Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 48

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 sty 2006, 16:58

el_sniezka pisze:Szkoda, że raczej Bojinov nie przejdzie do Bayernu

Sranie w banie. Gdyby Bayern nie wyraził zainteresowanie Bojinovem to jestem pewien, że teraz byś o nim nie wspomniał jako kandydata, którego ty widziałbyś w Bayernie. Tyle.
el_sniezka pisze:no i może jakiś dobry talencik bramkarski... Akinfeev ??

A po co? Skoro jest Michael Rensing.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 12 sty 2006, 17:20

el_sniezka pisze: Szkoda, że raczej Bojinov nie przejdzie do Bayernu
Wedlug mnie Bundesliga to nie była by liga dla niego [nie ujmując tej dobrej ldze]. Bojinov to duży talent i on powoli [jeśli nie już] uświadamia sobie że tak jest. Z pewnością chciałby grać w SerieA, Primera Division lub Premiership.. Ale co tam młody Bułgar :wink: . Bayern ma w napadzie wspaniałego Maakay'a + Pizarro i Guerrero [ nie wiem jak się pisze].
Młody Peruwańczyk już w tamtym sezonie pokazal że za nie długi czas będzie jednym z podstawowym napastnikiem Bayernu.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 sty 2006, 11:56

kama_reda pisze: W ogóle to się przekonamy już niedługo, bo w piątek. Wówczas Bayern gra z Persepolisem. Ot tak.

:lol:
...heh...i kto mial racje kolego :roll:

Bayern wygrywa z Persoplolisem 1:2...Bramki:Balla glowa(jak by inaczej) oraz Guerrero...a o Royu cisza...podobno bardzo dobrze w bramce spisal sie Rense...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 sty 2006, 12:12

ZameR pisze:Bayern ma w napadzie wspaniałego Maakay'a

Kiedy on ostanio byl taki wspanialy? ;]

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 14 sty 2006, 15:50

Sranie w banie. Gdyby Bayern nie wyraził zainteresowanie Bojinovem to jestem pewien, że teraz byś o nim nie wspomniał jako kandydata, którego ty widziałbyś w Bayernie. Tyle.
No tak, rzeczywiście Ty znasz cały jego zyciorysi mi nie wolno powiedzieć, że widziałbym go w Bayernie. Zresztą po częsci masz racje, bo nie wiedziałbym o nim gdyby Bayern sie nim nie zainteresował. ale przynajmneij wysiliłem się i sprawdziłem jego poczynania w innych zespołach w których grał i wiem, że jest wart tego żeby go sprowadzić. TYLE !!

A co do Rensinga to sądze, że jesli Bayern chce mieć na przyszłość dobrego bramkarza to powinni go częsciej wpuszczać na boisko, żeby się ograł tak jak wspomniany Akinfeev, który gra w 1 składzie, inaczej będzie to kolejny średniak niemieckiej bundesligii.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 sty 2006, 20:40

el_sniezka pisze:A co do Rensinga to sądze, że jesli Bayern chce mieć na przyszłość dobrego bramkarza to powinni go częsciej wpuszczać na boisko

Niestety raczej nie w tym sezonie i w nastęnym raczej też nie. Kahn jest niekwestionowany numerem 1 i jest to fakt niezaprzeczalny. Rensing będzie bronił jedynie w meczach Pucharu Niemiec, no może w paru spotkaniach Bundesligi. Więcej mu nie wróże . . . choć oczywiście w piłce nigdy do końca nie można być niczego pewnym:D

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 14 sty 2006, 23:45

duch99 pisze:Niestety raczej nie w tym sezonie i w nastęnym raczej też nie. Kahn jest niekwestionowany numerem 1

I to jest błąd Maghata [chyba tak to ię pisze]. Trener Bawarczyków dobrze wie że Kahn jest już w podeszłym wieku jak dla piłkarz a mimo to za mało wstawia innych młodych i perspektywicznych bramkarzy [w tym też Reisinga]. Za 2 sezony Bayern albo będzie gorączkowo szukał nowego bramkarz albo będzie musiał ;iczyć na w pewny sensie "cud", żeby następca Kahna zniósł presję....Mało kto by to wytrzymał bo Oliver jest zasłużonym bramkarzem dla Bayernu i Niemiec, a co dopiero młody zawodnik który zawsze chciał grać w wielkim klubie...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 14 sty 2006, 23:53

Gomez pisze:...heh...i kto mial racje kolego
Ty? :roll:
el_sniezka pisze:No tak, rzeczywiście Ty znasz cały jego zyciorysi mi nie wolno powiedzieć, że widziałbym go w Bayernie
Gdzie tak napisałem?
el_sniezka pisze:Zresztą po częsci masz racje, bo nie wiedziałbym o nim gdyby Bayern sie nim nie zainteresował
Oto mi właśnie chodziło.
el_sniezka pisze:ale przynajmneij wysiliłem się i sprawdziłem jego poczynania w innych zespołach w których grał i wiem, że jest wart tego żeby go sprowadzić. TYLE !!

Chwała Ci za to. Powtórzę jeszcze raz. Większość z Was jest zwolennikiem sprowadzenia Bojinova do Bayernu dlatego, że zainteresował się nim [rzekomo] klub. Wcześniej nikt o nim nie wspomniał. Gdyby nie ta nagonka w mediach, to teraz z pewnością byśmy o tym nie rozmawiali, bo nikt nie wspomniałby nawet słowem o tym Bułgarze.
ZameR pisze:Maghata [chyba tak to ię pisze].
Tak się nie pisze.
ZameR pisze:żeby następca Kahna zniósł presję
Rensing bronił już w kilku meczach, gdzie był pod wielką presją [np. Bayern-HSV 1:0 rok 2004] i wychodził w tych spotkaniach bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 sty 2006, 12:16

kama_reda pisze:
Gomez pisze:...heh...i kto mial racje kolego
Ty? :roll:

.
no...dokladnie :twisted:
kama_reda pisze: Rensing bronił już w kilku meczach, gdzie był pod wielką presją [np. Bayern-HSV 1:0 rok 2004] i wychodził w tych spotkaniach bardzo dobrze.
a pamietasz mecz bodajze z Mainz...wygrany 4:2, jedna z tych bramek byla do wyciagniecia niestety Rensing zaspal i poscil szmate...takie wchodzenie do podstawowej 11 raz na 10 meczy nie jest najlepszym rozwiazaniem...na te 2 lata moim zdaniem Bayern powinien go wypozyczyc, a na lawke wziac jakiegos lepka z juniorow.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 15 sty 2006, 12:35

kama_reda pisze:Większość z Was jest zwolennikiem sprowadzenia Bojinova do Bayernu dlatego, że zainteresował się nim [rzekomo] klub. Wcześniej nikt o nim nie wspomniał. Gdyby nie ta nagonka w mediach, to teraz z pewnością byśmy o tym nie rozmawiali, bo nikt nie wspomniałby nawet słowem o tym Bułgarze.
przeciez to jest logiczne...jezeli nie ma spekulacji na temat danego pilkarza w danym klubie to po co na takie tematy dyskutowac np typu frank lampard do bayernu

ale jezeli takie a nie inne newsy maja miejsce, i nie jest to jeden, dyskusje prowadzi nawet kicker, to czemu by nie rozwazac na temat bojinova w bayernie?

druga sprawa nie wyrosl on spod ziemi, jeszcze za czasow gry w lecce dal o sobie znac w znakomitym stylu, nie mowie ze jestem jego zwolennikiem ale nie mam nic przeciwko zeby na taki temat dyskutowac :roll:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 sty 2006, 12:56

brazzo pisze:przeciez to jest logiczne...jezeli nie ma spekulacji na temat danego pilkarza w danym klubie to po co na takie tematy dyskutowac np typu frank lampard do bayernu

Nie oto mi chodzi. Dyskusje oczywiście prowadzić można, nawet jest wskazane. Ale okazuje się, że nagle 80 % kibiców chce za wszelką cenę widzieć Bojinova w Bayernie, co dwa tygodnie temu było nie do pomyślenia.
Gomez pisze:a pamietasz mecz bodajze z Mainz...wygrany 4:2, jedna z tych bramek byla do wyciagniecia niestety Rensing zaspal i poscil szmate...takie wchodzenie do podstawowej 11 raz na 10 meczy nie jest najlepszym rozwiazaniem...na te 2 lata moim zdaniem Bayern powinien go wypozyczyc, a na lawke wziac jakiegos lepka z juniorow.
A wypisać wszystkie błędy Kahna? Przecież nikt nie jest odealny i błędy to ludzka rzecz. Ja sądzę, że Rensing po odejściu Olivera sobie poradzi. Nie trzeba nikogo szukać na tą pozcyję.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 sty 2006, 13:28

kama_reda pisze: A wypisać wszystkie błędy Kahna? Przecież nikt nie jest odealny i błędy to ludzka rzecz. Ja sądzę, że Rensing po odejściu Olivera sobie poradzi. Nie trzeba nikogo szukać na tą pozcyję.
nie chodzi tu o bledy, lecz o nabywanie doswiadczenia, ogrania...Rensing juz dosc dlugo grzeje w 3 lidze...powinien zaczc grywac w BL...kolejne 2 lata w cieniu Kahna to moim zdaniem marnowanie talentu Rensinga.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 sty 2006, 18:07

Pytanie do Gomeza? Czemu we wczorajszym sparingu Bayernu (2:4 z FC Zurich) zagrał Julio Daniel dos Santos Rodriguez skoro nie otrzymał jeszcze hiszpańskiego paszportu? Proszę o szczegółowe wyjaśnienia. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 16 sty 2006, 18:24

Uli Hoeness poinformował na sobotniej konferencji prasowej, że Paragwajczyk otrzymał już zezwolenie na grę w Bayernie. Dos Santos będzie mógł zatem zagrać w niedzielę w sparingu z FC Zurich.
wczesniej nie mial owego zezwolenia...

-------------------------------------------------------------------------------------
Oficialnie:Willy w Bayernie do 2010r :D

tez oficjalnie: Boijinov wyrazil wielka chec do gry w Bayernie

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 sty 2006, 19:06

Gomez pisze:wczesniej nie mial owego zezwolenia...

A więc nasz 'zakład' wygrałem ja. Ty mówiłeś, że do Santos nie może grać w sparingach, ponieważ nie ma hiszpańskiego obywatelstwa, a ja mówiłem, że tak nie jest. Obywatelstwa nie dostał, a w meczu zagrał.
Gomez pisze:tez oficjalnie: Boijinov wyrazil wielka chec do gry w Bayernie
:roll: :lol: Pytanie brami, które media sa bardziej wiarygodne, włoske czy niemieckie?
Gomez pisze:Oficialnie:Willy w Bayernie do 2010r

:brawo: :mike: Lepszej decyzji podjąć nie mógł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”