Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 474

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 29 maja 2007, 16:17

Plotek transferowych ciag dalszy:
Kolejnym pilkarzem, ktorego laczy sie z Realem, jest Antonio Puerta z Sevilli. To wlasnie on obok Heinze jest wedlug prasy jednym z najpowazniejszych kandydatow na lewa obrone w przyszlym sezonie. Z Sevilla mamy dobre kontakty, wiec pewnie gdyby sie na niego zdecydowali, to kluby by sie dogadaly. Osobiscie preferuje jednak Argentynczyka (choc chodza sluchy, ze jego kandydatura nie ma zbyt wielkiego poparcia w klubie).
Mercato coraz blizej i pewnie juz wkrotce pojawia sie inne, ciekawe nazwiska, nie tylko na ta pozycje.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 maja 2007, 16:29

Ja również chciałbym widzieć Heinze w Realu! Jeden z moich ulubionych argentynskich obrońców. Jeśli jest w formie, to jest solidny jak skurczybyk. Gra ostro i zdecydowanie, na pewno w ofensywie słabszy od Carlosa, ale jak taki średni typowy ofensywny boczny obrońca powinien się sprawdzić. Jego największą wadą są niedopowiedzialne zagrania. Potrfi podać piłkę do przeciwnika, kiwać się pod własną bramką, nie trafić w piłkę itp. Były okresy, kiedy zdarzały mu się je dość często. Na mundialu formą nie błyszczał, ale nie można było się do niego przyczepić.
RealFan pisze: niewielu chyba zadowoli się jedną asystą i zerową ilością bramek na przestrzeni połowy sezonu
Hehe, ale z tego co wiem, to w barwach Boca zdobył zaledwie jedną bramkę :P Co wy od niego oczekujecie? :P Na razie grał słabo. Jego występu z Huelvą na pewno nie można określać jak bardzo dobry, co najwyżej przyzwoity. Ten mecz jest tylko wskazówką, że Gago ma potencjał i powoli go okazuje.

Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 29 maja 2007, 16:42

Zdecydowane tak Gabrielowi Heinze !!! Tylko boje się jego wieku :/ 29 lat to nie jest jeszcze źle ale i nie jest młodym wilkiem. Gdyby Calderon go kupił to
Heinze i tak nie bedzie od razu grał na poziomie światowym ( zapewne ) więc zanim się zaaklimatyzuje może minąć rok albo okres 5 kolejek to zależy od piłkarza. Plusem tego zakupu byłaby cena.

Ps. Wie może ktoś czy Heinze ma paszport UE ?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 29 maja 2007, 16:51

kabanos6 pisze:Tylko boje się jego wieku :/ 29 lat to nie jest jeszcze źle ale i nie jest młodym wilkiem.
Jak dla mnie, jego wiek jest akurat atutem. Jest doswiadczony i to jest plus. Jesli mamy kupowac kogos mlodego, kto to doswiadczenie ma dopiero zbierac, to lepiej postawic na Marcelo.
kabanos6 pisze: zanim się zaaklimatyzuje może minąć rok albo okres 5 kolejek to zależy od piłkarza.
Pisalem juz wczoraj, ze Heinze gral juz w Hiszpanii, zna wiec specyfike tej ligi i nie powinien miec wiekszych problemow z aklimatyzacja. No, ale roznie bywa :wink:
kabanos6 pisze: Wie może ktoś czy Heinze ma paszport UE ?
Wydaje mi sie, ze ma francuski, ale pewny nie jestem

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 maja 2007, 17:14

Ps. Wie może ktoś czy Heinze ma paszport UE ?
Jest potomkiem niemieckich emigrantów. Nie wiem czy z tego powodu ma niemiecki paszport ale na pewno pomoże w ubieganiu się o niego.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 29 maja 2007, 17:26

Według tego serwisu ma niemiecki paszport:

:arrow: http://www.weltfussball.de/spieler_profil.php?id=11426

Co do samego Heinzego to dobry gracz. Jest doświadczony, Liga Hiszpańska nie jest mu obca(gra w Valladolid) i cena jest niska jak na jego umiejętności. Tak jak napisał Makis gdyby Real kupił Argentyńczyka to trzymanie Meji czy Pavona nie ma sensu, bo Heinze dobrze spisuje się również na środku obrony. Metzelder, Heinze, Ramos oraz Canna powinno spokojnie starczyć.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 maja 2007, 17:37

Corinthians pisze:Jest potomkiem niemieckich emigrantów.
nie do końca :wink: jego ojcem jest Niemiec a matka Włoszką :wink: zresztą gdzie nie sprawdzam to wszędzie widnieje zarówno argentyński jak i niemiecki paszport przy jego nazwisku.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 29 maja 2007, 18:14

Ja natomiast jestem zwolennikiem krajowego rynku, bo piłkarzy mamy na krajowym rynku świetnych. Heinze za 7 mln, ok cena jest niska i napewno zachecajaca jednak, od kiedy Real tak liczy się z kasą :?: Chciałbym by Puerta zawitał do nas, raz że jest to gracz który zna się na Hiszpańskiej piłce, jest młody no i bardzo pewny. Sevilla na bank bedzie chciała klauzule, nie dziwie się wcale. Co ciekawe Puerta wyceniany jest na 4,5 mln na transfermarkt.de
Jest jeszcze kilka ciekawych opcji, np Taiwo, który ma zadatki lub choćby Lahm. Jednak nam potrzeba gracza od zaraz, który z miejsca będzie grał na poziomie. Czyli trzeba nam Antonio Puerte.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 maja 2007, 18:50

Corinthians pisze:Hehe, ale z tego co wiem, to w barwach Boca zdobył zaledwie jedną bramkę
Ale jaką :P W Realu miał kilka okazji do zdobycia bramki. Zwłaszcza to pudło głową z 5 metrów :roll: Nie chce mi się teraz przeglądać, w którym to meczu, ale to nie są dawne dzieje.

Swoją drogą ciekawi mnie czy pojawią się pogłoski na temat Arthura Boki. Swego czasu ten filigranowy zawodnik zrobił na mnie wrażenie i to nie małe. Tylko on dopiero co przeniósł się do Stuttgartu.

Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 29 maja 2007, 19:08

Toudinho napisał
np Taiwo, który ma zadatki
Chodzi Ci o tego nigeryjczyka z Marsylii Tayie ( nie wiem czy dobrze napisałem imię :twisted: ) ?? Na jakiej gra pozycji bo mi się zdaje że na pomocy ?? Brdzo podobała mi się jego gra podczas PNA. Zdecydowanie to dobry piłkarz.

RealFan napisał.
Swoją drogą ciekawi mnie czy pojawią się pogłoski na temat Arthura Boki.
Kolejny piłkarz który rewelacyjnie się spisywał podczas PNA i MŚ. W Afryce przyszłość.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 31 maja 2007, 0:06

"Nie planuję grzać ławy w Madrycie" <--- to slowa Roberto Soldado. Krolewscy chca, aby Hiszpan wrocil do druzyny po rocznym wypozyczeniu do Osasuny. Sam zainteresowany uzaleznia jednak swoja decyzje o powrocie od tego, czy bedzie mogl liczyc na czeste wystepy w pierwszym skladzie (czytaj, czy klub kupi jeszcze jakiegos napastnika). Roberto dostal ostatnio powolanie do kadry i zdaje sobie sprawe z tego, ze jesli chce zagoscic w niej na dluzej, musi grac. Miejmy nadzieje, ze obie strony dojda do porozumienia i Hiszpan bedzie u nas wystepowal w nastepnym sezonie :wink: Wiele pewnie bedzie zalezalo od tego, kto bedzie trenerem w przyszlym sezonie i co za tym idzie, jakim bedziemy grali systemem.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 31 maja 2007, 0:12

Wiec drodzy panowie zapomnijmy o Nanim i Andersonie, podobno Sir Alex już ich ma. No coż nadzieje miałem że kiedyś zostaną otwarte oczy na Portugalie, i kupimy któregoś z tej dwójki.

Soldado dobrze gada, musi grać, a coś czuje że u Capello nie pogra, bo Fabio gra jednym napastnikiem i na dodatek...nie robi zmian...a jak robi to na kilka min przed koncem...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 31 maja 2007, 0:22

Toudinho pisze:Wiec drodzy panowie zapomnijmy o Nanim i Andersonie, podobno Sir Alex już ich ma. No coż nadzieje miałem że kiedyś zostaną otwarte oczy na Portugalie, i kupimy któregoś z tej dwójki.
Widac zarzad szuka kogos nieco starszego od graczy z Portugalii. Swoja droga jestem ciekaw, kto zastapi Becksa na prawej stronie :think: CR podpisal nowy kontrakt z MU, Ribery podobno blisko Arsenalu... Kto pozostaje :?: Quaresma :?: Jestem ciekaw jak rozwiaza problem na tej pozycji.
Toudinho pisze: Soldado dobrze gada, musi grać, a coś czuje że u Capello nie pogra, bo Fabio gra jednym napastnikiem i na dodatek...nie robi zmian...a jak robi to na kilka min przed koncem...

Dlatego wlasnie dla Soldado wazne jest, kto bedzie trenerem w przyszlym sezonie. Jesli Capello zostanie, to jego powrot moze sie rzeczywiscie skomplikowac. Szkoda by bylo.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 31 maja 2007, 0:29

Makis pisze:. Szkoda by bylo
Pewnie, że szkoda bo na ten czas zaliczył lepszy sezon nisz boski Torres. Mogą być z Roberto ludzie.

Makis pisze:Kto pozostaje Question Quaresma Question
Chciałbym, ale potrzeba nam kogoś "żywego" , a Ricardo taki jest na dodatek, jego strzały są fantastyczne.

Makis pisze:Ribery podobno blisko Arsenalu
Zobaczymy co przyniosą nowe dni jakie wieści, jednak chciałbym francuza.

Capello pewnie zaraz po sezonie bedzie chciał nowych graczy by solidnie przepracować okres przygotowawczy o ile Fabio zostanie. Raczej transferów w ostatnich dniach sierpnia nie przewiduje :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 31 maja 2007, 0:41

Toudinho pisze: Chciałbym, ale potrzeba nam kogoś "żywego" , a Ricardo taki jest na dodatek, jego strzały są fantastyczne.
Szczerze mowiac, nie przychodzi mi do glowy jakis inny prawy pomocnik, ktorego moglibysmy sprowadzic :roll: Dla mnie najlepszym wyborem jest Ribery, ale obawiam sie, ze on obral juz kierunek Premiership. Moze jednak bede mile zaskoczony :wink:
Toudinho pisze: Capello pewnie zaraz po sezonie bedzie chciał nowych graczy by solidnie przepracować okres przygotowawczy o ile Fabio zostanie. Raczej transferów w ostatnich dniach sierpnia nie przewiduje :wink:

Bardzo mozliwe. Jesli zostanie, to budowanie druzyny zacznie sie juz na poczatku mercato. Nie zdziwilbym sie jednak, gdyby Fabio zwinal manatki, nawet po wywalczeniu mistrzostwa. Odszedlby w glorii zwyciestwa, udawadniajac wielu kibicom, ze zbyt wczesnie go przekreslili. Mialby wtedy bardzo dobre statystyki - 2 sezony pracy w Realu i 2 mistrzostwa. Zobaczymy jak bedzie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”