Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 4744

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 gru 2015, 9:39

janop pisze:Nie wiem co Wy macie z tym spotykaniem się z laskami z roku/z pracy. IMO im mniej powiązań tym lepiej i bezpieczniej.
tak, ale z drugiej strony najlepiej znasz te dziewczyny, bo najwiecej czasu z nimi spedzasz. Ja też powoli zaczynam żałować, że moja dziewczyna ma bardzo podobne zainteresowania do mnie :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 gru 2015, 9:54

janop pisze:Osobiście nie chciałbym pracować z dziewczyną w jednym miejscu. Doszedłem do momentu kiedy po 15:00 jestem po robocie i nie chciałbym w domu wracać do wydarzeń z nią związanych.
Coś w tym jest. Jak tak patrzę wstecz, to najgorsze lata małżeństwa moich rodziców były tymi, w których razem prowadzili firmę. Masakra - o 7 do roboty, do 16 siedzieć razem na kilkunastu metrach kwadratowych, potem wspólny powrót do domu, obiad, wieczór głównie we dwoje, bo nastoletnie/dorosłe dzieci poza domem, noc też we dwoje. Dramat.

Pół roku przed tym, jak wynajęliśmy mieszkanie, mieliśmy z Marcinem taki plan, żeby wprowadził się do moich rodziców i żebyśmy mieszkali razem w moim pokoju. W pewnym momencie stanęła mi prze oczami wizja kiszenia się razem w jednym pokoju i uznałam, że ni cholery. Przemęczyliśmy się jeszcze trochę osobno i teraz sobie normalnie egzystujemy w trzypokojowym mieszkaniu. Mogę mieć cały jeden pokój dla siebie, gdybym miała na niego jakieś nerwy, nie muszę siedzieć obok. To bardzo zdrowe, taka osobna przestrzeń.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 gru 2015, 10:21

janop pisze:
Dlaczego żałujesz?
Poznałem ją przez znajomych, więc ich mamy wspólnych. Właściwie to zna 90% moich znajomych (za sprawą Wisły i piłki - w nogę gram w drużynie, którą założył gość z jej osiedla). Od lat chodzi na Wisłę, teraz co prawda nie na wszystkie mecze (praca), ale chodzi. Dodatkowo w ostatnim czasie wiekszość kumpli również poznajdywała sobie dziewczyny, więc nie ma już tak że jak chce się urwać to wpadam do kogoś na piwko i siedzimy pół dnia.

Dlaczego mi zaczyna się to niepodobać? Bo jak człowiek spędza za dużo czasu z jedną osobą to po pewnym czasie zaczyna być to męczące. Dodatkowo mieszkamy 3km od siebie, żadne z nas nie ma bliższej rodziny poza Krakowem, więc żadno z nas nie wyjeżdza na weekendy itp. Chyba jesteśmy skazani na swoje towarzystwo :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 gru 2015, 10:32

DDK pisze: Dlaczego mi zaczyna się to niepodobać? Bo jak człowiek spędza za dużo czasu z jedną osobą to po pewnym czasie zaczyna być to męczące. Dodatkowo mieszkamy 3km od siebie, żadne z nas nie ma bliższej rodziny poza Krakowem, więc żadno z nas nie wyjeżdza na weekendy itp. Chyba jesteśmy skazani na swoje towarzystwo
Wiesz, my mieszkaliśmy jakieś 800 metrów od siebie i zanim zamieszkaliśmy razem, to przez siedem lat widywaliśmy się każdego dnia i spędzaliśmy ze sobą mnóstwo czasu. Zdarzył się jeden dzień, kiedy się nie widzieliśmy, bo wyjechałam na zajęcia animatorskie do Konstancina. Marlon przez cały ten czas raz jeden spotkał się z kolegą. Mogłam go namawiać, przymuszać - bez skutku. On wolał czas spędzać ze mną i nie mogłam nic z tym zrobić. Ja, dla zdrowia umysłowego, regularnie widywałam się ze znajomymi [płci obojga], bo nie wyobrażam sobie całodobowego przyklejenia do jednej osoby. Teraz mamy taki stan, bo większość znajomych na Wyspach, i wcale to nie jest dobre.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2015, 10:40

Masakra. Ja mam tylu różnych znajomych, różne paczki, kibiców, antykibiców, kumpli z osiedla, znajomych z czasów liceum, nie mam pojęcia jakim cudem mieszczę w to wszystko jeszcze dziewczynę. Dobrze że jest zima, przynajmniej nie ma wyjazdów na mecze :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 gru 2015, 11:12

Ja zrobiłem podobnie, w ciągu ostatniego roku zerwałem pare znajomości. Zostało paru kumpli z liceum, parę osób od piłki i parę osób z Wisły.

Moja dziewczyna ma bardzo podobnie jak Twój mąż futbolowa, w ostatnim czasie mogłaby spędzać czas tylko i wyłącznie ze mną. Do pewnego momentu mi się to podobało, ale teraz jak wspomniałem zaczyna trochę meczyć. Ostatnio była tam ze 2-3 razy z jakąś koleżanką na piwie czy pizzy, a tak to oprócz świąt raczej woli spędzać czas ze mną (w święta praktycznie widzieliśmy się w wigilie 15min i w 2 dzień świąt wieczorem). Ja mam to, że jakbyły wyjazdy to (na szczęście) nie ma zamiaru jeździć, miałem weekend gdzie w pt miałem wigilie w Poznaniu, w sb mecz w Gdańsku więc mnie cały weekend nie było, a tak poza tym to własnie cały czas w Krakowie więc bardzo dużo czasu spędzamy ze sobą. Zobaczymy w jakim kierunku to pójdzie ;)

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 30 gru 2015, 11:23

Michał M pisze:
janop pisze:Nie wiem co Wy macie z tym spotykaniem się z laskami z roku/z pracy. IMO im mniej powiązań tym lepiej i bezpieczniej.
No patrz, a ja się z taką ożeniłem (z roku, nie z pracy) :D
Przebijam, ja z moją dziewczyną poznałem się na studiach, teraz pracujemy w jednej firmie ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2015, 11:40

janop pisze:Nie wiem co Wy macie z tym spotykaniem się z laskami z roku/z pracy.
było iśc na polibudę, nie byłoby problemu :mrgreen:
futbolowa pisze:Patrzcie, jakie fajne [są też Wasi 'Przyjaciele']:
ostatnio gdzies trafiłem na zdjęcie Courtney Cox, sam botoks :badziewie: aż sie niedobrze robi.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 gru 2015, 11:45

Moim zdaniem ograniczanie się, że partner/partnerka z tej samej pracy/szkoły to nie bo nie to takie trochę sztuczne i bezsensowne ograniczenie. Taka relacja jak najbardziej ma sens, ale tylko do czasu, gdy te dwie osoby ze sobą nie mieszkają. Gdy zaczynają razem mieszkać, wtedy rzeczywiście powinny pomyśleć nad tym, by poza domem nie mieć ze sobą ciągłego kontaktu. No ale to tylko tak mi się wydaje, bo jak pewnie wiecie ja mało kochliwy jestem. :P

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 gru 2015, 12:49

Spoiler:
a mowiłem III aksjo?
a tak 100% serio to pierdol ją, w tym momencie powinna dla ciebie przestać istnieć, bo traktuje cie jak śmiecia

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 gru 2015, 12:55

No i spokojnie. To kobieta i ma swoją potrzebę próżności. Na pewno zauważy jak przestaniesz się nią interesować, czyli po prostu ją olejesz bez żadnego uprzedzenia. Wówczas może nawet spróbuje przez to sama nawiązać kontakt...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 gru 2015, 13:01

Kluchman pisze:Na pewno zauważy jak przestaniesz się nią interesować, czyli po prostu ją olejesz bez żadnego uprzedzenia. Wówczas może nawet spróbuje przez to sama nawiązać kontakt...
a wtedy jego obowiązkiem jest ją odpulić :)

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 30 gru 2015, 13:04

Kluchman pisze:No i spokojnie. To kobieta i ma swoją potrzebę próżności. Na pewno zauważy jak przestaniesz się nią interesować, czyli po prostu ją olejesz bez żadnego uprzedzenia. Wówczas może nawet spróbuje przez to sama nawiązać kontakt...
Taki mam plan, potem to może ja zabawię się nią w taki sam sposób ;)

Co do waszych przemyśleń: też sobie obiecałem kiedyś, że nie będą się brał za dziewczyny z klasy/roku, ale cóż, wyszło jak wyszło. Sam znam parę od siebie z klasy, są już ze sobą 2 albo 3 lata i wszystko jest OK. Po prostu ja mam takie szczęście do dziewczyn ;) Poza tym myślałem, że jest ogarnięta, bo taka się wydawała, ale wyszło inaczej. No i chyba czas skończyć z miłym, uczynnym gościem, bo więcej z tego strat niż korzyści.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, 13:06 przez lukas_k, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 gru 2015, 13:04

rekinho pisze:a wtedy jego obowiązkiem jest ją odpulić
Wiadomo, ale jeśli to będzie możliwe, może ją przed tym wybungować i dołączyć do tych złych facetów pod tytułem "dupek co myśli tylko o jednym".

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 30 gru 2015, 13:10

Ja się nie znam , za miesiąc 5 rocznica ślubu mi stuknie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”