Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 49

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 lip 2007, 22:06

Ja ze swojej strony dodam że zawodnik bardzo ciekawy, Billy Sharp ze Scunthorpe przeszedł do Sheffield United. Chłopak naprawde zapowida się na dobrego napastnika. Rocznik 1986 czyli bardzo młody a w tamtym sezonie został królem strzelców League One z dorobkiem 30 goli :) to już drugi sezon gdzie Billy strzela na zawołanie rok wczesniej też zdobył coś ponad 20.
Warty uwagi kopacz zobaczymy jak sobie poradzi w rozgrywkach o klase wyżej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2007, 21:09

A tymczasem Kieran Richardson poszedł do Sunderlandu.
Keano go sprowadził, pewnie po znajomości. Mówi się o 5,5 mln. Pewnie gdyby nie jego młody wiek - nie musieliby tyle za niego płacić.

Jeden pomocnik mniej, a dziś gdzieś widziałem info, ze Park jakąś poważna kontuzje odniósł - Czyżby nowi młodzi gracze mieli od razu do pierwszego składu wskoczyć :D
[tak, wiem że ManU ma kim grać :p]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 lip 2007, 22:10

fieldy pisze:A tymczasem Kieran Richardson poszedł do Sunderlandu.
Cieszę się z decyzji Kierana. Nie skusił się zapewne większymi pieniędzmi klubu zza miedzy. Wybrał Sunderland i być może rozwinie skrzydła. W United nie pokazał nic ciekawego, choć zapowiadał się nieźle. Jestem więc bardzo ciekaw jego występów w ekipie Roy'a.
fieldy pisze:Jeden pomocnik mniej, a dziś gdzieś widziałem info, ze Park jakąś poważna kontuzje odniósł - Czyżby nowi młodzi gracze mieli od razu do pierwszego składu wskoczyć :D
[tak, wiem że ManU ma kim grać :p]
Ano właśnie. Na bokach są Giggs,Ronaldo,Nani i ew. Fletcher. Zapewne Eagles zostanie, a Martin zostanie wypożyczony. Chodź może i Lee będzie dostawał szanse.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 16 lip 2007, 23:11

fieldy pisze:Mówi się o 5,5 mln

Dla mnie to smiech na sali ta kwota. Taki Heinze przez Real wyceniany na 4mln funtow, a Kieran 5,5 mln :lol: Gruuba przesada...
fieldy pisze:a dziś gdzieś widziałem info, ze Park jakąś poważna kontuzje odniósł

i tak grzalby lawke :] Bedzie mial kto grac :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lip 2007, 13:10

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 096584.ece

50 najgorszych transferow w Premiership wg. The Times... Chyba kazdy, który jest na tej liscie powinien sie tam znaleźć, choć sama pierwsza "10" jest wg. mnie troche dziwna.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lip 2007, 12:53

Może od razu podam link do 50 najlepszych transferów Premiership http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/ ... 058123.ece
Cieszę się, że tu zdecydowanie więcej nabytków Manchetseru :wink: M.in Keane,Ronaldo,Rooney(IMO zbyt wysoko),Schmeichel i oczywiście na pierwszym miejscu król Eric!

dziwne, ze Titi dopiero na 4. // fieldy

Może ze względu na cenę. Gdyby go wyciągnął Wenger bezpośrednio z Monaco to byłby na pierwszym :wink:
Ostatnio zmieniony 25 lip 2007, 0:02 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 lip 2007, 19:26

Trenowany przez Svena-Gorana Erikssona, Manchester City ustalił z Olympiakosem Pireus warunki transferu meksykanskiego pomocnika, Nery Castillo. 23-latek trafi na City of Manchester Stadium za 10 milionów euro!

Reprezentant trzeciej drużyny Copa America 2007 jutro złoży podpis pod trzyletnim kontraktem.

Castillo jest już drugim napastnikiem sprowadzonym przez Szweda w obecnym okienku transferowym. Wcześniej sprowadził Rolando Bianchiego z Regginy Calcio, za 13 milionów euro
Według mnie bardzo dobry transfer. Castillo pokazał się z bardzo dobrej strony na Copa America i w Lidze Mistrzów. Jedyny minus to, że aklimatyzacja może trwać długo. Jeśli uda mu się przystosować do angielskiego stylu gry może stać się czołowym graczem Premiership bo potencjał ma na prawdę ogromny.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 lip 2007, 20:26

fieldy pisze:
dziwne, ze Titi dopiero na 4.
Pewnie gdyby zostal w Arsenalu to bylby za Cantona :idea:

24 CARLOS TEVEZ (Corinthians to West Ham United, 2006) :roll:

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 24 lip 2007, 22:46

Oficjalnie został stransferowany najlepszy gracz Arsenalu(według mnie)czyli Freedie Ljungberg i to za śmieszne pieniądze jak wcześniej pisaliście już o Kieranie za 5,5, tymczasem Fredrick poszedl za jakies 3,5 nierozumiem Arsenalu za którym tak czy siak nie przepadam ale jak tak dalej będą sprzedawać to mogą mieć cieżki sezon.

Julio888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Julio888 » 30 lip 2007, 2:15

a 14 letni polak Mateusz Kaminski przeszedl do druzyny Leicester City mozna powiedziec na zasadzie wolnego transferu, podpisal juniorski kontrakt, trener juniorskiej druzyny z Leicester- Jon Rudkin mowi ze dawno nie widzial tak mlodego pilkarza z tak dobra technika i w dodatku tak dojzalego dodal rowniez ze jesli sie dobrze rozwinie ma ogromny potencial by stac sie pilkarzem jednej z czolowych druzyn Premiership

pozdrawiam ;)

Grzybooo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grzybooo » 30 lip 2007, 11:13

Również Blackburn sie wzmacnia. Niedawno sfinalizowali transfer Roque Santa Cruza za ktorego zapłacili ok 5 mln Ojro czyli mniej wiecej tyle co Bayern placac Olimpii Asuncion. Myśle ze to bardzo dobry krok bo w Bayernie i tak by nie miał szans na pierwszy skład.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 lip 2007, 11:18

Grzybooo pisze:bardzo dobry krok
Bardzo dobry! My wszyscy się ucieszyliśmy z tego transferu i z kasy za RSC :P Wprawdzie twierdzę, że Santa Cruzowi będzie bardzo ciężko w lidze angielskiej (lepiej dla niego byłoby jakby obrał kierunek południowy), to może mu się powiedzie :think: Musiałby jednak więcej korzystać ze swojej niewątpliwej zalety jaką jest gra głową :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sie 2007, 17:16

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 927869.stm

Newcastle sie wzmacnia. ManU osłabia - mnie to pasuje :P
Sam przyszedł do klubu i robi porządki. Pewnie coś z tego wyjdzie i Newcastle zajmie miejsce gwarantujace udział w UEFA CUP.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sie 2007, 17:42

fieldy pisze:ManU osłabia - mnie to pasuje Razz
strasznie sie oslabilismy... :lol:

ja tam plakac nie bede :) tevez przychodzi :)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 sie 2007, 20:41

fieldy pisze:http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 927869.stm

Newcastle sie wzmacnia. ManU osłabia - mnie to pasuje :P
Strata Smitha to raczej nie duze oslabienie,jesli wogole. Strata zawodnika, ktory nie bardzo umie grac w pilke nie bedie za bardzo odczuwalna. Tym bardziej, ze Tevez jest juz w domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”