Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 48

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 gru 2006, 1:24

rkoeman pisze:albo kolego przyznasz ze nie miales racji albo dyskusja bedzie kontynuowana. napisales kilka rzeczy nieprawdziwych ktore ja obalilem uzywajac dosc mocnych argumentow

jako ze jest to temat dotyczacy druzyny atletico madryt oraz dzial dotyczacy pilki hiszpanskej ktora wszyscy kochamy uwazam ze temat jest bardzo dobry

pokazalem ci ze nie miales racji piszac o skutecznosci czy kreowaniu gry. pokazalem kilka innych rzeczy

czekam wiec ze albo odpowiesz starajac sie pokazac ze to ja sie myle albo przyznasz ze ci sie cos wydawalo

na tym polega dyskusja ktora poniekad sam zaczales. nie spiesz sie. swieta sa - poszperaj w necie, poprzypominaj gole obu pilkarzy czy ich niektore zagrania, etc, etc. i odpowiedz

pzdr
A co zmusisz mnie do tego ??? Nadal uwazam ze Torres jest lepszym zawodnikiem niz Eto'o. To z tym obalaniem itd. to troche smieszne jest. Co do twojich i innych argumentow to mieliscie tylko jeden, statystyki ktore przemawialy za Eto'o. Nigdzie nikt z was nie udowodnil ze Eto'o ma lepsze przyszpieszenie, jest szybszy czy tez lepiej gra w powietrzu ma lepszy dribling i lepiej wykorzystuje setki. Wasze argumenty ze jest lepszy w tych dziedzinach polegaly na tym "bo jest lepszy", dlatego uwazam ze ta dyskusja jest beez sensu i do niczego nie prowadzi, dlatego nie mam zamiaru nadal w niej brac udzialu ( chciaz dalej biore, ale z tym koniec :D )

P.S Widze ze chcesz mnie wciagnac w dyskusje, ale ona na prawde nie ma sensu, chyba ze Eto'o to cale twoje zycie.

P.S Jeszcze jedno moge o nim powiedziec ( o Eto'o ) kreuje sie na angielskiego Alfonsa albo na czarnucha z Amerykanskich teledyskow. ]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 gru 2006, 2:01

Asteniu pisze:P.S Jeszcze jedno moge o nim powiedziec ( o Eto'o ) kreuje sie na angielskiego Alfonsa

A jak wyglada angielski Alfons. Chlopie z kim ty sie zadajesz, nie ma normalnych osob wokol ciebie czy co. Tym tekstem mnie powaliles.

Jestem pewny, ze rkoeman sie wysili i ci zapoda statystyki, choc z tego co pamietam o skutecznosci juz sie wypowiadano, o liczbie strzałow, czyli juz jedno masz zaprezentowane wystarczy troche postow poczytac i tam byly statystyki.
Asteniu pisze:"bo jest lepszy",
Moge zapewnic, ze tylko ty tym sie kierowałes, bo nie podałes ani jednego wiarygodnego argumentu, chocby wygranych pojedynkow w powietrzu obu zawodnikow, nawet w strzelonych bramkach pisales bzdury.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 gru 2006, 4:31

Jarzinho pisze:
A jak wyglada angielski Alfons. Chlopie z kim ty sie zadajesz, nie ma normalnych osob wokol ciebie czy co. Tym tekstem mnie powaliles.
Jezeli ty nie wiesz jak wyglada Angielski Alfons to mnie powalils z kim ty sie zadajesz, nie ma doinformowanych ludzi wokol Ciebie ??? Wystarczy troche czytac czy ogladac. W latach okolo 70 czesto mozna bylo spotkac Angielskich sutenerow ubranych w plaszcze ( podobne jak mial Eto'o ) oraz teego typu czapki, ogolnie ( tego nie jestem pewien ) wtedy tam to uchodzilo jak teraz skora, fura i komura. To tak dla informacji :wink:
Jarzinho pisze: Jestem pewny, ze rkoeman sie wysili i ci zapoda statystyki, choc z tego co pamietam o skutecznosci juz sie wypowiadano, o liczbie strzałow, czyli juz jedno masz zaprezentowane wystarczy troche postow poczytac i tam byly statystyki.
Ja posty czytam ty tez, ale robisz to nie dokladnie i pozniej masz do innych pretensje. W poprzednim poscie pisalem o wykorzystywaniu setek, a ty mi piszesz ze takie statystyki byly podawane :shock: gdzie i kiedy ??? Chyba ze strzalami na bramke Ci sie pomylio
Jarzinho pisze: Moge zapewnic, ze tylko ty tym sie kierowałes, bo nie podałes ani jednego wiarygodnego argumentu, chocby wygranych pojedynkow w powietrzu obu zawodnikow, nawet w strzelonych bramkach pisales bzdury.
To pokaz mi gdzie wy udowodniliscie ze Eto'o gra lepiej w powietrzu, jest szybszy, czy ma lepsze przyszpieszenie itd. ???

Chcecie dowodow, prosze bardzo :

Wlasnie sprawdzilem sobie statystyki z pierwszej ligi, czyli PD i wychodzi na to ze Eto'o strzela bramke w PD 0,398... na mecz, a Torres 0,434... na mecz.
Don Juan pisze:Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.

To chyba cos zle policzyles, ja policzylem zarowno od czasow kiedy Atletico awansowalo do pierwszej ligi, jak i od czasow kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony. Oto wyniki :

Od sezonu 2002\2003 :

Torres strzela 34,3 procenta bramek Atletico.

Eto'o 31,7 tu wspolnie Mallorca i Barcelona

<b>Od sezonu 2004/2005, kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony</b>

Torres 36,25 procent

Eto'o 33,35 procenta

W wyliczeniach bralem pod uwage mecz PD. A tu dokladnie rozpis :

2002\2003

Torres - 25,5 %
Eto'o - 28,6 %

2003\2004

Torres - 39,2
Eto'o - 31,5

2004\2005

Torres - 40 %
Eto'o - 34,2 %

2005\2006

Torres - 32,5 :twisted:
Eto'o - 32,5 :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 gru 2006, 15:22

Towje wyliczenia pokazyja, ze atak Barcy nie jest nastawiony na Eto'o i nie tylko on tam strzela bramki, a wiekszosc pilek nie idzie na niego, a tak twierdziles. Przypominam pisałes, ze Torres strzela mniej, bo Atletico gra na dwoch napastnikow, a Barca na... jednego Widzisz teraz obaliles wlasna teorie. Znowu nie pamietasz co piszesz.
Asteniu pisze:To pokaz mi gdzie wy udowodniliscie ze Eto'o gra lepiej w powietrzu, jest szybszy, czy ma lepsze przyszpieszenie itd. ???

Przpraszam bardzo kto napisał, ze Torres jest lepszy od Kameruncyka. Chyba ty moze znowu nie pamietasz, wiec to ty powinienes to udowaodnic, Jak narzie nic nie udowodniles, tylko zmieniasz zdanie co kilka postow.
Asteniu pisze:Jezeli ty nie wiesz jak wyglada Angielski Alfons to mnie powalils z kim ty sie zadajesz, nie ma doinformowanych ludzi wokol Ciebie
Masz naprawde bardzo dziwne zainteresowania. Widze, ze obracasz sie w niezym towrzystwie
Asteniu pisze:komura
:P
Asteniu pisze:wykorzystywaniu setek
Setka to bardzo szeroko rozwiniete pojecie, to powiedz mi ile Eto'o wykorzystuje "setek" a ile Torres. :roll:

Wykorzystywna sytuacje wystarczy przeliczyc po ilosci skutecznosc strzałow co ci przedstawil rkoeman

Do Juan mial racje, bo pytałes sie jaki jest procent strzelonych bramek Eto'o w Barcelonie i dobrze przeliczył, ty jednak poraz kolejny zmieniles zdanie i napisałes, ze policzyles czasy od.... Moze raz napisze konkretnie a nie co 3 posty zmieniasz zdanie.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 gru 2006, 16:00

Jarzinho pisze:Towje wyliczenia pokazyja, ze atak Barcy nie jest nastawiony na Eto'o i nie tylko on tam strzela bramki, a wiekszosc pilek nie idzie na niego, a tak twierdziles. Przypominam pisałes, ze Torres strzela mniej, bo Atletico gra na dwoch napastnikow, a Barca na... jednego Widzisz teraz obaliles wlasna teorie. Znowu nie pamietasz co piszesz.
Oczywiscie ze tak pisalem i nadal tak uwazam, a te wyliczenai dowodza nie tego co piszesz tylko tego ze Eto'o nie jest az tak waznym ogniwiem w Barcelonie jak Torres i ze to El Nino jest skuteczniejszy, bo czesciej trafial do bramki przeciwnika, masz tam yliczenia Eto'o 0,398 bramki na mecz, a Torres 0,434 na mecz.
Jarzinho pisze: Przpraszam bardzo kto napisał, ze Torres jest lepszy od Kameruncyka. Chyba ty moze znowu nie pamietasz, wiec to ty powinienes to udowaodnic, Jak narzie nic nie udowodniles, tylko zmieniasz zdanie co kilka postow.
Nigdzie nie zmieniam zdanie raz, czy dwa nie sprecyzowalem dokladnie o co mi chodzilo do czego sie przyznalem.

A przepraszam bardzo kto napsial ze Eto'o w tych rzeczach jest lepszy niz Torres ??? To ja pierwszy napisalem ze Torres jest lepszy od Eto'o i to wy kontratakujac moja wypowiedz powinniscie jako pierwszi podac przyklady ze jest gorszy, chcac pokazac mi ze sie myle, a wy w tych elementach tego nei uczyniliscie.

Asteniu pisze:Jezeli ty nie wiesz jak wyglada Angielski Alfons to mnie powalils z kim ty sie zadajesz, nie ma doinformowanych ludzi wokol Ciebie
Tego nie wiem od nikogo z kim sie obracam tylko po przeczytaniu paru ksiazek i po obejrzeniu pary filmow. Zreszta zostawmy Alfonsow na boku, chodzilo mi o to ze niezle sie ubral na to spotkanie.
Asteniu pisze:komura
:P
Asteniu pisze:wykorzystywaniu setek
Zdarza sie. :P
Jarzinho pisze: Setka to bardzo szeroko rozwiniete pojecie, to powiedz mi ile Eto'o wykorzystuje "setek" a ile Torres. :roll:
Wedlug AS, statystykli z tamtego sezonu, Torres 81 %, Eto'o 74 %
Jarzinho pisze: Do Juan mial racje, bo pytałes sie jaki jest procent strzelonych bramek Eto'o w Barcelonie i dobrze przeliczył, ty jednak poraz kolejny zmieniles zdanie i napisałes, ze policzyles czasy od.... Moze raz napisze konkretnie a nie co 3 posty zmieniasz
zdanie.[/quote]

Chlopcze jestes jakis niedorozwiniety, jeszcze raz Ci przytocze to co napisalem :
Asteniu pisze: To chyba cos zle policzyles, ja policzylem zarowno od czasow kiedy Atletico awansowalo do pierwszej ligi, jak i od czasow kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony. Oto wyniki :

Od sezonu 2002\2003 :

Torres strzela 34,3 procenta bramek Atletico.

Eto'o 31,7 tu wspolnie Mallorca i Barcelona

<b>Od sezonu 2004/2005, kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony</b>

Torres 36,25 procent

Eto'o 33,35 procenta

W wyliczeniach bralem pod uwage mecz PD. A tu dokladnie rozpis :

2002\2003

Torres - 25,5 %
Eto'o - 28,6 %

2003\2004

Torres - 39,2
Eto'o - 31,5

2004\2005

Torres - 40 %
Eto'o - 34,2 %

2005\2006

Torres - 32,5 Twisted Evil
Eto'o - 32,5 Twisted Evil
[/quote]

A teraz Ci objasnie bo chyba nie rozumiesz prostych dzialan na liczbach :

Procent Strzelonych bramek przez Eto'o od czasu kiedy przybyl do Barcelony : 33,25, a Torresa w tym samym czasie 36,25. Gdzie kolega pisal 34% Eto'o a 29 Torres, czyli zle policzyl ( chyab ze bral pod uwage Copa del Rey i Champio League w przypadku Eto'o, bo nie napsial co bral pod uwage. ).

Dodatkowo policzylem od czasu kiedy Atletico awansowalo gdzie wyszlo tez na korzysc Torresa. Torres 34,3, Eto'o 31,7. Wiec powiedz mi gdzie zminilem zdanie ??? Pisalem o tym od czasu kiedy Eto'o przybyl do Barcelony ??? Tak i to tez policzylem, dodatkowo policzylem od czasu awansu Atletico do I ligi gdzie Eto'o gral jeszcze w Mallorce gdzie wyszlo mu to na lepsze bowiek w Mallorce strzelal wiecej bramek z calosci swojego zespolu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 gru 2006, 16:04

idze ze chcesz mnie wciagnac w dyskusje, ale ona na prawde nie ma sensu, chyba ze Eto'o to cale twoje zycie
mylisz sie mlody czlowieku. eto'o nie jest calym moim zyciem. jest to tylko kolejny wybitny zadownik mojego ukochanego klubu.

napisales stek bzdur - o skutecznosci, kreowaniu gry, lepszej technice, dostawianiu stop dzieki lepszym pomocnikom, etc, etc

ja napisalem ze sie mylisz. okazuje sie ze jedynym twoim argumentem jest - a dla mnie i tak torres lepszy

w takim razie ja moge sparafrazowac te slowa piszac - a dla mnie osoba majaca tak mala wiedze nie powinna byc redaktorem naczelnym strony o atletico madryt. bo przynosi mu wstyd swoja slepa pisanina

mam prawo tak myslec przeciez. nie podajac argumentow. asteniu sie nie nadaje i juz (co prawda uwazam ze sie nadaje i ciesze sie ze ktos ma zapal robic strone o tym klubie - taki przyklad)

nie bedzie cie mlody czlowieku do niczego zmuszal bo nie mam takiej wladzy ani ochoty. zeby jednak wyjsc z twarza po napisaniu nieprawdy albo sie do tego przyznac albo usilowac bronic swojego zdania. stwierdzanie czegos bez podania argumentow jest oznaka wielkiej dziecinady. dlatego ze kazdy moze stwierdzic cos nie podajac dowodow. tylko jaki to ma sens? forum dyskusyjne jest po to by dyskutowac. a nie obnizac jego poziom twierdzac - pilkarz x jakby gral w druzynie y zamiast z strzealby wiecej bo jest bardziej skuteczny. okazuje sie ze pilkarz z byl pierwszy w lidze pod wzgledem skuecznosci. wiec dlaczego nagle x mialby byc w innym klubie skuteczniejszy?

zatem temat uznaje za skonczony. nie masz racji i nie wiesz co piszesz. nie wiesz ze barcelona gra 3 napastnikami, nie wiesz jak gra w niej samuel, nie wiesz zbytnio jakie gole strzelal i co one dawaly. ergo nie wypowiadaj sie o nim i bedzie spokoj

na koniec zycze kibicom atletico upragnionego awansu do lm. oraz gry na miare potencjalu sportowego i finansowego jaki macie.

EDIT jako ze pojawil sie nowy post:
Procent Strzelonych bramek przez Eto'o od czasu kiedy przybyl do Barcelony : 33,25, a Torresa w tym samym czasie 36,25. Gdzie kolega pisal 34% Eto'o a 29 Torres, czyli zle policzyl ( chyab ze bral pod uwage Copa del Rey i Champio League w przypadku Eto'o, bo nie napsial co bral pod uwage. ).

Dodatkowo policzylem od czasu kiedy Atletico awansowalo gdzie wyszlo tez na korzysc Torresa. Torres 34,3, Eto'o 31,7. Wiec powiedz mi gdzie zminilem zdanie ??? Pisalem o tym od czasu kiedy Eto'o przybyl do Barcelony ??? Tak i to tez policzylem, dodatkowo policzylem od czasu awansu Atletico do I ligi gdzie Eto'o gral jeszcze w Mallorce gdzie wyszlo mu to na lepsze bowiek w Mallorce strzelal wiecej bramek z calosci swojego zespolu.
kilka postow wyzej pisales ze torres oddaje mniej strzalow bo ma gorszych pomocnikow, jest skuteczniejszy bo potrzebuje mniej strzalow by zdobyc gola (okazuje sie ze nie). pisales tez ze eto'o ma latwiej bo jest jedynym napastnikiem klubu. idac twoim tokiem rozumowania skoro barcelona gra 3 napastnikami to eto'o sila rzeczy bedzie strzelal mniej procentowo goli dla swojego zespolu. bo odpowiedzialnosc za bramki rozbita jest na kilku graczy

tyle ze arument ten jest bardzo slaby i kompletnie nic nie dowodzi. eto'o zostal krolem strzelcow druzyny ktora strzelila najwiecej goli. tylko tyle i az tyle. oznacza ze to ze nei dosc iz sam strzela duzo to jego koledzy rowniez trafiaja do siatki

wlasnie dlatego wprowadzona jest klasyfikacja goli decydujacych. w ktorych w zeszlym sezonie eto'o rowniez przodowal w lidze. i tym sie powinno kierowac w ocenia danego napastnika - skutecznosc, ilosc goli. sytuacje stwarzane kolegom, gole decydujace, asysty - we wszystkim samuel byl lepszy

dla mnie naprawde polegles. sromotnie wrecz.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 24 gru 2006, 20:10

rkoeman pisze: napisales stek bzdur - o skutecznosci, kreowaniu gry, lepszej technice, dostawianiu stop dzieki lepszym pomocnikom, etc, etc

ja napisalem ze sie mylisz. okazuje sie ze jedynym twoim argumentem jest - a dla mnie i tak torres lepszy
Napisalem bardzo solidny argument, gdzie wynika z niego ze Torres czesciej strzela bramki niz Eto'o, nie wiem czy go przeoczyliscie czy go przemilczyliscie, ale tak z tego wynika. Jednak wy go kompletnei unikacie i piszecie ze poza tym ze pisze ze jest lepszy nie napisalem nic co by to udowodnilo, tak jak juz napisalem cos na potwierdzenie mojich slow to wy to kompletnie ignorujecie.

Teraz was prosze na odpowiedz na to, bo juz ktorys raz o tym pisze a wy nie odpowiadacie, tylko ciagle piszecie ze ja napisalem stek bzdur. Pytanie do was jest takie : podajcie jakis argument ktory poparl by wasza teze ze Eto'o jest szybszy, ma lepsze przyszpieszenie, drybling itd. bo jakos wy tez pisaliscie bo jest lepszy w tych cechach i juz. Dla przykladu :
Asteniu pisze:Szybkosc, tu nie chce sie spierac kto jest szybszy bo to mozna byloby tylko sprawdzic jezeli zmierzyli by sie na jakims dystansie, ( ponoc najszybszym pilkarze w PD jest Luis Perea ) jednak chodzi mi o przyszpieszenie, a tu mimo iz Kamerunczyk potrafi sie zebrac bardzo szybko, to jednak ogladajac ich gre widze ze Torres potrafi to zrobic szybciej.
rkoeman pisze:zart numer 1
Czyli ewidentie uwazasz ze Eto'o ma lepsze przyszpiesenie jakis dowod ???
rkoeman pisze: w takim razie ja moge sparafrazowac te slowa piszac - a dla mnie osoba majaca tak mala wiedze nie powinna byc redaktorem naczelnym strony o atletico madryt. bo przynosi mu wstyd swoja slepa pisanina
To akurat zostawie bez komentarza, bo wybuchnie nowa dyskusja kto tu ma wieksze pojecie o futbolu :P
rkoeman pisze: mam prawo tak myslec przeciez. nie podajac argumentow. asteniu sie nie nadaje i juz (co prawda uwazam ze sie nadaje i ciesze sie ze ktos ma zapal robic strone o tym klubie - taki przyklad)
Oczywiscie masz do tego pelne prawo.
rkoeman pisze: nie bedzie cie mlody czlowieku do niczego zmuszal bo nie mam takiej wladzy ani ochoty. zeby jednak wyjsc z twarza po napisaniu nieprawdy albo sie do tego przyznac albo usilowac bronic swojego zdania. stwierdzanie czegos bez podania argumentow jest oznaka wielkiej dziecinady. dlatego ze kazdy moze stwierdzic cos nie podajac dowodow. tylko jaki to ma sens? forum dyskusyjne jest po to by dyskutowac. a nie obnizac jego poziom twierdzac - pilkarz x jakby gral w druzynie y zamiast z strzealby wiecej bo jest bardziej skuteczny. okazuje sie ze pilkarz z byl pierwszy w lidze pod wzgledem skuecznosci. wiec dlaczego nagle x mialby byc w innym klubie skuteczniejszy?
Po raz kolejny pisze wam ze napislaem dowodu swiadczace o tym ze Torres czesciej strzela bramki w PD niz robi to Eto'o to swiadczy o jego lepszej skutecznosci. PO drugie w tamtym sezonie As opublkowal liste pieciu czolowych napstnikow ligi Hiszpanskei gdzie byly dosc obszerne statystyki i pamietam procent wykorzystanych setek, gdzie byl on taki 81%-74% dla Torresa, postarma sie znalesc linka do tego jezeli jeszcze istnieje.
rkoeman pisze: zatem temat uznaje za skonczony. nie masz racji i nie wiesz co piszesz. nie wiesz ze barcelona gra 3 napastnikami, nie wiesz jak gra w niej samuel, nie wiesz zbytnio jakie gole strzelal i co one dawaly. ergo nie wypowiadaj sie o nim i bedzie spokoj
Ja dokladnie wiem co pisze, tez moge rowniez jak ty napisac ze ty nie wiesz co piszesz, ale co mi to da. Spojrz na siebie wszytsko negujesz na zasadzie: nie wiesz co piszesz, zart nr. 1,2,3 lub nie piszcie na temat na ktory nei macie pojcia, czytajac teorie rodem z bajek itd. a nie podajesz sam nic co moglo by Ci pozwolic pisac takie rzeczy.

Co do systemu gry Barcelony nadal uwazam ze gra ona systemem 4-5-1, tylko w momecie kiedy Barcelona atakuje ten system zmienai sie w 4-3-3 i wlasnei na tym polega system 4-5-1, ze skrzydlowi musza wchodzic do ataku aby wspierac srodkowego napastnika. To tak samo jak w 4-4-2 boczni obroncy musza wspierac akcje ofensywne i dublowac ofensywne skrzydla.
rkoeman pisze: na koniec zycze kibicom atletico upragnionego awansu do lm. oraz gry na miare potencjalu sportowego i finansowego jaki macie.
Wielkie dzieki my tez sobie tego zyczymy.

EDIT jako ze pojawil sie nowy post:

rkoeman pisze: kilka postow wyzej pisales ze torres oddaje mniej strzalow bo ma gorszych pomocnikow, jest skuteczniejszy bo potrzebuje mniej strzalow by zdobyc gola (okazuje sie ze nie). pisales tez ze eto'o ma latwiej bo jest jedynym napastnikiem klubu. idac twoim tokiem rozumowania skoro barcelona gra 3 napastnikami to eto'o sila rzeczy bedzie strzelal mniej procentowo goli dla swojego zespolu. bo odpowiedzialnosc za bramki rozbita jest na kilku graczy
Po pierwsze nie pisalem ze Torres oddaje mniej strzalow bo ma gorszych pomocnikow, tylko ze ma mniej dobrych sytuacji przez to ze jego partnerzy nie do konca potrafia zagrac dobrej pilki. Po drugie nie pisalem ze potrzebuje mniej strzalow na bramke by zdobyc gola, choc przyznalem ze jest skuteczniejszy, niby jedno sie wiaze z drugim... zeby ktos tu nie napisal ze nie mam pojecia. No z tymi trzema napastnikami napisalem juz jak jest. Ogolnie ciezko Ronaldinho nazwac typowym napastnikiem, bo nim nie jest, tak samo Messiego czy Guily'ego, wiec idac mojim tokiem myslenia jako jedyny naspatnik sila rzeczy bedzie strzlal wiecej :P Dokonczenie tego bedzie pod nastepnym cytatem.

rkoeman pisze: tyle ze arument ten jest bardzo slaby i kompletnie nic nie dowodzi. eto'o zostal krolem strzelcow druzyny ktora strzelila najwiecej goli. tylko tyle i az tyle.
Ten argument dowodzi jednego, ze Torres znaczy wiecej dla Atleico niz Eto'o dla Barcelony chociaz akurat tutaj nie ma co sie dziwic. Glownie to liczylem dla tego ze powidzialem ze jezeli Eto'o bedzie strzelal wiecej niz Torres to przyznam ze jest bardziej skuteczny, ale jednak nie musze tego robic.
rkoeman pisze: oznacza ze to ze nei dosc iz sam strzela duzo to jego koledzy rowniez trafiaja do siatki
Tylko to ze jego partnerzy potrafia tez strzelac nie za bardzo mowi nam o tym kto jest lepszy, czy Eto'o czy Torres

rkoeman pisze:dla mnie naprawde polegles. sromotnie wrecz.
A ty dla mnie nie jestes w stanie poprzec dowodami tego ze Torres jest gorszy od Eto'o. Jezeli chodzi o statystyki to obie strony przdstawily swoje ktore przemawialy na korzysc wlasnej strony.

P.S Wesolych Swiat !!!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 gru 2006, 21:47

Asteniu pisze:Tak tak juz zrozumialem, takiego kopacza jak Torres jest wstyd poruwnywac do alfy i omegi pilkarskiego Eto'o. Tylko powiedzcie mi jedno, to czeemu we wczesniejszych sezonach, zanim Eto'o trafil do Barcelony byl zawsze w klasyfikacji strzelcow za Torresem ?

:arrow:
Asteniu pisze:Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.

Asteniu pisze:To bylo klamstwem ??? W pierwszej lidze strzelil wiecej bramek w czasie kiedy Eto'o gral w Mallorce, tutaj liczby nie klamia wiec nie wiem czy masz problemy w liczeniu, czy prubujesz mi wmowic ze strzelil mniej. Chyba ze bierzesz sezon 2000/2001 gdzie Torres mial 16 lat pod uwage
Asteniu pisze:Pisalem ze strzelil wiecej bramek, to ze napisalem ze za kazdym raem byl za Torresem to po prostu zle napisalem i sie przyznaje, chodzilo mi o to ze strzelil wiecej.

Teraz jeszcze lepsze
Asteniu pisze:Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
Na co Do Juan dobrze mu odpowiedzial :arrow:
Don Juan pisze:Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.
Teraz nastepuje kolejny zwrot akcji :arrow:
Asteniu pisze:Don Juan napisał:
Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.

To chyba cos zle policzyles, ja policzylem zarowno od czasow kiedy Atletico awansowalo do pierwszej ligi, jak i od czasow kiedy Eto'o przeszedl do Barcelony. Oto wyniki :

Kto tu jest niedorozwiniety....

Wanza sprawa.
Eto'o strzelal w Mallorce wiecej bramek bo mial za plecami Ibagaze, w Kamerunie strzela bo jego kraj gra ze slabszymi, w barcelonie strzela, bo ma lepszych partnerow i co wazne strzela bo Barca gra jednym napastnikiem, to wszystko ty napisałes.
Podaj mi link do tych setek. :wink:
Skutecznosc juz została podliczona. Efektywnosc takze.
Nie spierałem sie o szybkosci i nadal nie bede(czy o przyspieszeniu) co do dryblingow pamietam mecz z Getafe 9 nieudanych 4 udane.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 gru 2006, 22:22

jakim cudem torres strzela czesciej niz eto'o skoro strzela mniej goli i musi oddac wiecej strzalow by padl gol?

dowiem sie?

i po drugie, statystyki moga byc tylko jedne - i je podalem. nie ma tak ze moga sie roznic od siebie. eto'o strzela wiecej, wiecej podaje, musi oddac mniej strzalow, ma lepszy procent celnych podan, wiecej razy jest przy pilce

eot

jest lepszy we wszystkich elementach poza gra glowa (choc goli strzela wiecej ta czescia ciala niz torres - w zeszlym roku najwiecej w lidze)

ergo nie masz kompletnie racji i twoja teoria ze wiecej znaczy dla atletico niz dla barcelony jest bzdurna. bo to eto'o zdobyl najwiecej goli decydujacych w lidze. a nie torres. a wlasnie decydujace trafienia sa uwazane w hiszpanii za miarodajne

do jutra

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 gru 2006, 23:16

Ktos dobry z matematyki by sie przydał, bo mzoe ma chlopak racje

211 spotkan i i 109 bramek Eto'o w PD
146 spotkan i 68 bramek Torresa w PD

Jaka to jest srednia.

Wszyscy tak tu podaja te statystyki, podalibyscie takze jakies linki...

Eto'o ---> 109/211 = 0,51
Torres ---> 68/146 = 0,46

Info by uczynny Czarnuch

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 25 gru 2006, 1:59

Jarzinho pisze:
Asteniu pisze:Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.
To akurat jak najbardziej prawda, jakich zawodnikow mialo Atletico po awansie do I ligi i sezon pozniej ??? Dopiero od sezonu 2004-2005 zaczeto sprowadzac dobrych zawodnikow.

Asteniu pisze:To bylo klamstwem ??? W pierwszej lidze strzelil wiecej bramek w czasie kiedy Eto'o gral w Mallorce, tutaj liczby nie klamia wiec nie wiem czy masz problemy w liczeniu, czy prubujesz mi wmowic ze strzelil mniej. Chyba ze bierzesz sezon 2000/2001 gdzie Torres mial 16 lat pod uwage

Dokladnie Eto'o 31 bramek, Torres 33 bramki. To tez jest prawda.

Jarzinho pisze: Teraz jeszcze lepsze
Asteniu pisze:Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.
Jarzinho pisze: Na co Do Juan dobrze mu odpowiedzial :arrow:

Czlowieku nie wiem jak juz Ci to tlumaczyc ??? :shock: Wez sobie to przelic jeszcze raz i ewidentnie wyjdzie Ci :

Torres 36,25 procent

Eto'o 33,35 procenta

Co za tym idzie Don Juan pomylil sie w obliczeniach, juz Ci to tlumaczylem a ty nadal sie upierasz ze ma racje. Wez to sobie sam policz, jezeli potrafisz i moze wtedy wrescie dojdzie do Ciebie ze Don Juan sie pomyli. Pytanie do Ciebie zawsze wierzysz w to co Ci ktos powie, czy moze od czasu do czasu sam cos sprawdzisz ???
Teraz nastepuje kolejny zwrot akcji :arrow:

Asteniu pisze:Don Juan napisał:
Liczyłem z tymi procentami bo nienawidze matematyki i mi wyszło, że 34% bramek strzelonych przez Barce strzelił Eto'o, a 29% bramek Atletico należało do Torresa więc Asteniu będziesz musiał przyznać, że Eto'o pod względem skuteczności jest lepszy od Torresa.

Jarzinho pisze: Kto tu jest niedorozwiniety....

I co tu dla Ciebie jest nie jasne :shock: Zrobilem osobe wyliczenia zarowno od roku 2004-2005 do 2005-2006, tak jak bylo to mowione w rozmowie z Don Juanem, ale takze policzylem osobna statystyke od sezonu 2002-2003 - 2005-2006 i obie wyszly na korzysc Torresa. I czego w tym nei rozumiesz ??? To ze zrobile dodatkowe wyliczenie ???

Jarzinho pisze: Wanza sprawa.
Eto'o strzelal w Mallorce wiecej bramek bo mial za plecami Ibagaze, w Kamerunie strzela bo jego kraj gra ze slabszymi, w barcelonie strzela, bo ma lepszych partnerow i co wazne strzela bo Barca gra jednym napastnikiem, to wszystko ty napisałes.

Ja wiem ze to napisalem nie musisz mi tego przypominac.

Jarzinho pisze: Podaj mi link do tych setek. :wink:

Postaram sie znalesc o ile jeszcze istnieje tzn. czy na stronie AS sa przechowywane rzeczy z przed min. pol roku.

Jarzinho pisze: Skutecznosc juz została podliczona. Efektywnosc takze.
Nie spierałem sie o szybkosci i nadal nie bede(czy o przyspieszeniu) co do dryblingow pamietam mecz z Getafe 9 nieudanych 4 udane.

Tak zostala, nziej Ci to wytlumacze. Pytanie na podstawie jednego spotkania oceniasz kazdego zawodnika ??? Ja tez Ci znajde mecz w ktorym Eto'o zagral salabo wiec takie argumetny sa po prostu smieszne.

rkoeman pisze:jakim cudem torres strzela czesciej niz eto'o skoro strzela mniej goli i musi oddac wiecej strzalow by padl gol?

dowiem sie?

Tak bo rozegral mniej spotkan w pierwszej lidze niz Eto'o, to by bylo mozliwe jednak

Mecze Eto'o w PD :

2006/2007 FC Barcelona 4/4
2005/2006 FC Barcelona 34/26
2004/2005 FC Barcelona 35/25
2003/2004 RCD Mallorca 32/17
2002/2003 RCD Mallorca 30/14
2001/2002 RCD Mallorca 30/6
2000/2001 RCD Mallorca 28/11
1999/2000 RCD Mallorca 13/6
1999/2000 Real Madryt 4/0
1998/1999 Real Madryt 1/0

Razem : 211 -> 109 gdzie srednia rzeczywiscie jest 0,51. Wszystko to przez Wikipedie ktora napisala ze w Barcelonie rozegral 89 meczy i strzelil 60 goli ( chyba ze to razem z LM ).

Tak Torres ma gorsza skutecznosc co daje razem ze Eto'o jest skuteczniejszy, nie znacznie. Jednak nadal Torres strzela wiecej w % goli dla Atletico w porownaniu do ilosc strzlonych goli przez Rojiblanco, niz Eto'o w Barcelonie, to o co tak bardzo sklucil sie Jarzinho.

Dobra panowie ja nadal uwazam z Torres jest troche lepszy, biorac pod uwage wszytsko, jednak jest to marginees bled ktory kazdy popelnia. Na swiecie musza byc podzialy bo bez nich swiat bylby zbyt szary, wy uwazacie ze Eto'o jest lepszy ja na odwrot. I basta !!!

Temat uznaje zamkniety przyjamniej z mojej strony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 gru 2006, 3:33

Asteniu pisze:Jarzinho napisał:

Teraz jeszcze lepsze

Asteniu napisał:
Zeby bylo sprawiedliwiej proponuje policzyc ile procent strzela bramek Eto'o do wszytskich bramek strzelonych przez Barcelone, i to samo zrobic u Torresa, nie liczac tego szonu wobec kontuzji Eto'o. I tak do konca to nie bedzie sprawiedliwe, jednak jezeli wiekszy procnt bedzie mial Eto'o to przyznam ze jest skuteczniejszy.

Jarzinho napisał:

Na co Do Juan dobrze mu odpowiedzial

Don Juan napisał:

Czlowieku nie wiem jak juz Ci to tlumaczyc ??? Wez sobie to przelic jeszcze raz i ewidentnie wyjdzie Ci :

Torres 36,25 procent

Eto'o 33,35 procenta

Co za tym idzie Don Juan pomylil sie w obliczeniach, juz Ci to tlumaczylem a ty nadal sie upierasz ze ma racje. Wez to sobie sam policz, jezeli potrafisz i moze wtedy wrescie dojdzie do Ciebie ze Don Juan sie pomyli. Pytanie do Ciebie zawsze wierzysz w to co Ci ktos powie, czy moze od czasu do czasu sam cos sprawdzisz ???
Teraz nastepuje kolejny zwrot akcji

Asteniu napisał:
Don Juan napisał:

Liczone mialy byc dwa sezony Eto' w Barcelonie i wyłaczony ten obecny z powodu kontuzjii.
Tu poprosze o pomoc matematyka
Sezon 2004/05
Torres 16 bramek przy 40 Atletico
Eto'o 24 przy 73 Barcelony
Sezon 2005/06
Torres 13 przy 45 Atletico
Eto'o 26(czy 27 roznie podaja) przy 80 Barcy

Teraz wychodzi
85/29 Torres
153/ 50 badz 51 i to prosze przeliczyc mi na procenty.
Moze byc na korzysc kolegi, ale jestem ciekaw czy dokladnie, bo moze sie okazac tak jak ze skutecznoscia.

Asteniu pisze:Tak Torres ma gorsza skutecznosc co daje razem ze Eto'o jest skuteczniejszy, nie znacznie.
Asteniu pisze:Eto'o 0,398 bramki na mecz, a Torres 0,434 na mecz.
Asteniu pisze:Jarzinho napisał:

Asteniu napisał:
Co do czasow kiedy gral Eto'o w Mallorce. Jak widac strzelaj on wtedy porownywalna ilosc goli co Torres, a Mallorca dysponowala wtedy podobnym skladem, wystarczy popatrzec sobie na miejsca ktore zajmowaly obie ekipy.

To akurat jak najbardziej prawda, jakich zawodnikow mialo Atletico po awansie do I ligi i sezon pozniej ??? Dopiero od sezonu 2004-2005 zaczeto sprowadzac dobrych zawodnikow
Tak tylko najpierw napislaes, ze Eto'o był zawsze za Torresem i o to sie rozchodzi, pierwszy cytat. Fakt pozniej stwierdziles cos innego, jednak pierwsze słowo do....
Teorie, ze Atletico ma gorszych zawodnikow juz mowiles.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 gru 2006, 14:37

na swiecie musza byc podzialy! ole ole
Tak bo rozegral mniej spotkan w pierwszej lidze niz Eto'o, to by bylo mozliwe jednak
ale oddal wiecej strzalow po ktorych nie padly bramki :( mimo ze pisales co innego. procentowo. a procenty nie klmia :(

nie wiem co tworza na wikipedii bo place od lat 6 za guia de marca by nie czytac glupot ktore kazdy moze edytowac.

ps - ile spotkan w zeszlym sezonie rozegral torrea a ile eto'o?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 gru 2006, 15:00

Jarzinho pisze:85/29 Torres
34,1%
Jarzinho pisze:153/ 50
32,7%

tak mnie sie policzyło, czyli wychodzi że Torres strzelił więszy procent bramek Atletico niż Eto'o Barcelony.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 gru 2006, 16:17

ale co to ma do rzeczy? jak pilkarz strzeli jednego gola w sezonie i okaze sie on jedynym golem jego druzyny bedzie mial 100% goli. swiadczy to o czyms? nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”