Boks - Strona 48

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Boks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 maja 2014, 11:20

Właśnie zobaczyłem statystykę ciosów. Floyd 53% przy 25% Maidany. Chino dużo atakował w powietrze i dlatego niby miał wygrać> Po takich wypowiedziach na miejscu Moneya olałbym go i wziął Khana na wrzesień. Dodać do tego rękawicę, które przynieśli.

Hopkins punktował 9-3. Moim zdaniem za dużo. 8-4 lub 7-5 jednak spokojnie.

Ludzie, komentatorzy a tu mam na myśli Kostyrę chyba za bardzo czekają na moment gdy Floyd przegra i ciągle zakłamują rzeczywistość.

Jak dojdzie do rewanżu to mam nadzieję, że Floyd nie zawalczy tak jak ludzie chcą tylko w swoim stylu i go gładko wypunktuje nie dając żadnych wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2014, 12:03 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 04 maja 2014, 11:51

Gdyby to przemyślał w spokoju itd. to myślę że raczej odmówiłby rewanżu. Co innego pod wpływem euforii, od razu po walce. Na jego miejscu obejrzał bym walkę jeszcze raz :D Maidana chciał się bić, a nie boksować a Floyd to klasa sama w sobie. Też myślę, że powinien go olać i zabrać się za Khana ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 maja 2014, 12:04

Khan ma ramadan, więc odpada na wrzesień. W sumie to Floyd załatwił sobie rywala na drugą walkę, bo nie miał kogo. A tak teraz będzie jeszcze większe ciśnienie na ich walkę. Takiego by nie było jakby w swoim stylu go wczoraj wyboksował.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 maja 2014, 16:23

Pierwsze wieści mówią o tym, że Floyd za walkę zarobił 70 mln dolarów. 32 mln miał gwarantowane i 38 ze sprzedaży PPV, bo ponoć ponad 1 mln wykupień było.

Drugie starcie się sprzeda jak świeże bułeczki.

Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 25 maja 2014, 12:31

Stevenson powinien zostać zdyskwalifikowany! Notorycznie napieprzał serie poniżej pasa, a sędzia tylko raz mu zwrócił uwagę. Tylko ja to widziałem?!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 maja 2014, 12:39

IMHO Fonfara i tak jest zwycięzcą tej walki. Zaprezentował się ze świetnej strony. Nikt mu nie dawał szans a niemal znokautował Stevensona. Szkoda, że brakło trochę siły i być może doświadczenia. Chłopak jest młody, teraz na bank Showtime będzie go pokazywał (może nawet jakaś walka na gali Floyda?). W przyszłości jak poprawi kilka elementów będzie mistrzem. Wykorzystał swoją szanse maksymalnie.

Jeszcze raz brawa i będę mu gorąco kibicował.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 cze 2014, 0:51

Jednak Sosnowski nie dał rady z Rekowskikm po nokaucie w 7 rundzie...Cóż raczej koniec kariery Alberta - Kliczko i jego ciosy zrobiły swoje...Co do Rekowskiego jeśli to ma być nadzieja polskiego boksu to cóż nadzieja matką głupich :D Zaryzykuję stwierdzenie,że Gołota by z nim wygrał :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2014, 9:00

Mocny kandydat na KO roku. Świetna walka Frocha.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 cze 2014, 10:35

ddemon pisze:.Co do Rekowskiego jeśli to ma być nadzieja polskiego boksu to cóż nadzieja matką głupich
nadzieja? To Sosnowski w dlaszym ciagu jest nadzieja... gosc ma 36lat i dopiero niedawno wkroczyl na salony polskiego boksu, boksuje w ostatnim czasie z duza intesywnoscia.

pewnie jeszcze zawalczy z Szpilka, na odbudowanie go. Tudziez Wawrzykiem albo Wachem, tak aby mogl wyjsc znowu na ring i rekowski skonczy kariere. Zarobi hajs itp

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 cze 2014, 12:38

haha faktycznie Rekowski ma 36 lat :lol: Tak komentatorzy się nim zachwycali,że myślałem,że to jakiś młody utalentowany pięściarz...
Ogólnie wczorajsza walka nie powaliła i zarówno Dragon jak i Rekowski powinni kończyć karierę,ale będzie pewnie tak jak napisałęś i jeszcze jedna walka zarobienie kasy,cała otoczka w Ergo Arenie czy Torwarze i to wszystko :)

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 01 cze 2014, 15:01

Rekowski pokazuje jak bardzo w dupie jest nasz boks (zresztą Sosna pokazywał to jeszcze dobitniej). To że wygra z Sosnowskim było pewne, nie wiem czym są spowodowane te zachwyty. Przypomnijmy że Dragon w swojej przedostatnie walce wyleciał z ringu z ponad 40 letnim taksówkarzem ! On jest skończony od walki z Dimitrenko o ebu w garażu.

Reks nie skończy, on teraz jest na fali i na koniec kariery czekają go na prawdę ciekawe walki (być może nawet o EBU)

Niestety ale pasa po za wagą cruser nie bedzie nawet w dalekiej przyszlości.

Co do Frocha to kozak :) oby teraz dostał Chaveza

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2014, 17:19

W niedziele nad ranem walka Cotto-Martinez. Pewnie będą grzmoty. Co ciekawe pretendent Cotto ma zagwarantowane 7 baniek za walkę a Martinez 1,5 mln.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 cze 2014, 19:46

mete pisze:W niedziele nad ranem walka Cotto-Martinez. Pewnie będą grzmoty. Co ciekawe pretendent Cotto ma zagwarantowane 7 baniek za walkę a Martinez 1,5 mln.
Kwoty delikatnie mówiąc dziwne. Patrząc na to że jest to walka roku to i tak są za małe ale gaża dla Martineza śmieszna. Chociaż po kontuzji nie wiadomom czego się można spodziewać. Faworyta nie mam ale mam nadzieję na świetną walkę w wykonaniu obydwuch panów :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 cze 2014, 6:23

Wielka walka Cotto. Najlepsza jaką widziałem w jego wykonaniu. Ciekawi mnie co go teraz czeka. W tej kategorii będzie mu ciężko przeciwko będącym w prime time, ale pokazał, że stać go nie rzeczy wielkie. Jednak dokonał czegoś wielkiego patrząc w jakiej kategorii zaczynał. Zniszczył dzisiaj Sergio.

Sergio powinien skończyć. Kolan praktycznie nie ma. To już nie ten sam Maravilla co z najlepszych walk. Przegrał z wiekiem, przegrał z kontuzjami, ale nie można nic odjąć Miguelowi - przegrał z WIELKIM Cotto. Świetne zachowanie po walce - zero wymówek. Pokazał, że umie przegrywać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2014, 8:53

Mayweather zapowiedział rewanż z Maidaną 13 września oraz wielką niespodziankę na maj 2015. Ciekawe co szykuje? Cotto o jego pas? Khan na Wembley? Czy może wreszcie dogadają się z Mannym?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”