"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 49

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Re: "Święta Wojna na San Siro" ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 wrz 2008, 8:20

nie jestem pewien ale Inter chyba zlozyl apelacje i cofneli/badz skrocili kare dla Muntariego
Nic z tych rzeczy. Wydział dyscypliny pokazał że jest surowy, bezwzględny i głupi.

Milan wraca na właściwą drogę. Inter nie gra w spotkaniach z przeciętniakami jakiejś pięknej piłki ale to będzie zupełnie inny mecz. Żadna z ekip nie powinna się zamurować więc niech piłkarze rozkręcą imprezę na stadionie ! i niech jak zawsze wygra Inter !

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 wrz 2008, 23:58

Mou powołał, niestety nie ma Maxwella. Brak również Samuela, Jimeneza, Figo no i Muntariego. Główne pytanie przed meczem to czy zagramy trójką z przodu czy klasycznie 4-4-2. Jeżeli pierwsza opcja to kto uzupełni Ibrę i Manciniego?
Inter ma szansę poważnie odskoczyć rywalom na tak wczesnym etapie sezonu, z drugiej strony wygrana Milanu bardzo zbliży ich do czołowki i zrekompensuje kibicom fatalnym początku. Dla mnie Milan to cały czas najsilniejszy kadrowo rywal Interu w walce o scudetto więc takie +7 po pięciu kolejkach przyjąłbym z wielkim zadowoleniem.

Prawdziwa inicjacja Jose na ławce, cóż to za trener Interu, który nie poprowadził drużyny w derbach, jutro będzie miał to już za sobą. Forza Jose.
Mecz może być dobry, ale raczej nie bardzo dobry, mamy wczesny etap sezonu i piłkarzom ewidentnie jeszcze brakuje gier.

Problem Interu to atak pozycyjny, mam nadzieję, że będziemy mieli wiele okazji do kontr co automatycznie bardzo zwiększy nasze szanse na końcowy sukces w tym spotkaniu. Milan nie gra defensywnej piłki więc wierzę, że tak właśnie się stanie.

Nie spodziewam się fajerwerków po Interze, ale oczekuję, że każdy piłkarz da z siebie 100% na boisku.
Mój typ na bohatera spotkania to Maicon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 wrz 2008, 11:29

Jeśli wygramy ten mecz to już ma samym początku sezonu staniemy w bardzo dobrej sytuacji w kontekście walki o scudetto. Ja widać Juventus traci punkty, Roma gra bardzo przeciętnie żeby nie powiedzieć słabo, Fiorentina też zawodzi i raczej nie ma mowy aby powalczyli w tym sezonie o scudetto. Lazio ma dobry początek sezonu, ale chyba nikt realnie tam nie myśli o szczycie tabeli. Pozostaje Milan, który mimo słabego startu ligi wydaje się najpoważniejszym rywalem. Jednak 7 punktów przewagi po 5 meczach to by była spora zaliczka i dałoby to nam sporo komfortu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2881

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 wrz 2008, 11:40

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 wrz 2008, 12:00

Zico_FCI pisze:Fiorentina też zawodzi i raczej nie ma mowy aby powalczyli w tym sezonie o scudetto.
Po pierwsze nikt nie mowil o scudetto a po drugie na jakiej plaszczyznie zawodzi ? owszem moze po dojsciu kilku graczy atmosfera w zespole sie popsula oraz trzeba nowe skladowe wkomponowac w sklad ale gdzie zawodzi :> ?
Popatrz sobnie na terminarz.... poczatek do latwych nie nalezy i wygrane nad Lazio czy Napoli na ich terenie mogly zaswitac w glowie tylko hurra optymista, na tych terenach wsyzsyc beda miec spore problemy, i jednak baczac na scudetto nalezy wziac poprawke na te zepsoly bo imponujaco sie prezentuja, w mojej ocenie beda grozniejsi w wlac o pozycje 1-4 dla Violki anizeli ... Roma, tak czy owak moga zamieszac, zwlaszcza ze Lazio ma wolne w tygodniu, znaczy jest wolne od europejskich pucharow....
Tak wiec Fiorentina w mojej ocenie nie zawodzi a wygrywa co ma... a reszta raczej byla wpisana w straty....

PS. Postawilem na Inter :oops:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 wrz 2008, 12:16

0-3 z Lazio raczej chluby nie przynosi. Nie mówię przecież, że Fiora była głównym kandydatem do mistrzostwa, ale bardzo wielu osób upatrywało w tej drużynie kandydata na czarnego konia. Jeśli dalej będzie "wgrywać co macie" to raczej do czwórki nie wskoczycie.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 28 wrz 2008, 12:23

od rana nerwówka :boje się: ...niech już będzie 20.30 :roll:

Carlo na wczorajszej konferencji podał 6 nazwisk piłkarzy Milanu, którzy na pewno zagrają w pierwszym składzie. Są to: Abbiati, Zambrotta, Maldini, Kaladze, Gattuso i Kaká. Co do reszty trener już podjął decyzję, ale nie chciał tego wyjawić. Wg gazet Milan wyjdzie składem: Abbiati, Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski, Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Kaka, Ronaldinho, Pato. Według mnie to optymalny skład na tę chwilę. Zobaczymy jak to będzie wyglądać na boisku. Liczę na wygraną, nawet skromne 1-0, Milanu.

PS. Pozdrawiam kibiców przeciwnika i życzę im dobrego widowiska dzisiaj wieczorem :)

Obrazek

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 wrz 2008, 13:27

Wg gazet Milan wyjdzie składem: Abbiati, Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski, Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Kaka, Ronaldinho, Pato. Według mnie to optymalny skład na tę chwilę.
Nie chce mi się w to wierzyć, Milan nie wyjdzie tak ofensywnie nastawiony, a Ancelotti będzie chciał mieć jednego z trio R80, Kaka, Seedorf na ławce w razie gorszego wyniku. Spodziewam się na środku pola Ambro, Gattuso i Flaminiego pełniącego funkcje Pirlo, przed nimi Kaki i R80, a na szpicy... Mimo wszystko Pato, choć on w tym ustawieniu nie radzi sobie najlepiej.
Gra Seedorfem zamiast Flaminiego doprowadziłaby do zakłócenia uwielbianej przez Carlo równowagi między ofensywą a defensywą, a rywal to nie Reggina, nie wolno im pozwolić na wiele. Raczej spodziewam się - jak zwykle ostatnio w derby - defensywnie ustawionego Milanu liczącego na indywidualny popis kogoś z ataku.
PS. Pozdrawiam kibiców przeciwnika i życzę im dobrego widowiska dzisiaj wieczorem :)
I niczego więcej. :wink:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 28 wrz 2008, 19:33

Oficjalne składy:

Kod: Zaznacz cały

MILAN: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski; Gattuso, Seedorf, Ambrosini; Ronaldinho; Kakà, Pato.
INTER: Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi, Chivu; Viera, Cambiasso, Zanetti; Mancini, Ibrahimovic, Quaresma.
Wilmore pisze:Nie chce mi się w to wierzyć, Milan nie wyjdzie tak ofensywnie nastawiony, a Ancelotti będzie chciał mieć jednego z trio R80, Kaka, Seedorf na ławce w razie gorszego wyniku. Spodziewam się na środku pola Ambro, Gattuso i Flaminiego pełniącego funkcje Pirlo, przed nimi Kaki i R80, a na szpicy... Mimo wszystko Pato, choć on w tym ustawieniu nie radzi sobie najlepiej.
A jednak :D Co teraz powiesz Wilmore? ;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 wrz 2008, 19:36

Za ofensywnie moim zdaniem... Jeżeli nie będą w przodzie długo utrzymywać się przy piłce i po prostu grać swoje to może być ciężko.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 wrz 2008, 19:40

Ewa_ pisze:A jednak :D Co teraz powiesz Wilmore? ;)
Jestem w szoku, naprawdę. Nie można było posądzać Ancelottiego o skłonności do ryzykanctwa czy gry ofensywnej w ciągu ostatnich lat i albo Seedorf okazuje się być lepszy w defensywie, niż myślałem, albo Carlo jest bardzo pewny siebie i chce Inter zdominować - co by o Milanie ostatnio nie mówić, to tak odważna decyzja na tak newralgicznej pozycji musi być zaskakująca. I albo po meczu będę jeździć po Carlo jak po burej suce, albo wychwalał go pod niebiosa za tę decyzję. Pirlo wiele nie robił w obronie, ale jak już ktoś wcześniej słusznie zauważył - mimo wszystko w tym elemencie gry od Seedorfa był lepszy.
A Holender musi czuć ciężar presji na sobie, gra na tej pozycji w Milanie to nie byle co, a dla niego mimo wszystko nowość.
I wreszcie (muszę się czegoś uczepić :P ) - coraz bardziej zbliżamy się 1-4-2-3-1 (Kaka, Ronaldinho i Seedorf jako OPŚ), czyżby Berlusconi wreszcie namówił Carlo na swój ulubiony system gry? :wink:
Coraz bardziej ciekaw jestem tego meczu głównie z dwóch powodów - czy Seedorf da radę na środku pomocy i czy Pato da sobie radę jako jedyny atakujący. Może brazylijskie trio wreszcie zabłyśnie pełnym blaskiem? :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 wrz 2008, 19:42

Hmm Quaresma w pierwszym składzie.

Ławki rezerwowych:

Milan: Dida, Antonini, Bonera, Emerson, Flamini, Cardacio, Shevchenko

Inter: Toldo, Cordoba, Cruz, Stankovic, Rivas, Balotelli, Adriano.

Patrząc na ustawienie Milanu to idziecie na prawdziwą wymianę ciosów, będzie się działo :mrgreen:

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nestinho_acm » 28 wrz 2008, 19:45

No właśnie - czy drugie podejście klubu z trio brazylijskim wypali? Ka-Pa-Ro(naldo) niestety nie wyszło...
Ka-Pa-Ro(naldinho) - czas pokaże.

Ofensywnie. Na pewno wejdzie Sheva. Czeka nas emocjonujący mecz.
Forza Milan!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 wrz 2008, 19:48

Nie wyszło bo ten ostatni nie był w stanie grać.

Jestem ciekaw tak samo gry Seedorfa jak i Ronaldinho. Brazylijczyk dostał kredyt zaufania więc musi już być przygotowany do gry na pełnych obrotach. Może zagra jak w pamiętnych GranDerby gdzie praktycznie w pojedynkę pokonał Real ? :D

Też jestem zdania że Sheva wejdzie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 wrz 2008, 19:49

Zaskakująco gra Mourinho z tym Quaresmą ... no ale w końcu kiedyś Harry Potter musi zacząć czarować, a jaka będzie lepsza okazja niż mecz derbowy ?

Ciekawi też co pokaże brazyliana z Milanu. R80-Kaka-Pato wygląda imponująco. Wierzę jednak w naszych przecinaków Vieire, Cambiasso i Zanettiego :]

A w 2 połowie czekamy na pojedynek Szewa-Matrix :D ? o ile ten drugi dotrwa.

Forza Inter !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”