Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 49

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Squadra Azzurra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 31 lip 2010, 22:26

Niestety to nie jest lista powołanych przez Prandellego zawodników, tylko dywagacje La Gazzetty.
Salas11 pisze:
10 pisze:Criscito na środku? Bój się Boga. On tam na szczęście nie gra już od dwóch lat.
Tak źle, tak niedobrze.
Po prostu jest za słaby. Nie ma sensu wymyślać mu pozycji na których może poradzić sobie tylko gorzej niż na lewej stronie.

10 pisze:nie rozumiem natomiast, dlaczego Prandelli bierze tylko jednego człowieka na lewo (Bochetti).
No przecież oprócz niego jest Luca Antonini. On gra w Milanie na lewej stronie. A sam Bochetti to nie jest typowy lewy obrońca. Wg mnie to kolejny Criscito. Wątły, dający się łatwo przepchnąć, drewniany, za mało agresywny.

10 pisze:Santon (nominalnie prawy)
Ja wiem, czy można o piłkarzu, który praktycznie całą swoją profesjonalną karierę przegrał na lewej stronie - mówić, że jest nominalnie prawy :P. Poza tym, w Primaverze on grywał chyba z przodu, więc chyba nawet nie można byłoby go wtedy nazwać nominalnym obrońcą. A wiążę z nim nadzieję w kontekście reprezentacji.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 22:29 przez Il Padrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 31 lip 2010, 22:28

Il Padrino pisze: No przecież oprócz niego jest Luca Antonini. On gra w Milanie na lewej stronie. A sam Bochetti to nie jest typowy lewy obrońca. Wg mnie to kolejny Criscito. Wątły, dający się łatwo przepchnąć, drewniany, za mało agresywny.
A faktycznie, Antoniniego przeoczyłem
:D

Bocchetti wątły i nieagresywny? Przecież on na stoperze grywa. I niektórzy doszukują się w nim nawet analogii do Materaca.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 31 lip 2010, 22:40

W Salvatore Bocchettim nowego Materaca? WIem, wiem, że stoper, ale zawsze gdy widzę go w akcji - widzę średniej klasy obrońcę, dającego się łatwo przepychać, bojącego się zrobić wślizg nawet w kryzysowych sytacjach. Chciałbym nowego włoskiego Materaca, ale Bocchetti w niczym go nie przypomina. Natomiast Criscito i owszem. Może trafiam na złe mecze. Chociaż nie wydaje mi się, bo oglądam sporo.

BTW. Z tych "zagranicznych włochów" najbardziej czekam na Zarate.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 sie 2010, 10:47

Mnie bardzo cieszy powołanie Antoniniego, mam nadzieję, że utrzyma formę i rozwój z zeszłego sezonu.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 02 sie 2010, 19:10

"Cassano mógłby zagrać w środku a Balotelli na lewej stronie" - tak wypowiedział się Cesare Prandelli dla La Gazetty.
Pomysł bardzo fajny, a sam o nim, nie wiem dlaczego - nie pomyślałem. Myślałem, że Cassano znajdzie się na jednej stronie skrzydła ataku, a Balo na drugim, ale przecież w Violi, gracza do Cassano, bądź co bądź, podobnego - Mutu wystawiał w środku, przed wysuniętym Gilą.
Czyli mamy taką sytuację:

-----------------xxx----------------
Balotelli-----Cassano-------xxx--

Na prawej, byleby nie Pepe. Jest przecież Rossi, jest Quagliarella, jest Miccoli, czy nawet Marchionni... . A cały czas jest szansa na Zarate.

Atak kadry Prandellego, naprawdę może wyglądać świetnie, a co bardziej mnie boli, on mógł już tak wyglądać na tegorocznych mistrzostwach.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 sie 2010, 19:33

Też mnie zdziwiły te słowa Prandellego. Ja bym najchętniej widział coś takiego:

Quagliarella-Gila/Pazza-Cassano

Ewentualnie - chciałbym zobaczyć jak prezentowałby się na środku ataku rzucany w Interze po skrzydłach Balotelli, bo przy jego warunkach fizycznych to byłaby dla niego optymalna pozycja. Ale niech Prandelli kombinuje po swojemu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 sie 2010, 19:47

Troche ofensywny wariant, tym bardziej ze wielu na partnera w srodku pola dla De Rossiego niesmiertelnie widzi Pirlo. Wiadomo na ogorkow przejdzie, ale na dłuzsza mete troche ryzykownie. Pamietajac, ze Balotelli nie zawsze lubi pracowac w defensywie to juz w ogole. Odnosnie Mario na szpicy to majac Pazziniego troche szkoda zabierac jego umiejetnosci dryblingu, dobrego podania, zgubienia rywala czy poteznego strzalu z dystansu, ale pewnie by sobie poradził.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 sie 2010, 19:53

Balotelli jest zbyt nieobliczalny aby właśnie na nim spoczywały obowiązki strzelania bramek. Ma drygi, nieszablonowe zagrania, dysponuje dobrym podaniem co już nie jednokrotnie pokazywał. No i rzecz najoczywistsza, technika i drybling. Natura obdażyła go nielichymi warunkami fizycznymi stąd naturalnie większość widzi go na szpicy ale ja myślę że skrzydło to dla niego najlepsza na tą chwilę opcja.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 sie 2010, 19:56

Skrzydlowy powinien udzielac sie takze w defensywie,a wszyscy wiemy jak Balotelli 'kocha' powroty... Zal Criscito,dostalby zawalu chlopak :lol: Moim zdaniem pozycja napastnika w systemie 442 to dla Mario najlepsza opcja. Obok niego postawic Cassano,a na lawce Rossi,Pazzo i Quagliarella.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 sie 2010, 20:04

Dr.Football1 pisze:Skrzydlowy powinien udzielac sie takze w defensywie,a wszyscy wiemy jak Balotelli 'kocha' powroty... Zal Criscito,dostalby zawalu chlopak :lol: Moim zdaniem pozycja napastnika w systemie 442 to dla Mario najlepsza opcja. Obok niego postawic Cassano,a na lawce Rossi,Pazzo i Quagliarella.
Nie mamy skrzydłowych do 4-4-2.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 02 sie 2010, 20:13

Babel pisze:Troche ofensywny wariant, tym bardziej ze wielu na partnera w srodku pola dla De Rossiego niesmiertelnie widzi Pirlo.
No właśnie o tym pomyślałem. Że przy tym ustawieniu, za Pirlo przydałby się bardziej defensywny gracz, np. Motta. Ale przy 4-2-3-1 w Violi na środku grał Montolivo, który wg mnie w destrukcji jest od Andrei jednak gorszy. Chociaż też, widać jak skończyła w tym roku Fiorentina. Prandelli na pewno ma już w głowie jakiś pomysł. Potencjał jest.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 sie 2010, 19:34

Kadra Włoch

Marchetti, Sirigu, Viviano

Antonini, Astori, Bonucci, Cassani, Chiellini, Lucchini, Molinaro, Motta

De Rossi, Lazzari, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pepe

Amauri, Balotelli, Borriello, Cassano, Quagliarella, Rossi

Zmianę warty można uznac oficjalnie za otwartą.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 06 sie 2010, 19:39

Co ciekawe - jest w kadrze Marchetti (z czego jestem zadowolony, bo niektórzy próbowali zrobić z niego czarną owcę), jest Motta zamiast Maggio, co może dziwić, bo ten drugi prezentował się w kadrze bardzo przyzwoicie, szansę dostaje Molek, którego rzekomo nauczono dośrodkowywać w Niemczech (jedenastka sezonu, mimo pół roku gry!), nie ma za to Bocchettiego, poza tym Astori i Lucchini - jak dla mnie zagadki (Ranocchia już jest zdrowy?). W pomocy brak "Pyrlo", szansę dostał Lazzari. Jeśli chodzi o atak - brakuje Pazziniego i Gili, jest Amauri...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2010, 19:48

zaskakują mnie powołania w obronie, oraz Amauri. Pazzini, Gila i Pirlo zdrowi?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 06 sie 2010, 19:53

Pazzini, Gila i Pirlo zdrowi?
Też się zastanawiam, ale doszedłem do wniosku, że takie sparingi, to znakomita okazja, żeby szukać zmienników dla tych graczy. Klasa Pirlo jest oczywista, ale brakuje dla niego alternatywy, więc pewnie szansę dostanie Monto, któremu Prandelli ufa. Natomiast jeśli chodzi o Gilę i Pazzę - Prandelli zna ich bardzo dobrze i pewnie w przyszłości będzie na nich stawiał, natomias potrzebny jest trzeci striker, i Cesare będzie miał okazję wybrać pomiędzy Amaurim i Boriello, którzy pewnie zagrają po 45 min.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”