FMy - Strona 480

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 03 wrz 2008, 8:07

Hehe nie tylko Tobie szczerze mówiac to Ciezko Naliczyc by było ile dni sie spedziło przy tej wspanialej Gierce ale jedno jest pewne Wciaga ona :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 wrz 2008, 14:20

http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/Fu ... rsion.html

Najnowsze uaktualnienie na dzień 2 września. Ja już ściągam, bo lekko znudził mi się ostatnio fm.

(link z rapida)
http://rs289.rapidshare.com/files/142243890/update.rar

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 wrz 2008, 18:20

ja czekam do nowej wersji gry. Nie chce się bawić w jakieś uaktualnienia. Kończę niebawem moją karierę w Leeds ( w moim podpisie ) i zaprzestaję gry na jakiś czas. Zresztą i tak wpierdziela mi większość wolnego czasu :evil:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2008, 18:38

mnie uaktualnienia denerwują bo nie zmieniają się umiejętności piłkarzy, którzy często zaliczyli w rzeczywistości kolosalne postępy...

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 wrz 2008, 21:14

Wejdzie na polska strone o fmie lub jakokolwiek inna , jest juz ,zapowiedz kolejnego fma - oficjalna ktora bedzie maila duzo nowych opcji i wogle zajebiscie sie doczekac premiery nie moge ktora jest 14 lipca.

A i mecz bedzie tak jak 2d wczesnie jteraz dodatkowo jest opcja 3D - na silniku Pesa chyba :D

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 wrz 2008, 23:23

myhalek_acm pisze: 14 lipca.
listopada.

Wyglada przyjemnie, ciekawi mnie ilosc animacji w trybie 3d, gralem kiedys w taka gre football world manager i po jednym dniu wiedzialem ktora akcja bedie sie konczyc golem, a ktora nie :)
transfery- kompletnie od nowa napisany kod ma gwarantowac rzeczywiste operacje. nie moge sie doczekac. mam nadzie ze skonczy sie kupowanie w jednym oknie kaki ronalod i 8 innych najlepszych graczy. ciekawe czy wypadnie z gry sciagniae zawodnikow z wolnego transferu i sprzedaz po dwoch dniach, czemu nie moglem sie jakos oprzec :P

wymagania? pewnie wzrosna znaczaco, ma byc powiekszona w pizdu baza pilakrzy i staffu.

nie moge sie doczekac :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 wrz 2008, 6:45

Też tak robiłem kiedyś :lol: Ściągałem na potęgę, bez różnicy na jaką pozycję piłkarzy. Przychodzili 1 lipca, a 3 lipca za nawet kilkadziesiąt baniek ( z mlekiem, euro czy funtów ) szli gdzieś w cholerę a ja miałem sianko :lol:
Żeby to usunęli.
I żeby usunęli możliwość save'u gry przed jakimś meczem. Bo później napalone ośmiolatki wygrywają w pierwszym sezonie wszystko właśnie w taki sposób. Save, gra przegrana, wyłączają i uruchamiają ją ponownie.
No i czas chyba kupić lepszy sprzęt do gry, skoro jest opcja 3D. :roll:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 04 wrz 2008, 11:48

Loczek pisze: I żeby usunęli możliwość save'u gry przed jakimś meczem. Bo później napalone ośmiolatki wygrywają w pierwszym sezonie wszystko właśnie w taki sposób. Save, gra przegrana, wyłączają i uruchamiają ją ponownie.
Wiesz, czasem jest tak, ze grasz, musisz wyjsc a tu mecz przed toba. i co wtedy? To jak grasz to twoj wybor, jedni graja hardcore, inni lajtowo Barcelona, a jeszcze inni graja save/load

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 wrz 2008, 12:12

A ja muszę powiedzieć, że na FM się mocno zawiodłem.
W 2017 jestem najbardziej utytułowanym pracującym managerem, wiele trofeów, mistrzostw, itepe. Po wygraniu ME 2016 Holandią przeniosłem się do Włoch, gdzie mnie chcieli od dłuższego czasu i...
Muszę powiedzieć otwarcie, że odechciało mi się grać. Jako że w 2010 roku w RPA Polska została skrzywdzona przez sędziów najpierw w ćwierćfinale (dwie żółte z kosmosu i dwóch piłkarzy brak w półfinale z Anglią), a później w półfinale (karny z dupy dla nich, brak karnego dla mnie i porażka niezasłużona 0:1), to chciałem odbić sobie tamtą porażkę - w 2014 jako selekcjoner USA dotarłem cudem do ćwierćfinału, ale w 2018 już serio chciałem coś osiągnąć. Tymczasem okazało się, że gra już nie ma specjalnego sensu.
Oczywiście nie wspominam o błędach bazy danych, jak z dupy Valencia wygrywająca wszystko przez lata (chyba że rywalizuje ze mną :P ), ale kreowanie nowych piłkarzy stoi na żenującym poziomie. Poza gwiazdami z rzeczywistości jak Balotelli czy inny Saivet na szczycie piłki światowej stoi taki Włoch Coella. Boczny prawy lub lewy obrońca, lub też WO PL. Technicznie jest genialny - 20 dośrodkowania, drybling, technika, krycie, odbiór, cud miód i orzeszki.
10 szybkość, 11 przyspieszenie, 9 wytrzymałość... Pod względem psychicznym jeszcze jest jako-tako, bo jak może być inaczej z wychowankiem Violi, który w wieku 18 lat grał w Serie A 30 spotkań, ale fizycznie to wrak piłkarza, prezentuje się jak 36, a nie 26 latek.
I większość piłkarzy ma niestety tak samo - fredy stoją na żenująco niskim poziomie szybkościowo-siłowym, przez co moja taktyka oparta na silnych DP, WOP grających na całej długości boiska i dynamicznych skrzydłowych wchodzących do ataku poszła spać - wyniki nadal mam super, ale to raczej ze względu na to, że największym gwiazdom świata bliżej do Błaszczykowskiego, niż do Cristiano Ronaldo i byle jaka taktyka jest skuteczna, kiedy ma się najlepszych graczy, jak ja we Włoszech czy w Realu Madryt.
Skończyłem save, bo zwyczajnie miałem dość oglądania beznadziejnych Fredów, którzy odgrywali coraz większą rolę w futbolu, kiedy prawdziwe gwiazdy jak Kaka czy Ronaldo odchodzą na emeryturę - znalezienie dobrego technicznie (ba, jakiegokolwiek!) bocznego obrońcy z szybkością >12 graniczy z cudem, najlepsi środkowi obrońcy mają siłę około 13-14... Tęskno za takim Barzaglim :roll: To tak można ciągnąć, mówiąc jednak krótko - sytuacja nowych graczy stoi w FM na najniższym poziomie, gdzie tam FM 2008 do CM 03/04, kiedy armią moich wychowanków mogłem wielokrotnie zdobywać LM, bo nieraz prześcigali rzeczywistych piłkarzy w umiejętnościach. Przez brak dobrych piłkarzy, którzy są w stanie zaskoczyć słynnym w FM strzałem życia gra stała się nudna - koło 2017 roku jest na świecie może 10 piłkarzy zdolnych o wygraniu meczu samodzielnie, wszyscy w Realu Madryt, który prowadziłem dwa lata wcześniej ;) Wygrywa się wszystko, bo rywale po prostu nie mają kontrargumentów dla przeciętnego ustawienia - bo wielkim taktykiem nie jestem - i niezłych piłkarzy. Stare taktyki się nie zmieniły, ale wykonawców już brak i gra nudzi, bo Wisłą Kraków wygrywam wszystko, co chcę - wystarczy pościągać kilku przeciętnych Brazylijczyków, na co polski klub już spokojnie stać - polscy piłkarze, nawet największe gwiazdy, stoją na żenującym poziomie - ligową gwiazdą był Junior Diaz, a gdy odszedł - Lelujka czy inny przeciętniak, który w 2007/08 był setnym w kolejce polskim napastnikiem, by 10 lat później, po 30, być jednym z najlepszych polskich napastników... z braku laku.
Grałem na dużej bazie danych z kilkudziesięcioma państwami dodanymi i na 6 tylko pierwszych ligach - polska, włoska, hiszpańska, angielska, francuska, niemiecka.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 04 wrz 2008, 12:45

Ja aktualnie jestem w 5 sezonie Polonia Warszawa i znacie moze jakiegos w miare taniego Bramkarza tak do 1 mln Euro-1,5 mln Euro który by do mnie Przyszedł bo niestety prezesik sprzedal mi Czaplinskiego za 2,2 mln Euro dokładnie nie pamietam gdzie i jeszcze ciekawiej zaczałem prowadzic Ghane a tu patrze wałek :lol: niemam zadnego bramkarza w kadrze :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 wrz 2008, 13:20

Fler pisze:i jeszcze ciekawiej zaczałem prowadzic Ghane a tu patrze wałek :lol: niemam zadnego bramkarza w kadrze :|
Przerabiałem to, jesteś ugotowany.
Ja miałem w kadrze w 2010 roku dwóch bramkarzy w całym kraju - Kingstona z rezerw Rimini i 18 letniego Quensaha, Freda, którego postanowiłem ściągnąć do prowadzonej ówcześnie przeze mnie Norymbergi, żeby się ogrywał i szkolił pod moim okiem, żeby nic mu się nie stało złego. ;) Ale w końcu szybko mi się to znudziło, WKS jest do przełamania w Afryce dopiero w 2014 roku, kiedy to na emeryturę przechodzi stado przepakowanych Romariców i innych Traore.
Generalnie z WKS jest ten sam problem, co z Hiszpanią - Villa czy Silva być może nigdy nie zbliżą się nawet do poziomu z FM, Hiszpania jest w FM przepakowana niesamowicie i nie do zdarcia prawie w Europie. WKS w Afryce ma ten sam problem, każdy piłkarz poza Drogbą jest 10 razy lepszy w grze, niż w rzeczywistości, a później tylko się rozwija - na żart zakrawa już sytuacja Martiala Yao z ASEC, który w wieku 17 lat jest super, a po 3-4 latach treningu wyrasta na jednego z najlepszych WOL/OPL w historii piłki. Po wielu próbach prowadzenia czegokolwiek w Afryce doszedłem do jednego wniosku - do 2014 roku trzeba zadowolić się pozycją numer 2, chyba że prowadzi się równie przepakowany Kamerun, gdzie przy pewnej dozie szczęścia coś się ugra.
Albo ma się masę szczęścia, jak moja Nigeria w 2008 - PNA zdobyty ;)
A bez bramkarza w ultraofensywnej Afryce masz przechlapane, możesz mi wierzyć.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 wrz 2008, 16:29

Znalazłem coś dla wszystkich, których interesuje nowa seria FM:

http://pl.youtube.com/user/sigamesofficial

Przyznam szczerze, że czekałem, aż FM wyjdzie w wersji 3D. Tylko, że jeśli wszystko potoczy się tak jak w poprzednich wersjach, nie ma co kupować pierwszego wypustu, bo wersja Beta dopiero będzie grywalna.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 10 wrz 2008, 13:13

Jak narazie po 5 meczach Ghana jestem 1 z kompletem zwyciestw w Eliminacjach do Pucharu Narodów Afryki w sumie grupa łatwiótka w tej chwili nie pamietam ale wiem ze jest Zimbabwe a dwa inne zespoły to słabiaki i w tej chwili nie pamietam

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 wrz 2008, 16:24

Obadajcie jaką kontuzję złapał Gago :x To chyba jakiś błąd w grze w życiu nie widziałem tak długiej absencji i to z powodu takiej kontuzji :shock: :boje się:
Obrazek
Myślę że chyba zaraził się Dżumą albo Ebolą bo chyba na pewno nie grypą :evil:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 wrz 2008, 18:05

KajoFC, nie jest to błąd. To sie zdarza kiedy zawodnika zamiast do domu wysłałeś do fizjoterapeuty. Wtedy taka kontuzja/ choroba może sie zdarzyć. Mi też taki kiedyś Freia rozłożyło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”