Bayern München - Real Madrid - Strona 48

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 kwie 2012, 22:30

Nie będę się odnosił do całych postów Ebiego. Ale powiem Ci chłopie tyle tak bardzo szydziłeś z napinających się fanów Barcelony, a sam robisz dokładnie to samo. Zapach hipokryzji w powietrzu unosi się niemiłosiernie.

Real na kolanach? Zmiażdżyliśmy ich? WTF stary. Daruj sobie bo zbliżasz się do Visa fanów.

Jedno szczególnie zasługuje na wyśmianie. Jeszcze pare tyg. temu fani Bayernu taki Akarin np. tłumaczył, że Dortmund ich wyruchał w walce o Majstra bo grał tylko na jednym froncie, a Bayern na paru frontach szczególnie w Europie więc nie może się skupić na grze co tydzień i przez to brakuje sił. Kiedy fani Realu używają tego samego argumentu, że w sobote mieli wielki mecz i widać było ewiedentnie, że ten zespół gra na nieco zaciągniętym hamulcu, że to nie jest para na jaką stać ten zespół, to nagle się okazuje, że ten argument dla fanów Bayernu jest śmieszny. Ahhh te podwójne standardy :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2012, 22:31

Mirek15 pisze:
Ebi pisze: Najwyraźniej Real robi to gorzej jak Bayern, bo FCB ma dwa finały w tym roku i majster przegrany niewielką różnicą, za to własnie Królewscy najwięcej gadają o zmęczeniu po GD :roftl3: :roftl3: 4-0 dla mnie
Obiektywnie. Może nie byli zmęczeni :?: W takim ważnym meczu nie wolno popuścić rywalowi. To, że Bayern grał o śmierć i życie z Werderem a wcześniej z Mainz( :roftl3: ) i grał "pierwszym" składem to nie wina nikogo, że tak szybko przegrali mistrza.

NIE MÓWIĘ, ŻE NIE BYLI ZMĘCZENI, ALE SAMI PO KLASYKU MÓWILI, ŻE W ŻADEN SPOSÓB ICH TO NIE WYMĘCZYŁO, WRĘCZ PRZECIWNIE DAŁO POZYTYWNEGO KOPA.
Ebi pisze:Obalamy piąte pierdolenie: Dostajemy baty od Lewandowskiego.
Rzec biorąc ogólnie dostajecie od całej, słabej Borussi.

YHY I CO? PRZECIEŻ NIE NAPISAŁEM, ŻE Z NIMI WYGRYWAMY :rotfl: :rotfl: :rotfl: NO LUDZIE CO JA TU ROBIĘ? A TA BORUSSIA JEST SŁABIUTKA TO SKĄD TO WIESZ? CZTERY RAZY Z RZĘDU OGRALI FINALISTĘ LM! TEGO SŁABY KLUB NIE DOKONA. TYLKO NIE PRZYTACZAJ MI WRZEŚNIOWYCH PORAŻEK Z OM, BO WTEDY DOSTAWALI OD HERTHY U SIEBIE.
Ebi pisze: Wygląda na to, że w tej niepotrzebnej konforntacji zgwałciłem cię bardziej niż wczoraj Bayern Real. I po co ci to było?
:roftl3: :roftl3:

Jak można zgwałcić kogoś i przegrać mecz. Wiesz o czym piszesz :?:
ZGWAŁCILI, BO BYLI LEPSI W DWUMECZU I ROZBILI ICH EMOCJONALNIE PO TRIUMFIE W KARNYCH. NIE ROZUMIESZ PRZENOŚNI?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 kwie 2012, 22:32

Chwila, ale my zagraliśmy jeden taki mecz, gdzie wiedzieliśmy, że nic sie nie zmieni. Dortmund całą rundę. To jest znacząca różnica. Mówiłem, że mamy też dojechany skład, bo gramy przez cały czas jednym zespołem, bez odpowiednich zmienników. A Real z bogatszą i lepszą szeroką kadrą może lepiej dostosować się do rozgrywek.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2012, 22:34

Dlaczego wszystko bierzecie dosłownie?

Szydziłem z kibiców Barcy? Szydziłem z przerzutów i niedzielnych kibiców i drukarni sędziowskiej. Czyli w normie. Do tych prawdziwych kibiców słowem złym się nie wyraziłem.

Real na kolanach, bo odpadł, a balonik napompowany. Matku bosku. Wy myślicie nadal, że to tak dosłownie?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 kwie 2012, 22:34

Ebi, wyjdź na świeże powietrze, przejdź się, pomyśl o tych pierdołach, które tu wypisujesz. Ewidentnie próbujesz błysnąć i na siłę przekonać do swoich dość nędznych argumentów, a jak na razie robisz z siebie błazna. Ten post nie miał na celu obrazy Ciebie, bo zawsze z chęcią czytam twoje posty, ale tutaj po prostu przesadzasz :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2012, 22:39

Arwin pisze:Ebi, wyjdź na świeże powietrze, przejdź się, pomyśl o tych pierdołach, które tu wypisujesz. Ewidentnie próbujesz błysnąć i na siłę przekonać do swoich dość nędznych argumentów, a jak na razie robisz z siebie błazna. Ten post nie miał na celu obrazy Ciebie, bo zawsze z chęcią czytam twoje posty, ale tutaj po prostu przesadzasz :roll:
Ja nie pierdolę - to moja krucjata przeciwko hiszpanofilom (nie forumowym, ale w ogóle medialnym, kibicowskim), niedzielnym kibicom, przerzutom,

Arwin - ja się nie obrażam, bo świadomie bawię się w prowokacje i bicie piany z pyska moich oponentów :boruta: To takie sympatyczne. Wszystkim tym, którzy gratulowali Bayernowi finału i dobrej gry podziękowałem w poprzednich postach. Teraz nadal pociskam 94 milionom Euro, 65 milionom Euro, które marnują karne. Chociaż Ronaldo to akurat klasa, co do Kaki to pominę jego całą karierę realową milczeniem. Niesamowity upadek piłkarski.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 kwie 2012, 22:41

Tak jasne dostawali od Herthy. Jeden mecz co dalej :?: Z OM dostali w też grudniu. LM pokazała jaka ta Borussia jest super.
Ebi pisze:ZGWAŁCILI, BO BYLI LEPSI
Zgwałaciliby ich jakby było 3:0 a nie 3:3 w dwumeczu, gdzie pierwszy gol na AA pamiętasz jaki był :?:

Mi to się zdaje, że ty przez tym dwumeczem bałeś się tego meczu jak nie wiadomo czego, a że awansowaliście to od raz zgwałciliście ich. Po prostu był to wyrównany mecz gdzie o wszystkim musiały zadecydować karne. Więc o żadnym gwałceniu nie może być mowy.
Ebi pisze: ROZBILI ICH EMOCJONALNIE
No rozbili, chyba po przez wyrzucenie ich z pucharu nie mogli podnieść na duchu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 kwie 2012, 22:41

Skoro śmiejesz się z Ronaldo i Kaki (i pewnie Messiego też), to co powiesz na temat swojego kapitana? :afro:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 kwie 2012, 22:43

Przecież Real też grał praktycznie jednym składem. Sorry Ci wielcy zmiennicy nie wiele pokazywali i byli rzadko używani przez Mou. Sahin to zagrał jeden? mecz w lidze? Ani ten Granero, Kaka, że już o formacji obronnej nie wspomnę nic ciekawego nie pokazywali. Więc Mou grał tak jak wy ciągle praktycznie tą samą jedenastką, nie bardzo widzę, gdzie Real przez swoją szerszą kadrę przez tą rundę zaoszczędził więcej sił.

Mówisz, że to tylko jeden mecz. To jest aż jeden mecz na takim poziomie, między takim dwumeczem. NIe chcę tutaj oczywiście wszystkiego zwalać na to. Ale pisanie, że to GD kiedy wasi grajkowie sobie pili soczek i się opalali nie miało żadnego wpływu jest nieprawdziwe.

A co do Dortmundu to żadne wytłumaczenie, Kolonia cały sezon się skupia na lidze i co z tego? Mając taką przewagę finansową, a przede wszystkim potencjału piłkarskiego nad Dortmundczykami powinniście tą ligę zamieść i tyle. Przecież taki Błaszczykowski którym byłby u was skrzydłowym czwartym? Gdyby złożyć zespół z tych dwóch zespołów zakładając, że wszyscy są w najwyżej formie to z Dortmundu u was to pewnie grałby tylko środek obrony, chociaż i tak ktoś pewnie by polemizował, że Boateng zamiast Subotica i tyle?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 kwie 2012, 22:44

15;0 gratuluje a teraz idz sie przewietrzyc bo zaczynaja sie z ciebie smiac.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 kwie 2012, 22:48

Ebi pisze:Teraz nadal pociskam 94 milionom Euro, 65 milionom Euro, które marnują karne. Chociaż Ronaldo to akurat klasa, co do Kaki to pominę jego całą karierę realową milczeniem. Niesamowity upadek piłkarski.
Tylko takiego piłkarza jak ten za 94 mln euro Bayern nie będzie maił długo :!: Kaka osobna historia. Jestem fanem Milanu. I już ostatni sezon Kaki u Nas był w miarę słaby jak na jego możliwości, lecz Kaka mimo tego był nie na sprzedaż, a to że Perez sypnął taką kasą to już nie jego wina.

Jeszcze jedno. Chelsea zgwałciła Barcelone w 1/2 finału :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2012, 22:50

Mirek15 pisze:Tak jasne dostawali od Herthy. Jeden mecz co dalej :?: Z OM dostali w też grudniu. LM pokazała jaka ta Borussia jest super.
Ebi pisze:ZGWAŁCILI, BO BYLI LEPSI
Zgwałaciliby ich jakby było 3:0 a nie 3:3 w dwumeczu, gdzie pierwszy gol na AA pamiętasz jaki był :?:

Mi to się zdaje, że ty przez tym dwumeczem bałeś się tego meczu jak nie wiadomo czego, a że awansowaliście to od raz zgwałciliście ich. Po prostu był to wyrównany mecz gdzie o wszystkim musiały zadecydować karne. Więc o żadnym gwałceniu nie może być mowy.
Ebi pisze: ROZBILI ICH EMOCJONALNIE
No rozbili, chyba po przez wyrzucenie ich z pucharu nie mogli podnieść na duchu.
BVB przegrała w tym sezonie 3 mecze, wszystkie na początku sezonu, wtedy też rozgrywała się LM. Rekordowa seria i forma przyszły później. W momencie klęski ligomistrzowej byli w środku tabeli i tracili 9 punktów do FCB. Nie ma to jak porównywać mecz z kwietnia do formy z jesieni.
sickstick pisze:Skoro śmiejesz się z Ronaldo i Kaki (i pewnie Messiego też), to co powiesz na temat swojego kapitana? :afro:
Powiem, że źle strzelił karnego. To samo powiedziałem do kumpli tuż po tej jedenastce. Dziwne? Takie banały wam trzeba pisać?

Nie piszę, że GD nie miało znaczenia. Gdzie tak napisałem? Wspomniałem tylko, że Bayern tez miał swój szlagier i przed pierwszym meczem mógł być "zmęczony".

Dajcie coś poważnego do dyskusji, nie same truizmy, których nawet nie trzeba obalać.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2012, 22:53

Mirek15 pisze:
Ebi pisze:Teraz nadal pociskam 94 milionom Euro, 65 milionom Euro, które marnują karne. Chociaż Ronaldo to akurat klasa, co do Kaki to pominę jego całą karierę realową milczeniem. Niesamowity upadek piłkarski.
Tylko takiego piłkarza jak ten za 94 mln euro Bayern nie będzie maił długo :!: Kaka osobna historia. Jestem fanem Milanu. I już ostatni sezon Kaki u Nas był w miarę słaby jak na jego możliwości, lecz Kaka mimo tego był nie na sprzedaż, a to że Perez sypnął taką kasą to już nie jego wina.

Jeszcze jedno. Chelsea zgwałciła Barcelone w 1/2 finału :)
Zamiast tego 94 milionowego Ronaldo wolę swojego Alabę, Mullera czy Bastiana.
Etus2 pisze:15;0 gratuluje a teraz idz sie przewietrzyc bo zaczynaja sie z ciebie smiac.
Najwyraźniej zabrakło już argumentów i stać cię tylko na taski komentarzyk. No okej. Połechtało to mojego ego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 26 kwie 2012, 22:59

Ebi pisze:Zamiast tego 94 milionowego Ronaldo wolę swojego Alabę, Mullera czy Bastiana.
Nie neguję. Każdy lubi co lubi.
Ebi pisze:Obalamy pierwsze pierdolenie: Akcje zatrzymywane na 16 metrze.

Pudło Robbena w 7 minucie, strzał Gomeza zza pola karnego wypluty przez Ikera, strzał Gomeza z linii pola karnego strzelony w środek, główka Gomeza i centymetry od słupka, Gomez na piątym metrze w okolicach 85 minuty ma piłkę na awans, ale nie wiedzieć czemu przyjmuje zamiast lutować. 1-0 dla mnie.

Obalamy drugie pierdolenie: Gol w pierwszym meczu padł padł w 93 minucie.

Padł w 89 to po pierwsze, a po drugie co to za różnica? Gol z 20 minuty jest bardziej wartościowy od tego w końcówce? Mecz trwa 90 minut i gra się do końca (o boże, co ja za triuzmy musze pisac i w dodatku znowu się powtarzam, ale co zrobić?) 1:1 nie było - było 2:1 a gola padł wtedy kiedy padł. O matko, na co ja teraz odpisuję. To jakaś ujma zdobyć gola w końcówce? :rotfl: 2-0 dla mnie

Obalamy trzecie pierdolenie: Męczymy się ze słabym Realem.

Tutaj za komentarz wystarczy tylko :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: Real po triumfach w LL, biciu rekordów nagle po wczorajszej porażce stał się słaby. No nie mogę. :roftl3: :roftl3: :roftl3: :roftl3: :roftl3: 3-0 dla mnie

Obalamy czwarte pierdolenie: Umiejętne rotowanie składem.

Najwyraźniej Real robi to gorzej jak Bayern, bo FCB ma dwa finały w tym roku i majster przegrany niewielką różnicą, za to własnie Królewscy najwięcej gadają o zmęczeniu po GD :roftl3: :roftl3: 4-0 dla mnie

Obalamy piąte pierdolenie: Dostajemy baty od Lewandowskiego.

Piszesz o hipokryzji, a jednocześnie wyśmiewaz moje stwierdzenia o Realu na kolanach. [k****] czy ja mam wkleić tu zdjęcia klęczącego Mou i leżących grajów Realu? Odpowiedz mi czy widziałeś to? Zabraniasz używania tej formułki, bo był awans po karnych. No ok. To czemu piszesz o batach skoro wynik brzmiał tylko 1-0 po zmarnowanym karnym i kilku świetnych sytuacjach? To tez był mecz stykowy. Ktoś tu pisze o hipokryzji. 5-0 dla mnie

Obalamy szóste pierdolenie: Klątwa 1/2 finału

Na razie to sobie na to zapracujcie i pogońcie jakieś kozackie ekipy jak wspomniane przeze mnie Manchestery, Milany, Bayerny czy inne nawet Arsenale. Nie ma to jak wejść do 1/2 po jebnięciu CSKA i Apoelem, z którymi polskie ekipy grały w miarę wyrównane mecze. Wczoraj przyszedł test i skończyło się hokejowym zamkiem. 6:0 dla mnie.
Nie sądzisz, że z tym postem pojechałeś trochę :?:

Zakończymy temat. I powtarzam, żadnego gwałtu Bayernu wczoraj nie było. Od razu mówię, że nie wiem jak piłkarze Bayernu świętowali awans do finału :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 kwie 2012, 23:00

Mówisz, że to tylko jeden mecz. To jest aż jeden mecz na takim poziomie, między takim dwumeczem. NIe chcę tutaj oczywiście wszystkiego zwalać na to. Ale pisanie, że to GD kiedy wasi grajkowie sobie pili soczek i się opalali nie miało żadnego wpływu jest nieprawdziwe
To dlaczego nie zaznaczysz, że Real odpadł z Pucharu Króla w styczniu i tych rozgrywek nie musiał łączyć, więc też grał na dwóch frontach. Dlaczego również nie zaznaczysz, że w momencie jak Real grał w La Lidze z jakimś klubem (Malaga?) to Bayern grał z BVB i też stracił dużo sił? Z Bremą zagraliśmy połowicznie składem zmienionym, reszta weszła w drugiej połowie.
Kibice Realu też pokreślali, że Real nie jest w najlepszej formie, bo od stycznia gra gorzej (wtedy najlepszą formię mieli). Bayern też grał gorzej niż w swojej najlepszej fazie.
Wiem, że Real grał w większości jednym składem, jednak cześciej grali Kaka i inni niż rezerwowi w przypadku Bayernu.
Kolonia cały sezon się skupia na lidze i co z tego?
Odbiorę to jako żart. Bo naprawdę chyba nie chcesz, żebym to komentował.
Mając taką przewagę finansową, a przede wszystkim potencjału piłkarskiego nad Dortmundczykami powinniście tą ligę zamieść i tyle. Przecież taki Błaszczykowski którym byłby u was skrzydłowym czwartym? Gdyby złożyć zespół z tych dwóch zespołów zakładając, że wszyscy są w najwyżej formie to z Dortmundu u was to pewnie grałby tylko środek obrony, chociaż i tak ktoś pewnie by polemizował, że Boateng zamiast Subotica i tyle?
Mam nadzieję, że wiesz dlaczego Bayernu tak nie lubią przeciwnicy w Niemczech? Gdybyśmy byli w najwyższej formie. Słowa klucz. A nie byliśmy. Graliśmy lepiej niż na początku rundy, ale to nie był max, nawet jesienią nie był max. A Dortmund robił to co Bayern przez wiele lat, nabijał punkty nawet kiedy grali bardzo słabo. Mamy przewagę finansową, piłkarską, ale właśnie to jest dobre w piłce, że to nie zawsze wygrywa.
Oczywiście jeżeli za rok nie wygramy Bundesligi to będę baardzo wściekły. No i gratulował ewentualnemu mistrzowi. Inne przyczyny tego wszystkiego wyjaśniałem już. I to są naprawdę kluczowe rzeczy w tej sprawie i to nie jest moje zdanie tylko, ale również wielu poważnych postaci w Niemczech. W tym również przeciwników.

edit:
Pojawiał się już wątek Neuera i niby niechęci do jego osoby przez większość kibiców Bayernu. Sprostuję.
Jedyni nieprzychylni Neuerowi to Schickeria, która miała zatargi już nie raz z władzami klubu. Reszta kibiców zawsze podkreślała, że cieszy się, że Manu jest w klubie. Schickeria na razie będzie musiała się zamknąć i skończyć z tymi debilnymi tekstami Koan Neuer.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 23:07 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”