Pytania Techniczne - Strona 49

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 sty 2007, 16:21

Fieldy juz spaliles?!

Mam pytanie, czy (to raczej wiem ze moge) jestem wstanie zbudowac siec domowa z pomoca dwoch adapterow bluetooth?! PC -> Laptop..tak zeby miec internet w tym drugim...cos trzeba dodatkowo instalowac, czy zmieniac w ustawieniach..kto wie jak to dziala szczegolowo?!

:roll:

nie mam praktyki w tych sprawach // fieldy

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 sty 2007, 17:07

maestro pisze:konto w Kredyt Banku.
Potwierdzam wszystko co napisał Maestro. Od prawie roku mam tam konto i jeszcze ani razu się nie zawiodłem. Darmowa karta, a jeśli znowu chodzi o prowizję za pobieranie kasy z innych bankomatów to wynosi za tego co pamiętam 2,50 zł (z tym, że u mnie na mieście jest kilka firmowych więc nie ma problemu :P )

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sty 2007, 18:15

Mam taki problem...

Chce zalozyc na kompie drugie konto dla siostry. Do tej pory mialem tylko 1 ktory byl profil dla mnie ;) Jak mam zrobic zeby zalozyc haslo do konta siostry i dla siebie, ale zeby moje ustawienia sie zachowaly a siostrze blyly domyslne?

PS: Mam win98

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 11 sty 2007, 18:22

W panelu sterowania w użytkownikach tworzysz nowe konto (od podstaw lub kopiujesz zawartość swojego) potem w trakcie tworzenia konta ustalasz dla siostry hasło. Następnie w bodajże też użytkownikach zmieniasz swoje hasło i po sprawie. Jakby były problemy będe jutro u wujka on ma Windowsa 98 - robiłem to samo u niego i było mniej więcej tak jak mówię, w razie szczegółowych pytać proszę pisać, jutro sprawdzę i odpowiem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sty 2007, 18:24

Czyli mam rozumiec ze trzeba utworzyc z panelu sterowania 2 konta: dla mnie i dla siostry, z tym ze dla mnie mam wszystko przekopiowac tak? Ale co bedzie jak przy wpisaywaniu hasla siostra wcisnie ANULUJ? Wejdzie do mojego profilu, czyli tego standardowego ktory teraz mam...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 11 sty 2007, 18:29

ja bym Ci doradzil inaczej...Win XP, tam jest lepiej to rozwiazane, siebie tworzysz jako administrator kompa, a siore ustawiasz jako narmalnego usera... wtedy ty masz wglad do wszystkiego, a ona ma Tyle ile jej dasz ;)..a jesli Ci codzi o hasla i te sprawy, to nie ma zadnej mozliwosci dobrego zabezpieczenia kompa...zalezy tylko ile siostra potrafi ;)

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 11 sty 2007, 18:33

Rozumiem że nie masz wcale kont. Wtedy tworzysz dwa, dla jednego kopiujesz swoją zawartość a siostrze tworzysz konto od zera. Potem wchodzisz w "bezuserowie" czyli w wyborze klikasz anuluj, kasujesz pliki z moich dokumentów (nie tracisz ich bo je skopiowałeś do siebie) i w zasadzie siostra nie powinna nic znaleźć. Aha - przy 98 pamiętaj że wszystkie twoje pliki muszą znaleść się w Moich Dokumentach gdyż jest to jedyny folder dostępny dla danego uzytkownika i nikt inny tam nie wejdzie. Wiem że wielu samodzielnych userów ma różne pliki porozrzucane po dysku, ale jeżeli chcesz je ukryć musisz wiedzieć że tylko MD gwarantują bezpieczeństo - mówię to, bo wnioskuje że nie chcesz aby siostra miała dostęp do Twoich danych. Co jeszcze jest ważnego - otóż to, że w 98 każdy moze kazdemu skakować hasło, więc nie jest to system w którym jak w XP jest administrator odpowiedzialny za komputer, tutaj każdy ma równie uprawnienia.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 sty 2007, 18:34

Konto w mbanku ma siostra, same problemy Very Happy jak chce jakiś przelwe robić - ma mase haseł - za kazdym razem inne hasło musi szukać, lepiej nie mysleć co się stanie, jak zgubi karteczkę z hasłami Razz

Przeciez mozna sobie zrobic tak, ze haslo wysylaja jako sms i po problemie.

fieldy pisze:czyli do lat 30, konto prowadzisz za darmo, w dodatku dostajesz darmową [na 4 lata] kartę - wystarczy, że 3 razy w III miesiące nią gdzieś zapłacisz i nie musisz za nią płacić Very Happy jak nie zapłacisz - zabiora ci 25 zeta.

W mbanku masz za darmo.

Co do bankomatow:

http://www.mbank.com.pl/oferta/karty/ba ... index.html

aha :D i co najlepsze w kartach z mbanku, to to, ze jedyne ograniczenie, na ta karte to 5000 zl dziennie, innych ograniczen nie ma.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 sty 2007, 20:54

Zna ktoś sposób, żeby przywrócić zakładki w firefoxie, które się straciło po restarcie kompa? Bo w Internet Explorer "ulubione" były zapisane w jakimś folderze, a w Firefoxie gdzieś się chowają i nie wiem gdzie są ;(.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 11 sty 2007, 21:26

piwus
Tu:
http://www.mozillapl.org/forum/forum-15 ... 6b917c585d
masz podpięty temat "znikające zakładki". Pewnie w kilku poniższych topikach też ten temat jest wałkowany.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 11 sty 2007, 21:34

Ja też mam pytanko 8)
Przed chwilą bawiłem się ze stylami Windowsa XP i chciałem sobie zainstalować styl "BlacXP".
Żeby to zrobic zrobiłem wszystko jak na tej stronie i coś mi nie poszło :oops:
Ściągnąłem ten program, powywalałem wszystkie 'nowe' style z Xp a tego Black'a nie udało mi się wgrać bo wyskakuję błąd :angry2:
Teraz nie mam żadnego nowoczesnego stylu, tylko ten jeden 'klasyczny stylz z Win 98' :hardkor:
Można jakoś cofnąć żeby znów były style te z XP'ka :?: Te 'nie kanciaste' :P

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 11 sty 2007, 22:50

Moofasa a jaki błąd wyskakuje?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sty 2007, 18:41

Zmienie temat - jak to zrobić by fotki z telefonu wrzucić odrazu na serwer w sieci ? tak raz dwa :P poradzi mi ktoś ? Rozumiem że trzeba wejśc w sieć przez telefon ale gdzie to wysłać :roll:

Któraś poczta ma chyba taką usługe [wp.pl ?] ?

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 12 sty 2007, 21:22

Mam prolbem z kasynem bo zainstalowałem to ścierwo i teraz odintsalować się nie da :?
Jak chce to usunać z DODAJ/USUŃ to pisze ze nie ma jakegoś skłądnika, tyle ze ja na pewno nic nie usuwałem i ikony uninstalacji też nie ma :?
można to jakoś inaczej usunąć?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2007, 19:33

można to jakoś inaczej usunąć?
URUCHOM -- >> "REGEDIT" -- >> HKEY_LOCAL_MACHINE -- >> SOFTWARE -- >> prawym przyciskiem "ZNAJDZ" i wpisuj nazwe tego oprogramowania i za kazdym wyszukaniem, usuwaj.

Tylko ostroznie :!: Usuniesz cos za duzo, moga wystapic problemy z systemem.

A teraz ja mam pytanie : da sie jakos sciagnac pliki z youtube.com na dysk :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”