Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 474

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 gru 2010, 21:37

Wie ktos co jest z Martinezem??
Martinez ma złamaną kość śródstopia. Ma wrócić na przełomie stycznia i lutego.

Cholernie intensywna pierwsza połowa. Catania rzuciła się na JUVE od pierwszych minut chyba jak nikt w tym sezonie. W dodatku wywierają wielką presję na Sorensenie, gdzie mają jakąś zaskakującą przewagę liczebną i jest groźnie. Inna sprawa, że gola zawalił Grosso, który nie umie wybić piłki. JUVE w tym meczu mocno zepchnięty i gra raczej z kontry, ale 3 gole zostały strzelone. Niby jest prowadzenie, ale dalej jestem zajebiście zły, że sędzia nie zauważył, że ta piłka po poprzeczce w oczywisty sposób przekroczyła w całości linię bo gospodarze z całą pewnością nie odpuszczą i jeszcze będzie groźnie

A do bramki wszystko wyglądało kiepsko, dopiero końcówka mocna. Aquilani dziś jakich chaotyczny, za dużo długich piłek, Krasic nie ma wsparcia, na szczęscie Vicek ostro walczy w polu karnym rywala

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 gru 2010, 21:41

Chciałbym jeszcze pochwalic Bonucciego, bo mi się jego gra podoba dzisiaj - dobre zastawienie i balans gdy ma piłkę i rywal na niego biegnie. Nie jestem pewny czy nie był on zawodnikiem, który przy obu golachdla Juventusu nie zaczynał akcji bramkowej dobrym dalekim podaniem do Iaquinty, który później asystował.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 gru 2010, 21:43

Bonucci dziś bardzo elegancko.
Nie jestem pewny czy nie był on zawodnikiem, który przy obu golachdla Juventusu nie zaczynał akcji bramkowej dobrym dalekim podaniem do Iaquinty, który później asystował.
Też pewności nie mam, ale chyba on. Piłki poszły w zasadzie z prawej obrony, ale zagrywał je brunet, więc, albo Bonucci, albo Aquilani. Chyba Bonucci

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 gru 2010, 21:44

to chyba inne mecze ogladamy ;) bo jak dla mnie Juve raczej spokojnie kontroluje ten mecz i ataki Catani sa przerywane. Nie widzialem pierwszycn 10 minut wiec moze to jest ta roznica ;)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 gru 2010, 21:46

BadBoy pisze:to chyba inne mecze ogladamy ;) bo jak dla mnie Juve raczej spokojnie kontroluje ten mecz i ataki Catani sa przerywane. Nie widzialem pierwszycn 10 minut wiec moze to jest ta roznica ;)
Pierwsze 20 min to masakra była.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 gru 2010, 21:47

Gramy gorzej niz ostatnimi czasy, zwlaszcza Aquilani, ktory na 1 swietna pilke ma 2 straty. Grosso na lewej zenujacy, nigdy go nie ma, gracze Catanii maja tam mnostwo miejsca. Dodatkowo zaliczyl tez swietna asyste przy bramce Morimoto.
Arbitrzy slabo, a z bramka Fabio zblaznili sie do reszty.
Mimo, ze gramy slabo (jak na nasze ostatnie wystepy w lidze) to i tak jestesmy lepsi od gospodarzy, ktorzy graja slabe zawody. Bramka, ktora zdobyli tez jest wynikiem klopsa Grosso, a nie ich skladnej akcji.
Sorensenowi brakuje troche przyspieszenia i techniki jeszcze, ale chlopak mlody, to sie ogarnie, bo zadatki na dobrego defensora ma. Nie peka, gra dosyc pewnie, nie wybija na oslep. Ten jego brak przyspieszenia jest olbrzymia wada, jesli mialby grac w przyszlosci na boku obrony, bo kilkukrotnie zdarzylo mu sie nie zdarzyc zablokowac dosrodkowan, takze przy bramce, gdzie swoj kunszt pokazal nam Fabio.

Zazwyczaj w drugiej polowie gramy lepiej, strzelajac pierwsi bramke jeszcze nie przegralismy, takze jestem dobrej mysli. Wazne, zeby wywiezc 3 punkty z trudnego terenu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 gru 2010, 21:49

Nie widzialem pierwszycn 10 minut wiec moze to jest ta roznica
a w pierwszych 8, Catania oddała z 5 strzałów na bramkę, z czego 3 były bardzo blisko bramki. Niby Storari je kontrolował, i gdyby były w światło pewnie by wyjął, ale pierwsze minuty to był nieustanny szturm ze strony gospodarzy.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 gru 2010, 21:54

tak jak mowie, poczatku nie ogladalem a pozniej jak dla mnie wygladalo to wmiare OK ;) powinno byc 3-1 ale sedzia [*] zobaczymy co bedzie w drugiej :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 gru 2010, 21:58

Del Neri tez zauważył zły dzień Aquilaniego. Ja mimo wszystko bym Sissoko nie wprowadzał na boisko. No, ale może Momo da rade.

Quagliarella :jupi: Zajebisty jest dziś.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 gru 2010, 22:02

Fabio pokazuje ze ma nosa do pieknych bramek ;) oby tak dalej to moze dlugo pograc jako podstawowy napadzior ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 gru 2010, 22:34

Krasić to już jest gwiazda Serie A, ale na pewno nie wykończeniem błyszczy. :wink:

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 22:36

Krasic napewno jest gwiazdą. Widać to było w meczu z Lechem, kiedy to mając na sobie 3 obrońców potrafił oddać celny strzał na bramke. A błyszczy szybkością.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 gru 2010, 22:37

Wilmore pisze:Krasić to już jest gwiazda Serie A, ale na pewno nie wykończeniem błyszczy. :wink:
Dziś w ogóle nie błyszczał. Chyba Lech, z którym grał tak kapitalnie, mocno go wykończył.

DN zrobił dobre zmiany, które uspokoiły grę.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 gru 2010, 22:39

Catania dziś szalała przez cały mecz i naprawdę byli niesamowicie imponujący, ale przeciwko takiemu JUVE byli po prostu bezsilni. Czego by nie robili, Chiellini niszczył wszystko w zalążku. Niesamowity pokaz siły, dokładności i determinacji w wykonaniu Giorgio. Bonucci też zagrał bardzo dobrze i w gigantycznym stopniu dzięki nim dziś nie żałujemy za bardzo tego niesłusznie niezaliczonego gola Fabio. Inna sprawa, że 4 gol powinien był paść mimo wszystko bo przy tych 2 setkach ja nie wiem jak to oni mogli to spartaczyć. Najpierw Vicek dostaje piłkę idealną od Krasicia, potem sam Serb jeszcze lepszą od Del Piero i dupa :evil:
No, ale jest przekonujące zwycięstwo z zespołem, który do tej pory nie przegrał na własnym boisku, i patrząc na to jak dziś zagrali to nie jest przypadek.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 22:40

Ciekawe ile jeszcze Del Piero będzie dawał radęnadążać za młodszymi kolegami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”