LM: Arsenal - Barca - Strona 49

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Re: LM: Arsenal - Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lut 2011, 22:41

Tak jak już pisałem, Arsenal bardzo zmienił swoją grę po przerwie, zwłaszcza w drugiej linii, szybciej naciskali, odbierali, odgadywali zagrania rywali. Dzięki temu Barcelona straciła piłkę ( :o ) i nie grała tych swoich prostopadłych podań. Guardiola zmieniając Villę na Keitę miał zapewne konkretne intencje kontrolowania gry, ale w połączeniu z ofensywnymi zmianami Wengera wyszło z tego podcięcie sobie skrzydeł w ataku i jeszcze większa przewaga Gunners. Nie spodziewałem się, że będą w stanie po przerwie zmienić grę w tak dużym stopniu, co było niezbędne, ale dali radę. Brawo. Valdes bardzo zawalił gola wyrównującego, ale to ma mniejsze znaczenie. Barca dała się zdominować jak nigdy. Będą musieli spiąć poślady na rewanż i dobrze, że ie będą sobie mogli spacerować.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 16 lut 2011, 22:42

Arsenal :!: :!:

Oczywiście wynik lepszy niż gra, bo w drugiej połowie do bramki Robina Kanonierzy grali tak jakby bronili korzystnego rezultatu, ale potem już było cudownie.
Oba gole Arsenalu podarowane głównie przez VV, co nie zmienia faktu, że jest zajebiście. Super zmiany Wengera w przeciwieństwie do Pepa. Świetny mecz!

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 16 lut 2011, 22:42

Tak jak myślałem. Arsneal jest w stanie wygrac z Barceloną i to zrobili. Na Camp Nou beda mieli dużo ciężej ale puki piłka w grze. Przynajmniej nikt nie bedzie mówił, że lider czy vice-lider Premier League jest słaby.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lut 2011, 22:43

EnJoy's pisze:Była ręka Arshavina, prawda ? Wydaje mi się, że powinien być karny.
W życiu, fakt była ręka, ale Arshavin nieświadomie w nią uderzył. Nie było ruchu do piłki więc nie ma o czym mówić, wyjdź z włoskiej ligi i czepiania się każdego złego zagrania na prawdziwą europejską piłkę ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 lut 2011, 22:44

Przyznam się szczerze, że nie oglądałem zbyt uważnie pierwszych 50-ciu/60-ciu minut (spoglądałem głównie na mecz akademii United), ale wydawało mi się, że Barcelona miała ten mecz pod kontrolą. Arsenal źle nie grał, ale więcej zapowiadało na kolejne bramki dla Barcy aniżeli zryw Arsenalu. Fatalnie jednak zachował się VV i Arsenal uwierzył, że może. Najwyższe słowa uznania za to, że poszli za ciosem i wygrali. Na pewno będzie to duży kopniak dla Koanierów i z punktu widzenia kibica United to może i niezbyt dobre, ale wolałbym, żeby Wenger i spółka jeszcze trochę sił w Europie stracili :) Wielkie brawa dla AFC.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lut 2011, 22:44

10 pisze: Co i tak nie zmienia faktu, że Messi jest doskonały.
Doskonali ludzie potrafili by przez 2 lata strzelić bramkę na boisku przeciwnika w fazie pucharowej LM.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lut 2011, 22:45

KajoFC pisze:Doskonali ludzie potrafili by przez 2 lata strzelić bramkę na boisku przeciwnika w fazie pucharowej LM.
Zajebiste jest przyjmowanie kryterium, które jest wygodne przy tego typu ocenie :ok: .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 lut 2011, 22:45

Wenger odrobil prace domowa. W porownaniu do zeszlorocznego meczu w Londynie wygladalo to o niebo lepiej. Moze to jednak Ibra robil taka roznice. :P :wink:

Faworytem jest nadal Barcelona, ale dzisiejsze zwyciestwo pewnie wspaniale smakuje.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 lut 2011, 22:47

EnJoy's pisze:
KajoFC pisze:Doskonali ludzie potrafili by przez 2 lata strzelić bramkę na boisku przeciwnika w fazie pucharowej LM.
Zajebiste jest przyjmowanie kryterium, które jest wygodne przy tego typu ocenie :ok: .
Po prostu zastanawia mnie ta anomalia że odkąd Pep przyszedł Barcelona nie wygrała meczu na terenie rywala w fazie pucharowej a ich największa gwiazda nie strzeliła bramki nawet.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lut 2011, 22:49

Ja bym się kłócił czy VV popełnił aż taki duży błąd przy straconej bramce. Miał do wyboru dwie opcje - albo Van Persie bedzie wrzucał albo strzeli, a z takiego kąta większość by się spodziewała wrzutki i wyszła by do złapania. Taka jest piłka i to jest piękne :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lut 2011, 22:49

KajoFC pisze:Po prostu zastanawia mnie ta anomalia że odkąd Pep przyszedł Barcelona nie wygrała meczu na terenie rywala w fazie pucharowej a ich największa gwiazda nie strzeliła bramki nawet.
Ja tylko apeluję o względny obiektywizm i ewentualne rozpatrzenie wszystkich kryteriów przy ocenie przydatności, poziomu zaawansowania piłkarza, a nie taki trochę napinkowy argument to, że nie wygrali w PO na wyjeździe i Messi nic nie strzeli to znaczy, że jest do niczego.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lut 2011, 22:50

Brawo Arsenal. Dla Barcy strata Pique w takiej formie to chyba bonus bo facet dzisaj gral komicznie(nie bede pisał kto zgubil linie przy bramce na 1-1).
W sumie było tak, Barca miała mecz pod kontrola ale Arsenal miał swoje szanse i mecz mogł sie roznie ułozyc.Rok temu było to samo od 60 minuty oddane pole Arsenalowi.

Koscielny chyba mecz zycia, Wilshere..... przeh....Tak awansuje Barca.Co potrafia grac na 1 kontakt i robic po stracie pilki jest niesamowite.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 16 lut 2011, 22:51

czeher pisze:
sigane pepe pisze:wielka szkoda ze jedna z tych fantastycznych druzyn odpadnie
mam nadzieje ze bedzie to barcelona
ja rowniez :D

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lut 2011, 22:54

Coz, dzisiejszy mecz potwierdzil, ze remis z Gijon nie byl przypadkowy. Pod wzgledem formy znajdujemy sie w najgorszym momencie sezonu i to widac.

Mecz sredni z naszej strony, najgorsza jednak skutecznosc [']. Jak mozna bylo zmarnowac tyle setek to ja nie wiem. W drugiej polowie nie dalismy rady fizycznie, do tego Pep nie popisal sie ze zmiana Keity o ktorym mozna powiedziec tyle, ze gral.

Wynik jest jednak nienajgorszy, majac na uwadze, ze za kilka tygodni powinnismy byc w lepszej formie i gramy na Camp Nou.

Poza tym swietne widowisko, po tym co ogladalismy wczoraj. Gratulacje dla Arsenalu z powodu wygranej.

Wilshere mu naprawde ogromny talent i papiery na granie.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 16 lut 2011, 22:55

Brawo Panowie, Brawo Arsenal. Mecz świetny, bardzo się cieszę ze zwycięstwa Arsenalu nie z tego powody że jakoś dopinguje ich w LM, nie z tego powodu że całym mym sercem nienawidzę Barcy, ale dlatego że byli drużyną LEPSZĄ. Bezsprzecznie. Szczerze, czytałem wypowiedzi kibiców Kanonierów przed meczem i lekki uśmieszek był. Że niby co? Że jak Arsenal zagra swoją piłkę to ma szansę na dobry rezultat? Trochę to śmieszne. A tu proszę, wyszło genialnie. Wiadomo, szanse na awans jednak nikłe, ale są. Szczesny przy bramce jak dla mnie 0 szans na wyjęcie.

PS. Czekam na Gify z radością Szczęsnego :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”