Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 474

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2008, 9:48

Rezus pisze:Ale musisz przyznać, że śmieszna jest sytuacja z niektórymi kibicami, którzy mówią o tym, że Flamini został "podebrany" przez Milan
Pierwsze o tym słyszę. Na tym forum ktoś tak pisał ? Ja sobie nie przypominam, abym obarczał winą Milan za odejście Flaminiego.
Może się mylę, może zapomniałem - w każdym razie nic takiego mi nie "świta" w tym momencie.
Nie mówie, że ty [ zresztą wyraźnie napisałeś, że niektórzy kibice], ale jest taka moda, aby wrzucać wszystkich kibiców do jednego wora z napisem np Arsenal, Juve, czy United.
W kilku wcześniejszych postach można znaleźć parę przykładów. To chyba nie do końca jest dobry pomysł.
Rezus pisze:a jak coś podobnego dzieje się w drugą stronę to cacy
Nie wszyscy kibice Arsenalu uważają, że Flamini został ukradziony, nie wszyscy myślą, że Cesc, Ramsey, czy Clichy są wychowankami Arsenalu, serio :]

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 paź 2008, 10:14

Ale nie mówię o tobie, ludzie, ogólnikiem walnąłem z przymrużeniem oka. Widzę, że i tak nie załapałeś o co mi chodzi. Ty od razu jakiś cytatów chcesz, jakbym cię atakował.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2008, 10:23

To ty nie zrozumiałeś :] Ja nie uważam wcale, ze mnie atakujesz - ja naprawdę nie słyszałem, aby ktoś pisał że Milan ukradł Flaminiego. No nie przypominam sobie, nie chce żadnych cytatów - tylko stwierdzam fakt - nic o tym nie wiem.

Dlatego odniosłem się do tej wypowiedzi:
Rezus pisze:śmieszna jest sytuacja z niektórymi kibicami, którzy mówią o tym, że Flamini został "podebrany" przez Milan (oczywiście Flamini zdrajca itp.), a jak coś podobnego dzieje się w drugą stronę to cacy
Bo pierwsze o tym słyszę, aby ktoś uważał, iż Flamini został "podebrany". Więc trudno mi skomentować ten zarzut, że jak Wenger kogoś podbierze, to jest cacy, a jak Wengerowi, to już nie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 paź 2008, 10:38

Akurat w tej sprawie większość fanów Arsenalu trzyma poziom i nie lasuje tezy że Flamini zostal podebrany Arsenalowi. Ale o ile mnie pamięć nie myli to Wenger powiedział że Milan proponując Flaminiemu kontrakt postępuje niemoralnie :rotfl:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 paź 2008, 14:30

rkoeman też mógłby już się do specjalisty udać ze swoim problemem odnośnie "kradzieży" bo jak nie na forum to w komentarzach próbuje wmówić wszystkim, że Wenger to złodziej. Za to wczoraj zresztą 2 wp wpłynęły na konto.
wp za nazwanie kradziezy pilkarza 'kradzieza pilkarza'? :D

jak tam chcesz. ty tu moderujesz. licze tylko ze kolezka ktory przekrecil mojego nicka rowniez dostal wp. dostal?

napisz wiec jak wygladala sprawa cesca i wielu innych mlodych pilkarzy z hiszpanii i francji. i dlaczego barcelona domagala sie pieniedzy za wyszkolenie pilkarza od arsenalu skoro wszystko bylo ok

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 28 paź 2008, 14:42

rkoeman pisze:napisz wiec jak wygladala sprawa cesca i wielu innych mlodych pilkarzy z hiszpanii i francji. i dlaczego barcelona domagala sie pieniedzy za wyszkolenie pilkarza od arsenalu skoro wszystko bylo ok
Wszystko było ok, bo było zgodne z prawem. Jak prawo będzie inne, to takie postępowanie nazwiemy kradzieżą. Natomiast prawo jest jakie jest, więc kradzieżą to nie jest.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2008, 14:51

Nie napisałem, że wszystko było OK, więc mi tego nie sugeruj. Od lat przy okazji tej sprawy piszę jedno i to samo. Jeśli więc moje zdanie na ten temat by cię interesowało, to byś już je znał.
Mogę po raz kolejny napisać, choć nie wiem czy to coś da, bo jesteś strasznie przewrażliwiony na tym punkcie. Ciągłe pretensje na forum, w komentarzach [nawet nie wiadomo do kogo skierowane, do kibiców ?] ... bardziej cię to interesuje chyba niż dobra forma Barcy, bo w temacie Barcy praktycznie cię nie widać, a o Cescu w kółko od kilkunastu miesięcy marudzisz, tak jakby to coś miało pomóc. Liczysz, że wszyscy będą na Wengera krzyczeć "złodziej !!" ? Wtedy się lepiej poczujesz ?
W ogóle najaktywniejszy jesteś w temacie Realu - twoje święte prawo ;) tylko to pokazuje jaki cel ci przyświeca. Ale jak mówię - twoja sprawa, każdy ma swoje priorytety [niestety].

Co do pogrubionego fragmentu z początku posta - Wenger nie gra fair wykorzystując luki w prawie hiszpańskim. Ale to bardziej wina tego prawa. Ma możliwość, więc korzysta. Nie jest złodziejem, tak jak ty to przedstawiasz w swoich postach/komentarzach, bo działa zgodnie z prawem.
Nie sugeruj mi, że moim zdaniem wszystko jest cacy. Też tego nie pochwalam do końca.
Na co liczysz w ogóle ? Że przekonasz kogoś, aby nie kibicował Arsenalowi, bo Wenger ci się nie podoba ? Że kibice Arsenalu mają przepraszać za to co Wenger robi ? Mamy się wstydzić za niego ?

P.S. tak, użytkownik dostał wp. Możesz być spokojny.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 paź 2008, 17:05

Ja mam tylko jedną prośbę do rkoemana- możesz zeskanować swojego guia de marca na stronie na której podane są statystyki Xaviego? Albo zrobić screena płatnej części strony marci z tymi samymi statystykami? Bo do tej pory rzucasz owymi statystykami na lewo i prawo a nikt do tej pory żadnych nie widział (oczywiście oprócz tych napisanych przez Ciebie). Ostatnio w temacie Realu (nawet nie pamiętam dokładnie czego dotyczyła dyskusja) opierałeś się na tych niezawodnych statsach, więc poprosiłem Cię o przesłanie mi ich na priv. Ty się na to zgodziłeś... po czym nic mi nie przesłałeś. Śmiem więc wątpić w ich istnienie...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 paź 2008, 18:34

Już ktoś kiedyś sprawdził statystyki (bodajże RealFan, chociaż pewien nie jestem) i wyszło że te wszystkie statystyki tumana są z dupy wzięte. EOT

2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 paź 2008, 19:06

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 paź 2008, 20:10

brylancik pisze:Już ktoś kiedyś sprawdził statystyki (bodajże RealFan, chociaż pewien nie jestem) i wyszło że te wszystkie statystyki tumana są z dupy wzięte. EOT

2 wp // fieldy

gratuluje poziomu :beer: kolejny nastepny

moglbym zrobic skana ale jest jeden problem - nie bede specjelnie jechal do centrum miasta by jakiemus dzieciakowi udowodnic to co mam przed soba. bo i po co?

te statystyki mozna znalezc tak czy siak w necie - na stronie marci czy as'a. wystarczy chwile pomyslec. przypomne tylko ze statsy z sezonu biezacego sa aktualizowane z opoznieniem i werfykowane przez firme ktora obsluguje 3 najwieksze ligi w europie (mam zrobic skana czlowieka ktory zalozyl te firme? bo przypadkowo tak sie sklada ze go znam)

moze zrobie tez skana samego siebie bo byc moze nie pisze tego ja?

co jeszcze mam zrobic by was zadowolic? :lol:

to wy nie macie argumentow by walczyc z tym co podalem i watpienie w nie wydaje sie brakiem jakiejkolwiek mozliwosci obrony czy argumentow. tak sie bawimy? teraz trzeba pokazac skany, kwity, odciski palcow, etc, etc?

na stronie marci macie wszystko. wystarczy wejsc w podstrone danej druzyny, wybrac statystyki i jest kilka ostatnich sezonow - kolejka po kolejce

na stronie platnej jest tego wiecej. i nawet wkleilbym screena gdyby nie poziom riposty brylancika. tyle ze akurat wiekszosc statsow xaviego jest ogolnodostepna - trzeba tylko chwile pomyslec

koncze ten przydlugi offtop jeszcze raz gratulujac brylancikowi i kilku innym :D ubawiliscie mnie :D

ps - fieldy, ja zdaje sobire z prawe ze prezentujesz odpowiedni poziom i rozumiesz wiele sprawe dlatego nie pisalem tego wylacznie do ciebie a ogolnie. sprawca ceca nie byla tak elegancka jak niektorzy chca widziec - luka w przepisach i gotowe. stad cale zamieszanie o odszkodowanie.

wkurza mnie tylko jedno - uporczywe powtarzanie przez dziennikarzy jak to wenger (bardzo dobry trener - nie neguje tego) odkryl talent cesca. i jak barca sie nie poznala na tym pilkarzu. wole jak dziennikarze opisuje fakty

ps2 - o moim zestawieniu ktore obiecalem w innym temacie pamietam i sie pojawi. bo mysle ze zaciekawi to wiele osob

ps3 - dyskusja z niektorymi nie ma sensu bo tylko zasmieca sie temat w ktorym chca dyskutowac kibice arsenalu. niestety czasem nie mozna przejsc obojetnie obok pewnych bzdur

ps4 - hanni, wystarczy ze zobaczysz sobie gole barcelony z tego sezonu z samej ligi by zobaczyc ile xavi ma asyst :) nie jest to trudne. gole sa powszechnie dostepne

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2008, 20:34

To ja zaskoczę wszystkich, ja wierzę w te statystki :P oglądam Barcę dość często i wiem jak gra Xavi, dlatego to nie są jakieś liczby z kosmosu, czy też liczby, które są trudno do wyobrażenia. Na chwilę obecną Xavi to jeden z najlepszych graczy w europie [nie wiem co się dzieje w ligach Azji, czy Afryki ] de facto chodzi o świat - ale to tak na marginesie :lol:
rkoeman pisze:sprawca ceca nie byla tak elegancka jak niektorzy chca widziec - luka w przepisach i gotowe. stad cale zamieszanie o odszkodowanie.
chodzi ci o to, że Wenger lubi sobie z rodzicami danego gracza podyskutować i przekonać ich, że w Arsenalu będzie miał łatwiej ?
Opłacenie szkoły/lokum/życia dla zawodnika, czy ewentualnie dla jego rodziny ?
Wiadomo, że jakoś musiał przekonać piłkarza [w tym wypadku Cesca] do przeprowadzki.
rkoeman pisze:wkurza mnie tylko jedno - uporczywe powtarzanie przez dziennikarzy jak to wenger (bardzo dobry trener - nie neguje tego) odkryl talent cesca. i jak barca sie nie poznala na tym pilkarzu. wole jak dziennikarze opisuje fakty
piszesz w tej chwili o polskich/angielskich pseudo dziennikarzach, czy może hiszpańskich ? O hiszpańskich nic nie wiem [nie słyszałem] ... natomiast ci z brukowców angielskich lubią pisać bajki ... ale chyba się nie przejmowałbyś opiniami tych z Anglii :think:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 paź 2008, 20:34

Widzę, że ostro sobie pogrywasz. A to przecież bardzo nieładnie. Szczególnie, że ja Cię o to poprosiłem...

Statystyki już znalazłem i to na kilku stronach. Ale coś mi się nie zgadza z tymi podanymi przez Ciebie na poprzedniej stronie. Co prawda między poszczególnymi stronami również są różnice, ale co najwyżej jednego oczka, a tymi przytoczonymi przez Ciebie różnica jest jednak troszeczkę większa...

PS.
Mam tylko nadzieję, że to nie do mnie kierowałeś drugą linijkę swojego ostatniego postu, bo musiałbym szukać dla Ciebie jakiejś riposty, a nie za bardzo mi się chce.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 paź 2008, 20:35

człowieku, a czy ja napiasłem że on nie ma tyle asyst ile podałeś wcześniej? Nie, więc mi nie wciskaj kitu tak jak to masz w zwyczaju robic. Statsy ESPN i Marci sa zapewne takie same wiec po co się czepiasz. Koniec OT, a koemanowi radzę zając się, tak jak Fieldy napisał - tematem o Barcy, no chyba że pokochał Real. EOT.

Jutro gramy ze Spurs. Kolejne derby Połnocnego Londynu ;) Tym razem Koguty już z kimś bardziej kompetentnym na ławce - Harry. Nie przyjmuję innej myśli niż zwycięstwo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2008, 21:02

Roża, jak mógł do ciebie kierować jak ty już w ogóle sie nie udzielasz ? :?
Hanni pisze:Jutro gramy ze Spurs. Kolejne derby Połnocnego Londynu
a właśnie :!:

Denilson już jest zdrowy i ja się obawiam, że Wenger wystawi jego zamiast Songa. Niby on ma lepszy wgląd w to co kto potrafi, tylko dlaczego wszyscy z którymi rozmawiam uważają, że Song jest lepszy ? :think:
Hanni pisze:Nie przyjmuję innej myśli niż zwycięstwo.
Ja bym jednak był ostrożniejszy. Oczywiście wygrana byłaby kapitalna, najlepiej 3, 4:0 coby zmazać plamę z CC, choć tam oczywiście graliśmy rezerwami ... ale jednak.
Nie mam na myśli tutaj zmiany trenera, bo on sam nic jeszcze nie zmienił, najwyżej gracze bardziej się starają. Oni mogą przegrywać, mogą dawać dupy, ale ciągle mają świetnych graczy. To nie koniecznie musi być łatwy mecz ... to są derby. Będzie cholernie ciężko. W minionym sezonie 2 razy wygralismy, choć w drugim meczu mieli karnego, którego Keane nie strzelił - mogli wyjść na prowadzenie, po chwili wszedł NIcklas na boisko i to my wyszlismy na prowadzenie .... to są największe derby Londynu i żaden wynik nie może zdziwić, nawet jak Spurs są w kryzysie.

P.S. licze na wygraną :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”