AC Milan : Juve - klasyka - Strona 49

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 mar 2011, 22:41

Co za dno, mam nadzieję, że spadniecie :?
Gdzie można zobaczyć tabele rundy rewanżowej tylko?

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 05 mar 2011, 22:41

Przynajmniej Del Neri wydaje się pogodzony z losem... Pewnie sam zrezygnuje i zachowa twarz w przeciwieństwie do Ferrary...
Jaki Olbrycht by nie był, ale ładnie podsumował tą sportową degrengoladę... Wytłumaczy ktoś dlaczego w ogóle nie eksploatowaliśmy Krasicia, gdy ten miał za rywala Jankula ? Tak z ciekawości pytam, bo pewnie i tak niewiele by to zmieniło...

To jak ? Boas czy Gentile ? :haha:
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 22:45 przez Marcinhp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 22:42

Przybliżamy się do mistrzostwa. Wiedziałem, że to będzie ciężki mecz a taki wynik brałbym w ciemno. Rino :beer: . Ale dziś Silva czyścił w defensywie. Thiago rozgrywa genialny sezon.

Kibice Juventusu mogą się cieszyć z lepszego bilansu meczów bezpośrednich z Nami. W razie równej liczby punktów to się liczy na koniec sezonu chyba.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2011, 22:44

Emerald pisze: DN to żaden trener. Ma na środku boiska czarną dziurę więc zmienia napastników i obrońcę...
a kogo miał wstawić jak z pomocników był tylko jeden anonimowy junior?

Mecz koszmar. Nie ma czego zbierać po JUVE i nie mam pojęcia jak ta drużyna ma jeszcze stanąć na nogi :roll: Nawet nie w tym sezonie, tak ogólnie. Jak zbudować potęgę gdy jest jeden zawodnik, którego można być pewnym?

O taktyce nie ma co gadać. Martinez nie ma szans na lewej pomocy, bo jest skrajnie prawonożny i tylko zejść do środka potrafi, gdzie nie ma szans na cokolwiek. Pomysł na grę w ataku nie sprawdziłby się chyba nawet w lidze szkockiej. Marchisio przeszedł koło meczu i to dosłownie, bo parę razy Melo miał piłkę przy nodze i musiał iść między 3 rywali, bo Claudio zdecydował się potruchtać w odwrotnym kierunku niż akcja. Ani razu nie pokazał się do gry piłką :evil:

Wstyd mi za nich...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 mar 2011, 22:46

Ten mecz byl zajebisty. Prawie wszystko mi sie podobalo. Bezbarwny Ibra, nijaki Milan, beznadziejny Juventus z potykajacym sie jak chodzil Tonim, symulki Kielona, faule. Gdyby nie sytuacja z 68 minuty bylby to najpiekniejszy mecz sezonu. Przegrac po golu Gattuso to jednak duza sztuka. Ja zawsze myslalem, ze to mozliwe jak ktos zostawi Rino pilke na linii bramkowej. Zycie zaskakuje praktycznie codziennie.

Juventus zrobil interes zycia nie sprzedajac Buffona. Teraz maja pol kaleke ze slizgajacymi sie rekami, ale przeciez zywa legenda. Mam nadzieje, ze Prandelli bedzie odwazniejszy niz Del Neri. A Milan, coz, slizga sie, ale Milan zawsze sie slizgal i jekby to powiedzila Szapq podsumowujac mecz "pokazali charkater". Trudno przypuszczac, ze w przy takiej sytuacji wyjsciowej pilkarze ze zlej strony Mediolanu nie walczyli. To jeszcze nie koniec, w koncu sie potkniecie :wink:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 mar 2011, 22:47

Tam to chyba jest potrzebny jakiś Allah albo Budda albo Jezus bo bez cudu to się nie obejdzie... A Milan też taki piach, że się w głowie nie mieści.

Już się nie dziwię, że z Realem po zadzie dostali skoro to taka drużyna składaków... nie wiem, może to moja zawodna pamięć, ale jak pamiętam mecze tych drużyn sprzed kilku lat to było co oglądać... przynajmniej 3 podania do nogi potrafili wymienić... Korki Nedveda się przewracają na kołku normalnie :/

Gdyby wstawił trenera od odnowy biologicznej po przerwie za Marchisio to by Juve na bank nic nie straciło... A ja pewnie bym zmienił taktykę i wpuścił Del Piero za Marchisio. Ustawił Alexa za napastnikami a Melo jako typowy DM... pewnie nic by nie dało, ale chociaż bym spróbował... a ten nic.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 22:50

To jeszcze nie koniec, w koncu sie potkniecie :wink:
Inter też w końcu się potknię :)
Już się nie dziwię, że z Realem po zadzie dostali skoro to taka drużyna składaków...
Milan jest w przebudowie.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 05 mar 2011, 22:53

Emerald pisze: Ustawił Alexa za napastnikami a Melo jako typowy DM...
Toż to nie Fifa :shock: Skończyłoby się na trójcę w plecy, biorąc pod uwagę fakt, że Milan i tak nas w środku stłamsił...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 mar 2011, 22:57

Marcinhp pisze:Toż to nie Fifa :shock: Skończyłoby się na trójcę w plecy, biorąc pod uwagę fakt, że Milan i tak nas w środku stłamsił...
A co za różnica jedynka czy trójka?? To liga a nie puchary. A Milan stłamsił Was bo Marchisio nie grał... czyli gdyby go nie było to nie byłoby różnicy. A poza tym w ataku by się na pewno coś działo.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 mar 2011, 23:00

Gra napastnikow Juve to majstersztyk. Tak patrze na to i az dziwic sie zaczynam czemu jestescie tak wysoko w tabeli.

Smieszy mnie jak to zapalczywi fani Serie a twierdza, ze ta liga wciaz zasluguje na 4 miejsca w LM. Im mniej wloskich ekip w LM tym lepiej dla tych rozgrywek.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 626
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 mar 2011, 23:02

To prawda. Juve się stoczyło, a wraz z nim cała liga. Różnica jakościowa między meczami CL, a Serie A jest niestety kolosalna.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 mar 2011, 23:04

Obrazek

Robinho ma minę jakby dziwne było, że Rino strzela bramkę :)

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 05 mar 2011, 23:06

Emerald pisze:
Marcinhp pisze:Toż to nie Fifa :shock: Skończyłoby się na trójcę w plecy, biorąc pod uwagę fakt, że Milan i tak nas w środku stłamsił...
A co za różnica jedynka czy trójka?? To liga a nie puchary. A Milan stłamsił Was bo Marchisio nie grał... czyli gdyby go nie było to nie byłoby różnicy. A poza tym w ataku by się na pewno coś działo.
Może inaczej - w obecnym futbolu nikt przy zdrowych zmysłach nie gra tak ultra - ofensywną taktyką. To w zasadzie dobrowolne oddanie środka pola.
A w ataku nie działoby się nic, bo Del Piero poza stałymi fragmentami gry nie istnieje. Motoryka nie ta...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 mar 2011, 23:08

Ja bym się nawet napastników tam w tym biednym Juve tak nie czepiał (chociaż faktycznie słabizna) bo jak się czepiać napastników w drużynie gdzie napastnik przez cały mecz nie dostaje dobrej piłki od pomocnika??

I swoją drogą to nie zapamiętałem tego meczu żadnego strzału Juve po którym Abbiati musiał interweniować... był jeden kiks... ale to nie strzał :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2908

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 mar 2011, 23:32

Mecz strasznie słaby, Juventus trochę lepiej od Napoli, albo to Milan trochę słabiej od meczu z poniedziałku i to by było w sumie na tyle. 3 pkt. :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”