Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 470

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6641

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 sie 2009, 21:47

Tak absurdalnej kartki jaką dostał Materac to dawno nie widziałem. Jeżeli nawet stwierdzimy, ze był faul w polu karnym (co nie jest jednoznaczne delikatnie mówiąc), to jakim cudem arbiter znalazł czerwień w kieszeni...
Karnego nie było, a Materac dostał kartkę za protesty (słuszne zresztą). Ale jeśli się ma za długi język...

Ogólnie to bramka dla Interu z dupy, karny z dupy, gol dla Juve z dupy, karne jakieś takie (wiedziałem, że Poulsen tego nie trafi), i aż szkoda, że wygraliśmy bo tak trzeba czekać na mecz z Milanem...

I też mnie ciekawi czemu Inter zaczął bez napastników, żeby skończyć z dwoma? W ogóle żeby zmiany robić na takim turnieju?i

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 sie 2009, 22:53

Mecz z Juve calkiem strawny jak na nasz sklad. Vieira i Quaresma na plus (chociaz wykonczenie akcji Portugalczyk ma wciaz straszne, Francuz z kolei taka gra moglby powalczyc o pierwsza jedenastke). W drugiej czesci Amantinio sie obudzil i rowniez cos tam zagral. Motta bez szalu, ale pewnie w defensywie i ladnie podlaczyl sie pod akcje ofensywna co zaoowocowalo golem. Rivasa zwyczajenie szkoda, jego kariera w Interze dobiegla konca i ta sytuacja nie ma juz wielkiego znaczenia.

Mecz z Milanem zdecydowanie mniej mi sie podobal, napewno jednak znakomite zawody Balotelliego, ktory byl dzisiaj nie do zatrzymania.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2009, 23:04 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 sie 2009, 23:01

Wyjątkowo nieciekawy ten turniej w tym roku. Pierwszy mecz jeszcze dało się jakoś oglądać ale ten z Milanem to już gorzej. Milito mało widoczny na boisku, praktycznie miał żadnej okazji, a to w przypadku tego gracza bardzo rzadko się zdarza.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 sie 2009, 0:32

Trzeba oddac Quaresmie co Quaresmy - przy bramce Mario druga asysta Portugalczyka dzisiejszego wieczoru, a to juz chyba dwa razy wiecej niz przec caly ubiegly sezon :wink:

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 15 sie 2009, 0:37

Poważnie Quaresma był chyba waszym najlepszym zawodnikiem... no może Balotelli, ale dużej różnicy nie było i Ricardo zagrał dobrze :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 sie 2009, 19:50

Ciekawym ustawieniem zaczynamy (mam tu na mysli oczywiscie pozycje Quaresmy). Rywal slaby wiec i taki wariant przejdzie, niestety nie ma transmisji.

1 Toldo; 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Materazzi, 4 Zanetti; 7 Quaresma, 14 Vieira, 11 Muntari; 5 Stankovic; 9 Eto'o, 22 Milito.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 sie 2009, 10:13

Tak się dzisiaj zastanawiałem nad tą naszą nieszczęsną pozycją rozgrywającego i sobie przypomniałem jak zimą zgłosiliśmy swoje zainteresowanie rozgrywającym PSV - Ibrahimem Afellayem. W związku z posuchą jaką teraz mamy na tej pozycji i raczej brakiem pomysłu jak ten problem rozwiązać może warto wrócić do tamtego pomysłu. Ostatnio w prasie pojawiały się bardzo dziwne nazwiska - Menez czy ostatnio Baptista. Jakoś wszystkie transfery z Romy do Interu kończyły się mniej lub bardziej spektakularnymi klapami i moim zdaniem przyjście jednego z ww wymienionych zakończy się tą drugą opcją :/
Do zamknięcia okienka transferowego coraz mniej czasu, coraz mniej pomysłów na rozgrywającego, coś mi się wydaje, że zakończy się to podobnie jak ostatnimi latami - czyli niczym :angry:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 sie 2009, 10:33

raczej nie ma takiej mozliwosci zebys my zostali bez rozgrywajacego , Mou wie co chce i chocby playmaker mial przyjsc w ostatni dzien mercato to plan Mou zostanie wykonany , mnie martwi inna kwestia , mianowicie sprzedaży niechcianych , zostaje coraz mniej czasu a chetni sa tylko na Burdisso ( który jesli bedzie gral cały czas to bedzie swietnym obronca ) . Mam nadzieje ze sprzedamy 4-5 graczy jakims cudem , no i licze na tego Sneijdera który jest mały, zwinny i ma wszystko co potrzeba w dwóch słowach piłkarz kompletny . Bardzo przypominajacy mi Ariela Ibagaze który jest świetnym graczem a i warunki maja podobne :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 sie 2009, 10:47

Rowniez moja cierpliwosc jest na wyczerpaniu jednak podobnie jak coco uwazam, ze do transferu trequartisty dojdzie na 100 %. Jezeli jednak nie dokonamy zakupu w tym tygodniu to te procenty zaczna drastycznie spadac. Na ta chwile wszystkie drogi prowadza do Sneijdera, gdybysmy mieli kupic VdV to do transferu raczej by juz doszlo (niska cena, jest ewidentnie na wylocie z Madrytu, bardzo latwy wiec do wyrwania).
Martwi mnie kontuzja Cambiasso, mam nadzieje, ze nie bedzie pauzowal zbyt dlugo.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 sie 2009, 11:03

kontuzja Cuchu martwi bo mimo wszystko on daje to " cos " ale mysle ze jesli zagramy w ustawieniu 4-3-1-2 to spokojnie Vieira z Muntarim dadza sobie rade , jeden doswiadczony umiejacy zatrzymac atak a z drugiej strony szybki walczacy Ghańczyk , przypomina mi sie mecz z tamtego sezonu, gdy zagrali obok siebie to efekt byl swietny, dalo sie wtedy zauwazyc ,ze dobrze sie rozumieja . Jesli transfer Sneidera upadnie jakims cudem to nie widze innej mozliwosci niz wylozenie grubej kasy za Gourkuffa , bo bedziemy tak zdesperowani ze nie bedzie ratunku , puki co zostaly jeszcze 2 tygodnie , i trzeba miec nadzieje ze Sneijder przyjdzie .

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2009, 13:05

Mam nadzieje, że sytuacja Sneijdera przedstawia sie tak jak rysuja ja media. 20 milionów za takiego gracza to przecena, nie mowiac o 15. W naszej sytuacji nie ma co sie zastanawiac tylko zamknac sprawe jak najszybciej, by Holender mogl juz trenowac z druzyna. Naprawde troche nie rozumiem, jesli to prawda ze Moratti sie nad czyms jeszcze zastanawia. Ponoc Branca juz rozmawial z agentem pilkarza. Panowie, nie spierdolcie tej sprawy, błagam...

Wydaje sie ze z powodu kontuzji Cuchu, Vieira zostanie z nami kolejny sezon. Naprawde nie mam nic do niego, bo kiedys to on wyznaczal standardy na swojej pozycji i trudno negowac jego klase lecz problemem jest to że jego kontrakt jest zbyt wysoki jak na role jaka pełni i do tego jest to juz przed ostatnia szansa by cos na nim ugrac. Chetnych nie widac, wiec licze ze Francuz przyda sie w koncówkach a juz w ogole jakby zagrał kilka spotkan jak dwa lata temu to byloby bosko. Forza Patrick.

Media przebakuja o odejsciu Nicolsa i mega wymianie z Roma. Burdisso na pewno jest lepszy od Rivasa (na pewno to w sumie tylko wszechstronniejszy) i ma papiery na gre, lecz ma rowniez jakis problem z koncentracja - moze brak rytmu meczowego? No i Rivasem nie jest nikt zainteresowany a mamy o jednego obronce za duzo. Wracjac do tej wymiany to Roma miałaby dac nam Julio Baptiste, Marco Andreollego (od razu wypozyczenie do Bari) i 7 baniek za Burdisso, Suazo i wypozyczenie z opcja pierwokupu Manciniego. Troche to nierealnie wyglada, ale juz jedna taka wymiane mamy na koncie, wiec mnie juz nic nie zdziwi. Zrobilibysmy troche porzadku i ograniczylibysmy kadre. Baptista choc nie przepadam za jego talentem to jednak jego 9 bramek w lidze i 2 w LM wygladaja lepiej niz 1 w LM Mancniego, do tego bylby naturalny zmiennikiem dla Sneijdera a i w ataku czy cos a la skrzydlowy by sobie poradził. Nie wiem co mam myslec, bo to bylaby juz prawdziwa rewolucja której nie jestem zwolennikiem, do tego media kreowaly Julio jako alternatywe w razie niepowodzenia w sprawie Wesleya. Naprawde nie wiem co mam myslec. Tylu nowych graczy :think:

Nie wiem tez co mam myslec o ostatnich popisach boskiego Q? Udalo mu sie czy moze faktycznie zwyzka formy.

W kazdym badz razie gdyby megawymiana z Roma dosła do skutku zostaloby pozbycie sie Obinny i wypozyczenie Kerlona - moze chociaz jakis cyrk sie zgłosi? Może Zalewski?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 sie 2009, 13:21

Baptista się nie nadaje na pozycję bocznego napastnika. Był próbowany na tej pozycji i w Arsenalu i w Realu i Romie i wszędzie wyszło to źle. Jeśli już gdzieś się nadaje to na OPŚ.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2009, 13:40

Ja wiem, że Baptista nadaje sie bardziej do roli Jontka w Halce niz na skrzydlowego, ale chodzi mi o papierowe ustawienie np. blizej prawej strony. Bestia operowałby blizej srodka zostawiajac miejsce dla Maicona. Byłoby to realne, tym bardziej ze 4-3-3 bedziemy chyba jednak grali rzadko a jak juz to pierwszenstwo na skrzydle mieliby Balotelli, Arnautovic czy Quaresma. Czyli lajcik.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 sie 2009, 13:51

Nie podoba mi sie ta rzekoma wymiana z Roma.
W kazdym badz razie gdyby megawymiana z Roma dosła do skutku zostaloby pozbycie sie Obinny i wypozyczenie Kerlona
Pozostaje jeszcze Rivas. Rivas i Obinna to dwaj pierwsi pilkarze na wylocie wiec ta wymiana nam za wiele nie daje. Od Baptisty bardziej mi pasuje jednak Suazo, ktory ze swoja szybkoscia idealnie nadaje sie do roli jokera.

Co do Vieiry to dopoki sie nie polamie, z obecna forma (lepsza niz Motta czy Muntari), powinien grac w pierwszym skladzie. Mourinho w ostatnim wywiadzie narzeka na mala liczbe dostepnych pomocnikow wiec Francuz wydaje sie wylaczony z mercato.

W sprawie Sneijdera jest tyle doniesien, ze gdyby teraz do nas nie trafil byloby spore rozczarowanie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 sie 2009, 14:14

No wlasnie ktos z dwojki Rivas Burdisso powinien odejsc. Wiadomo Nicolas jest lepszy i bardziej przydatny, ale naszym Tysonem trudno byc zainteresowanym po tym co ostatnio wyprawia. Ale patrz. Na prawej obronie: Maicon, Zanetti, Santon, (Burdisso); na srodku: Samuel, Lucio, Chivu, Cordoba, Materazzi, (Burdisso), nawet Cuchu; lewa obrona (przyjme twoje założenia): Zanetti, Santon, Chivu, (Burdisso). Jakby nie patrzec jak bedzie zdrowie chłop sie nie nagra, ale jednak bedziemy mieli alternatywe nawet na ławke albo jak bedzie trzeba dac odpoczac np. w pucharze Włoch.

Odnosnie Suazo dochodzi jeszcze jedno kryterium: ambicja jednego z najciekawszych napastników jakcy pojawili sie w ostatnim czasie na włoskich boiskach. Nie da sie ukryc ze Inter te kariere troche zblokował i taki transfer do potrzebujacej ognia Romy to z jego punktu widzenia fantastyczna szansa. Na pewno wieksza niz bycie 4 czy 5 w Interze. Dodam, że ja tez wierze w Honduranina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”