AS Roma (zbiorczy) - Strona 49

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 18 sty 2006, 15:11

<LILI> Romanista z zawodników których wypisałeś najbardziej prawdopodobne są tramsfer 2 zawodników Blaugrany..Chociaż i to jes troch nierealne.. Maxi na pewno nie chciał by odejśc bo jest nam wiernya jak by już odszedł to na wypożyczenie 8) A Henka to planuje powrót do ojczyzny i tam jeszcze z sezon-dwa pograć a potem koniec kariey.. Chociaż zarząd Barcy ma też propozycje [co do Szweda] z poza jego ojczyzny :P A Sanli Tuncay jest dobrym zawodnikiem i za sezon przejdzie z pewnością do lepszego klubu miż Roma. Bez urazy :D Ale on chciałby powalczyć o najwyższe cele a Roma najwyżej będzie grała w Pucharze Uefa....

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sty 2006, 15:22

*_For_zaza_Milan_* pisze:No wypadał by wygrac - są w gazie i nie powinni mieć kłopotów tym bardzie że co drugi stawia na Rome Perrota może strzelił bardzo bym chciał - taka bramką wieczni jego świetne wystepy ostatnimi czasy.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Co do meczu to musi Roma wygrać bo kurs jak na mecz u siebie duży. I innego wyniku nie widze

Ja jakos przeczuwam inny wynik anizeli zwyciestwo Romy, moze to zabrzmi dziwnie ale uwazam ze ten mecz moze okazac sie dla Romy paradoksalnie trudniejszym niz mecz z Milanem
Po 1 w meczu z Milanem Roma nie byla faworytem, grali otwarta pilke, Roma nie musiala grac atakiem pozycyjnym
Zas teraz jest faworytem, Reggina pewnie bedzie grala za podwojna garda - ograniczy sie do kontr, jest rowniez klopot z napaderami w Romie - w sumie nie ma zadnego napastnika, no chyba ze Tottiego podciagniemy pod takiego

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sty 2006, 15:37

Hmmm no tak co by nie mówić masz dużo racji Czeher. Teraz klub z Reggio Calabri zagra jak jak Roma z Milanem (chodzi mi o sama taktyke) czyli kontry ... kontry ... kontry. I to na Rome "spadnie" prowadzenie gry. Ale sądze że ten mecz z Milanem dał im tyle siły i wiary że zagrają skutecznie. Nie jest powiedziane że ten mecz będzie łatwy ale powinni dać rade. I to już nie chodzi o samego Francesco ale np. Taddei'ego czy Manciniego. Stawiam 2 : 0 dla Rzymian. :wink:

Dzis Viola gra ciekawy mecz z Sampdoria - najlepiej sie zapowiada w tej kolejce (na papierze) życze powodzenia :twisted: Oby było ciekawie.

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 18 sty 2006, 15:42

ZameR pisze:najbardziej prawdopodobne są tramsfer 2 zawodników Blaugrany

Ale to nierealne... nikt nic o tym niemówi! To są tylko takie nasze propozycije :wink: ... Najbardziej prawdopodobny transfer to oczywiście Mirco Vucinic...
Na stronie Romy chyba zreszta pisze że Agent Vucinica przyjechał wczoraj do Trigorii! Podobno by rozmawiac na temat transfery do Romy Serbskiego napastnika! Tak więc chyba na herbate nieprzyjechał, ale wszystko mozliwe...

pzdr.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 19 sty 2006, 22:32

ZameR pisze: A Sanli Tuncay jest dobrym zawodnikiem i za sezon przejdzie z pewnością do lepszego klubu miż Roma. Bez urazy

Stary jeszcze zobaczysz Rome w najlepszym wydaniu niech się tylko sponsor(dobry) znajdzie a będziesz ją widział w każdej edycji ligi mistrzów :D :D :D Ale myślę że Tuncay wybrał by ofertę Rome niż ofertę pozostania w swoim klubie!!!
Roma to w końcu większa Firma niż Klub z Turcji!!! ale to tylko moje gdybania !! Romcia powinna teraz szukać talentów wśród 13 ,14,15 latków i wychowac ich na gwiazdy co świetnie jej wychodzi

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 sty 2006, 20:24

<LILI> co sądzisz o informacjach Goalcity na temat zainteresowanie Romy Jankulovskim :/ Wymiana ? :roll: Luciano Spalletti zna Marka jak mało kogo z czasów gry na Stadio Friuli. Mówi że że Milan może poprosić Roma o Chivu :wink: A Roma wolała by wymiane niz kase. Jest też duet Ajaxu Maxwell - Trabelsi na oku. Czech w ostatnim meczu zagrał od początku :) Choć jak Ancelotti by sie uwzią to mógł nie zagrać. Wiec może do dobry znak. Samo to ze zagrał w obronie a nie pomocy jest dobre. :wink:

Wymiana ? :roll:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sty 2006, 21:11

Nie noo za Chivu to nie ma szans !!! :wink:Jeżeli chodzi o wymianę za Chivu to ja wymienił bym go tylko za Kake, Pirlo i Gatusso(oczywiście ne za trzech naraz ale za kogoś z tej trójki). A co do Jankulovskiego Można by spróbać cenę zbić w dół bo spodziewam się ,że Milan oczekuje za niego tak koło 5-7 mln euro . No a Maxwell byłby świętny młody obiecujący obrońca i napewno warto spróbować go ściągnąć !!!!! Krązy też info że Roma interesuje się Pires'em i bardzo dobże jeżeli niem kasy to trzeba się rozglądać za piłkarzami którym kończą sie kontrakty !!!! Ja osobiście marzę aby do Romy trafił F.Adu jest on dosyć kreatywny ponieważ może grać ofensywnego ,prawego i lewego pomocnika a takrze Napastnika i ma dopiero 16 lat !!!!
A co do obrony Romy to chętnie zobaczył bym w niej Metzeldera z Borussi!! oczywiście gdy Pannucci zadecyduje o końcu kariery !!!!

:arrow: pzdr Zaza :D

qbas54
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Transfer Jankulovskiego do Romy itp

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qbas54 » 20 sty 2006, 21:23

Moim zdaniem Jankulovski z pewnością przydałby się w Romie ale nie za wymianę.W dodatku napewno nie za Chivu. Ja to bym chciał w Romie Vucinica,Cruza no i Van der Varta bo jest kozak.A co do obecnego sezonu wydaje mi się że Spal ułożył drużynę i czwarte miejsce zdobędziemy. :) Nie mogę doczekać się lata i transferów ASR...
FORZA AS ROMA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 20 sty 2006, 21:23

<LILI> Romanista pisze:Nie noo za Chivu to nie ma szans

Też tak myślę, jeśli Roma chcę w najbliższym czasie wstąpić do ścisłej czołówki takich graczy się pozbywać nie może. Chivu to Chivu chociaż po kontuzjach to nadal wysoki poziom.

<LILI> Romanista pisze:Ja osobiście marzę aby do Romy trafił F.Adu jest on dosyć kreatywny ponieważ może grać ofensywnego ,prawego i lewego pomocnika a takrze Napastnika i ma dopiero 16 lat !!!!

A jak go sobie wyobrażasz w Serie A, która jak wiadomo nie jest najlepszą ligą dla tych młodych piłkarzy?

<LILI> Romanista pisze:A co do obrony Romy to chętnie zobaczył bym w niej Metzeldera z Borussi!! oczywiście gdy Pannucci zadecyduje o końcu kariery !!!!

Tylko, że Christoph jest obrońcą środkowym a Christian to tak raczej skrzydło preferuje :)

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sty 2006, 21:34

bagg pisze:<LILI> Romanista napisał:
Ja osobiście marzę aby do Romy trafił F.Adu jest on dosyć kreatywny ponieważ może grać ofensywnego ,prawego i lewego pomocnika a także Napastnika i ma dopiero 16 lat !!!!

---------------------------------------------------------------------------------
A jak go sobie wyobrażasz w Serie A, która jak wiadomo nie jest najlepszą ligą dla tych młodych piłkarzy?

No nie wiem bo Okaka już powoli wchodzi na boiska Serie A i nawet nieźle sobie radzi a też ma 16 lat. Myślę że Adu jeszcze bardziej rozwinął by swój talent w Romie na nie męczył sie w MLS. Napewno by coś z tego wyszło tylko niewiadomo co ...... czy coś dobrego ..czy naodwrót bo mugłby zmarnowac swój potencjał nieradząc sobie ...
bagg pisze:<LILI> Romanista napisał:
A co do obrony Romy to chętnie zobaczył bym w niej Metzeldera z Borussi!! oczywiście gdy Pannucci zadecyduje o końcu kariery !!!!

-----------------------------------------------------------------------------------
Tylko, że Christoph jest obrońcą środkowym a Christian to tak raczej skrzydło preferuje
ale może grać również na prawej stronie :wink:

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 sty 2006, 22:29

<LILI>
Czytam twoje posty wcześniejsze i w sumie troszkę się dziwię..Roma ma sprowadzać młokosów?? A ja się pytam po co?? Jeśli chodzi o młodzież to nie wystarczą ludzie z Primavery?? ASR potrzebuje doświadczonych zawodników, młodzieży jest już przecież w składzie bardzo dużo (De Rossi, Aquilani, Bovo, Kharja, A.Rosi czy wspomniany przez ciebie Okaka). Pomysł z F.Adu..hmm..Roma potrzebuje snajpera, typowej "9" jak Gila w Milanie czy Trezeguet w Juve.W ostatnich meczach pomimo,że wygranych ten brak jest aż nadto widoczny.

W najbliższej kolejce coraz mniej prawdopodobny jest występ "Il Capitano" :cry: z powody kontuzji kostki, której doznał w meczu z Regginą.Dodając do tego także kontuzjowanego Perrotte i zawieszonego za kartki Panucciego..:cry: Ciężko będzie o dobry wynik.. Pozdrawiam

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sty 2006, 22:37

zagi82 pisze:<LILI>
Czytam twoje posty wcześniejsze i się w sumie troszkę się dziwię..Roma ma sprowadzać młokosów?? A ja się pytam po co?? Jeśli chodzi o młodzież to nie wystarczą ludzie z Primavery?? ASR potrzebuje doświadczonych zawodników, młodzieży jest już przecież w składzie bardzo dużo (De Rossi, Aquilani, Bovo, Kharja, A.Rosi czy wspomniany przez ciebie Okaka). Pomysł z F.Adu..hmm..Roma potrzebuje snajpera, typowej "9" jak Gila w Milanie czy Trezeguet w Juve.W ostatnich meczach pomimo,że wygranych ten brak jest aż nadto widoczny.

Chłopie do młodzieży świat należy !!!!! A po co nam staruchów ????? Zagrają sezon 2 i odejdą na emryturę !!!!!
trzeba sprowadzać grajków do 25-26 lat bo w tych latach zawodnik ma najlepszą formę!!!!!!!!! Typowa ''9'' prosze bardzo mówiłem o Maxim mówiłem o Tevez'ie ,Vuciniciu!!!! mówisz że niepotrzeba nam młokosów ale Vucinicia też można nazwać ,,młokosem" bo 30 mu niebije a 23 albo 24 i to jest młody zawodnik !!!! tak więc czytaj wszystkie posty ....

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 sty 2006, 22:45

Hehe nie musisz sie aż tak unosić.. :lol: Pisząc o doświadczonych zawodnikach miałem na myśli nie wiek a grę na wysokim poziomie dłuzej niż 2-3 sezony.. Nie mówie,że z Twoimi propozycjami się nie zgadzam.Czytałem twoje posty i wymieniłeś także Larssona :P który do młodzieniaszków nie należy.. Nie napisałem przecież nigdzie o sprowadzaniu staruszków.Ale np. kwestia zatrudnienia Piresa moim zdaniem jak najbardziej na miejscu.Przyda się.. :wink:

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 20 sty 2006, 22:51

No Pires tak jak najbardziej !! Larsson taki sępior pola karnego też by się przydał !!! Nie unosze się :D tylko zrozumiałem że chodzi ci o zawodników tak koło 29 roku bo tak w tych latach zawodnik ma dosyć duże doświadczenie .....

A napewno przydał by się nam Drugi Batigol lub ktoś taki jak Cruz który potrafi strzelać jak na zawołanie !

no to tyle :D :D :D

pzdr :wink: :D :twisted:

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 20 sty 2006, 23:20

<LILI> Romanista pisze:trzeba sprowadzać grajków do 25-26 lat bo w tych latach zawodnik ma najlepszą formę

No co do tego to ja się pod tym podpisuje!

Pires i Cruz to konkretni gracze... napewno jeszcze ze dwa sezony, a przynajmniej jeden pograja na wysokim poziomie! Pires mimo swojego wieku (32 lata) jest bardzo dobrym zawodnikiem, super technika... strzela bardzo wiele goli jak na skrzydłowego! W zeszłym sezonie strzelił w Arsenalu bodajże 17, ale niejestem pewien :roll:
A Vucinic to taki zawodnik który może nie odrazu, ale za 1-2 sezony może błyszczeć w SERIE A! Niewiem czemu ale czuje że z niego wyrośnie klasowy napastnik! Juz teraz przypodobał się kibicom Romy mówiąc że bardzo by chciał grac u boku Tottiego :)
Jankulovski, Trabelsi czy Maxwell ( byle bez kontuzji :wink: ) to zawodnicy z przynajmniej europeiskiej półki którzy byli by bardzo mocnym wzmocnieniem dla Romy! Było by fajnie gdyby przynajmniej jeden z nich doszedł, a najlepiej Jankulovski!
Napewno szykuja się w Romie wzmocnienia... i ciekawe letnie zakupy! Byle nieskończyło się objetnicami :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”