Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 480

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2009, 15:53

Michał M pisze:Ale swoją drogą ciekawe rozumowanie
Rozumowanie dobre, tylko moze niejasno je wyrazilem. Głownie mi chodzi o to, ze to dobry transfer jest. :wink:

Ja nie twierdze że to nie sa koszty transferowe, nie twierdze ze pieniadze na koszty zerwania umowy poszły z budżetu ZEA. Chodzi mi o prosty fakt, że za tyle pieniedzy wysłalismy oferte do Chelsea celem wykupienia lub wypozyczenia z opcja pierwokupu (tak wygladalo drugie podejscie, choc tam w gre wchodził jeszcze Deco) Carvalho i nie dogadalismy sie z Chelsea. A w przypadku Lucio pieniadz taki sam, a gracz na pewno z podobnej połki i mniej urazowy co dla nas jest najważniejsze. Chyba nikt poza Salasem nie twierdzi, że cena 7-8 milionów gdyby Lucio miescił sie w planach Van Gaala jest adekwatna do klasy pilkarskiej Brazylijczyka, mimo nazwijmy to nie fm-owym rokiem urodzenia i konczacego sie kontraktu. My wlasnie szukalismy kogos doswiadczonego.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 wrz 2009, 17:13

Hej, nie bardzo rozumiem skąd ten atak. Przecież jasno dałem do zrozumienia, że w wycenę piłkarza ingerowałyby takie czynniki jak dotychczasowa forma (co oczywiste) i wiek, bo wybacz ale obrońcy po 30-tce rzadko kiedy są wyceniani na kilkadziesiąt, czy nawet kilkanaście milionów Euro. Oczywiście od tej reguły znajdą się wyjątki jak choćby Ferdinand, ale on jest postacią topową no i gra w ManU, gdzie tanio skóry nie sprzedają. :P Lucio dwa ostatnie sezony miał mocno przeciętne.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 wrz 2009, 22:23

Babel pisze:cena 7-8 milionów gdyby Lucio miescił sie w planach Van Gaala jest adekwatna do klasy pilkarskiej Brazylijczyka
Plus gdyby co zimę nie piał, że chce grać w cieplejszym klimacie :wink: Plus ten kończący się kontrakt...Ale fakt, cena nie zawsze równa się wartość, o czym już kiedyś pisałem...
Salas11 pisze: Lucio dwa ostatnie sezony miał mocno przeciętne.
Bez przesady. Ostatni sezon owszem cala defensywa Bayernu, a więc i Lucio, miała kiepski, ale dwa sezony temu pobiliśmy rekord BL jeśli chodzi o liczbę najmniej straconych bramek. Wprawdzie wtedy był jeszcze Kahn, jak również świetnie dysponowany Demichelis, ale i Lucio miał w tym niewątpliwie duży udział.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 wrz 2009, 11:53

Zwracam honor :P Przedostatni sezon Bayernu jakoś zatarł mi się w pamięci. :)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 wrz 2009, 14:44

Ciekawy wywiad z Branca, jednym z glownych architektow druzyny.

Niejako potwierdza to co ostatnio pojawialo sie w mediach. W styczniu bedziemy pracowac nad Pandevem. Latem priorytetem ma byc odmladzanie defensywy. Branca oczywiscie milczy w kwestiach personalnych, ale media podaja takie nazwiska jak Boateng z HSV i Kjaer z Palermo. To oznaczac bedzie, ze rola Cordoby i Materazziego bedzie ulegala dalszej marginalizacji.

Co do obecnego mercato to nie zdradza zbyt wielu kulisow, ale okazuje sie, ze pierwszy kontakt z Realem w sprawie Sneijdera mial miejsce trzy miesiace temu.

Duze nadzieje wiaze z mlodymi - Arnautovicem, Coutinho i Crisetigiem, ktory jak wyczytalem jezeli zagra w najblizszym meczu u-21 bedzie najmlodszym pilkarzem w historii tej kadry (16lat).

Co do innych klubow to bardzo chwali Palermo za sprowadzenie Javiera Pastore.

Jako swoj najwiekszy sukces wymienia sprowadzenie za darmo Cambiasso :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 03 wrz 2009, 16:34

Maciek (interista) pisze:Jako swoj najwiekszy sukces wymienia sprowadzenie za darmo Cambiasso :P
Wcale mu się nie dziwię. Mam nadzieję, że nasz najnowszy nabytek z Realu zaadoptuje się podobnie jak Esteban i za kilka lat Branca poza sprowadzeniem Argentyńczyka będzie dumny ze sprowadzenia Holendra. Poza tym na linii Inter-Real ostatnio często dochodziło do głośnych transferów: Ronaldo, Figo, Cambiasso, Sneijder, wcześniej Zamorano. Tylko nie mogę znaleźć nazwiska człowieka, który oddał Realowi Roberto Carlosa :boruta:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 wrz 2009, 16:58

Panowie, a który nasz nabytek z Realu się nie zaadaptował? :P Chyba tylko Solari. :lol: Kotwica w plecy temu kto zadecydował aby oddać fenomenalnego Seedorfa do Milanu. :evil: Pomyśleć ile pożytku byśmy z niego mieli...

Martin Pellegrino, spod palcy wyjąłeś mi niemal słowo w słowo swój poprzedni post. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 wrz 2009, 17:53

http://rafalstec.blox.pl/2009/09/Mourin ... karze.html
Jose Mourinho pobiera 11 mln euro rocznej pensji, czyli 0,5 mln więcej od swojego napastnika Samuela Eto'o. Przepaść oddziela najwyżej cenionego szkoleniowca od jego kolegów po fachu - wicelider Cesare Prandelli dostaje od Fiorentiny 1,8 mln, a Claudio Ranieri od Romy - 1,6 mln. O miażdżącej finansowej przewadze Interu Mediolan świadczy jeszcze coś. Otóż jego właściciel Massimo Moratti równocześnie wciąż płaci zwolnionemu w zeszłym roku Roberto Manciniemu, przez co na trenerów wydaje 17 mln na sezon - o 1,3 mln więcej niż cała reszta ligi razem wzięta, czyli 19 klubów na 19 trenerów.
Mistrzostwo :lol2:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 wrz 2009, 18:05

Ciekawe skąd mop ma informacje o zarobkach Mourinho. Ten jakiś czas temu zapytany przez dziennikarza o to czy zarabia 10 baniek (czy coś koło tego) odpowiedział, że to nie jego sprawa ale nie zarabia nawet połowy tej kwoty.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 18:08

Dzisiejsza „La Gazzetta dello Sport” publikuje zestawienie zarobków w piłkarskiej Serie A.
wiarygodne źródło. Tymbardziej, że Mou w Chelsea też wymagał większych zarobków od najlepiej opłacanego zawodnika. Coś na zasadzie "ja tu jestem największy"

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 wrz 2009, 18:15

Bardzo bym sie nie zdziwil gdyby to byla prawda, tym niemniej te wszystkie cyferki sa dla mnie malo wiarygodne.

GdS podala tez niedawno, ze Inter w tym okienku wyszedl z bilansem +37mln a ja naprawde nie mam pojecia na jakiej podstawie, bo jezeli wyszlismy na plus to jednak minimalny.

Co do kontraktu Mourinho to podpisal z pensja 7 mln, pozniej przedluzyl, ale twierdzil, ze bez wzrostu zarobkow.
Tymbardziej, że Mou w Chelsea też wymagał większych zarobków od najlepiej opłacanego zawodnika. Coś na zasadzie "ja tu jestem największy"
To chyba kolejna bajka, wszak Zlatan zarabial wiecej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 wrz 2009, 18:30

Ja tam mówie jak podobno było w Chelsea. W Interze to nie musi być regułą. Ale Mou zarabiał duże pieniądze i nie wydaje mi się by obniżył swoją oczekiwania w negocjacjach z Interem
GdS podala tez niedawno, ze Inter w tym okienku wyszedl z bilansem +37mln a ja naprawde nie mam pojecia na jakiej podstawie, bo jezeli wyszlismy na plus to jednak minimalny.
jeśli było to przed kupnem Sneijdera to nie musieli się jakoś niesamowice pomylić

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 wrz 2009, 18:37

To było podsumowanie okienka transferowego wiec bylo oczywiscie po transferze Sneijdera.

Chocby tutaj o tym pisza:
http://www.acmilan24.com/news/id/3920/M ... rcato.html

Oczywiscie bardzo by mnie cieszyl taki wynik Interu, ale calkowicie nie wierze w te dane. Podejrzewam, ze kontrakty sa szacowane na podobnej zasadzie :P
Wiec naprawde ze sporym dystansem radze podchodzic do tych wszystkich cyferek, niewazne czy pochodza z GdS czy z "mniej" wiarygodnych zrodel.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 wrz 2009, 11:40

Ja kiedyś gdzieś przeczytałem że Murinho podobnie jak Capello w Realu zażyczył sobie żeby w jego kontrakcie było zapisane że musi zarabiać więcej niż najlepiej zarabiający jego piłkarz. Za względu na autorytet :lol: Nie wiem ile w tym prawdy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 wrz 2009, 15:16

Coś w tym może być. W dzisiejszych czasach pieniądz nakręca komercyjną mechinę zwaną dalej futbolem... Jeszcze z 10 lat temu kontrakty rzędu 80 tysięcy dolarów były czymś nie do pomyślenia. Teraz nie zdziwiłbym się gdyby byle przeciętniak Premier League tyle zarabiał. Cóż, im więcej pieniędzy pompuje się w piłkę nożną tym bardziej spada jej poziom. Myślę że za kolejne 10 lat najlepsi piłkarze będą mogli się pochwalić zarobkami rzędu pół miliona euro na tydzień. To jest chore.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”