Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 477

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 30 paź 2008, 11:37

Zmiany Wengera to jakiś żart. Ściągnął najlepszego piłkarza pierwszej połowy , całego meczu i kreatywnego Nasriego. Wpuścił 3 defensywnych zawodników , zważywszy na formę Almunii można było wziąć pod uwagę że Tottenham dojdzie nas na jedną bramkę. Można było też zauważyć że Ade grał słabo, Cesc grał słabo, zmiany wydaja się tymbardziej bezsensu.
Nie da się też nie wspomnieć o grze Denislona. Niby chłopak rozgrywa, fajnie prowadzi piłke, potrafi zagrać otwierające podanie ale jakie On ma zadania na boisku? Kto jest defensywnym pomocnikiem? Straciliśmy 4 bramki i wszystkich można było uniknąć gdybyśmy mieli def. pomocnika, wszystkie bramki padły po akcjach/strzałach środkiem boiska. Wenger niech się lepiej obudzi i zacznie wyciągać jakieś sensowne wnioski bo ciągłe gadanie o naszej pięknej grze robi się nudne. Który to już rok bez pucharów? Jak chce Wenger zdobyć jakieś trofeum? Otóż postanowił grać bez nominalnego defebsywnyego pomocnika....
Pytanie brzmi : jaki zespół z tzw. Topu gra bez defensywnego pomocnika?
Wenger powinien odejść, niestety. Zrobił wiele dobrego ale jego filozofia prowadzenia zespołu w obecnych czasach nie zdaje egzaminu, tymbardziej w takiej lidze jak Angielska.
Szkoda mi po tym meczu Clichy'ego, zagrał wielki mecz a mimo to jego błąd przyczynił się do straty pkt.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 30 paź 2008, 15:18

Ostatni raz zaglądałem na forum wczoraj wieczorem. Dzisiaj dołączyły kolejne 2 strony i myślałem, że przeczytam coś sensownego. Troszkę się zdziwiłem. Bo tacy użytkownicy jak Kamil232, rkoeman czy pan którego nicka nikt tutaj nie chce wymieniac, po prostu robią nie śmietnik, ale wysypisko.

koeman nie możesz pisac do niego na PW? No chyba, że masz za mało postów, bo jak narazie to albo kogoś wpieniasz albo nabijasz.
Kamila fieldy już raz prosił, ale ten dalej swoje... :x

Meczu nie oglądałem, nie miałem niestety wczoraj czasu. Wchodzę dzisiaj aby dowiedziec się o wynik a tutaj zonk :boje się:
Nie wiem co tam się działo, ale pierwsze co mi na myśl przyszło to mecz Słowacja - Polska.

Są jakieś szanse na występ Fabiana w kolejnym meczu?

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 30 paź 2008, 15:42

Przykro mi, że żaden z was nie zna się na piłce.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 paź 2008, 15:45

Świetny mecz. Przy 4:2 myślałem, że Tottenham już nie da rady. A jednak się podnieśli i wielkie brawa dla nich za to. Ale trzeba przyznać, że Arsenal im pomógł. Albo Almunia bez sensu wychodzi, albo wypluwa Bentowi pod nogi, albo ktoś się poślizgnie(chyba Gael, ale nie pamiętam).

W sumie rzeczywiście może Fabian wskoczy do bramki, choć myślę, że szanse na to nie są wielkie. Almunia raczej jeszcze nie przekroczył limitu błędów i Wengerowi nerwy nie puszczą. Chociaż wczoraj był chyba naprawdę wściekły, a przynajmniej na takiego wyglądał. Bo mecz zawalili. Bo punkt z Tottenhamem, to wcale nie taki straszny wynik, ale biorąc pod uwagę jak wyglądał wczorajszy mecz, to na pewno możecie być rozczarowani.

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 30 paź 2008, 16:27

George Jung pisze:Pytanie brzmi : jaki zespół z tzw. Topu gra bez defensywnego pomocnika?
MU. Po odejściu Keano drugą połowę sezonu 05/06 i cały 06/07 graliśmy bez DMa. W zeszłym sezonie był już Hargo, ale on też grał tak w kratkę, bo raz, że konkurencja była duża na środku, a dwa, to jego nieustanne problemy z kontuzjami. W tym sezonie od początku też gramy bez klasycznego DMa, bo Hargreaves dalej leczy kolano.

Carricka i Fletcha nie liczę, bo oni defensywnymi pomocnikami nie są, choć niektórzy tak twierdzą.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 30 paź 2008, 17:17

Runej masz racje . Manchester, zapomniałem o nich. Jednak Fletecher wykonuje sporo pracy w defensywie, sporo biega, gra praktycznie cały czas "na wślizgu". Druga sprawa to wiek pomocy. U nas najstarszy jest Fabregas, 21-latek :shock: u was na środku pomocy jest Giggs/Scholes + Fletcher/Carrick/Hargreaves a u nas "senior" Cesc + Denilson, który najpoważniejsze mecze rozgrywał w Carling Cup....
Podoba mi się w tej drużynie ambicja i że grają do końca. Nie podoba mi się to, ze grać zaczynamy dopiero po stracie bramki. Czy to nie sprawa lekceważenia rywali? Czy to nie jest w jakimś stopniu zadanie Wengera? Sprawa wygląda tak że to już 3 sezon kiedy większośc meczów zaczynamy od 0-1.
Pisze o tym już od roku. Czas Wengera już się skończył.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 paź 2008, 17:33

Carrick to może nie jest klasyczny DM pokroju Makelele, ale jego umiejętności gry w defensywie stoją na tyle dobrym poziomie, że nasza gra w destrukcji wygląda dobrze nawet wtedy, kiedy na boisku partneruje mu Scholes (a jak wiadomo rudzielec o defensywie ma blade pojęcie).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 paź 2008, 17:42

moze nie tyle czas wengera a czas takiej polityki transferowej - arsenal stac na kilku doswiadczonych pilkarzy i na dawanie podwyzek najlepszym w druzynie. tylko tak mozna nawiazac walke z najlepszymi w anglii

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lis 2008, 15:35

Decyzje Wengera coraz bardziej niezrozumiałe.
Kiedyś grał jednym składem przez cały sezon, a teraz co mecz wymienia 4, 5 graczy.

Almunia, Sagna, Kolo, Silvestre, Clichy, Song, Denilson, Cesc, Diaby, Ade, Nicklas.

Robin, Nasri i Theo znów na ławce. Jak można sadzać Theo i ciągle twierdzić, że nie można go przemęczać ... juniorem już nie jest.

edit:
No i gramy taką padakę, że szkoda gadać. Przez 45 minut nie mieliśmy ani jednaj groźnej akcji, anie jednego groźnego strzału, nic. dośrodkowania niskie, także obrońcy nie mają kłopotów z nimi. Stoke gra pressingiem, Stoke atakuje, wrzuca piłki w pole karne, które robią bardzo dużo zamieszania - wszystkie pojedynki główkowe Arsenal przegrywa.
Arsenal gra na stojąco, Nasri, Theo i Robin muszą wejść, jak chcemy choć remis ugrać.

edit2:
Sagna, Ade i Theo połamani, Robin jak idiota się zachował, choć bramkarz przyaktorzył. Połamani i Robin nie zagrają z United.
zasłuzona porażka :?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 01 lis 2008, 20:02

Nie wiem sam, co mam o tym myślec. Powoli wracają do mnie myśli z tamtego sezonu czyli: 'Wenger WEG'. Przecież to tak byc nie może. 99%, że w tym sezonie Mistrzostwa nie ugramy. Nie w takim stylu, to jest Arsenal, to jest Arsenal który przegrywa ze Stoke, który przegrywa z ostatnim w tabeli Tottenhamem. Strach pomyślec co będzie z Chelsea, United czy z Liverpoolem.

Wielu ludzi tutaj zachwycało się meczami naszej drużyny w tym sezonie. Szczególnie po meczu z Fenerbahce. Ja się wtedy nic nie odzywałem.
Gracze ze Stambułu, gdyby wykorzystali swoje sytuacje mogli też nam zapakowac niezły bagaż bramek.

Aż serce się kraja, jak widzę jaką padakę gramy. Theo wyrasta nam na gwiazdora, ale jak nasz coach będzie go tak często sadzał na ławce z byle powodu, to długo na Emirates nie pogra... Potrzebujemy kilku doświadczonych graczy i to na gwałt. Nie można grac takimi młodzianami w pomocy! Jest kasa, jest stadion, jest młodzież... w czym w Arsenalu tkwi problem?

Czy my chcemy zostac drugim Ajaxem Amsterdam? Wychowac kilka gwiazd, a potem odsprzedac je do Barcy?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 lis 2008, 20:40

cobym się nie wysilał... [*][*][*][*][*][*]

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2889

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 lis 2008, 20:43

Hanni pisze:99%, że w tym sezonie Mistrzostwa nie ugramy.
Już przed sezonem tyle można było dać.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 lis 2008, 14:41

Czy my chcemy zostac drugim Ajaxem Amsterdam? Wychowac kilka gwiazd, a potem odsprzedac je do Barcy?
wychowac? :boruta: dobre dobre

ilu macie wychowankow w skladzie?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 lis 2008, 14:57

rkoeman pisze:
wychowac? :boruta: dobre dobre

Grywa to chyba tylko Wilshere, a i tak są to z reguły epizody.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2008, 15:18

on nie chwali się ilu to wychowanków u nas nie gra, tylko mówi o sprzedanych wychowankach.

Przed sezonem odszedł Hoyte, poza tym kilku już jest sprzedanych do innych klubów angielskich, gdzie grają mniej lub wiecej ... Bentley, A. Cole, O'Hara, Stokes, Muamba, Sidwell, Hoyte, Aliadiere,
i jeszcze kilku o których tak na szybko nie pamietam.

Jeśli chodzi o Arsenal, to w obecnej kadrze 1 zespołu jest Wilshere.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”