Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 49

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 13 paź 2005, 19:02

cloner pisze:Grzegorz Rasiak - 4,5 - slabo, duzo strat, niestety najslabszy, ale tez nie otrzymywal gornych pilek
Musimy sobie coś uzgodnić...Rasiak otrzymywał prawie same górne piłki...i ja nie wymagam od niego, żeby w walce z Terrym czy też Ferdinadem okazywał się lepszy, ale żeby chociaż trochę im pouprzykrzał życie...a o dolnych piłkach to w ogóle nie może być mowy..jak się ma nogi z kołków.. :lol:

cloner pisze:hmm, a ja dolaczylbym Ciebie do pseudoforumowiczow
Zobacz kto ma ile wp..... :lol: :wink:

Pozdrawiam tak czy owak....
P.S.: Kolego cloner przez naciskanie ALT przy pisaniu polskich znaków, klawiatura się nie zniszczy z nadprzyrodzoną siłą... 8) :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 paź 2005, 19:07

bagg pisze:ja mu nic nie wytykam.
To po co
bagg pisze:Spytałem się tylko czy pamięta jakieś inne zagranie.
Bo odniosłem dziwne wrażenie, że polemizujesz z tym zdaniem:
bagg pisze:Franka i Zurawia i tak powinno byc Exclamation

bagg pisze:w jakimś sparingu można dać im szansę. Wysoki Rasiak i szybki, potrafiący się znaleźć w polu karnym Rasiak.
"W dziesięciu można sobie dac radę z trudności z Austrią i Islandią". W dziewięciu byłoby to raczej nie możliwe.
Nie pamiętam, w ktorej minucie, ale była taka sytuacja gdzie mogli nasi reprezentanci wyjść z kontrą, ale Tomasz bezsensownie w beznadziejny sposob stracił piłkę.
No dobra, tu mnie masz :lol:.

A tak na marginesie, jestem ciekaw, czy Janas słyszał o takim graczu jak Emanuel Olisadebe. Podobno gra w pierwszym składzie i wyelimował Wisłę Kraków. Przecież selekcja się nie kończy, jak pan mówił? Nie popełnicie tego samego błedu co pan Endżel, tak pan mówił? Gra się nie za nazwisko, tylko za aktualną formę? Przecież nie mamy tak banalnego podejscia do selekcji, że Rasiak:
:arrow: Anglia
:arrow: główka
Więc musi grać przeciw wyspiarzom. Bo wiemy, że pod względem główkowania angielscy obrońcy niewiele ustępują Grzegorzowi i nie można na tym opierać gry? Że pomimo genialnego pomysłu na grę i przeglądu pola, Terry nie z takimi Kollerami grywał?

Jak nie można umiejętnościami, o trzeba sprytem. A w tym pewien napastnik jest mistrzem świata. Co dziwne jest rezerwowym w kadrze Polski. Słyszał pan o nim, panie Janas?
No to miłego grzegorzowania na mundialu.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2005, 19:09 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 paź 2005, 19:07

czeher pisze:To widze ze masz zdolna siostre Exclamation skoro w wieku 10 lat umie do 20zliczyc

niepotrzebna ironia. Vzy ja napisałem, że tylko do 20 :> :lol:

czeher pisze:Ojj zeby tylko 20 strat bylo to nosilbym go na rekach Exclamation buahhahahaahh Moze on ma klopoty z oczami i nie widzi pilki ani partenrow z druzyny Exclamation

ojj myślę, że więcej strat nie było.

Zanim mnie ukamieniujecie. Czy ja gdzieś napisałem, że Rasiak powinien grać w 1.składzie? Czy ja gdzieś napisałem, że zagrał w meczu z Anglią dobrze?

Po prostu myślę, że Rasiaka powinno się wziąć dla zrożnicowania w kadrze. Przyda się taki wysoki napastnik. Tak jak Crouch w Anglii.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 paź 2005, 19:10

To chyba zesmy sie nie zrozumieli bo ja caly czas tutasj pisze iz Rasiak niech juz jest w kadrze ale nie w pierwszej 11!!!!
I postuluje zeby w jakims meczu zagral ktos inny :arrow: Niedzielan Sagan Oli
W Polsce powinien grac duet Zuraw - Franek tak jak w Angli gra Owen i Rooney

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 13 paź 2005, 19:22

Jeśli Grzesiu nie pojedzie na MŚ to bede świety. Ulubieniec pana Janasa miłaby nie jechać? Chyba się komuś pomyliło. Ktoś powiedział, że trzeba dać szansę, Brożkowi, Saganowi i graczowi Panathinaikosu Ateny - Olisadebe.

Popieram tą osobę w 100%, ponieważ trzej piłkarze mimo, że graja w słabszych klubach niż pan Rasiak.

Brożek - Młody chłopak i jesli grałby więcej w seniorskich reprezentacjach to byłby to talent na miarę średniaka 1 ligi angielskiej (Tottetham, Aston Villa, Blackburn). Mógłby nawet wchodzić z ławki tak w około 60 minucie i to by mu wystarczyło.

Saganowski - Niedawno mogliśmy go oglądać w meczu z Wisłą. Strzelił bramkę w drugim meczu, a w pierwszym był jednym z najlepszych piłkarzy na boisku. Spokojnie mogłby grać w klubie, który walczy o miejsca 1-4 w lidze Niemieckiej. No może nie Bayern, ale Borussia, czy Leverkusen, do gry wchodzi jeszcze Hertha Berlin.

Olisadebe - Również pokazywali go w meczu Wisła - Panathinaikos. Może nie grał 10 na 10, ale spokojnie dałbym mu notę 8. Dobrze rozumie się z kolegami z zespołu i zapewne kilka meczy towarzyskich wystarczyłoby mu.

Moim zdaniem na MŚ powinno jechać 6 napastników. Sagan, Brożek, Oli, Żuraw, Franek i Rasiak (jeśli poprawi formę, bo jak nie to jest kilku innych, chociażby jakiś np: Reiss.)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 paź 2005, 19:33

Jestesmy swiadkami bardzo komicznej sytuacji wookól kadry.Kibice, dziennikarze wszyscy widza to co Rasiak wyprawia w meczach prócz trenera Janasa(no jeszcze kilku by sie znalazło).Sytuacje ma miejsce juz drugi raz.Rasiak stracił miejsce w pierwszym składzie ale po serii (tragicznych jak sie potem okazało) zdarzeń Rasiak wrócił do pierwszej jedenastki.Te zdarzenia to: swietna forma strzelecka w stratosferycznie silnym turnieju towarzyskim (Grzes został MVP turnieju i królem strzelców), transfer do wielkiego Tottenhamu(tylko nikt nie wspomniał Grzesiowi ze w Londynie potrzebny jest 4 napastnik na ławke tuz przed zamknieciem okna transferowego), transfer Franka do drugiej ligi hiszpańskiej(przeciez napastnik drugoligowego klubu nie moze grac w reprezentacji tu znów przypomina sie historia "El Rasiako").wyrazne nie porozumienia na lini Janas-Franek.
Grzesiu nie musi sie jednak martwic forma bo i tak w reprezentacji wybiegnie tym bardziej ze jest rosły i nie bedzie miał problemu w wygraniu pojedynków głowkowych.
Prawda okazała sie brutalna.Rasiak mimo 190 wzrostu jest słaby fizycznie, wystarczy pokazac piłkarzy o podobnych parametrach fizycznych Drogba, Adriano(nie mam tu na mysli juz umiejetnosci technicznych, czysto piłkarskich).Pewne było ze na Old Traford zagramy z kontry i napastnik pokroju Rasiaka nie poradzi sobie gdyz szybkosc to nie jest jego najmocniejsza strona.Wypada zapytac co jest?Gra głowa na poziomie polskiej ligi.
Rasiak okazał sie ofiara taktyki Janasa jak i...własnego szczescia.Jak inaczej mozna nazwac przypadek ze piłkarz o takich umiejetnościach trafił do premeirship.Trener Janas naogladal sie za duzo meczy Chelsea bo chyba myslał ze Grzes to taki polski Drogba.hehe
Teraz na jakis okres pewnien znowu Franek wroci do składu ale wystarczy jedna bramka Rasialdo i juz wróci na nalezne mu miejsce.Przeciez 7 bramek Frankowskiego w eliminacjach jest mniej wazne od 3 bramek Rasiaka w turnieju towarzyskim.
Nawet najwiekszy obrońca Rasiak na forum cloner pisał ze zawodnicy nie powinni grac w kadrze za zasługi tylko za teraźniejsza forme, jaka prezentuje Rasiak wszyscy widzieli.Jeszcze cos mowił o tym ze on jest obiektywny w przeciwienstwie do nas...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 paź 2005, 19:41

Babel lepiej chyba tego ujac nie mozna :!:
Tylko zeby Franek skoczyl do tego skladu, bo moze byc jeszcze taka sytuacja ze Janas bedzie chcial zeby nasz gwiazdor rodem z premiership sie przelamal i znowu go zobaczymy od 1minut:!: ale nie wiem czy przezyje jeszcze jeden mecz Polski z Rasiakiem w 1 skladzie

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 13 paź 2005, 19:52

serek408 pisze:Nie ma co ukrywać. Nasza kadra bez Rasiaka traci 90% siły ognia. Wczoraj rezerwowy Totenhamu fenomenalnie dryblował , dochodził do sytuacji strzeleckich i co najważniejsze został najlepszym strzelcem Polski w el.MŚ. Takich wysokich , dobrze grających głową zawodników nam potrzeba. Trzeba już teraz podkreślić , że Grzesiu jest faworytem bukmacherów w walce o tytuł króla strzelców World Cup. Co by było gdyby nie Rasiak :roll:
Sory, ale ja zrozumieć nie potrafię takich opinii.....no nie mogę..może nie mam tak ogromnej wyobraźni jak kolega...gratuluje...jakby mi ktoś przeczytał taki tekst, to na 100% uznałbym to za jakiś kiepski żart...o jakiej sile ognia Ty mówisz?? o jakich fenomenalnych dryblingach Ty wspominasz?? które to ...?? on jest dobrze grającym głową napastnikiem?? kiepski żart :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 paź 2005, 19:56

adekk pisze: Sory, ale ja zrozumieć nie potrafię takich opinii.....no nie mogę..może nie mam tak ogromnej wyobraźni jak kolega...gratuluje...jakby mi ktoś przeczytał taki tekst, to na 100% uznałbym to za jakiś kiepski żart...o jakiej sile ognia Ty mówisz?? o jakich fenomenalnych dryblingach Ty wspominasz?? które to ...?? on jest dobrze grającym głową napastnikiem?? kiepski żart Laughing
Pozdrawiam...

nie kiepski żart, a najnormalniejsza w świecie ironia.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 13 paź 2005, 19:58

W następnym meczu i tak pewnie w pierwszej "11" wyjdzie Rasiak. Przestałem się łudzić, że Janas wystawia go przez pomyłkę bo mu się z Frankiem pomylił :lol: . To musi jednak być coś innego... :lol:

Co tu dużo pisać, skoro wszystko zostało już powiedziane? Szkoda, że nasi piłkarze nie mogli przyjąć dobrze piłki, gdyż ta niemiłosiernie im odskakiwała. Nie wiem na ile był to efekt śliskiej murawy a na ile wyszkolenia technicznego, ale jakoś Anglikom to nie przeszkadzało.

Najbardziej wkurzająca przy bramce Lamparda była sytuacja, gdy do jednego z zawodników angielskich doskoczyło nie wiem po co za jednym razem aż czterech naszych piłkarzy, zostawiając kompletnie nie pilnowanego Owena i o ilę się nie mylę Rooney'a. Nie mogli sobie krzyknąć czy nawet odepchnąć kogoś? Szkoda, bo gdyby ktoś pomyślał w tej akcji i nie ruszył do piłki na ułańskie urrrrraaa to spokojnie można by to niebezpieczeństwo zażegnać.

Z przebiegu spotkania możemy być zadowoleni z rezultatu 2:1. Jak Anglicy przyspieszyli to nasi tylko biegali za piłką.

Lewandowski jest poczynaniach ofensywnych...lewy? Gdy dostał piłkę na połowie Anglików było widać panikię w jego ruchach. Pewnie się spodziewał, że lada moment wyskoczy przed nim jaki Lampard czy inny Beckham i mu ją zabierze...To nie jest dobry pomocnik.

Pewnie jak wszystkich cieszy mnie postawa Boruca. Mam nadzieje, że Dudek posiedzi sobie na ławce dłużej...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 paź 2005, 20:00

adekk pisze:akby mi ktoś przeczytał taki tekst, to na 100% uznałbym to za jakiś kiepski żart
Chyba tak miales uznac ten tekst.Ironia - juz to kiedys przerabialismy na forum.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 13 paź 2005, 21:49

Kadrze byłby potrzebny terener w stylu Niemczyka :D on jakos potrafił wmówic dziewczynom ze mogą byc najlepsze i efekty są widoczne. A Janas ma swój pogląd i mysli ze Rasiak zbawi kadre :boruta:
Ciekawe jak bedą sie przygotowywac do MŚ ? wiadomo z jakimi zespołami zagramy sparingi?

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 13 paź 2005, 22:33

luk1208 pisze:wiadomo z jakimi zespołami zagramy sparingi?
Nie wiadomo ale mówi się o Niemcach. Mam nadzieje że zagramy z takimi właśnie zespołami jak gospodarz mistrzostw świata bo jak Janas dobierze sobie Maltę itd. i powie jeszcze że reprezentacja jest dobrze przygotowana, jedzie do Niemczech po sukces itd. to jestem prawie w 100% przekonany że nie wyjdziemy nawet z grupy.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 paź 2005, 23:37

Wczoraj mialobyc opijanie zwyciestwa. niestety skonczylo sie jak skonczylo, wiec zeby nie topic smutkow, doszlismy do wniosku, ze Anglicy bratni narod ze zjednoczonej Europy, wiec trzeba opic ich sukces... efekt jest taki, ze dopiero teraz moge cos napisac, bo wczesniej drzenie rak nie pozwalalo :?
Ale do rzeczy. o meczu mozna powiedziec tyle, ze wynik lepszy niz gra - i to w przypadku obu druzyn. Anglicy byli lepsi, ale graja taka kiche, ze az sie przykro patrzy. Nasi - wygladali jak chlopcy, ktorzy przyjechali tylko po jak najmniejszy wymiar kary. Jak zwykle hasla o przelamywaniu kompleksu i o "odwadze" obowiazywaly do rozgrzewki. pozniej bylo juz tylko gorzej.
Jak uslyszalem przed meczem Szaranowicza, ze Janas wystawil ofensywny sklad, to mysle - Smolarek zamiast Szymkowiaka. a tu klops. najwiekszy koszmar polskiej pilki - Lewandowski na srodku. no dobra, moze Jasnas zna sposob na wygrywanie meczow bez podan. Ale jesli nawet, to wczoraj chyba o nim zapomnial. Co z tego ze Lewandowski szwendal sie miedzy nogami Lampardowi? moze i mial kilka odboirow, ale 3 razy wiecej strat i az zal bylo patrzec jak po nich, Angole wchodza w nasze pole karne jak do Tesco. Zero kreatywnosci, sama walka nie wystarczy.
Genialne zagranie trenejra numero 2 - zdjecie Smolarka :? jedyny czlowiek w czerwonej koszuce, kroty potencjanie mogl wejsc w miejsce Szymkowiaka i pociagnac cos ze srodka. a tu mysliwy pozbawia sie takiej mozliwosci juz po pierwszej polowie. masochizm? raczej debilizm.
Wprowadza Krzynowka, ktory po kontuzji jedynie miesza powietrze po swojej stronie. efekt? gre opieramy na Kosowskim, a ja zaczynam 4 piwo, zeby gorzej widziec co sie dzieje.
No i ostatnia kwestia. atak. jako jedna z nielicznych osob, ktore zawsze bronily Rasiaka, musze uczciwie przyznac, ze wczoraj zagral kiche. przeroslo go zadanie, nie poradzil sobie, nie ma zadnego usprawiedliwienia. chodzi tylko o to, ze denerwuja mnie teksty, zeby wywalic go z reprezentacji :? dlaczego nikt po 1-2 slabszych meczach nie wyrzuca innych zawodnikow. dllaczego nikt nie wyrzuca Krzynowka? przeciez zagral wczoraj na poziomie Rasiaka. sam sobie odpowiem - wszyscy wiedza, ze Krzynowek jest potrzebny, i wiekszosc powie - slabsze mecze sie zdarzaja. to dlaczego nikt nie powie tego samego o Rasiaku? ano bo trendy jest wyrzucanie Rasiaka z reprezentacji. wszyscy by za to powolywali Olisadebe, ktory przez lata gdy byl na topie caly czas olewal kadre, Brozka, ktorego forma waha sie jak Cimoszewicz czy Saganowskiego, ktory strzelil 3 gole dla ostatniej druzyny w lidze portugalskiej. oni sa potrzebni - Rasiak nie. niestety w kwestii Rasiaka zaczyna powracac syndrom przejscia z Groclinu do Sieny i wszystkie okolicznosci towarzyszace. czyli ogolnie mowiac - nie gra i widac, ze zaczyna sie rozmijac z forma. to jest typ zawodnika, ktory musi regularnie grac mecze ligowe. przechodzac doTottenhamu zaryzykowal i poki co nie wychodzi mu to najlepiej. ale wykorzystujac czas apeli i przemowien wyborcych - apeluje o nie osmieszanie sie tekstami eliminujacymi Rasiaka z MŚ. on pojedzie do Niemiec. bo jest potrzebny.
Ufff chyba najdluzszy post w mojej karierze, ale jeszcze cos dopowiem :wink: nie odkryje ameryki stwierdzeniem, ze kadra bez Szymkowiaka nie istnieje. wczoraj bylo to widac jak na dloni. poki co nie ma w Polsce zwodnika, ktory moglby go jako tako zastapic... gra dwoma defensywnymi pomocnikami (w polskiej wersji, czyli kopnij-ugryz-zabierz pilke) to najgorsze z mozliwych wyjsc. Lewandowski jest beznadziejny, ale i tak moglby uczyc Radomskiego. Sebek za przeproszeniem Mila - ladnie sie cieszyl z awansu, niech sie zajmie aktorstwem. reszta :? pozostaje sie modlic, zeby Szymek szybko sie wykurowal i powrocil do formy.

Gratuluje tym, ktorzy to przeczytali, ja przyznam, ze sie nie skusilem :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 paź 2005, 10:05

Krzysztof Jarzyna pisze:Gratuluje tym, ktorzy to przeczytali, ja przyznam, ze sie nie skusilem

Czlowieku , z tego wynika że gdyby dali ci posade selekcjonera kadry , to ty bys zrobil conajmniej 3 razy mniejszy burdel niz janas :P
Tak skurupulatnie wykomentowane kazde weksze zagranie taktyczne , plany z powolaniami . :twisted: :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”