Tenis - Strona 48

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2008, 15:37

kaczy pisze:Co sądzicie o finale Venus Vs. Serena :)
Oby nie :!: Na takie rzeczy nie da się patrzeć.

A może finał Szarapowa - Radwańska? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2008, 9:50

2 gemy za nami i już Henin przełamana 8)
Maria gra znakomicie, nie myli się, gra mocno i bardzo dokładnie. A Henin tylko tak biega po korcie za piłką :P

Czy Henin ma kłopoty ze zdrowiem ? Coś na jej nodze widze, jakiś ściągacz, czy coś :think:

żałuje, ze w BAH nie ma oferty na zwycięzce turnieju, od razu bym zagrał

edit:
I tak jak myślałem ... łatwa wygrana Marii. W pierwszym secie, przy 3 gemach myślałem że bedzie do 0 :] Maria miała na wyciągnięcie reki 4 gema, w drugim secie już poszło gładko.
Kiedy ostatnio Henin przegrała seta do 0 ? :o

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 12:07

No i po meczu.Niespodziewałem się, że Henin przegra w tak wczesnej fazie turnieju.
Nie stawiałem na nią w ogólnym zwycięstwie, ale myślałem, że zagra w finale.
Sharapova pokazała fajny tenis, nie popełniała błędów.
Jak dla mnie cichym faworytem jest Venus Williams.Ona jest niewidoczna, ale to lubi i później może dojść do finału i tam zagrać na maksimum możliwości.
To jest moja faworytka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2008, 13:08

To jest moja faworytka.
Bytom stawia na Venus. Juz w pierwszym dniu turnieju pisałem, ze to moja ulubiona zawodniczka i wierze w jej zwyciestwo. Siostra dzis przegrala, wiec Venus da rade :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 sty 2008, 14:00

Cieszę się że Henin odpadła a dla mnie to i tak późno :P Od początku turnieju nic wielkiego nie pokazywała i w dzisiejszym meczu liczyłem na zwycięstwo Szarapowej. Cieszy mnie także zwycięstwo Jankovic oraz odpadnięcie Syreny (została jeszcze wyautowanie drugiej z sióstr Williams). No a do pełni szczęścia pozostaje także awans Radwańskiej i porażka ponoć najseksowniejszej tenisistki - Hantuchovej :roll:

U mężczyzn życzyłbym sobie finału Nadal - Djokovic.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sty 2008, 19:19

Dzisiaj o 1 w nocy na Eurosporcie najprawdopodobniej będzie pojedynek Agi Radwanskiej z [9] Danielą Hantuchovą :D

Obrazek

Obrazek

Nawet się nie kłade spać więc nadrobię troche nauki w szkole do tej pierwszej :) ...

C'MON Isia :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 sty 2008, 19:40

kaczy pisze:Dzisiaj o 1 w nocy na Eurosporcie najprawdopodobniej
Hej, młody junaku smutek zwalcz i strach,
Może na tym piachu za 30 lat,
Przebiegnie, być może, jasna, długa, prosta,
Szeroka jak morze Trasa Łazienkowska...
– A tego nie rozumiem... A dlaczego "być może"?
– No... "być może", bo... on jeszcze nie wie....
– Dlaczego nie wie? No jak to nie wie? Ty popatrz bracie! No? Młody człowiek... chłopak tak?
Na warszawskim brzegu i dookoła pracują jego koledzy. Ty widzisz to?
(...)

Przebiegnie, z pewnością, jasna, długa, prosta...

Znaczy tak, z pewnością transmitują :D

Giggsy King nie filozuj :won:
Ostatnio zmieniony 22 sty 2008, 19:44 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 22 sty 2008, 19:42

kaczy pisze:Dzisiaj o 1 w nocy
Tzn cofamy się w czasie? :think:

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 22 sty 2008, 19:46

kaczy pisze:Dzisiaj o 1 w nocy na Eurosporcie najprawdopodobniej będzie pojedynek Agi Radwanskiej z [9] Danielą Hantuchovą
na pewno :wink: , teraz już na innych kortach nie toczą się żadne ważne pojedynki, więc obraz cały czas bedzie z kortu centralnego

Szarapka dzisiaj naprawdę zmiażdżyła, przez większość meczu wszystko jej wychodziło i mogła ganiać po korcie Henin, która była bezradna. W takiej dyspozycji ciężko będzie jakiejkolwiek zawodniczce ją pokonać (nawet Radwańskiej :wink: ). Zaskoczyła Jankovic, która miała kłopoty już w pierwszym meczu, na dodatek ze zdrowiem również nie było najlepiej, a tu wyeliminowała obrończynię tytułu, teraz spotka się z Maszą.

U panów w półfinale jest już Nadal, który jak narazie się specjalnie nawet nie zmęczył, dziś Nieminen dzielnie walczył i się nie poddawał, ale nawet seta nie udało mu się ugrać. W drugim meczu niespodzianka turnieju Tsonga pokonał w trzech setach Youzhnego, ogólnie mecz był dosyć wyrównany, obydwaj starali się pilnować w swoich gemach serwisowych, tylko drugi set był pod dyktando Francuza, który wygrał go 6-0. Mocno zawiodłem się na Rosjaninie, miałem nadzieje, że powalczy w półfinale z Nadalem, choć oczywiście nie w takiej dyspozycji. No cóż może jednak Tsonga napsuje trochę krwi Hiszpanowi :lol: .

PS. 10 godzin :wink:
Ostatnio zmieniony 22 sty 2008, 19:55 przez arturo_, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sty 2008, 19:48

Giggsy King pisze:kaczy napisał:
Dzisiaj o 1 w nocy
Tzn cofamy się w czasie? Think

Nie bądź takim zgryźliwym tetyrykiem bo nie ty jeden wiesz o 13h różnicy w strefie czasu :o

arturo_ pisze:kaczy napisał:
Dzisiaj o 1 w nocy na Eurosporcie najprawdopodobniej będzie pojedynek Agi Radwanskiej z [9] Danielą Hantuchovą

na pewno Wink

Nie ma nic pewnego ;) Po cichu sam nie mam żadnych wątpliwości że bedzie ta relacja, ale po ostatnich stresach na Eurosporcie w meczu ze Svetlaną wolałem już nie pisać 'na pewno' ;)

PZDR dla normalnych :D

AgA C'MON

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 19:56

Yukasz nie mogles poprostu powiedziec: tak, mecz bedzie o 1 :P
Yukasz pisze:i porażka ponoć najseksowniejszej tenisistki - Hantuchovej Rolling Eyes
Jak teraz patrze na te zdjecia to faktycznie fajniusia ona jest :D Zawsze najbardziej podobaly mi sie dziewczeta piekne bez calej tej tapety :D
cloner pisze:Bytom stawia na Venus

Bytom zawsze byl jakis "inny" :roll:
Yukasz pisze:U mężczyzn życzyłbym sobie finału Nadal - Djokovic.

Nie matakiej opcji. Wierzcie lub nie ale postawilem juz stowe na Tsonge. Ma chlopak niezle przebicie :D Dzisiaj jego meczu nie widzialem bo akurat przy trzecim gemie musialem wyjsc ale sporo go w tym turnieju oserwowalem i mysle ze pokona Nadala. To moj typ na czarnego konia bo ostatnio zawsze w AO do finalu dochodzil ktos, na kogo nikt nie stawial.
I tak jak ktos tu napisal wczesniej - faktycznie jest on ludzaco podobny do mlodego Aliego :D

No i oczywiscie C'mon Isia ! :D

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 22 sty 2008, 20:20

Yukasz pisze:U mężczyzn życzyłbym sobie finału Nadal - Djokovic.
a ja się boje, że rzeczywiście tak może być, Roger ostatnio w dwóch meczach zagrał padakę i jeżeli powtórzyłby to w półfinale to Serb jest w stanie to wykorzystać, w końcu w USO nieźle go postraszył w pewnych momentach
LookAsh pisze:postawilem juz stowe na Tsonge.
ja jednak nie jestem do niego do końca przekonany owszem ma umiejetności, ale jest strasznie chimeryczny i nieregularny, a Nadal takie rzeczy błyskawicznie potrafi wykorzystywać. Choć sam oczywiście mam nadzieje, że Ali trochę zmęczy Hiszpana :P
LookAsh pisze:I tak jak ktos tu napisal wczesniej - faktycznie jest on ludzaco podobny do mlodego Aliego
no baaa :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 sty 2008, 22:32

LookAsh pisze:Bytom zawsze byl jakis "inny"

Po czym wnioskujesz ?
Wytłumacz mi to bo nie rozumiem.
Bo dwóch ludzi z Bytomia stawia na jakąś Panią, która gra w Australian Open ?
Sorry za OT, ale może kolega z Łodzi mi to wytłumaczy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2008, 23:14

Enjoy's - nie przejmuje sie tym z Widzewa, jego skorumpowany klub slusznie zdegradowali, a on ma teraz pretensje do wszystkich :lol:

LookAsh - na pocieszenie Ci napisze, ze wiosna przyjedziemy tam do Was i wygramy 8) :P

A dzisiaj wszyscy kibicowac Radwanskiej :!:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 22 sty 2008, 23:35

arturo_ pisze:ja jednak nie jestem do niego do końca przekonany owszem ma umiejetności, ale jest strasznie chimeryczny i nieregularny, a Nadal takie rzeczy błyskawicznie potrafi wykorzystywać. Choć sam oczywiście mam nadzieje, że Ali trochę zmęczy Hiszpana

Wcale nie jest chimeryczny. Ma ten "blysk" w oku ;) Za to Nadal mi sie nie podoba. Ma narazie to szczescie, ze trafia na w miare prostych rywali. Liczylem na Mathieu - nie udalo sie. Myslalem, ze moze Nieminen - tez. Ale popamietajcie me slowa - jego szczescie w koncu dobiegnie konca :D

A jesli chodzi o Djokovicia to tez uwazam, ze w tej chwili jest w stanie pokonac Rogera. Widzialem jego mecz z Bardyhem i choc wygral w 3 setach to gral mocno srednio. No i nie zapomnijmy o jego wczesniejszej przygodzie z Tipsaareviciem. Djokovic to jak narazie najrowniej i najlepiej grajacy zawodnik w tym turnieju i sadze, ze jest w stanie go wygrac. Sposrod tych, ktorzy zostali, on jest moim faworytem napewno.
EnJoy's pisze:Po czym wnioskujesz ?
No bo trawa wam krzywo rosnie a kury znosza kwadratowe jaja.
Wytłumacz mi to bo nie rozumiem.

Nie ma sie czego wstydzic. Ja tez nie pojmuje wielu rzeczy.
Bo dwóch ludzi z Bytomia stawia na jakąś Panią, która gra w Australian Open ?

Jedynych dwoch na planecie nie wliczajac w to rodziny i najblizszych znajomych pani Williams :D One nie graja ladnego tenisa, miedzy nami facetami, nie ma tez na czym zawiesic oka - no chyba ze ty masz i"inny" gust. Ja sie bardziej jednak lubuje w Marii Szarapowej i Annie Ivanovic.
Sorry za OT, ale może kolega z Łodzi mi to wytłumaczy.

Ale sie przyczepilaes jak za przeproszeniem rzep psiego ogona. Poprostu zwrocilem uwage na glupie clonerowskie haslo: "Bytom stawia na Venus". A Ozorkow obstawia Tolka Banana i tez mi radosno.
cloner pisze:Enjoy's - nie przejmuje sie tym z Widzewa, jego skorumpowany klub slusznie zdegradowali, a on ma teraz pretensje do wszystkich

Idz lepiej zajrzyj do lodowki sprawdzic czy tam cie nie ma :lol:
cloner pisze:LookAsh - na pocieszenie Ci napisze, ze wiosna przyjedziemy tam do Was i wygramy Cool

Bardziej mnie pocieszy to ze i na jesien do nas przyjedziecie :D
Z tym, ze my potem wrocimy na nalezne miejsce w ekstraklasie a was czekac beda prestizowe batalie z Turem Turek i Pogonia Slubice :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”