Seriale - Strona 48

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 sty 2012, 15:52

Wygląda na to, że Snoop D.O double G jest fanem True Blood xD

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2012, 17:18

Pamietacie taki serial jak ''Outer Limits'' ? Krotkie historyjki z gatunku science-fiction. Kazdy odcinek opowiada inna historie. Powaznie sie wkrecam w ten serialik :)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 sty 2012, 1:02

Californication ktos oglada?? Poczatek 5 serii rozwalil mi system :shock: Genialnie sie zaczal i zobaczymy co sie dalej bedzie wyrabialo :twisted: Ogolnie to chyba najlepszy serial komediowy jaki widzialem :mrgreen:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 sty 2012, 1:08

Przyjaciół nie oglądałeś, prawda? :wink:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 sty 2012, 1:11

Nigdy mi nie podchodzili :) pozatym wole bardziej "pikantny" humor :mrgreen:

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 17 sty 2012, 10:04

"Modern Family" i ewentualnie "Hung" mogą Ci w takim razie podejść. drugi jest "specyficzny" :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 sty 2012, 10:21

BadBoy pisze:Californication ktos oglada?? Poczatek 5 serii rozwalil mi system Genialnie sie zaczal i zobaczymy co sie dalej bedzie wyrabialo Ogolnie to chyba najlepszy serial komediowy jaki widzialem
Wczoraj w nocy oglądałem. 29 min minęło ot tak! Definitywnie powinni puszczać jednego dnia 2-3 odcinki...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 sty 2012, 10:35

Pierwszy odcinek nowego sezonu Californication był całkiem niezły. Dzisiaj odrabiam zaległości i mam zamiar właśnie zabrać się za drugi odcinek. Jeśli cały sezon będzie utrzymany w podobnym klimacie jak pierwszy epizod to możemy oglądać jeden z lepszych sezonów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 sty 2012, 10:37

Marco_Van_Basten pisze:Dzisiaj odrabiam zaległości i mam zamiar właśnie zabrać się za drugi odcinek
Drugi wg mnie jest lepszy od pierwszego.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 sty 2012, 0:47

bartbuks pisze:
BadBoy pisze:Californication ktos oglada?? Poczatek 5 serii rozwalil mi system Genialnie sie zaczal i zobaczymy co sie dalej bedzie wyrabialo Ogolnie to chyba najlepszy serial komediowy jaki widzialem
Wczoraj w nocy oglądałem. 29 min minęło ot tak! Definitywnie powinni puszczać jednego dnia 2-3 odcinki...
Moim zdaniem to powinni wypuszczać odrazu cały sezon!! Dotychczas chyba najlepszy sezon jaki widziałem!! Już się nie mogę doczekać poniedziałku :evil:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 sty 2012, 8:34

Wczoraj obejrzałem pierwsze dwa odcinki nowego serialu Alcatraz. Mi osobiście przypadł do gustu i czekam niecierpliwie na kolejne odcinki. 8)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 sty 2012, 22:04

Finał nowego sezonu Sherlocka naprawdę genialny. Cały odcinek trzymał w napięciu, w sumie od pewnego momentu przeczuwałem jaki zabieg zastosują twórcy na samym końcu, ale i tak wyszło wszystko znakomicie. Teraz niestety przyjdzie nam czekać na nowy sezon aż do 2013 roku: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=84421

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 19 sty 2012, 23:05

Genialny? Mój boże... byłem zachwycony tym serialem, ale dwa ostatnie odcinki są znacznie poniżej wcześniejszego poziomu. Szkoda, bo pierwszy odcinek tego sezonu był naprawdę kapitalny.
A finał? Cóż, zdecydowanie zbyt naciągany. I to niejeden raz.
Rząd pojmał Moriartiego i tak po prostu go wypuścił ze względu na informacje, które udzielił? Przestępcę, który przecież był oskarżony o masakrę w której zginęło kilkanaście osób, którego sami torturowali - wypuszczają tak po prostu na wolność. No genialne.
Scena finałowa - co się wydarzyło od momentu, kiedy Moriarty triumfował i niemal zmusił Sherlocka do skoku w przepaść do chwili, kiedy Jim strzela sobie w łeb? Nic. Nic co mogłoby odwrócić tak drastycznie sytuację. Dziura w scenariuszu, jak dla mnie. Jeśli juz chcieli takiego finału to powinni to uzasadnić czymkolwiek, co pozostaje w zgodzie z charakterem Moriartiego.
Samo rzucenie się w dół też kompletnie bez sensu. Tutaj przyznaję, że od śmierci Moriartiego oglądałem jednym okiem szykując się do wyjścia - niemniej są dwa wyjścia: skoczył Holmes bądź zostało zrzucone ciało Moriartiego. Pierwszy przypadek odrzucam, drugi jest dla mnie nierealny. Rozumiem nawiązanie do słynnego opowiadania o Holmesie, ale jest ono beznadziejne. Już poprzednie odcinki (zwłaszcza ten, z panną Adler) potrafiły to o wiele lepiej.
Sherlock od zawsze rozwiązywał sprawy w sposób, który był dla innych niedostępny. Dlaczego akurat teraz, w momencie który Moriarty zaplanował, policja uznała to za podejrzane?
To - i kilka innych drobiazgów sprawia, że przyjemność z oglądania tego odcinka malała z każdą minutą.
Zastanawiam się czy bardziej mnie smuci czy cieszy śmierć Moriartiego. Samą postać uważam za świetnie zagraną, a jego dialogi napisane były bardzo dobrze. Niemniej w momencie gdy stał się wazną postacią serialu wszystko stało się mocno naciągane, a realizm spadł (nigdy nie był bardzo wysoki - choć na poziomie adekwatnym do klimatu - ale choćby ostatni odcinek to już zdecydowana przesada).

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 sty 2012, 23:42

Cały serial od początku do końca jest przerysowany, więc dziwi mnie że zaczęło Ci to przeszkadzać w dwóch ostatnich odcinkach.
Dlaczego akurat teraz, w momencie który Moriarty zaplanował, policja uznała to za podejrzane?
Została zasiana wątpliwość. Kluczem do wszystkiego jest reakcja dziecka na widok Sherlocka. To ona uruchomiła lawinę podejrzeń.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 sty 2012, 13:07

bartbuks pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Dzisiaj odrabiam zaległości i mam zamiar właśnie zabrać się za drugi odcinek
Drugi wg mnie jest lepszy od pierwszego.
Drugi odcinek nowego sezonu jest najlepszy od...nie pamiętam kiedy :lol: Tylu zabawnych tekstów i sytuacji w jednym odcinku sobie nie przypominam. Warszawskie getto wygrało :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”