Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 471

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2008, 19:05

Nie wiem, co komentatorzy widzieli w pierwszej połowie tego meczu. Dosyć nudno..
W okolicach 22 minuty powinniśmy mieć czerwoną kartkę dla Greena :evil:

Fajny samobój :P ładnie Ade zagrał.. cieszą trzy punkty.

Idiotyczna zagrywka Cole'a pod koniec, słuszna czerwona kartka..

WHU 0 - 2 Arsenal

Szkoda, że nie zmienilismy pozycji w tabeli ale jestesmy o wiele blizej. :)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 26 paź 2008, 19:10

Ciężko było, ale do przodu. Bombardowali tą bramkę aż miło :]. Szkoda, że Robin strzelił w słupek z wolnego, bo by piękna bramka była.

Zaskoczył mnie Song. Zawsze tak człapie po boisku, ledwo rusza się z miejsca. A dzisiaj jakby stracił po 10 kg w każdej nodze. Kiwał udanie, był szybki, sprawny, dobry w grze z pierwszej piłki.
Mały plus chyba dla Bendtnera za podanie do Adebayora przy 2 bramce.
A to co robił Clichy w tym meczu to mistrzostwo świata.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 26 paź 2008, 19:29

Logan pisze:Zaskoczył mnie Song. Zawsze tak człapie po boisku, ledwo rusza się z miejsca. A dzisiaj jakby stracił po 10 kg w każdej nodze. Kiwał udanie, był szybki, sprawny, dobry w grze z pierwszej piłki.
A ja tam Songa zawsze uważałem za bardzo dobrego piłkarza. Mam nadzieję, że Wenger nie będzie eksperymentował z wystawianiem go w obronie, chyba, że już nie będzie innej opcji.
Logan pisze:A to co robił Clichy w tym meczu to mistrzostwo świata.
Clichy już od dłuższego czasu pokazuje, że jest jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym lewym obrońcą świata. Ambitny, szybki. Dobry w ataku, dobry w obronie. Nie popełnia wielkich błędów (prócz spotkania z Man City w zeszłym sezonie).
Cieszy fakt, że ManU, i Chelsea, czyli najgroźniejsi rywale w walce o majstra potracili pkt :jupi:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 paź 2008, 20:52

Czemu mnie nie dziwi fakt, że nikt nie wspomina o karnym, który w 90 min. powinien być podyktowany dla WHU ? :)

Arsenal był lepszy, nie ma cienia wątpliwości. Nie zmienia to jednak faktu, że sędzia popełnił błąd, który w efekcie dał Kanonierom 3 punkty.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 26 paź 2008, 21:08

Piłka nie była zagrana ręką rozmyślnie, w celu utrudnienia gry przeciwnikowi. Poza tym nie miało miejsca przerwanie akcji bramkowej Młotów. Słuszna decyzja sędziego.
Na pewno cieszy, że fan ManU spragniony, łaknący jak kania dżdżu ładnej, ciekawej i efektownej piłki śledzi z taką uwagą mecze Arsenalu :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 paź 2008, 21:23

red85 pisze:Czemu mnie nie dziwi fakt, że nikt nie wspomina o karnym, który w 90 min. powinien być podyktowany dla WHU ? :)

Arsenal był lepszy, nie ma cienia wątpliwości. Nie zmienia to jednak faktu, że sędzia popełnił błąd, który w efekcie dał Kanonierom 3 punkty.
To juz zaczyna byc tendencyjne. Smieszy mnie ta wasza maniera, kibicow Manchesteru, wytykacie innym bledy sedziego, a o wlasnych zapominacie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 paź 2008, 21:40

arek_ahig pisze:To juz zaczyna byc tendencyjne. Smieszy mnie ta wasza maniera, kibicow Manchesteru, wytykacie innym bledy sedziego, a o wlasnych zapominacie.
Kto nie wypomina? Jak sędzia myli się na korzyść United, to wszyscy się czepiają, ale gdy kibic Manchesteru wytknie błąd, to już mówi się o manierach. Dziwne, że twoje uwagi tyczą się nie tylko kibiców United, ale też Barcy. Może to ty masz jakiś problem, nie inni. Poza tym, mógłbym w podobny sposób przyczepić się do ciebie, ale takich argumentów używać nie będę.

Co do meczu, niestety nie widziałem (choć to prawda, że fani United czasami oglądają Arsenal, myślę, że z wzajemnością :) ), niemniej gratuluję trzech punktów. Widziałem mecz z Evertonem, gdzie w drugiej połowie zagraliście bdb oraz skrót meczu z Fenerbahce, gdzie było już naprawdę dobrze, więc wynik nie dziwi. Porażka Chelsea sprawia, że rywalizacja nadal będzie zacięta i nie ukrywam, że za plecami MU widziałbym właśnie Arsenal :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2008, 22:08

red85 pisze:Czemu mnie nie dziwi fakt, że nikt nie wspomina o karnym, który w 90 min. powinien być podyktowany dla WHU ?
którą konkretnie masz sytuację na myśli ? dlaczego miał być karny twoim zdaniem ?
podczas meczu, choć głównie w końcówce cały czas gracze WHU domagali się karnego, a że jak zawsze, oglądałem w wielkich emocjach - nie pamiętam już o co krzyczeli w 90 minucie. Były jakieś strzały w pole karne, na początku drugiej połowy, któryś z graczy WHU trafił Gallasa w ramię, później były jeszcze 2, 3 takie sytuacje, gdzie piłka była mocno wstrzeliwana w kierunku bramki i odbijała się od blokujących zawodników. Na ESPN, pokazali powtórkę tylko yej pierwszej sytuacji z Gallasem, tych kolejnych już nie powtarzali, a że piłka była z bliskiej odległości mocno uderzana - ciężko było powiedzieć, czy była ręka, czy nie.
red85 pisze:Nie zmienia to jednak faktu, że sędzia popełnił błąd, który w efekcie dał Kanonierom 3 punkty.
Co twoim zdaniem powinien był zrobić sędzia, gdy Green złapał piłkę w ręce metr poza polem karnym ? To było w pierwszej połowie.
Pierwszy lepszy przykład, aby pokazać, że sędzia nie koniecznie sędziował pod Arsenal.

Jeszcze odnośnie meczu, cieszy bardzo fakt, że nie straciliśmy bramki. Nasza obrona jest w opłakanym stanie, co można było zauważyć w ostatnich meczach. Dziś było trochę lepiej, choć i tak kilka niepotrzebnych błedów było.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 paź 2008, 23:03

Wychodzą po raz kolejny jakieś dziwne kompleksy. Kilka razy z rzędu po meczu United nie brakowało wpisów kibiców przeciwnych drużyn odnośnie błędów arbitra na naszą korzyść. Nikt z fanów United się wtedy nie burzył i chyba każdy przyznał rację. Teraz pewien śmieszny człowiek zarzuca mi jakąś "manierę".Gdybym był niegrzeczny to bym odesłał do lekarza...

Mecz oglądałem od 45 minuty, więc nie wiem co miało miejsce wcześniej. Natomiast zaraz przed golem Ade w polu karnym ręką zagrywał bodaj Diaby i sędzia mógł, a nawet powinien wskazać na punkt oddalony o bramki Almuni o 11 metrów.

A mecze Arsenalu staram się śledzić podobnie jak wiele innych drużyn, szczególnie z ziemii angielskiej. Nawet jeśli mam okazję to śledzę poczynania występy angielskiej młodzieżówki. Po prostu uwielbiam angielski futbol i wszystko co z nim związane :) Arsenal wprawdzie to nie moja bajka(patrz ilość brytyjczyków), ale prawie zawsze są w ich meczach emocje. I nie boję się tego przyznać nawet osobie, które ewidentnie szuka zaczepki (patrz Logan). Przecież gdybym był złośliwy to bym powiedział, że piękną grę panienek to wolę oglądać w innych sytuacjach. Jak jednak wiadomo do złośliwych nie należę :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 paź 2008, 23:39

To juz zaczyna byc tendencyjne. Smieszy mnie ta wasza maniera, kibicow Manchesteru, wytykacie innym bledy sedziego, a o wlasnych zapominacie.
Po pierwsze nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, jak masz jakieś ale to pisz konkretnie. Kto zapomniał o błedach we własnym meczu? kto? bo ja czytając nasz temat widzę, że większość się zgadza ze takowe błędy były, więc to musiały być jednostki a Ty z tego zrobiłeś ogół.
Tak sędzia popełnił błąd w spotkaniu z Boltonem(karny z kapelusza)
Tak Berbatov był 2 razy na spalonym w spotkaniu z Celtami.
Coś jeszcze? bo twoja teoria upadła.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 paź 2008, 0:09

Ksenofobia to podobno cecha narodowa Polaków, także nie jest dziwne, że twierdzeniami o braku rodzimej nacji czy wychowanków w drużynie kibice pewnych drużyn dają upust własnym kompleksom. Pewnie powinniśmy skazywać się na porażki grając słabymi Anglikami, bo komuś tam się to nie podoba. W Arsenalu nie ma miejsca na rasizm czy ksenofobię panowie.

Arsenal jest wielki i myślę, że już w tym sezonie zamknie usta wszystkim malkontentom. O dwu przyszłych sezonach już nie mówiąc :)
Pozdr

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 paź 2008, 1:50

zamknie usta wszystkim zajmujac 4 miejsce w lidze. po sezonie odejdzie z niego kilku pilkarzy i znowu zacznie sie wprowadzanie wychowankow innych klubow do gry

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 paź 2008, 8:23

I znowu się zacznie gadanina, że za 2 lata nie będą sobie mieli równych. Czytałem już podobne bzdury jakieś 3 wiosny temu.

Kompleksy? Loganie, och Loganie! Wiesz z kim rozmawiasz? Z kibicami najlepszej drużyny Europy, z kibicami drużyny, która 2 razy z rzędu zdobyła mistrzostwo Anglii. I my mamy mięć kompleksy? Kompleksy Arsenalu, którego kibice od kilku lat czekają na jakiekolwiek trofeum? Wolne żarty.

Tym czym dla Ciebie jest rasizm, dla mnie jest po prostu zachowanie zdrowego rozsądku. Gdyby w Polsce mieszkało 39 milionów ludzi Afryki, a ledwie milion Polaków to też byliby rasistami ci, co by twierdzili, że coś jest nie tak?

Nie jest tak, że na Wyspach nie ma dobrych piłkarzy. Wystarczy popatrzeć na nas, na AV, czy nawet na Chelsea. A rodzimi piłkarze gwarantują stabilność. Dlatego też śmiem twierdzić, że póki Wenger nie zmieni swojej polityki, to Kanonierzy nigdy nie zdominują Premier League. Wciąż rok w rok będą odchodzili piłkarze, którym klimat brytyjski przestał się podobać.

Dla mnie Arsenal to sztuczny twór. Zbieranina ludzi z całego świata, dla których (w większości) Arsenal to jedynie przystanek w ich piłkarskiej karierze.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 paź 2008, 8:46

Najpierw obalcie moje poglądy o własnej ksenofobi :). Każda wasza wypowiedź potwierdza tylko moja tezę. Ale wiem, że nie jest na to was stać, bo taka jest brudna rzeczywistość, wynikająca z waszych wypowiedzi.
Po prostu temu nie możecie zaprzeczyć i to was tak bardzo boli.

Gdybym chciał się licytować na trofea to zostałbym kibicem Realu ( nie Barcy czy ManU ), także w kwestii trofeów przyganiał kocioł garnkowi.

Teraz nadchodzi nowa era, i pozostanie wam tylko zaglądanie do archiwum i podniecanie się historią kilku pucharów które zdobyliście.

Wiem że dobrze o tym wiecie, że zanosi się na to że Arsenal zdominuje piłkę w Europie i na wyspach w najbliższym czasie, dlatego póki można wytykać ten brak trofeów czynicie to przy każdej możliwej okazji. Jest to też pewnie pokłosie tego, że wasze ukochane drużyny tak często grają zwykłą padlinę.

Jestem i będę kibicem Arsenalu ze względu na to że grają najładniejszą, najefektowniejszą piłkę na świecie :). Żadna inna drużyna nie jest w stanie wznieść się na taki poziom na jaki potrafią ci chłopcy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 paź 2008, 9:24

Widzę, że nie ma sensu dalsza dyskusja. W moim mniemaniu ocierasz się już o jakąś chorobę...

Już wytłumaczyłem jak ja postrzegam problem rzekomej ksenofobii, więc czego więcej oczekujesz? Co nas boli? A jak już to mnie, czy kogo? Naucz się zwracać do kogoś konkretnie.
Gdybym chciał się licytować na trofea to zostałbym kibicem Realu ( nie Barcy czy ManU ), także w kwestii trofeów przyganiał kocioł garnkowi.
Ale o czym Ty do mnie rozmawiasz? Zacząłeś prawić o kompleksach, więc zadałem jak najbardziej logiczne pytanie - jakie kompleksy na punkcie AFC mogę mieć ja, kibic United, najlepszej drużyny w Europie?
Teraz nadchodzi nowa era, i pozostanie wam tylko zaglądanie do archiwum i podniecanie się historią kilku pucharów które zdobyliście.
Sorry, ale tego typu fragment można skwitować tylko - :boruta: :jupi: :rotfl: :lol: :haha: Nadmienię po raz kolejny, że już to kiedyś słyszałem.
Wiem że dobrze o tym wiecie, że zanosi się na to że Arsenal zdominuje piłkę w Europie i na wyspach w najbliższym czasie, dlatego póki można wytykać ten brak trofeów czynicie to przy każdej możliwej okazji. Jest to też pewnie pokłosie tego, że wasze ukochane drużyny tak często grają zwykłą padlinę.
Jak już powiedziałem - lekarz wskazany. Przepraszam, że dyskutuję na tym poziomie, ale tego typu wypowiedzi niestety tylko do tego mogą prowadzić. Czyje drużyny grają "padlinę" ? United, Barca? Że co? Loganie, nie idźcie tą drogą! Że Arsenal zdominuje Europę? Kim? Popatrz sobie na składy Barcy, United, czy CFC. To przepaść i tylko kibice Kanonierów mogą się łudzić, że za 2 lata wszyscy inni staną w miejscu, a z młodych zawodników AFC wyrosną gwiazdy światowej piłki.
Jestem i będę kibicem Arsenalu ze względu na to że grają najładniejszą, najefektowniejszą piłkę na świecie :). Żadna inna drużyna nie jest w stanie wznieść się na taki poziom na jaki potrafią ci chłopcy.
Musiałeś sobie to długo wmawiać, że w to uwierzyłeś.

Z mojej strony koniec, bo jak widać z co niektórymi kibicami wielmożnego AFC dyskutować się nie da. Już jeden taki niedawno stwierdził, że to wszyscy w około mają farta, tylko biedny Arsenal nie. Teraz jego "błyskotliwość" została pobita. Gratulacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”