Skoki Narciarskie - Strona 48

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Skoki Narciarskie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 29 gru 2008, 19:57

Nie ma sukcesów to i zainteresowanie mniejsze. Tak samo jak z innymi sportami choćby F1 (przed Kubicą) :D . TCS można jeszcze poglądac, Zakopane czy Wilingen coś się dzieje, kilka tysięcy ludzi na trybunach, a nie jak w niektórych konkursach cisza pod skocznią.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sty 2009, 16:05

O ile dotąd byłem przeciwny wywaleniu Kruczka, o tyle dziś mam już dość. Widać, że koleś nie potrafi trenować pierwszej kadry. Za czasów Lepisto mieliśmy zawsze tych 2 Polaków w 2 serii, a teraz nawet problem jest z jednym. Od Małysza nie ma co wymagać zwycięstw i trofeów jak to chcą na siłę dzieci Onetu wmówić bo on już swoje zrobił. Wkurza mnie coraz bardziej fakt, że juniorzy etc. zdobywają mistrzostwa w swojej kategorii wiekowej, a później nie ma to przełożenia. Na wynalazki typu Murańka etc. to ja nawet nie liczę. Swoją drogą to Kruczek chociaż jedno Adasia nauczył ^^ Małysz skacze na poziomie Kruczka sprzed kilku lat :rotfl:

Co do samego konkursu. Zawiódł mnie trochę Vassiliev, liczyłem na lepszy występ. Sędziowie też lekko dupy dali po skoku Ammanna, za duża rozbieżność w notach, chociaż wygrana Loitzla cieszy. Po raz pierwszy w karierze - zasługiwał :P

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 05 sty 2009, 13:13

Adam Małysz i Marcin Bachleda nie wystąpią we wtorkowym konkursie Pucharu Świata w skokach w Bischofshofen, zamykającym 57. Turniej Czterech Skoczni - poinformował w poniedziałek sekretarz generalny Polskiego Związku Narciarskiego Grzegorz Mikuła.

Ich miejsce zajmą Łukasz Rutkowski i Maciej Kot.

Wycofanie Bachledy to dobry ruch bo ostatnio skakał beznadziejnie zdecydowanie gorzej od Stocha i Zyly , a co do Małysza to nie jestem do konca przekonany,

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2009, 13:58

Dziwna decyzja, najpierw sie zastanawiali czy go nie wycofać. Po konkursie w Ga-Pa, ale tam miał dobre kwalifikacje i treningi. Później zaliczył najlepszy występ w sezonie i ... go wycofali. Kruczek chyba sam nie wie czego chce.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 sty 2009, 14:32

fieldy pisze:Dziwna decyzja, najpierw sie zastanawiali czy go nie wycofać. Po konkursie w Ga-Pa, ale tam miał dobre kwalifikacje i treningi. Później zaliczył najlepszy występ w sezonie i ... go wycofali. Kruczek chyba sam nie wie czego chce.
Pokazuje jak świetnym jest szkoleniowcem. Co oni robili w okresie przygotowawczym, że Małyszowi wciąż brakuje treningów :?:

Ale co do samej decyzji, to myślę, że została podjęta jeszcze przed wczorajszym konkursem, a dzisiaj dopiero ogłoszona. Przecież dzisiaj są już kwalifikacje do Bischofshofen, a Rutkowski i Kot musieli jeszcze odbyć podróż do Austrii (czy też już tam byli?).

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 05 sty 2009, 14:44

Kot startował jeszcze w Pucharze Kontynentalnym chyba 4 miejsce zajął, a Rutkowski to nie wiem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 sty 2009, 14:50

Angelo18 pisze:Kot startował jeszcze w Pucharze Kontynentalnym chyba 4 miejsce zajął, a Rutkowski to nie wiem.
Sprawdziłem - Rutkowski był 11 w tych samych zawodach :wink: Zawody odbyły się w Niemczech, więc dowózka do Austrii nie taka znów daleka. Ale sądzę, że decyzja i tak była podjęta odpowiednio wcześniej.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 sty 2009, 14:58

Michał M pisze:Pokazuje jak świetnym jest szkoleniowcem. Co oni robili w okresie przygotowawczym, że Małyszowi wciąż brakuje treningów :?:
przecież przed sezonem wszyscy wszem i wobec ogłosili że cała kadra jest w świetnej formie. Przyszły pierwsze konkursy i się zesrało a Kuczek do dziś nie wie co sie stao sie. Mi się podobało jak niedawno Kruczek powiedział że nie wie co się dzieje ale... Adam ma plan jak poprawić sytuację :haha:

Skoki już dawno mi się znudziły i nie mam nic przeciwko aby całkowicie zniknęły z TV ale szkoda mi Małysza który wielki skoczkiem kiedyś był, teraz żal patrzeć (może dlatego nie patrzę :P ) jak się męczy i w zasadzie to niemal sięgnął sportowego dna. A mógł skończyć karierę jak był jeszcze wielki... choć ponoć Szmit wrócił do dobrej formy wiec kto wie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 sty 2009, 15:11

Yukasz pisze:w zasadzie to niemal sięgnął sportowego dna
Nie przesadzajmy :P Dna to sięgną Ljoekelsoey, Małysz nie zapomniał jak się skacze. Nie było przepadkiem wygranie półtora roku temu sezonu po ostrej walce z Jacobsenem. Ahonen też miał kilka słabszych sezonów, każdy ma dołki etc. Problem w tym, że trenerem jest Kruczek, koleś który nigdy nie zbliżył się nawet poziomem do Małysza, człowiek, który miał słabe wyniki nawet w słabszych kadrach reprezentacji. Błędem było zwolnienie Lepisto, ale jego nie mogli kontrolować jak teraz Kruczka. Fajnie było jak Tajner powiedział, że zawodnicy pojadą potrenować i opuszczą konkursy przed obecnym turniejem. Chwile później wywiad 'na gorąco' ze specem od trenowania i potwierdzenie słów w/w. Widać od razu kto rządzi ^^

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 08 sty 2009, 18:36

"Polacy nie wystartują w sobotę i w niedzielę w dwóch konkursach Pucharu Świata w skokach narciarskich na skoczni Kulm w austriackim Bad Mitterndorf - poinformował PAP sekretarz generalny Polskiego Związku Narciarskiego Grzegorz Mikuła.

"Kadra prowadzona przez trenera Łukasza Kruczka od czwartku do poniedziałku będzie trenowała na Wielkiej Krokwi w Zakopanem przygotowując się do konkursów Pucharu Świata w dniach 16-17 stycznia"

ogólnie parodia to co się dzieje ostatnio w PZN

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2009, 17:57

Treningi przez Zakopanem bardzo udane dla Polaków, szkoda ze pewnie tylko w Polsce tak skaczą. Małysz 4 metry bliżej od rekordu i wygrał 1 serię treningową. Oczywiście z różnych belek czołówka skakała. Choć kto wie, może Lepistoe rzeczywiście Małyszowi pomógł.
W kwalifikacjach też dobrze:
Rutkowski, Bachleda, Hula, Stoch, Śliż, Żyła, Miętus, Kot i Małysz dostali się do konkursu, odpadł Kubacki.
Zobaczymy jutro, co z tego wyjdzie.

edit:
dziwne, podają że Kubacki się dostał.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 sty 2009, 21:02

fieldy pisze:dziwne, podają że Kubacki się dostał.
Tak, w serwisie informacyjnym podawali, że zakwalifikowało się dziesięciu Polaków.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 sty 2009, 10:46

Ogladalem kwalifikacje i Kubacki zakwalifikowal sie jak ostatni zawodnik na 40 pozycji.
Generalnie nie jestem optymista przed dzisiejszym i jutrzejszym konkursem. Trudno, zeby bylo inaczej skoro taki Schlierenzauer z dwoch belek nizej skacze od Adama 10m dalej...
Top 10 bedzie, ale nic ponadto. Nieznaczna poprawa jest, aczkolwiek trzeba uwzglednic dosc znaczny margines pozycji, poniewaz kilku czolowych zawodnikow nie zjawilo sie w Zakopanem.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 16 sty 2009, 11:23

niektórym przyszło skakać w niekorzystnych warunkach padający śnieg i wiatr, Małysz skoczył 124 a np Hocke, Ljokelsoey czy Hilde 107, 110, 115, a byli blisko siebie. Schlierenzauer narazie poza zasięgiem no i jeszcze Schmit wczoraj ładnie skoczył wieć też może wskoczyć na podium dodając do tego Ammana i Loitlza Małyszowi będzie ciężko do top 5, chyba że naprawdę Lepistoe go uzdrowił. Polacy niech przynajmniej u siebie coś pokażą ...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lut 2009, 17:44

Wreszcie Stoch w formie :brawo: Świetne 4 miejsce :brawo: Podium zasluzone: Loitzl, Schlierenzauer i Ammann.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”