Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 48

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 maja 2011, 3:14

Najgorszy mecz Wisły w tej rundzie, nie było absolutnie niczego, ale najbardziej nie było obrony - gramy bez niej. Tylko Pareiko jest gość, powinno być więcej :lol:.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 maja 2011, 19:31

Co Arka zrobila :shock: :o

Arka sie juz nie podniesie po takim ciosie... spadkowiczow juz znamy ale kto zdobedzie 3 miejsce to ... I don't know

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 maja 2011, 21:35

Arka koncertowo spieprzyła mecz. Po golu Labukasa byłem już pewien zwycięstwa Gdynian zwłaszcza, że Lechia do tego momentu nie przedstawiała żadnych argumentów mogących wskazywać na to, że się podniosą. Tymczasem błąd obrony Arki, kiedy to Nowak został niepilnowany w polu karnym i Lechia uwierzyła, że może coś ugrać. Zemściło się na Arce to, że grali na czas i przez to sędzia miał prawo doliczyć tyle minut, że Lechii wystarczyło na wyrównanie. Walka o trzecie miejsce będzie naprawdę pasjonująca, bo nawet trzynasty Widzew traci do podium ledwie 6 punktów. Arki bym jeszcze tak całkiem nie skreślał, bo jeszcze mają mecz z Polonią Bytom u siebie. Może on się okazać decydujący dla kwestii utrzymania.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 maja 2011, 21:42

emdżej pisze:Ta liga nie przestaje mnie zaskakiwać. Górnik, który ostatnio na wyjeździe wygrał 11. września wygrywa na Wiśle, która u siebie jeszcze nie przegrała. Śląsk włącza się do walki o puchary i przynajmniej do jutra okupuje miejsce na podium. Jagiellonia ma szansę dogonić lidera, ale przegrywa z balansującą na krawędzi Polonią Bytom. Co by nie mówić o ekstraklasie to jest szalenie nieprzewidywalna i mnie się to podoba.
bukmacherom pewnie też :lol:

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 139

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 01 maja 2011, 21:43

Ta liga to straszny cyrk. Każdy z każdym moze przegrać i już chyba nikogo to nie dziwi. Mimo, ze liga zbliża się do końca wciąż o podium walczą prawie wszystkie drużyny, bo są małe róznice punktowe. Zespoły z czołowki przegrywają średnio co 2 mecz, a wciaż liczą sie w walce o podium.

Cienko widzę te puchary, będzie sukces, jak choć 1 drużyna się zakwalifikuje do LE.

sebcinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sebcinho » 05 maja 2011, 12:10

http://ekstraklasa.u.re.pl/tablica/czytaj/21437.html

PODSUMOWANIE 24 KOLEJKI EKSTRAKLASY :
24 seria spotkań przyniosła za sobą mnóstwo niespodzianek. Do największej doszło w Krakowie, gdzie Wisła przegrała z Górnikiem. Do sensacji należy zaliczyć też zwycięstwo Polonii Bytom z Jagiellonią, porażkę Lecha z Zagłębiem oraz wygraną Śląska z warszawską Polonią.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2011, 10:45

Ależ wczoraj dał popis sędzia Piasecki prowadzący mecz Ruchu z Lubinem. W końcówce pierwszej połowy nie odgwizdał ewidentnego karnego za faul na Plizdze. Natomiast w drugiej połowie zaskoczył już wszystkich kiedy za faul Piecha żółtą kartkę dostał stojący obok Jankowski :lol:
Pomijając aspekty sędziowskie to mecz dość ciekawy i trzymający do końca w napięciu. Pierwsza bramka dla Ruchu to nieudolność obrony Lubina, która skupiła się w polu karnym na wyższych graczach "Niebieskich", a tymczasem głową bramkę zdobył mierzący 175cm Grzyb, którego krył jeszcze niższy Plizga. Brawo dla gości za grę do końca, co dało efekt w postaci bramki Wilczka w 94. minucie, ale tu z kolei zawaliła obrona gospodarzy zostawiając pomocnika gości bez krycia w polu karnym.

W drugim wczorajszym meczu natomiast Legia wygrała zasłużenie, choć początek wskazywał na to, że zobaczymy kolejną klęskę podopiecznych Macieja Skorży, bo w 33. minucie ładnym strzałem prowadzenie dla Korony zdobył Grzegorz Lech. Co ciekawa była ta druga bramka tego zawodnika w Ekstraklasie, a pierwszą zdobył...dziewięć lat temu. Legii z pewnością pomogło to, że udało się jej wyrównać jeszcze przed przerwą, kiedy to Cabral wykorzystał fakt, że Manu wreszcie wyszło dośrodkowanie. 10 minut przed końcem dość szczęśliwą bramkę zdobył Radović po dograniu Kiełbowicza, który wrócił po kontuzji i grał po raz pierwszy od 26. listopada. W doliczonym czasie przy rzucie rożnym dla Korony w pole karne pobiegł Małkowski, Legia skontrowała Koronę i Radović umieścił piłkę w pustej bramce po kolejnym, dobrym podaniu Manu. Ciekawi mnie czy to pojedynczy "wybryk" Legii, czy może zdobycie Pucharu Polski dodało im skrzydeł i grać będą teraz lepiej. Na pewno po tym jak dzięki tryumfowi w Bydgoszczy zapewnili sobie start w europejskich pucharach zeszła z nich presja i mogli wczoraj zagrać na większym luzie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2011, 17:21

Popiszę sam ze sobą. Polonia Warszawa miała ponoć włączyć się do walki o puchary, a tymczasem wraca z Krakowa bez choćby jednego punktu. Choć trzeba przyznać, że mecz mógł potoczyć się zupełnie inaczej, ale "Czarne Koszule" miały wybitnego pecha trafiając w pierwszej połowie w słupek i dwukrotnie w poprzeczkę. "Pasy" nie rezygnują z walki o utrzymanie. Gdyby jesienią grali tak jak teraz to nie mieliby większych problemów z pozostaniem w Ekstraklasie. Jeśli Polonia Bytom nie zdobędzie dziś punktów we Wrocławiu to zwycięstwo w bezpośrednim meczu we wtorek pozwoli podopiecznym Szatałowa zrównać się punktami z...jego poprzednimi podopiecznymi.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 maja 2011, 17:47

Powiem Ci, ja osobuscie bylem przekonany o tym, ze Craxa wygra. U siebie wymiataja ale za malo czasu maja aby tylko u siebie wygrywac, musza tez na wyjezdzie gra a w Bytomiu to bardziej Polonia wygra, mimo mniejszego potencjalu
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _2_0_.html

W wroclaniu to bedzie z 0:0, Polonia dobrze sie ustawia a Slask nie ma napastnika. Arka tez pewnie ugra remis jutro. Mam nadzieje, ze Lech wygra bo jednak chcialbym ich zobaczyc w pucharach a tak bedzie wyprzedaz i automatycznie nizszy poziom ligi, pomimo ze z ty,m trenerem i tak bedzie niski...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2011, 17:54

Prasa napalona występami Lecha w LE w tym sezonie skutecznie sprawia, że ja Lecha w pucharach bym nie chciał oglądać. Śląsk rzeczywiście napastnika nie ma (choć w pierwszej połowie oddał ponad dwa razy więcej strzałów niż Polonia) i powinien to być priorytet w letnich zakupach klubu. Czy Arka ugra remis w Bełchatowie? Nie jestem pewien. Pytanie jak wpłynął na ich morale frajerski remis z Lechią: czy ich to podłamie, czy zdeterminuje do zrehabilitowania się w jutrzejszym meczu.

P.S. Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Po co Legia sprowadza fatalnych Mezengę i Ogbuke jeśli ma na te pozycje tak zdolnego gracza jak Michał Żyro? Na drugą połowę zabrakło mu już chyba sił, ale przed przerwą grał znakomicie i zaimponował mi swoim występem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 maja 2011, 18:40

emdżej pisze:Lecha w pucharach bym nie chciał oglądać.
pal licho pismakow, Lech to gwarant bytnosci poslkiego zespolu w fazie grupowej LE :!: Z ich wspolczynnikiem beda roztawieni w calej fazie eliminacji - wiec jest to dodatkowa okazja aby nabic pkt do rankingu. Wprawdzie wiem, ze polskie zespoly lubia czynic cuda ale jesli Lech dostanie sie do LE to bedzie grac od 1rundy eliminacji z takimi tuzami z jakimi gral Ruch Valetta, Karaganda potem bedzie rozstawiony w 3 :!: Ruch mimo zlej gry nabil pkt. A teraz klasa akcja Lecha i gol, stadiony europejskie bym rzekl.
Inaczej bedzie tak... Legia odpada w 3rundzie, nie zdobywajac pkt bo to ich 1runda. Wisla powalczy w el LM, ale i tak bedzie grala w LE badz w 3rundzie el LE, w zaleznosci na losowanie, Jaga odpadnie w 2rundzie

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 maja 2011, 19:02

Jak mnie ten Michniewicz irytuje...Walczymy o utrzymanie a ten pajacuje ze składem wystawiając takich paralityków jak Oziębała, Kaniecki czy Grzelczak...Mam nadzieje, że za około 2 godziny odwołam to co napisałem i przyznam mu racje, ale na papierze wygląda to tragicznie.
Widzew: Kaniecki, Szymanek, Bieniuk, Madera, Dudu, Budka, Broź, Mroziński, Ostrowski, Grzelczak, Oziębała.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 maja 2011, 19:04

Chce oddac Probierzowi pkt... :!:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 maja 2011, 19:11

Ten Mroziński to aż tak się wyróżniał na treningach czy tam w ME, że debiutuje od razu w pierwszym składzie?

P.S. Mecz się opóźnia bo jeden z liniowych ma problemy z żołądkiem (albo negocjują jeszcze wynik) :lol:
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 19:19 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 07 maja 2011, 19:15

emdżej pisze:Ten Mroziński to aż tak się wyróżniał na treningach czy tam w ME, że debiutuje od razu w pierwszym składzie?
Nie mam pojęcia może wpływ miały powołania do młodzieżowej reprezentacji.

Wpis z ewidzew
Michniewicz wystawił taki skład że aż sędzia się posrał :shock: :shock: :shock:
Ostatnio zmieniony 07 maja 2011, 19:20 przez NoName1989, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”