Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 469

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 14 sie 2009, 13:10

a mniej więcej na jakim to programie będzie? :P
bo canale 5 za bardzo nie kojarzę... znajdę to na wszystkich programach czy na liście polsatu będzie :?:

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 14 sie 2009, 13:17

na liście polsatu powinno być. Gdzieś lekko za Rai jest ten kanał, ale czy na pewno tam będzie tim trophy niewiem, bynajmniej 3 ostatnie lata był zawsze transmitowany.

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 14 sie 2009, 13:28

Z tego co slyszalem to w tym roku tez ma byc

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 14 sie 2009, 13:34

To się dokladnie nazywa canale 5 :?:

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 14 sie 2009, 14:10

tak, dokładnie tak się nazywa.

No to prawdopodobnie rozgrywającym Interu zostanie Sneijder - w sumie to cieszę się, bo dobry zawodnik za niską cenę, jeśli się sprawdzi to zapłacimy za niego tylko 20 mln euro, jeśli nie to tylko 8 i odeślemy z powrotem do Madrytu ;). Dobry ruch zarządu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sie 2009, 15:38

Mam pytanie przede wszystkim do fanów Interu. Opinie innych fanów Serie A oczywiście również są mile widziane. Może z wyjątkiem opinie Lorda.

Na pewnym forum rozgrzała (znowu) dyskusja na temat Eto'o vs Zlatan. Tym razem pytanie jest dość proste. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak się spisywał Zlatan Ibrahimović w starciach z najmocniejszymi ekipami. Mam na myśli głównie Milan i Juventus. Liczę na Was :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 sie 2009, 15:44

Ogólnie to panuje opinia, że Ibra nie sprawdzał się w meczach z najlepszymi drużynami. A jak ma się to do rzeczywistości? Myślę, że podobnie jak w przypadku Kryśki. Milanowi strzelił chyba dwie bramki, Juventusowi z tego co pamiętam nie strzelił ale grał raczej dobrze w tymi drużynami. Bardziej można mu zarzucić słabą grę/nieskuteczność w najważniejszych meczach Ligi Mistrzów. Jak dotąd nie strzelił jeszcze w swojej karierze gola w fazie pucharowej tych rozgrywek, więc coś jest nie tak. Dlaczego taj jest nie mam pojęcia. Nie sądzę, że akurat ten piłkarz może się spalić psychicznie przed ważnymi meczami, więc pewnie to zwykły przypadek. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sie 2009, 15:47

Ibra grając w Interze przeciwko Milanowi w Derbach Mediolanu strzelił przez 6 meczy 2 bramki.Ibra gdy przeciwnik jest bardzo mocny troche sie spina czego dowodem są marnowane 100% sytuacje takie jakich z tego co pamiętam miał kilka w meczach z ekipą Rossonerich.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sie 2009, 16:04

W meczach z JUVE Zlatan nigdy nie strzelił (było ich chyba 6 z tego co pamiętam nie licząc towarzyskich), za każdym razem toczył niesamowite pojedynki z Chiellinim, gdzie pisać, że szły iskry to nic nie napisać. Wszyscy pamiętają pewnie te mrożące spojrzenia Chielliniego na Zlatana i mocarne starcia w meczu w sezonie 2007/2008. Ostatecznie jednak te wojny zawsze wygrywał Chiellni. Ogólnie mówi się, że Zlatan w meczach z najmocniejszymi gra słabiej, głównie problemem jest Liga Mistrzów, gdzie Zlatan nigdy nie strzelał za wiele (w JUVE też). Ostatecznie reguły bym jednak nie robił. Wiadomo że silne zespoły mają dobrych obrońców i każdy zdawał sobie sprawę żę zatrzymanie Zlatana oznaczało zatrzymanie całego Interu i tylko dlatego Zlatan grał gorzej. A to że zaliczał jakieś pudła z Milanem to nic innego względem "normalnych" meczy. Szwed często ryzykuje w ataku i albo strzeli pięknie, albo pięknie spartaczy. Jak ma słabszą formę też takie wpadki mu się zdarzają...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 sie 2009, 16:05

W serie a nie bylo zle. W ubieglym sezonie 2 bramki w Rzymie przeciwko Romie (z tym, ze nie wiem czy mozna ich jeszcze zaliczyc do najmocniejszych ekip), podobnie dobry wystep przeciwko Fiorentinie na Meazza.
Przeciwko Juve rozegral dwa dobre spotkania, ale z fatalna skutecznoscia (zmarnowal kilka setek, szczegolnie w Turynie mialo to znaczenie bo Juve wyrownalo w koncowce) jednak gral bardzo kreatywnie i mial wspoludzial przy bramkach Mario czy Muntariego (ale bardzo to przypadkowe bylo). Przeciwko Milanowi raczej srednie spotkania.

Co do wczesniejszych sezonow to bylo rowniez w kratke. Niezapomniany jest dla mnie szczegolnie jeden mecz - pierwszy pojedynej z Juve po ich powrocie do serie, kiedy na boisku wszyscy zawodnicy grali jak o zycie, wszyscy poza Ibra :) Warto rowniez wrocic do jego pierwszych derbow jak kapitalnie ogral Neste przy bramce.

LM to oddzielny temat, a w zasadzie brak tematu. Chyba jedyne godne wzmianki osiagniecie Szweda to to, ze dwa lata temu po fazie grupowej byl wspoliderem strzelcow wraz z Cristiano.

Utarlo sie takie powiedzenie, ze Zlatan to wielki zawodnik na male mecze i duzo w tym prawdy, ale to wciaz wielki zawodnik.

btw: Robie druzyne do FF na yahoo atak Milito - Eto'o i Available Funds 47.79 na 100 :lol:

E: Odradzam ogladanie dzisiejszego Trofeo TIM , jestesmy skazani na gre 4-3-3 z naszymi magikami na skrzydlach - tylko dla wytrzymalych widzow :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 17:09

Maciek (interista) pisze: E: Odradzam ogladanie dzisiejszego Trofeo TIM , jestesmy skazani na gre 4-3-3 z naszymi magikami na skrzydlach - tylko dla wytrzymalych widzow :P
A u nas prawdopodobnie w pierwszym składzie Poulsen i Grygera. Przebijasz?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 sie 2009, 18:48

maciek_88 pisze:
Maciek (interista) pisze: E: Odradzam ogladanie dzisiejszego Trofeo TIM , jestesmy skazani na gre 4-3-3 z naszymi magikami na skrzydlach - tylko dla wytrzymalych widzow :P
A u nas prawdopodobnie w pierwszym składzie Poulsen i Grygera. Przebijasz?
Milan za to reklamuje sie znkomitym bilansem 5 porazek w 5 meczach (czy jakos tak).
Zapowiada sie wspaniala reklama calcio :]

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 sie 2009, 21:21

Rivas miszcz :lol: Oglądał ktoś od początku? Ja włączyłem w momencie jak Juliusz wybronił karnego :) Potem fantastyczne podanie Rivasa...

PS: Fajnie to wygląda jak na trybunach widać wymieszanych kibiców w koszulkach Interu z tymi w koszulkach Juventusu, nieczęsty to widok ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 sie 2009, 21:42

Ja oglądałem. Nie wiem dlaczego zaczęliśmy ten mecz bez napastników. Ogólnie to mam taki wniosek, że Chivu się nie nadaje na lewą obronę. Chyba ani jednej akcji w ofensywie nie zrobił. Quaresma się nawet starał i zaliczył asystę po świetnej akcji Manciniego, który jednak zagrał słabo.
Karny taki z dupy, że o czerwonej kartce dla Matrixa nie wspomnę.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 21:43

Tak absurdalnej kartki jaką dostał Materac to dawno nie widziałem. Jeżeli nawet stwierdzimy, ze był faul w polu karnym (co nie jest jednoznaczne delikatnie mówiąc), to jakim cudem arbiter znalazł czerwień w kieszeni...

Oglądałem od około 20 minuty. Bardzo fajnie Melo i dobre przebłyski Amauriego. Reszta przeciętnie bądź dno (Poulsen - chociaż w sumie aż tak nie odstawał od reszty, może ja już przesadzam...).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”