zdarzyc (mimo to, jestem optymista i wierze ze podolamy :wink:). Na pewno beda emocje :wink: Dobrze, ze do skladu wracaja po zawieszeniach Beckham i Robinho - Fabio bedzie mial wieksze pole manewru.
Szkoda, ze nastepny mecz dopiero w weekend... :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 maja 2007, 18:05

Ja bym się nie podniecał za bardzo bo przed nami jeszcze 4 ciężkie spotkania (w tym z Saragossą) i bardzo ciężko będzie wywieść komplet zwycięstw. Do tego tracimy jeszcze strasznie dużo głupich bramek :roll: Jestem zdecydowanie za tym żeby na środek obrony wrócił Helguera a na prawą stronę przeniósł się Ramos. Teraz trzeba trzymać kciuki za Atletico które jest chyba w nie najgorszej formie i może dobić Barcelonę. Chciałbym obejrzeć Camp Nou jak by przegrali w Madrycie :lol: Będzie się działo...

Trzeba dodać jeszcze że Capello to jest jednak fenomen. Może grać gównianie przez cały sezon pokazywać faka kibicom ale jak przychodzi co do czego potrafi osiągać wyniki. W końcu chyba z paru indywidualności zrobił groźny zespół... Szkoda tylko że Gago póki co się nie popisał bo chłopak ma duży potencjał :roll:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 maja 2007, 19:35

brylancik pisze:Jestem zdecydowanie za tym żeby na środek obrony wrócił Helguera a na prawą stronę przeniósł się Ramos.
Ja tam się bardziej boje o lewe skrzydło, na którym szaleje Carlos i nie chce mu się wracać :? Nawet bez jego akcji z przodu Real jest w stanie strzelić gola, więc może dajmy mu odpocząć i postawmy na Torresa albo Meije?

Makis pisze:Szkoda, ze nastepny mecz dopiero w weekend...

Ja też już odliczam godziny do następnego meczu 8)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 maja 2007, 21:46

brylancik pisze:Ja bym się nie podniecał za bardzo bo przed nami jeszcze 4 ciężkie spotkania (w tym z Saragossą) i bardzo ciężko będzie wywieść komplet zwycięstw.
Chyba kazdy zdaje sobie z tego sprawe. Gramy z dobrymi druzynami, ktore wiedza jak grac w pilke i ktore juz raz nas pokonaly w tym sezonie (Recreativo i Depor). Mam takie dziwne przeczucie, ze mecz z Recre, moze byc trudniejszy od tego z Saragossa. Oby chlopaki dali rade i wzieli rewanz na graczach z Huelvy.
brylancik pisze:Szkoda tylko że Gago póki co się nie popisał bo chłopak ma duży potencjał :roll:
Spokojnie, jego czas jeszcze przyjdzie. Jak sie w pelni zaklimatyzuje, bedziemy mieli z niego pozytek :wink: Jego problemem jest to, ze duet Diarra - Emerson w koncu zaczal dobrze grac, przez co trudniej mu jest zalapac sie do skladu.
Vianuch pisze: Ja tam się bardziej boje o lewe skrzydło, na którym szaleje Carlos i nie chce mu się wracać :?
Zgadzam sie. Wolalbym, zeby jego miejsce zajal Torres. Roberto jest po kontuzji i dziwilem sie, ze Fabio od razu wstawil go do skladu na Espanyol. Widac Wloch stawia na jego doswiadczenie. Licze, ze Brazylijczyk limit bledow juz w tym sezonie wyczerpal :wink: Ma jeszcze tydzien, zeby poprawic sie wydolnosciowo.

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 15 maja 2007, 2:37

w górę serca Słowiańscy Madridismo

fotki z meczu z Sevill"ą

Obrazek

Obrazek

Wiara; Potęga; Chwała = RMCF

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 maja 2007, 14:11

Mundialito ekstra foty :!:

Alexis obrońca Getafe zakomunikował dziś ze przechodzi do Valencii tym samym straciliśmy jednego z potencjalnych wzmocnien. Szkoda.

Ale, jakoś to mnie nie martwi myśle ze Real postąpił rozsądnie kontraktując Metzeldera wygląda też na to że ktoś jeszcze do nas na pozycje ostatniego obrońcy dołączy-poza tym w Castilli jest Sergio Sanchez który w przyszłości może z powodzeniem być w kadrze Realu

Pojawia sie też kilka plotek odnośnie Carlitosa Teveza w Realu, a to akurat jest ciekawa wg mnie opcja w kontekście wzmonien na nowy sezon

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 16:33

vakabayashi pisze: Pojawia sie też kilka plotek odnośnie Carlitosa Teveza w Realu, a to akurat jest ciekawa wg mnie opcja w kontekście wzmonien na nowy sezon
Nie jestem pewien, czy kolejny napastnik jest nam potrzebny. Mamy Ruuda, Higuaina, Raula, wracaja do nas Soldado i Baptista. Wystarczy. Niech sie lepiej w klubie rozejrza za nastepca Becksa, rozgrywajacym i stoperem. Ewentualnie jeszcze za kims na lewa obrone (bo pojawialy sie juz informacje, ze planuja wypozyczyc Marcelo).
P.S. Foty rzeczywiscie przednie :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 maja 2007, 18:52

Makis pisze:za kims na lewa obrone (bo pojawialy sie juz informacje, ze planuja wypozyczyc Marcelo).
Marcelo nie jest jeszcze narazie gotowy do gry na poziomie La Liga
Torres to za słabe ogniowo w walce o LM, więc raczej pewne jest że Real kogoś poszuka na lewą obrone gdyż wiadomo Carlos odchodzi
Makis pisze:wracaja do nas Soldado i Baptista
Soldado wierze że zostanie bo nawet w średniej Ossasunie był w stanio udowodnić swój talent 10 bramkami. Baptista wg. mnie na 85% odejdzie z Realu jakoś nie widze dla niego miejsca tak samo jak Capello
Makis pisze:Nie jestem pewien, czy kolejny napastnik jest nam potrzebny. Mamy Ruuda, Higuaina, Raula,
Niby tak, ale jak dla mnie Tevez to zawodnik nieprzeciętny idealnie uzupełniałby Ruuda, potrafi dryblować jest szybki i agresywny idealny następca....Raula

Higuain to świetny zawodnik na przyszłość idealny na ławkę narazie ma tylko 19 lat więc może jakieś wypożycznie :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 19:35

Nawet, jesli Bestia odejdzie, to wciaz mamy 4 napastnikow (zakladajac, ze Soldado wroci). Nie ma co na sile kupowac nastepnego. Tevez nie gral w Anglii jakos wspaniale. IMO powinien pograc jeszcze kilka lat w Europie, oswoic sie z tutejszym stylem i dopiero pozniej mozna go bedzie brac pod uwage. Na razie jego gra to niewiadoma. Nie popieram tez pomyslu wypozyczenia Higuaina. Aklimatyzacja Gonzalo chyba powoli dobiega konca i powinien z nami zostac, szczegolnie, ze moze rowniez grac na skrzydle. Licze, ze po solidnym przepracowaniu okresu przygotowawczego, pokaze duzo wiecej w przyszlym sezonie. Szanse na gre na pewno bedzie dostawal, a bedzie mial kogo podpatrywac na treningach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 20:13

Makis pisze:Tevez nie gral w Anglii jakos wspaniale.

Najczęscie grał tak jak go nie było na boisku, gdy wchodził nie grał słąbiej od partnerów, a że partnerzy byli w tym seoznie w słąbej formie to co ile można ciągnać całą grę. Przypominam, ze to głownie tak 75% pozostanie WH w Premiership to zasługa Carlosa, który został jeszcze przed ustrzymaniem wybrany pilkarzem seoznu wśrod Londyńczyków. Jeszcze jeden plus to u niego aklimatyzacja trwała jakieś 2-3 miesiace nie 2 lata, a to co pokazywał od początku tego roku nie podlega dyskusji. Nie dośc, że strzelał i asystował to walczył na całym boisku, gdyby nie partnerzy i ich brak skuteczności miałby więcej asyst niż bramek.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 maja 2007, 20:21

Makis pisze:Tevez nie gral w Anglii jakos wspaniale
gral na podobnym poziomie co jego partnerzy nie jego wina ze w tym sezonie byli w dosc slabej dyspozycji dodam ze Tevez pod koniec sezonu gral kapitalnie i tak jak napisal Jarzinho to jego duza zasluga ze WHU dalej gra z najlepszymi Aklimatyzacja nie trwala dosc dlugo ale on juz od poczatku wg mnie pokazywal ze nadaje sie do Anglii jest silny i szybki fizycznie przypomina mi Rooneya mysle ze sprawdzil by sie w kazdej lidze

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 maja 2007, 20:38

Ciekawa opcja z Tevezem. Działacze Realu obudzili się :roll: Mogli zakupić sobie Carlitosa w zimie zamiast Higuaina. UEFA tak samo dałaby pozwolenie na transfer tak jak w przypadku Mascherano do L'poolu.
Chyba nie ma wątpliwości, że Higuain przy Tevezie jest jak Szymkowiak przy Kace. W końcówce sezonu Carlos pokazał ile tak naprawdę jest wart. Sądze, że Tevez w Hiszpanii poradziłby sobie, ale jestem przeciwko temu trasnferowi z powodów wymienionych powyżej (wróci Soldado i Baptista), oraz dlatego, że kurde klubu się co pół roku nie zmienia. Są pozycje, na które bardziej potrzeba nam piłkarzy. A przy obecnej formie Ruuda (zakładam, że w nast. sezonie będzie miał podobną) i ogólnoświatowym zachwycie nad Higuainem, po strzeleniu jednej bramki przez niego, kolejny napadzior jest zbędny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”